(2) 6/5/2021- Χ.Α& Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

Χ.Α& Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ συγκροτούν μία ισχυρή τριάδα και κρατούν υψηλά το φρόνημα των πιστών του κλάδου τους. Προς τα 1,4500 η ΑΛΦΑ, στα 2,9000 η ΕΤΕ και 1,0000 ευρω η τελευταία λόγω Msci.

ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

@11:40

IKTINOΣ: Μην δίνετε και τόση σημασία στο ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις 15% στοπρώτο τρίμηνο. Τα καλυτερότερα έπονται…
ΕΛΠΕ: Χρώσταγαν μία σοβαρή αντίδραση… Αν στρωθούν στην δουλειά και εκμεταλλευτούν την εν δυνάμει δυναμική ενός τέτοιου ομίλου τότε θα έρθει και το διψήφιο νούμερο στη μετοχή.

 

@13:10

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
 
ΕΛΧΑ: Πέστε μας την ταυτότητα των funds που κάλυψαν το placement και θα σας εξηγήσουμε την εικόνα που δείχνει η μτχ μετά από αυτό. Στα σοβαρά τώρα: Οταν γίνεται ένα μεγάλο placement σαν και το δικό της, στους διαχειριστές των Funds δίνουν και μία προμήθεια, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του κάθε placement.
  • Εβαλαν οι κύριοι τα λεφτά τους με 2 ευρώ το κομμάτι, πήραν το δωράκι τους και άνετα πουλάνε στα τρέχοντα επίπεδα με έξτρα κέρδος που κυμαίνεται γύρω στο +5% με +8%… Τα λεφτά τους αυτά τα Funds τα γυρίζουν ανά τον κόσμο και τα αυγατίζουν σχεδόν εκ του ασφαλούς… Αν λοιπόν δεν τελειώσουν με τις πωλήσεις τους, θα ταλαιπωρείται η μτχ. Μην ξεχνάτε όμως και τις σας έδωσε σαν άμεσο αλλά και έμμεσο δώρο η εταιρεία…
ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Αν σοβαρευτούν στην οικογένεια, θα σοβαρευτεί και η μετοχή τους… Αρκούσε μία κίνηση τους, για να απογειωνόταν το μαγαζάκι τους που θα γινόταν… μαγαζάρα.  Πάντως σήμερα παρατηρείται μία υποτυπώδης κίνηση. Το χαρτί της είναι καραμαζεμένο, όπου θέλουν το πάνε, απλά δεν θέλουν. Η ίδια η αγορά θα τους αναγκάσει όμως, αργά ή γρήγορα.
  • NAYΠΑΚΤΟΥ: Ο,τι και να γράψει ο μ/μ, όταν δεν θέλει ο μεγαλομέτοχος χαρτί στην Ελλάδα δεν ανεβαίνει. Η μεγαλύτερη παθογένεια του ελληνικού χρηματιστηρίου. Μαζί με το… κριτήριον … Του πόσα κομμάτια κάνει το χαρτί… Αυτό είναι το δίδυμο της επιτυχίας, τρομάρα μας. Βάσει αυτού κινείται το 95%  των ελλήνων “επενδυτών”…

@14:40

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Μαεστρικά παιγμένο τόσο χρηματιστηριακά όσον και επικοινωνιακά… Νέα ιστορικά υψηλά και η κ/φση στα 100,5 εκατ. ευρώ… Πολύ καλή η πορεία της στο πρώτο 3μηνο του 2021, όπως ολοι οι πιστοί της θα διαπιστώσατε.
Οι νέοι παραδίδουν μαθήματα αξιοπιστίας και απίστευτης τερματικής συμπεριφοράς. Αυτό το νέο αίμα και μόνον αυτό, μπορεί να επαναφέρει τον κόσμο στο Χ.Α.
Προηγήθηκαν οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, AEGEAN AIRLINES (δεν φταίει αυτή για την ΠΑΝΔΗΜΙΑ), ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, AUTOHELLAS, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, PROFILE, ΕΛBΕ ΕΝΔ, PAPERPACK και αρκετές ακόμη που πάντα παραμένουν στην σκιά των μετοχών του Συστήματος που συστηματικά προωθεί τις γνωστές δικές του.
Ελάχιστοι οι οίκοι που ασχολήθηκαν μαζί τους στο ξεκίνημα τους ή και αργότερα ή ακόμη και τώρα!  Eξαίρεση του κανόνα ο ΜΥΤΙΛ και κάπως η ΤΕΝΕΡΓ (αργότερα αυτή)…

 

@14:45

ΕΠΣΙΛΟΝ: Μαεστρικά παιγμένο κι αυτό, τόσο χρηματιστηριακά όσον και επικοινωνιακά. Νέα ιστορικά υψηλά και η κ/φση στα 69,5 εκατ. ευρώ. Πολύ καλή θα είναι και η δική της πορεία στο πρώτο 3μηνο του 2021, όπως ολοι οι πιστοί της θα διαπιστώσουν. Να μην ξεχνάμε, ότι θα έχει μέσα του και το πρώτο 3μηνο της SINGULARLOGIC (το ίδιο ισχύει και για την ΣΠΕΙΣ φυσικά)

 

@15:40

ΙΛΥΔΑ: Το βράδυ θα σας αναλύσουμε, γιατί πλέον είναι μακράν το πλέον υποσχόμενο χαρτί του κλάδου της! Φυσικά, πάντα αναλογικά και συγκριτικά. Για πλάκα… διπλώνει. Όχι τρέλες όμως… Με ev/ebitda στο 6 για την χρήση 2020 (!) και αναλογιστείτε που θα πέσει το ev/ebitda το 2021 που θα είναι ασυγκρίτως καλύτερον χρηματοοικονομικά για την εταιρεία που βρίσκεται τώρα κυριολεκτικά στα σπάργανα!. 7,5 ΕΚΑΤ. ευρώ η κ/φση της ΚΟΥΑΛ, στα… 10 η ΙΛΥΔΑ;;; Πάνε καλά τα άτομα; Αλλά αυτό ουδόλως μας ενδιαφέρει. Αλλα πράγματα μετράμε, μαθηματικά νούμερα και οι εξ αυτών συγκρίσεις με τις υγιέστερες και δυναμικότερες του κλάδου της… Και να ξέρετε, ιδού ο επικεφαλής της…
  • Ανυφαντάκης Βασίλειος Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην επιστήμη της Πληροφορικής (M.Sc. in Computer Science, University of Michigan, Ann Arbor, ΗΠΑ), με ειδίκευση στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων (Software Engineering). Έχει εκπονήσει την μεταπτυχιακή του εργασία (M.Sc. Thesis) στον τομέα των βάσεων δεδομένων (RDBMS) και στην έξυπνη διαχείριση δεδομένων. Είναι μέλος της ΕΠΥ (Εταιρεία επιστημόνων Πληροφορικής) και γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάση και έχει επίσης διακριθεί και τιμηθεί με υποτροφίες για όλα τα έτη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΙΛΥΔΑ…Πάει βολίδα για τα …1,45 με 1,50 ευρώ. Εκεί άλλωστε δείχνει και το διαγραμματικό περιθώριο της ανοδικής διάσπασης του σχηματισμού στα 0,775 ευρώ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου

ΙΛΥΔΑ: Τα σχόλια αφορούν όσους φίλους αναγνώστες έχουν τοποθετηθεί στη μετοχή της από χαμηλότερα έως πολύ χαμηλότερα… Για να ξέρουν πως να κινηθούν περαιτέρω… Ενα χαρτί που το έχουμε δώσει από τα… 0,2500 (!) δεν μπορούμε να το… επισημαίνουμε και στα 1,2500 ευρώ.

6 Μαίου 2021- ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Συνεπώς, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.