2.3.2021: Wall Street – ReNew Power, με την υπογραφή του… αμερικάνου

ReNew Power  …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό RMGB … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι RNW
Αριθμός μετοχών : 437 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation ReNnew Power … εδώ …
 

Το SPAC του RMGB
Στις 28 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία RMG Acquisition Corporation II και δημιουργήθηκε το Spac – RMGB. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 8.625.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 34.500.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 345.000.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC – RMGB εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 7.026.807 ενταλμάτων στην τιμή του 1,5 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την ReNew Power
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 το spac RMGB, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία ReNew Power.
Η ReNew θα συγκεντρώσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 855.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, BNP Paribas Energy Transition Fund, Mr. Chamath Palihapitiya, Sylebra Capital, TT International Asset Management Ltd, TT Environmental Solutions Fund και Zimmer Partners.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο “RNW
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την ReNew, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά τη συγχώνευση η ReNew Power θα έχει 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, συνολικό χρέος 4,816 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα έχουν δοθεί 500 εκατομμύρια δολάρια σε ορισμένους υφιστάμενους μετόχους της ReNews.

Goldman-Backed ReNew Power Agrees To Merge With RMG II SPAC

Συνεπώς η ReNews θα έχει καθαρό χρέος 3,476 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η επιχειρηματική της αξία θα ανέρχεται σε 7,846 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της RMGB δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της ReNews (70,2%), τους μετόχους της RMGB (8,1%), τον χορηγό της RMGB (2,1%) και τους επενδυτές PIPE (19,6%).


Η ReNew Power ιδρύθηκε το 2011 από τον Sumant Sinha, έλαβε χρηματοδότηση από την Goldman Sachs τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και σήμερα είναι η κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας της Ινδίας όσον αφορά τη συνολική χωρητικότητα παραγωγής ενέργειας που είναι περίπου 9,86 GW, εκ των οποίων 5,36 GW έχoυν ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Από την έναρξη λειτουργίας, την 6 Μαΐου 2012, του αιολικού πάρκου 25,2 MW στο Jasdan του Γκουτζαράτ, η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία.

Ήταν η πρώτη ινδική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που το 2016 πέτυχε να έχει εγκαταστήσει 1 GW συνολική ισχύ και προς το παρόν είναι η μόνη εταιρεία σε αυτόν τον τομέα στην Ινδία με πάνω από 5 GW συνολική ισχύ. Επί του παρόντος, η ReNew κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών της Ινδίας σε διάφορους τομείς ανά μέγεθος ενεργητικού.


Η ινδική αγορά ενέργειας είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Όσον αφορά την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Νάρεντα Μόντι, η Ινδία στοχεύει να χρησιμοποιήσει πράσινες πηγές για το 40% των ενεργειακών της αναγκών έως το 2030.
Η Ινδία στοχεύει σε εγκατεστημένα 450 Gigawatts έως το 2030, από περίπου 91 Gigawatts που είναι σήμερα και αυτό αντιστοιχεί σε μια επενδυτική ευκαιρία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Μέχρι το 2040, η ηλιακή παραγωγή ενέργειας της Ινδίας αναμένεται να αντιπροσωπεύει περίπου το ίδιο μερίδιο του ενεργειακού μίγματος με τον άνθρακα, που είναι σήμερα η κυρίαρχη πηγή ενέργειας του έθνους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

ReNew Power to go public via merger with blank-check firm: Reuters | PE Hub

Η ινδική αγορά αναπτύσσεται ταχύτατα και όπως προαναφέρθηκε, τα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρξει πενταπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύoς της Ινδίας και τα 90 Gigawatts της εγκατεστημένης σήμερα ανανεώσιμης ενέργειας αιολικής και ηλιακής θα ανέλθουν σε 450 Gigawatts.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 5% ετησίως έως το 2040, καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο.

 

Η ReNew Power αναπτύσσει, κατασκευάζει, κατέχει και λειτουργεί έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Σήμερα λειτουργεί περισσότερα από 100 έργα κλίμακας χρησιμότητας σε 8 πολιτείες στην Ινδία.
Η ReNew Power υποστηρίζεται από επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Goldman Sachs, η Αρχή Επενδύσεων του Αμπού Ντάμπι, το Canada Pension Plan Investment Board, η JERA (μια κοινοπραξία μεταξύ δύο από των μεγαλύτερων εταιρειών κοινής ωφελείας της Ιαπωνίας, της Tokyo Electric Power Co., Inc. και της Chubu Electric Power Co.) και του Παγκόσμιο Ταμείου Περιβάλλοντος.

Έγινε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο τους που ξεκίνησε τα ομόλογα masala το έτος 2015 και η πρώτη εταιρεία που προσέλκυσε επενδύσεις βάσει επενδυτικών κεφαλαίων από τους επενδυτές όπως η Goldman Sachs. Στο πρόσφατο παρελθόν, η ReNew μαζί με την Greenko κέρδισαν τον πρώτο διαγωνισμό αποθήκευσης ενέργειας της χώρας για την παροχή 1200 MW καθαρής ενέργειας.

Η ReNew Power διαθέτει χαρτοφυλάκιο 5,4 GW εγκατεστημένης ισχύος που βρίσκονται σε 8 επαρχίες της Ινδίας και τα οποία για το 2020 θα αποφέρουν έσοδα 681 εκατομμύρια δολάρια. Υπό κατασκευή βρίσκονται άλλα 4,5 Gigawatts που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.
Από τα 9,9 Gigawatts , τα 5,2 GW αναφέρονται σε Αιολικά πάρκα, ενώ τα 4,7 GW είναι Φωτοβολταικά.

Τα EBITDA για το 2020 αναμένονται να ανέλθουν σε 567 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 η διοίκηση προβλέπει EBITDA 1,688 δισεκατομμύρια δολάρια.

H ReNew κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της Ινδικής βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φόντο την Κυβέρνηση της Ινδίας και των πολιτικών για την προώθηση της ανάπτυξης αυτού του τομέα.

H ReNew κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς 10% στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε ένα κύμα εταιρειών καθαρής ενέργειας που είναι έτοιμο να επωφεληθεί από την ώθηση της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τη χωρητικότητά της σε περίπου 19 GW έως το 2025, στηριζόμενη στα μετρητά που αντλούνται από τη συμφωνία συγχώνευσης με το spac RMGB.

Διαθέτει και λειτουργεί έργα ηλιακής ενέργειας για περισσότερους από 150 εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες σε ολόκληρη την Ινδία.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η ReNew Power θα αποτιμάται 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 7,846 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας του καθαρού χρέους της των 3,476 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

 •  φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
 • 4,74 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,655 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
 • 5,91 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,327 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 8,24 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 952 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 11,22 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 699 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

και EV/EBITDA

 • 4,64 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
 • 5,51 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
 • 6,88 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.
 • 9,67 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022.
 • 13,57 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2021.

Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.