2.3.2021- Θοδωρής Σεμερτζίδης: «Ανοιξιάτικος καιρός» στο ελληνικό χρηματιστήριο

Σε τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις επέκτεινε το σερί του ο γενικός δείκτης, ο οποίος  παρέμεινε πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα και τριάντα ημερών, με τον όγκο να διαμορφώνεται για τρίτη μέρα υψηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

  • Η αντίσταση βρίσκεται στις 821 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 754 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να παραμένει για τρίτη μέραΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 33,46 εκατ. τεμάχια, έναντι 27,91 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

  • Ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρέμεινε πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και τριάντα ημερών, με τον δείκτη RSI να συνεχίζει να κινείται υψηλότερα του εκθετικού ΚΜΟ50 ημερών, και με το σήμα αγοράς να διατηρείται για τρίτη μέρα. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.969 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.748 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

  • Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, συνεχίζοντας όμως να μην καταφέρνει το τελευταίο χρονικό διάστημα να διασπάσει την αντίσταση των 1.146 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με την στήριξη να βρίσκεται στις 984 μονάδες (γραμμή ΓΔ)και με το σήμα αγοράς να διατηρείται.

  • Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισε ο τραπεζικός δείκτηςο οποίος στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και τριάντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 535 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 370 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 23,42 εκατ. τεμάχια, έναντι 19,86 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

  • Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,178με πτώση 30,54%, και του δεκαετούς στο 1,028με πτώση 7,64%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem