2.3.2021- X.A: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) (ΙΙ@2:45μμ)

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ στο ταμπλό Eurobank, ETE και Alpha Bank- Χαράς ευαγγέλια για αρκετούς παίκτες (αναγκαίο να γεμίζουν τα χαρτοφυλάκια τους με κέρδη, για να παραμένουν μάχιμοι και ορεξάτοι για νέες ιδέες), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δύσκολα δεν θα το τσουκνίσουν γερά μεθαύριο. Πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα.

*****

ΠΛΑΙΣΙΟ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τίτλος δεν είναι για γρήγορους. Συντηρητική επιλογή με την εταιρία να κοιτάει την δουλειά της και όχι την μετοχή. Στην πανδημία τα πήγε άριστα ξεπερνώντας τους πάντες στις παραδόσεις φτιάχνοντας και το καλύτερο όνομα. Για να μπει στο στόχαστρο των θεσμικών πρέπει να κατοχυρώσει τα 100 εκατομμύρια. Τεχνικά το 360 κοντινή σημαντική στήριξη με το στοπ σε μέρα το 357. Μία διάσπαση του 374 θα δώσει κίνηση προς το 4 ή το 440.

****

*****

ΒΙΟΧΑΛΚΟ – Απ.Μάνθος: Η μετοχή δείχνει  μια διάθεση να έρθει σε ανοδική αντιπαράθεση με την αντίσταση των 4 ευρώ. Από εκεί και έπειτα, μια επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση θα οδηγήσει τη τιμή της μετοχής πρός το επίπεδο των 4,40 ευρώ.


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

ΒΙΟΤΕΡ για (Β.Π): Η μτχ έφυγε από τα 0,0800 – τι θέλετε να πάει στα 1,0000 ευρώ για να είστε ευχαριστημένοι; Αν θέλετε να ρευστοποιήσετε, δεν πιστεύουμε να έχετε πρόβλημα αν αυτό σας προβληματίζει.

ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ – Α.Α: Κάποιου του χάριζαν γάϊδαρο κι αυτός τον κοίταζε στα δόντια… Με τέτοια τάση, με τόσα υπερτιμημένα χαρτιά και χαρτάκια κι αυτή να απέχει 50% από τα ΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!!!

 • ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: 35,4 εκατ. ευρώ
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 1,3500 ευρώ.
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ – ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: 54,86 εκατ. ευρώ
 • ΣΧΕΣΗ P/BV: 0,66
 • ΒΟΟΚ VALUE: 2,0500 ευρώ.

*****

ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης*****

2.3.2021- X.A: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) (Ι)

Οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μια συναρπαστική πρόταση κινδύνου-ανταμοιβής για τους επενδυτές, με το Χ.Α να έχει πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις σε όρους διαφόρων δεικτών.

– Οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με εκτιμώμενο EV / EBITDA 12μήνου στο 7,1x, έναντι 9,9x και 9,6x για τις μετοχές στην Ε.Ε και στις Αναδυόμενες Αγορές. Αυτό σημαίνει ότι διαπραγματεύονται με discount ύψους 30%.

– Σε σχετική βάση, η ελληνική αγορά διαπραγματεύεται σε παρόμοια επίπεδα discount σε σχέση με την Ε.Ε και τις Αναδυόμενες Αγορές, όπως αυτά που είχαν σημειωθεί τελευταία φορά το 2012, όταν οι προοπτικές του ΑΕΠ ήταν πολύ χειρότερες και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ήταν πολύ υψηλότερες.

ΑΥΤΑ και πολλά άλλα από τους πολύ δραστήριους αναλυτές της OPTIMA BANK, σε πολυσέλιδη τους χθεσινή έκθεση.

****

Στη ξεχωριστή τριάδα που είχαμε δώσει [την εποχή που τα έσκιαζε φοβέρα βαρειά], μετά την ΠΕΡΦ και τον ΜΥΤΙΛ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ επιβεβαιώνει κι αυτή την ξεχωριστή προτίμηση μας με το παραπάνω θα λέγαμε.

 • Προσθέστε τώρα και την ΒΙΟΧΑΛΚΟ όπου θα δούμε πράγματα και θαύματα. Σε πρώτη φάση κοιτάζει τα υψηλά της εν έτει… 2013 (5,00 ευρώ). ΜΥΤΙΛ και ΠΕΡΦ έχουν να δώσουν κι άλλα, πολλά θα λέγαμε. Απλά, υπομονή και επιμονή… Τα μέσα έξω δεν είναι καλός σύμβουλος

2 Μαρτίου 2021- Η νέα δύναμη πυρός του ομίλου Viohalco

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 

ΕΧΟΥΜΕ και λέμε…
ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ – Αποτίμηση: 710 εκατ. ευρώ
CENERGY – Αποτίμηση: 380 εκατ. ευρώ
ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 1,09 δισ. ευρώ…
Η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ προσεχώς θα ανήκει στο Club των Billionaires
H CENERGY κοιτάζει με αξιώσεις το μισό δισ. ευρώ
 • ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Αποτίμηση: 1,0 δισ. ευρώ…
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατέχει το 91,44% της ΕΛΧΑ και το 82% της Cenergy και… 650+310= 0,96 δισ. ευρώ
ΤΣΑΜΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ… ΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;; Ε, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο…
Τι…3,9000 που γράφει τώρα και πράσινα άλογα… Στη παρούσα φάση – τάση και με τις τιμές των… μετάλλων της στα ύψη…
 • Ενσωματωμένη εικόνα
****
ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ – υποκριτικά – τον ύπνο του δικαίου, όσοι τα κατέχετε μην τα δώστε για να… κυνηγήσετε αυτές που τρέχουν. Περί ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΡΦ, ΔΟΜΙΚΗΣ, ΕΛΙΝΟΙΛ και ΙΝΤΕΚ ο λόγος.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Οταν θα γίνει το δικό του παιχνίδι στο ταμπλό (όλες οι μετοχές παιχνιδάκια κάνουν, αφού πλέον μόνον παίκτες ασχολούνται μαζί τους) θα είναι κρίμα να τα έχετε δώσει. (Αρκετά εδώ τα ερωτήματα, εξ ου και η ξεχωριστή αναφορά)
 • Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω και δείτε τα υψηλά του πριν ενάμισι χρόνο , όπου η οικογένεια έχει αγοράσει μερικά εκατομμύρια τεμάχια. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ για έναν όμιλο, που όμοιο του δεν βρίσκεις καν στην ΝΑ Ευρώπη.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 

****

Γ.Π- Καλησπέρα σας! Σήμερα η ΠΛΑΘ έκλεισε στα χαμηλά ημέρας, δείχνοντας αδυναμία να επαναπροσεγγίσει τα 4€. Υπάρχει περίπτωση να μην κινηθεί ψηλότερα στην παρούσα φάση λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου; Ή απλά έχουμε κατοχύρωση κερδών και δεν πουλάμε λέπι; Τα αποτελέσματα του 2020 τα περιμένουμε το ίδιο καλά με αυτά του 9μηνου;Με εκτίμηση Γ Π.

 • Αγαπητέ Γιώργο,Ρωτάς πράγματα που κανονικά πρέπει να τα απαντήσεις μόνο σου. Οι μετοχές κάνουν κίνηση όταν υπάρχουν λόγοι ή αγοραστές. Στην προκειμένη περίπτωση η ΠΛΑΘ είχε και αγοραστές και λόγους ( αποτελέσματα ) για να ανέβει και ανέβηκε. Για να δημιουργηθεί το επόμενο κύμα αγοραστών πρέπει να υπάρξουν νέοι λόγοι, κοινώς να βγάλει καλά αποτελέσματα. Το αν θες να περιμένεις ή όχι είναι δικιά σου απόφαση. Ούτε ξέρουμε οι αγοραστές του παρελθόντος αν προτιμήσουν να πάρουν τα κέρδη τους ή να περιμένουν τα επόμενα αποτελέσματα. Εμείς απλά μιλήσαμε όταν έπρεπε. Τώρα μιλάει η εταιρία ή για να είμαστε ακριβείς περιμένουμε να μιλήσει όταν βγάλει τα ετήσια του 2020.

****

Π.Κ: κ. Βασίλη μερικές σκέψεις περίINLOT- Νομίζω πως ο Νρ.1 κερδισμένος είναι οι ομολογιούχοι του ομολόγου του 21 και αμέσως μετά οι ομολογιούχοι του ομολόγου του 24. Και φυσικά ερχονται τρίτοι σε σειρά οι μέτοχοι της Ιντραλοτ.

Αν πετύχει το deal και αν υποθέσουμε ότι η αμερικάνικη θυγατρική αποτιμηθεί στα 450 εκατ. ευρω εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα δούμε αποτιμήσεις υψηλότερες.

 • Τι θα συμβεί με τους ομολογιούχους του 2024 και εστιάζω σε αυτούς, μιας και ομόλογο του 2021 δεν υπάρχει πλέον για προσφορά.

Ο ομολογιούχος του 2024 θα μετατρέψει περίπου το 50% των ομολόγων του σε μετοχές. Με δεδομένο το ότι σήμερα αποτιμάτε στο 44 % ουσιαστικά θα αγοράσει την αμερικάνικη θυγατρική με έκπτωση 56%.

Αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και τρέξει όπως διάφορες αμερικάνικες του κλάδου δεν αποκλείεται σε πολύ σύντομο διάστημα ο ομολογιούχος αυτός να δει να τετραπλασιάζετε η αξία του, καταρχήν σίγουρα την πρώτη μέρα μιας και η τιμή εισαγωγής θα είναι ήδη διπλάσια αυτής που πλήρωσε αυτός. Το δε υπολοιπόμενο μη μετατρέψιμο ομόλογο επειδή η «νέα» Ιντραλοτ θα έχει απαλλαγεί από μεγάλο μέρος του χρέους πολύ πιθανώς να κάνει ράλι. Βλέπω κάτι λάθος;

 • Φίλε Πέτρο, πολύ σωστά τα όσα αναφέρεις. Αν όλα πάντως προχωρήσουν (θα πάρει χρόνο το όλο εγχείρημα) τα 450 μπορεί να είναι 1 δισ. αλλά και χαμηλότερα. Σκέτη τρέλα η εκεί αγορά και ο κλάδος της ειδικότερα. Θα εξαρτηθούν από το τότε γενικότερο κλίμα. 

****

Βαγγ.Παν: Αγαπητέ Μικρομέτοχε, τι εννοείς με το να χαρακτηρίζεις υπερτιμημένη την Aegean Airlines? Η υπερτίμηση προϋποθέτει την υπάρξη αξίας την οποία υπερτιμάς. Η Αegean σύμφωνα με δηλώσεις στο τηλεκονφερενς περισυ τέτοια εποχή έκαιγε 30 εκατ. τον μήνα. Δηλαδή το 2020 μάλλον θα έκαψε 250-360 εκατομμύρια. Το 21 μέχρι τον Απρίλιο είναι σίγουρα χαμένο.

 • Αρα μιλάμε για ζημιά άλλα 100 εκατ. Μέχρι εδώ έχουμε ένα σύνολο 350-450 εκατ. Συνεχίζω… Από αρχές του 2019 μέχρι Φεβρ. του 2021 η Αegean παρέλαβε περίπου 1 δις ευρώ νεα αεροσκάφη!!!. Φαντάζομαι συμφωνείς, ότι το σύνολο αυτών είναι αχρείαστα στην παρούσα φάση. Τι ζημιά προκαλεί αυτό το έξτρα 1 δις πάγια; Κανείς δεν ξέρει ακόμα.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Αegean αν χάσει όλο το 21 όπως έχω εκτιμήσει και ας λένε ότι θέλουν, θα έχει αξία στο τέλος του 21 ούτε ενα ευρώ! Θα είναι μια αεροπορική που θα έχει υπερδανειστεί για να αγοράσει αεροπλάνα σε μια αγορά έντονα μικρότερη από ‘οσο εκτιμούσε. Κακό και άτυχο στοίχημα, αλλά συνέβη.

 • Φίλε Βαγγέλη, κι έρχονται και άλλα αεροπλάνα, πολλά αεροπλάνα. ΤΑ 120 εκατ. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ συν η ΑΜΚ απλά θα είναι ασπιρίνες… Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και διαβάζεις παλαβά πράγματα, ο Θεός φυλάξοι. Βέβαια, στο ταμπλό όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν κυριολεκτικά καεί (μεγάλη η ατυχία που τους βρήκε άλλωστε) την πάνε όπου θέλουν την τιμή της μετοχής για να εμφανίζουν υψηλή κ/φση (μετοχοδάνεια/gearing, υποχρεώσεις δανειακών συμβάσεων). Στις 30.6.2020 τα ίδια κεφάλαια είχαν μειωθεί στα… 70 εκατ. ευρώ. Το καθαρό αποτέλεσμα για το εννεάμηνο, μετά από φόρους ανήλθε σε ζημιές ύψους €187,1 εκ., έναντι κερδών ύψους €77,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

****

Αντ. Βασ.: Αγαπητέ μ/μ (1) Παρατηρώ τις τελευταίες συνεδριάσεις φράγματα πωλήσεων σε δίαφορες μετοχές της μικρής κεφαλοποίησης. Το περίεργο είναι ότι τοποθετούνται από το άνοιγμα. Και 2%-3% χαμηλότερα μαζεύεται όλη η προσφορά. (2) Πρός τους κ.κ. του Χ.Α.Α. Τό θέμα με τις ΚΕΜ και τις μετοχές ξένων εκδοτών δεν είναι καιρός να επιλυθεί;

 • Φίλε Αντώνη, (1) Αν θα ήθελαν να πουλήσουν, δεν θα τα έβαζαν με την έναρξη. Θα προσπαθούσαν να δώσουν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, της επόμενης κλπ. Ευνόητος ο λόγος που το κάνουν, αλλά μην δίνεις σημασία. Το έργο έχει παιχτεί κατ’επανάληψη. (2) Τώρα σώθηκες, οι άνθρωποι είναι σαν να έχουν έρθει από κάποιο άλλο πλανήτη.

*****

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 

Citigroup: Παραμένει αρνητική για τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό κλάδο συνολικά και διατηρεί την ουδέτερη σύστασή της για τις Συστημικές μας, χαρακτηρίζοντας “υψηλού κινδύνου” τις μετοχές τους.

 • Η τιμή – στόχος για την Eurobank διατηρείται στα 0,5000 ευρώ (Neutral/High Risk). Για την Εθνική, η τιμή – στόχος είναι στα 2,1000 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk). Η τιμή – στόχος για την Πειραιώς είναι στα 1,4000 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk), ενώ δεν καλύπτει πλέον την μετοχή της Alpha Βank.

Optima Bank: Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της από το Χ.Α περιλαμβάνονται οι:

ΔΕΗ (αλώβητη στην Covid-19, σημαντικό story αναδιάρθρωσης),

OTE (επίσης αλώβητος στην Covid-19, ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών και υψηλή μερισματική απόδοση),

Jumbo (ισχυρός  ισολογισμός, καλή δυναμική ανάπτυξης μετά την άρση των περιορισμών).

Από τις τράπεζες, προτιμά

 • Την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα που φαίνονται να έχουν προχωρήσει περισσότερο στη διαδικασία εκκαθάρισης των ισολογισμών τους. Διατηρεί σύσταση buy για Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ, και ουδέτερη για Πειραιώς.
 • Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank είναι τα 1,60 ευρώ, για την Eurobank το 1,00 ευρώ, για την ΕΤΕ τα 3,10 ευρώ και για την Πειραιώς τα 1,40 ευρώ.

*****

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ από τον καταπληκτικό Γιώργο Κράλογλου στο Capital.gr

 • Τους ξενοδόχους τους ρωτήσατε; Του Γιώργου Κράλογλου

Ατμομηχανή της οικονομίας ο τουρισμός, όταν οι ξενοδόχοι ξεκινούν από 1 δισ. ζημιές!! Όσα χρειαζόμαστε δηλαδή για μηνιάτικα στους κρατικούς υπαλλήλους.

Εάν η πτώχευση που περνάμε, από το 2008 χωρίς να έχουμε συνέλθει, δεν ήταν δημοσιονομική. Αν δεν ήταν αποτέλεσμα δανεικών για τη δημιουργία και συντήρηση κράτους τέρατος με τον μανδύα 40χρονης σοσιαλιστικής παρωδίας, ο συσχετισμός στην εισαγωγή του σημειώματος θα ήταν ατυχής.

 • Το κράτος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους ιθαγενείς του πώς φθάσαμε στην καρδιά της πανδημίας και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να μας πει ότι επειδή ο κορβανάς στερεύει και είναι θέμα αν θα βαστάξει ως τον Μάιο “προσευχόμαστε” να μας σώσει ο τουρισμός.

Όταν το κράτος αυτό δεν έχει ούτε τα 2 δισ. να εξοφλήσει ό,τι χρωστάει στους ιθαγενείς από επιστροφές χαρατσιών και πληρωμές κρατικών προμηθειών, δεν θεωρούμε υπερβολή να θυμηθούμε το 1 δισ. που δίνει ακατάπαυστα (παρά την πανδημία) στους κρατικούς υπαλλήλους τους. Και το άλλο 1 δισ. για συντάξεις και για λειτουργικά έξοδα ακόμη και σε κρατικά κοτέτσια…

 • Αλλά 30 εκατ. ετοιμάσθηκαν για τη ΛΑΡΚΟ, να μείνει ανοιχτή για να ψάξουν οι πιθανοί αγοραστές να βρουν αν αξίζει κάτι να αγοράσουν και την ξεφορτωθεί ο λαός από την πλάτη του.

Γιατί λοιπόν δεν μας σώζει το κράτος επιχειρηματίας και εκλιπαρούμε τον Θεό της Ελλάδας να κοπιάσει τουρισμός το 2021, μήπως και φέρουμε ίσα βάρκα ίσα νερά την οικονομία;

 • Γιατί τρέμει η ψυχή μας για τα 10 δισ. νέα κόκκινα δάνεια του 2020-2021 (ίσως και παραπάνω) ή ξεσκαρτάρουμε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ζητάνε βοήθεια, στην πανδημία, και δεν μας σώζει ο κρατικός τομέας της οικονομίας με τα κέρδη του;

Γιατί δεν μας σώζουν οικονομικά με γενναίες μειώσεις τιμών, που θα καλυφθούν από τα μεγάλα κέρδη τους, οι “στρατηγικοί” τομείς που κρατάμε μετά μανίας στο κράτος (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, νερά, συγκοινωνίες, ορυκτός πλούτος, ταχυδρομεία, καύσιμα, λιμάνια και αεροδρόμια) και ελπίζουμε μόνο στον τουρισμό;

 • Γιατί δεν κάνουν, οι ΔΕΚΟ, τη χειρονομία…, να πάνε τα τιμολόγια σχεδόν στο μηδέν για 1-2 χρόνια μέχρι να βγούμε από την πανδημία; Γιατί επιβαρύνουν τα οικονομικά μας με αυξήσεις και ΦΠΑ πάνω σε όλα τα χαράτσια που μας βάζουν;

Γιατί και δεν μας σώζει το σκέλος της κρατικής οικονομίας και κάνουμε τάματα… σε θεϊκές δυνάμεις να ανακάμψει η βιοτεχνία της χώρας, το λιανεμπόριο και η εστίαση (όταν έχουν στερέψει εντελώς από ρευστότητα 1 στα 2 εστιατόρια).

 • Γιατί δεν παίρνουμε τα “τεράστια κέρδη” των κρατικών και άλλων μονοπωλίων να τα ρίξουμε στο 1 δισ. που θέλουμε για συντάξεις και λειτουργικές ανάγκες του κράτους ώστε να μειώσουμε τις δανειακές ανάγκες των ιδιωτικών επιχειρήσεων και να βγούμε από την τρύπα 20 δισ. που θα προστεθούν στο εσωτερικό χρέος και θα το σηκώσουν πάνω από τα 200 δισ.

Τώρα είναι ανάγκη να μας στηρίξει η κρατική οικονομία που χτίσαμε, όταν για 10ετίες διώχναμε επενδυτές, επενδύσεις, εργοστάσια, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.

 • Τους διώχναμε (λέει) γιατί μας χάλαγαν το περιβάλλον, τα νησιά, τα βουνά, τα λαγκάδια και τις παραλίες, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στη Χαλκιδική, ακόμη και σε περιοχές της Αττικής.

Καλά κάναμε…. Αλλά τώρα που έχουμε ανάγκη ρευστότητα για να αναπνεύσουμε και εμείς και τα μαγαζιά και οι εργαζόμενοι για ποιόν λόγο δεν έρχεται η κρατική οικονομία με τα τεράστια κέρδη της…, να σώσει τον τόπο και το αύριο της οικονομίας του. Να σώσει τους ιθαγενείς βιοτέχνες, εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζόμενους.

 • Τι έγινε βρε παιδιά; Ξεχάσαμε τις κρατικές επιχειρήσεις που χτίσαμε “…στα συντρίμμια της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών”, και τους παραδώσαμε το 75% της οικονομίας;

Παρακαλάμε τους ξενοδόχους, με 1 δισ. ζημιές, να μας σώσουν και δεν αφήνουμε την “εκστρατεία” αυτή στις κρατικές επιχειρήσεις και τον στρατηγικό τομέα της οικονομίας που είναι στα χέρια του κράτους;

 • Δεν θα τα καταφέρει η κρατική οικονομία; Τότε ποιος ο λόγος να μας στοιχίζει 1 δισ. ευρώ τον μήνα, σε μισθούς. Ποιος ο λόγος να μην κόψουμε τους μισούς, περνώντας αρμοδιότητες σε ιδιώτες. Και να βγάζουν αυτοί το φίδι από την τρύπα…, όπως τώρα οι ξενοδόχοι που “επιστρατεύουμε”, ελπίζοντας…

[email protected]

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.