(2)14/6/2021- Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (ο αυθεντικός)

Δεν περιμέναμε να στείλει κείμενο μιας και βρίσκεται σε διακοπές, αλλά μας έστειλε αιφνιδιάζοντας μας ευχάριστα. Αλλά εδώ που τα λέμε, τι σόι… Μυστήριος θα ήταν;

 • ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ
Πραγματικά γελάσαμε πολύ, όταν ακούσαμε ότι ο κύριος Πόλσον θα καταψηφίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alphabank.
 • Και δικαιολογημένα ο άνθρωπος θα την καταψηφίσει, αφού δεν θα του χαρίσουν την τράπεζα όπως του χάρισαν την Πειραιώς για ένα κομμάτι ψωμί και τώρα του  κακοφαίνεται γιατί πρέπει να πληρώσει μια δίκαιη αποτίμηση.
Από την άλλη μεριά είτε συμμετέχει είτε δεν συμμετέχει, η αύξηση είναι εξασφαλισμένη και περιμένουν ουρά οι επενδυτές για να εξασκήσουν τα αδιαθετα.
 • Αυτό πάλι με την Πειραιώς να δανείζεται με 8,75 επιτόκιο και να το θεωρουν επιτυχία και να πανηγυρίζουν δεν το καταλάβαμε ποτέ.
Στα καταδικά μας τώρα
 • Η Αlpha Βank βγάζει μάτια πλέον και γίνεται το πιο ασφαλές στοίχημα στο χρηματιστήριο, μιας και όποιοι μπούνε και στην αύξηση θα τους δώσει ένα 30% με 40 % από το 1 χωρίς το ρίσκο να χάσουν αφού   πιστεύουμε ότι πλέον το 1 είναι μπετό.
Eurobank καταπληκτική συμπεριφορά λίγο καθυστερημένα θα έλεγα αλλά το 0.90 με 1.00 το έχει στο τσεπάκι.
 • Η Εθνική πολύ υποτιμημένη και έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες τράπεζες χρωστάει κίνηση.
Η Πειραιώς ταλαιπωρείται σε αυτά τα επίπεδα, δεν έχει ουσιαστικό λόγο να ανέβει πάνω από 1.70 όμως το γεγονός πως το 85% ελέγχεται από  συγκεκριμένους την κάνει ελκυστική και μπορεί να ανέβει εύκολα. Επίσης, η άνοδος στην κεφαλαιοποίηση των άλλων  τραπεζών θα τραβήξει πάνω και αυτη.
 • ΕΛΠΕ και Motor Οil έχουν αρχίσει να βρίσκουν το δρόμο τους σιγά-σιγά.
Η  Motor Oil μετά και από την αύξηση της τιμής-στόχου από την Goldman Sachs στα 17,00 ευρώ πήρε μπροστά. Προφανώς κάτι βλέπουν οι άνθρωποι μιας και τα αποτελέσματα τριμήνου θα είναι εξαιρετικά
 • κυρίως από τα κέρδη στα αποθέματα, από τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους και φυσικά από την αύξηση του τζίρου. Οπότε, θα δούμε ένα πολύ καλό τρίμηνο και ένα ακόμα καλύτερο… Το επόμενο και πολλά υποσχόμενο τρίτο τρίμηνο.

Τα ΕΛΠΕ βαδίζουν στον ίδιο δρόμο με καλό business plan. Και αυτή η μετοχή θα κινηθεί ανάλογα. Το μόνο βαρίδι στα ΕΛΠΕ είναι ο μεγάλος δανεισμός.

 • ΟΤΕ και Jumbo το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε είναι οι καλύτερες εταιρείες στο χρηματιστήριο έχουν τα καλύτερα νούμερα, έχεις ασφάλεια, έχεις μέρισμα. Αν είσαι long term επενδυτής, είναι η καλύτερή σου επιλογή.

Μας αρέσουν πολύ η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΠΣ. Είναι φθηνές, είναι ασφαλείς και το ένα ευρώ πάνω από την τρέχουσα τιμή είναι δεδομένο.

 • Από τις πιο μικρές Ιντρακομ Ιντρακατ και πλέον Ιντραλοτ, δείχνουν ότι καλά κρατούν ότι έχουν να δώσουν και αυτό επιβεβαιώνεται από την Ιntralot με τα νούμερα που έβγαλε, με το business plan και με το ότι ο Σώκρατες έχει αρχίσει να παίρνει χρηματιστηριακά αξία. Περιμένουμε να δούμε και τη συμφωνία με τους ομολογιούχους της Ιntralot.
Frigoglass ό,τι και να γίνει ένας είναι ο δρόμος. Η μτχ της είναι πολύ φθηνή στα 0.20 και τα ξαναλέμε τότε.
 • Η αγορά αθόρυβα πονηρά και με μυστικό τρόπο που σε κοιμίζει κάνει μία πλαγιοανοδική κίνηση που εύκολα σε πετάει έξω που δεν καταλαβαίνεις πώς ανέβαινουν τα χαρτιά και που στην κορύφωση της ανοδικής κίνησης θα σε βρει σίγουρα έξω.
Για αυτό φίλοι μου υπομονή και τα καλύτερα έρχονται……1000+on board

Αυτά για την ώρα…

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ:
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.