(2)12/5- Χ.Α& Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ότι ενδεχόμενη πτώση του Χ.Α θα αποδοθεί στον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Μια αγορούλα που αποτιμάται στο ένα χιλιοστό -κι αν- της Wall Street, αν είναι ποτέ δυνατόν να προσαρμόζει – εξαρτά την πορεία της με την αντίστοιχη δική της μόνον στην πτώση… Οταν μάλιστα ο DOW είναι στις 34.000 μονάδες, ο S&P στις 4100+ κλπ κλπ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ 

Αν μας δίνουν τιμή στόχο π.χ για την ΔΕΗ τα 13,5000 ευρώ, στον ΦΡΛΚ τα 6,0000 ευρώ, στον ΟΤΕ τα 20,0000 ευρώ στη δική τους περίπτωση που ποτέ δεν καταδέχτηκαν να γράψουν 2 γραμμές τα παλληκάρια θα έπρεπε να έδιναν αναλογικά και συγκριτικά πάντα τουλάχιστον τα 15,0000 ευρώ. Και δεν κάνουμε πλάκα, άλλοι μας κάνουν και μάλιστα χοντρή… Ομως αυτοί ξεγυμνώνονται. Γελάνε μαζί τους οι συνειδητοποιημένοι επενδυτές.

ΤΡΙΜΗΝΟ

****

ΟΤΕ – ΤΡΙΜΗΝΟ 


Citi: Σύσταση ΑΓΟΡΑ με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ και περιθώριο ανόδου 40% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό. Η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση του ΟΤΕ εκτιμάται στο 4,9% για το 2021, στο 6% το 2022 και στο 6,9% το 2023.


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ το πρώτο 3μηνο, όταν παρατηρείς και την κ/φση των 6,6 δισ. ευρώ.

AΠΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ μας: ΠΕΡΙ ΜΑΘΙΟΣ – υπάρχει και αντίλογος

Καλησπέρα

Οικονομικά στοιχεία 2020
Σύνολο ενεργητικού…….24.000.000
Ιδια κεφάλαια……….7.887.000
Καθαρές λειτουργικές……….235.000
Ταμείο……3.038.000
Ζημιές…….1.983.000…..Περιλαμβάνουν έκτακτη απομείωση υπεραξίας
                                               750.000
Καθαρό χρέος …….7,870.000
Σχέση καθαρού χρέους / Ιδια…….1,00 ( Μόνο άσχημο δεν είναι)
Σημ.——Επί ακινήτων της μητρικής εταιρείας υφίσταται προσημειώσεις υποθήκης συνολικού ποσού 4,45 εκ. ευρώ για εξασφάλιση τραπεζικού δανεισμού. Ο Όμιλος στη χρήση 2020 αποφάσισε την αλλαγή της μεθόδου αποτίμησης των παραπάνω ακινήτων από τη μέθοδο του κόστους στη μέθοδο της αναπροσαρμογής τους στην εύλογη αξία, προκειμένου οι οικονομικές καταστάσεις να παρέχουν πιο αξιόπιστη εικόνα της οικονομικής θέσης του και καλύτερη πληροφόρηση στους χρήστες των οικονομικών καταστάσεων.
Βασικοί μέτοχοι > 5%

ΜΑΘΙΟΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ (46,417%)
ΜΑΘΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (14,151%)
ΜΑΘΙΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ (14,031%)

Η μετοχή, ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, είναι καραμαζεμένη.

Οντως τα αποτελέσματα του 2020 είναι άσχημα. Ομως ευελπιστώ πως η εταιρεία θα τα αφήσει πίσω της, έχοντας….

Α. Τα κονδύλια της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και εδώ και στην Ευρώπη

Β. Την πολύ καλή θέση της , στην αγορά της Γερμανίας, της οποίας οι υποδομές πάσχουν σοβαρά.

Γ. Τα τεράστια, σε οικονομικό μέγεθος, προγράμματα πράσινης ενέργειας.

Δ. Την – ξανα-ανανάπτυξη την έργων στα Η.Α.Ε, όπου η εταιρεία με την τεχνική πέτρα κάνει παπάδες

Ε. Το εξαιρετικά οργανωμένο..εργοστάσιο πυρίμαχων της Ιντεάλ…..Αντίστοιχό του υπάρχει μόνο στην Τσεχία.

ΣΤ.. Την επανεργοπίηση των φωτοβολταικών στέγης….Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην αντιπροσώπευση ..”έξυπνων” μονάδων

Ε. Τραγικό-για μένα- το γεγονός της πολύ υψηλής αμοιβής του Δ.Σ….583.378**

     **Δεν είχα κάποια απάντηση απο την εταιρεία για αυτό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ μ/μ: Σωστά όλα αυτά, ήδη έχουμε αναφέρει νωρίτερα στο viber…

 • ΜΑΘΙΟΣ – απάντηση: Χάλια – ξεχάλια το 2020, δεν θα μείνει όμως να βλέπει τις άλλες… βαρκούλες να αρμενίζουν. Αλλωστε, είναι από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες και μοναδική στο είδος της. Αρκεί να σοβαρευτούν διοίκηση και μεγαλομέτοχοι.Να δείξουν και κάποιο έργο βρε αδερφέ, όχι μόνον συνεντεύξεις.

 • ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Επαναφορά του ΓΔΧΑ πάνω από την κρίσιμη ζώνη στήριξης των 880-890 μονάδων καταγράφηκε χθες, ενώ με αυξημένες απώλειες έκλεισαν τελικά οι βασικοί μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δείκτης εμπορευμάτων του Bloomberg (Bloomberg |Commodity Spot index) βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας.

 • Σε αυτό το πλαίσιο, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα προς ανακοίνωση νούμερα του πληθωρισμού Απριλίου σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα η Eurobank λόγω εισαγωγής της στον MSCI Standard Greece, αλλά και οι ΕΕΕ και ΟΤΕ λόγω αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου 2021 σήμερα το πρωί πριν την συνεδρίαση. Σημειώνουμε ότι τα εκτιμώμενα EBITDA του ΟΤΕ κινούνται στα €301εκ.  Αναμένεται κλιμάκωση της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σήμερα θα φύγουν οι βιαστικοί – οι υπόλοιποι θα απολαύσουν το υπόλοιπο της διαδρομής που κανείς δεν γνωρίζει την διάρκεια της… Είναι ενωρίς, πολύ ενωρίς ακόμη…
 • ΑΤΤΙΚΗΣ: Το αγαπημένο χαρτί των μικρών traders εσχάτως, τους χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις και κέρδη που δεν τα ονειρευόντουσαν.
ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Τα φιλαράκια μας στις Βρυξέλλες μας τόνισαν ότι έχουν μείνει έκπληκτοι οι της Κομισιόν από την αρτιότητα των ελληνικών φακέλων. Και επίσης ότι αν δεν βγάλουμε – ως συνήθως – τα μάτια μας μόνοι μας, τότε το 2025 η Ελλάδα θα είναι πρότυπο ευρωπαϊκής χώρας υψηλών στάνταρντς!
 • ΠΛΑΙΣΙΟ: Σας γράφαμε πριν 2-3 μέρες, να μην λείπει από κανένα πραγματικά επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ – απάντηση: Δηλαδή, εσείς τι λέτε; Η ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ (μεγάλη δύναμη σε ευρωπαϊκή εμβέλεια) θα μείνει απέξω από το… αλισβερίσι; Αγνοείστε την τακτική που ακολουθούν οι market makers (1000% παραπειστική) της μετοχής και ει δυνατόν ενισχύστε και θέσεις αντί να “κλαίτε”… Το σχόλιο αφορά τους ερωτώντες που είναι μάλιστα αρκετοί! Η μτχ θα χαρίσει πολύ μεγάλες συγκινήσεις στα χρόνια που έρχονται… Το διπλό σε κ/φση και τιμή θα το γράψει ο κόσμος να χαλάσει. Συντηρητικά ομιλώντας…
 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τα αποτελέσματα της είναι απλά… με μία λέξη … ΕΞΩΓΗΙΝΑ
ΜSCI: Πιστεύω να καταλάβατε – όσοι δεν το έχετε καταλάβει – γιατί ο μ/μ δεν συμμετέχει στις αστειότητες περί MSCI και άλλων γραφικοτήτων που πλασάρουν στο αρρωστημένο ή αδαές πόπολο. Αξίζει κύριε η μετοχή; Θα πάει πάνω ο κόσμος να χαλάσει κι ας μην ασχοληθεί μαζί της ο MSCI στον αιώνα τον άπαντα. Λες και το ελληνικό χρηματιστήριο που έχει κάνει πλούσιους τόσους και τόσους μελετημένους επενδυτές εξαρτάται από τις 4 ή 5 ή και δέκα μετοχές που θα έβαζε στις τάξεις του ο MSCI…
 • MSCI(I): Και τι διαβάζαμε τόσες μέρες και ειδικά για όσες πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης τους. Τα διάβαζα και έσπαγα πλάκα… Ιδέα δεν έχουν για τα πραγματικά κριτήρια κι όμως έγραφαν ότι τους έλεγαν άλλοι πιο… σπουδαγμένοι! Ο μ/μ έγραψε μόνον Eurobank και καμία άλλη.

INTRACOM – TEXNIKOΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ μ/μ: Κάνει ενα pennant σχηματισμό που αν διασπαστεί ανοδικά στa 1,50 τότε δίνει στόχο τα 1,75 με 1,80 ευρώ.

 • Σημαίες και Σημαιάκια (Flags and Pennants): Αποτελούν και οι δύο σχηματισμούς συνέχισης τάσης και ουσιαστικά πρόκειται για τους ίδιους σχηματισμούς, με μικρές διαφοροποιήσεις κατά την διάρκεια της περιόδου εμπέδωσης/εδραίωσης. Οι σχηματισμοί εμφανίζονται μετά από μια έντονη ανοδική ή πτωτική κίνηση και ακολουθείται  από μια πλάγια-πτωτική ή πλάγια-ανοδική κίνηση. (να μαθαίνουμε και κάτι εμείς οι ανίδεοι της Τεχνικής Ανάλυσης, μη τυχόν και βγάλουμε κανένα κερδάκι, μας έχουν ταράξει στις χασούρες τα Θεμελιώδη)
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 
 • ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΙΑΤΡΙΚΟ: ΠΑΚΕΤΟ για 1 εκατ. τμχ @1,60 ευρώ (το 1,15% του μτχ κ/φ)
 • ΜΑΘΙΟΣ – απάντηση: Χάλια – ξεχάλια το 2020, δεν θα μείνει όμως να βλέπει τις άλλες… βαρκούλες να αρμενίζουν. Αλλωστε, είναι από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες και μοναδική στο είδος της. Αρκεί να σοβαρευτούν διοίκηση και μεγαλομέτοχοι.Να δείξουν και κάποιο έργο βρε αδερφέ, όχι μόνον συνεντεύξεις.

ΛΑΒΙ: Αμεση επαναφορά στα άνω των 0,5000 ευρώ με άνοδο 7% στα 0,5200 ευρώ. Προχθές πούλησαν 80 χιλ. τμχ στα 0,45 με 0,47 ευρώ. Υπάρχει διάδοχος κατάσταση, εξαιρετικά τα Top στελέχη του ομίλου, υπάρχει και διάδοχος κατάσταση.

 • ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ – συγκεκριμένη – ο market maker είναι σκέτο σάϊκο**
  **Περιγράφει κυρίως τον ψυχάκια χωρίς (ακόμη) βούλα, τον τζαζεμένο, τον πυροβολημένο, τον αθεράπευτα κολλημένο με ο,τιδήποτε κι οποιονδήποτε, αυτόν που έχει λαλήσει, που έχει βαρέσει μπιέλα, που τα παίρνει στο κρανίο συνεχώς και με τη μία, που του λείπουν πια οι λασκαρισμένες βίδες κι έχει ξεφύγει. Αν το εκφέρουμε κεφάτα αγκαλιάζει την τρελόγκα, τον τρελάκια, τον σαλταρισμένο. https://www.slang.gr/lemma/17945-saiko

EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ – συμπεριφορά: ΑΒΑΞ, ΔΟΜΙΚΗ, φυσικά ΠΛΑΘ πάνω απόλα, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΛΥΚΟΣ, ΜΟΝΤΑ, ΠΑΙΡ, μεγάλες χαρές για τους φίλους του ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ (πολλά τα παράπονα εδώ, αλλά από σήμερα έχουμε χαμόγελα από τους παραπονιάρηδες)…

ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ: ΙΝΤΕΤ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΠΡΕΜΙΑ, ΝΑΥΠ, ΦΛΕΞΟ, ΝΑΥΠ, ΔΡΟΜΕΑΣ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΛΚ κ.α.
 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.