(2) 10/5/2021- Χ.Α& Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

Μην δίνετε τόση μεγάλη σημασία στα αποτελέσματα των εταιρειών ΥΨΗΛΗΣ Κ/ΦΣΗΣ, όση στο ποιοί είναι οι μεγαλομέτοχοι τους. Ετσι και το χαρτί είναι μαζεμένο (που είναι άλλωστε στις 8 των 10 περιττώσεων), σου ζωγραφίζουν μέχρι και διαβόλους μέσα στον Παράδεισο.
 • Επίσης, ούτε στο P/e, όσο στις ελεύθερες ταμειακές ροές και στις σχέσεις Ev/ebitda + Καθαρός δανεισμός/Ιδια κεφάλαια-καθαρή θέση.
Απαραίτητη πρώτη κίνηση αποτελεί η ανάγνωση της εκάστοτε αποτίμησης τους στο ταμπλό του Χ.Α. Από εκεί, συμπεραίνει κανείς τον βαθμό του επενδυτικού ρίσκου που αναλαμβάνει.
 • ΑΤΤΙΚΗΣ: Από το -30% στο +24% και τώρα στο +5%(!), στο τελειότερο trader-ίστικο play του 2021.

Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ – ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ: 


ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι διαβάζετε, εσείς οι νέοι στο σπορ… Γράφονται τερατουργήματα σε αρκετές περιπτώσεις, που δεν μπορείτε ακόμη να εντοπίσετε-αξιολογήσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ(1): Να κοιτάτε πάντα την διαφορά μεταξύ τιμής προσφοράς και ζήτησης, ζήτησης και προσφοράς…

ΔΕΗ: Υποχωρεί για 7η σερί συνεδρίαση, αλλά το… καλαμπουράκι δεν θα κρατήσει και πολύ… Έρχεται και ο ΔΕΔΔΗΕ.

ΛΥΚΟΣ – απάντηση: Είναι αδύνατον, παντελώς, να παραμείνει εδώ κάτω ανεξαρτήτως των αιτιών, με τέτοια τάση. Τα 2,00 ευρώ τα έχει, όπως και να το κάνουμε ασχέτως αν με άλλο management θα έγραφε τώρα τα διπλά…

ΦΛΕΞΟΠΑΚ – απάντηση: Είναι αδιανόητη η απαράδεκτη συναλλακτική εικόνα της στο ταμπλό από την στιγμή που είναι στην υψηλότερη κλίμακα του Χ.Α όσον αφορά επιχειρηματική αξιοσύνη και αξιοπιστία… Ειλικρινά, είναι να απορεί κανείς!

FLEXOPACK- Διαχρονική αξία, ανήκει στις ΤΟP ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ στο Χ.Α σε Αξιοπιστία, Μanagement, Διαφάνεια, Σεβασμό κ.λπ, πλην όμως η Αγορά δεν την… εκτιμά όπως θα της άρμοζε – άξιζε.

 • ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ – ΓΕΜΑΤΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ – αλλά η μετοχή δεν κάνει πράξεις στο ταμπλό!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ (Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ ΑΧΕΠΕΥ): Λόγω Πειραιώς ο ΓΔΧΑ την Παρασκευή επέστρεψε κοντά στην νευραλγική ζώνη των 890-880 μονάδων. Ωστόσο, κατά τα άλλα η συνεδρίαση ήταν περισσότερο σταθεροποιητική, ενώ με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες.

 • Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε να συνεχίσει η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα με τον τραπεζικό δείκτη να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της εβδομάδας θα είναι τα μεγέθη του πληθωρισμού στην Κίνα την Τρίτη και στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Σήμερα, δημοσιεύεται η βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου της χώρας μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ – ΑΡΘΡΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ του Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance

Μπορεί η εβδομάδα να έκλεισε ελέω Πειραιώς με μικρές απώλειες 1%+, παρόλα αυτά όλοι ήταν ικανοποιημένοι και ειδικά αυτοί που συμμετείχαν στην ΑΜΚ της Πειραιώς στο 115. Ο τζίρος εκτοξεύτηκε μιας και 1,3 δις ήρθαν ως νέα ρευστότητα στην αγορά που εύκολα απορροφήθηκε από νέους ενδιαφερόμενους που ήθελαν να συμμετάσχουν ακόμα και 45% πάνω από την τιμή της αύξησης στον τίτλο.

 • Πιθανότατα, γιατί θεώρησαν σαν μεσοπρόθεσμη ευκαιρία την αγορά της τράπεζας με νέα πλέον κεφάλαια και ενώ ο υπόλοιπος τραπεζικός κλάδος μετράει ήδη κέρδη που φτάνει και το 300% από τα χαμηλά του. Από την άλλη όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε λύση στον κλάδο ενώ πιθανότατα να δούμε και νέες ΑΜΚ χωρίς dilution αυτή την φορά και σε άλλες τράπεζες.

Άλλωστε η μεγάλη ρευστότητα στο σύστημα μόνο ως ευκαιρία θα μπορούσε να εκληφθεί από τις διοικήσεις, ειδικά αν παράλληλα υπάρξει και μια οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια. Το μαγικό που συνέβη την Παρασκευή και συνάμα σπάνιο ήταν ότι είχαμε πτώση της αγοράς με αύξηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης κατά 2 δις.

 • Αυτή την στιγμή η Ελληνική οικονομία ουσιαστικά ξεκινάει να ανακάμπτει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς με σβηστές μηχανές. Φανταστείτε αύριο, να έχουμε έναν καθαρό τραπεζικό κλάδο που να ξεκινάει να κάνει την δουλειά του που είναι ο δανεισμός πόσο
  μπορεί να βοηθήσει την ανάκαμψη.

Ουσιαστικά η κίνηση στον κλάδο αρχίζει να προεξοφλεί μία νέα εποχή που θα μπορέσει να φέρει κέρδη στον κλάδο και ρευστότητα στην διψασμένη επιχειρηματικότητα. Θετική έκπληξη στο α΄ τρίμηνο είχαμε από την ENTERSOFT και τον Πετρόπουλο που έκαναν την διαφορά και στο ταμπλό.

 • Ο κλάδος της πληροφορικής υπέρ αποδίδει τιμώντας την επιμονή μας εδώ και μεγάλο διάστημα. Οι εισροές τόσο Ελληνικών όσο και ξένων κεφαλαίων συνεχίζονται και οι περισσότεροι περιμένουν μία διόρθωση που δεν τους κάνει την χάρη να έρθει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο κυνήγι φτηνών αποτιμήσεων που έχουν μείνει πίσω. Από την άλλη είχαμε ακόμα μία δημόσια πρόταση αυτή του Ιασώ με σκοπό ακόμα μίας εξόδου από το ταμπλό.

Τεχνικά, η συνεδρίαση της Παρασκευής περισσότερο τεχνική λόγω της πτώσης της Πειραιώς με άλλη βαρύτητα πλέον. Την Δευτέρα περιμένουμε εισροές της τάξεως των 20 εκατ. στον τίτλο που λογικά θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να ηρεμήσει από τζίρο πριν μας δείξει την συνέχεια. Το 1,50 επίπεδο φαίνεται να είναι ένα σημείο αναφοράς, κάτι που είχαμε εικάσει εδώ και αρκετές μέρες και όσο ο τίτλος ανέβαινε.

 • Οι επιλογές μας υπέρ αποδίδουν του ΓΔ με 6,38% με κέρδη 18,91% από αρχές έτους. Ο ΓΔ αντίστοιχα με κέρδη 10,88% με τον ftse στο 13,16% και τον τραπεζικό με κέρδη 18,7%. Ο Αβακας πρωταθλητής, με την Eurobank και την ΑΛΦΑ να ακολουθούν με κέρδη 41% και 46% αντίστοιχα. ΣΠΕΙΣ, ENTERSOFT και ΜΥΤΙΛ με κέρδη πάνω από το 30%. Στον αντίποδα ο Σαράντης με απώλειες του 7% μαζί με την επόμενη συντηρητική επιλογή μας αυτή τα ΜΠΡΙΚ με πρόσφατα κομμένο μέρισμα και απώλειες της τάξεως του 2%.

Μπορεί ο ΓΔ να είναι και πάλι κάτω από τις 900 μονάδες, παρόλα αυτά οι αποδόσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές 900 δεν έχουν καμία σχέση. ΟΙ ενασχολούμενοι με την αγορά δεν θα πρέπει να κοιτάνε την τιμή του ΓΔ αλλά μόνο τις επιλεγμένες μετοχές τους. Πλέον, η αγορά αρχίζει και έχει άρωμα από 1999 μιας και μέρα με την μέρα όλο και περισσότερα κεφάλαια εισέρχονται στο σύστημα. Με την ψυχολογία πλέον να παίζει σημαντικό ρόλο για το πώς θα κινηθεί η αγορά.
ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.