2.000 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές έχασαν τις άδειές τους (17/7)

2.000 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές έχασαν τις άδειες τους

  • Δεν προσκόμισαν ποτέ τα δικαιολογητικά για τις απαιτούμενες 75 ώρες επαναπιστοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ID περίπου 2.000 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές σε όλη την Ελλάδα δεν κατέθεσαν μέχρι τις 30 Ιουνίου τα απαραίτητα στοιχεία για τις 75 ώρες επαναπιστοποίησης, όπως ορίζει η ΠΝΠ του Υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα επίσημα πλέον να έχουν χάσει τις άδειές τους.

του Νίκου Mωράκη 

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση χάνει δηλαδή το 10% του ανθρώπινου δυναμικού της καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων οι εγγεγραμμένοι Ασφαλιστές στα Επιμελητήρια της χώρας υπολογίζονται σε 20.610.

Μια αρνητική εξέλιξη για τον κλάδο της Ασφαλιστικής Αγοράς γενικότερα καθώς συρρικνώνεται ο αριθμός των Ενεργών Ασφαλιστών της.

Πολύ πιθανό μέσα σε αυτούς τους 2.000 να υπάρχουν κωδικοί επαγγελματιών που έχουν σταματήσει να δραστηριοποιούνται στο επάγγελμα, που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή διατηρούσαν την άδεια ως δευτερεύουσα δραστηριότητα για extra εισόδημα, χωρίς να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις νέες απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Με μια δεύτερη “ματιά” θα μπορούσε να πει κανείς ότι τώρα η εικόνα για το ποιοι και πόσοι εκπροσωπούν το επάγγελμα είναι πιο “ολοκληρωμένη”, όμως ο αριθμός των επαγγελματιών που δεν συμπλήρωσαν τις απαιτούμενες ώρες παραμένει αρκετά υψηλός. Σημάδι που δείχνει ότι πολύ πιθανό και ενεργοί επαγγελματίες με παραγωγή να έχουν βρεθεί εκτός επαγγέλματος.