19 Ιουνίου 2018 – Χ.Α: Επιλογές – Μέρος 1

ΓΙΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ 

!ΟΛΘ: Έχει διορθώσει αρκετά από τα υψηλά του στα 31,4000 ευρώ υποχωρώντας χθες -4,91% στα 25,2000 ευρώ με την κ/φση στα… 254 εκατ. ευρώ. ΧΑΜΗΛΑ 2018 στα 24,9000 ευρώ στο ξεκίνημα της χρονιάς. Σχεδόν τα έφτασε δηλαδή…

!ΔΕΗ: Εδώ που βρέθηκε (στα 1,8900 και κάτι ψιλά…) δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα δοκιμάσουν την…. τύχη τους. Στα χαμηλά έτους σχεδόν (1,8640) στο -9% εφέτος, ενώ πριν λίγες μόλις εβδομάδες ήταν 1η σε απόδοση ανάμεσα στα χαρτιά του 25άρη(!)… για το 2018.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με σκορ 1-6 η μετοχή στις τελευταίες (7) συνεδριάσεις με αποτέλεσμα η τιμή να διαβάζεται στα 8,8000 ευρώ (-1% χθες με 217 χιλ. τμχ). ‘Εχει βέβαια κόψει το μέρισμα των 0,3200 ευρώ… Με υψηλό του τα 10,7600 και χαμηλό τα 8,4900 ευρώ, στο -4,86% από την αρχή του 2018. Αποτιμάται σε 1,26 δισ. ευρώ…

!ΑΕGEAN AIRLINES: Προσέχουμε την αποτίμηση (@8,7500 ευρώ και -1,80% χθες με κ/φση 625 εκατ. ευρώ), εκμεταλλευόμενοι το πλαγιοκαθοδικό της momentum. Απίστευτη μετεξέλιξη από τα ιστορικά χαμηλά της στα πέριξ των… 1,2000** ευρώ, έχοντας διανείμει έκτοτε σχεδόν διπλάσιο ποσό σε μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου(!!). Για να γράφει τώρα και… 8,7500 ευρώ έχοντας καταβάλλει πριν 3 εβδομάδες περίπου, μέρισμα 0,5500 ευρώ!

  • **Οι ελληνάρες τότε έβγαζαν έξω τα λεφτά τους, για να τα σώσουν. Τότε που έβρεχε ο Θεός του Χ.Α. δισεκατομμύρια μέσω δεκάδων… αντιπροσώπων του, αλλά κανείς δεν τα ήθελε!!… ** Ο μ/μ δεν μάσαγε, αλλά ελάχιστοι έδιναν σημασία στα γραφόμενα του.

ΓΙΑ GAMBLERS

!ΑΒΑΞ: Τρώγονται και εδώ οι μεγαλομέτοχοι, αλλά βλέπουμε και τι συμβαίνει τώρα στον Ελλάκτωρα… Εικόνα αποσύνθεσης στο ταμπλό , στο -4,10% χθες στα 0,5850 ευρώ και -25% από την αρχή του έτους. Υψηλό του στα … 1,0500 ευρώ, με χαμηλό τα 0,5000 ευρώ στις 31.5.2018. Αποτιμάται σε 45,4 εκατ. ευρώ…

ΓΙΑ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥΣ

!FLEXOPACK: Από τα υψηλά των 7,3500 έχασε χθες κι άλλο ένα 7% από την αξία της ολοκληρώνοντας στα 5,8500 ευρώ. Κι όσο πιέζεται, τόσον ελκυστικότερη θα γίνεται.(ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ, αλλά τώρα έχει γίνει ελκυστική)

!ΙΑΣΩ: Σε χαμηλά έτους περίπου, με την κ/φση στα 99 εκατ. ευρώ και πάντα σε σημαντικό discount συγκριτικά με το ΥΓΕΙΑ (266 εκατ. ευρώ)…

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σ.1: Δεν θα γίνεται αναφορά σε μετοχές που εγκλωβίζουν με την ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα τους, όσο κι αν αδικούνται στο ταμπλό. Υπάρχει άλλη στήλη γι αυτές (φυσικά και όχι μόνον γι αυτές).

Σ.2: Επίσης αποκλείονται κι όσες εταιρείες διατελούν υπό καθεστώς Επιτήρησης, εκτός κι αν υπάρχει σημαντικός λόγος…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το Χ.Α είναι σαν ένα γήπεδο. Αν δεν σου κάνει ο παίκτης, αν δεν αποδίδει, τότε τον αλλάζεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μπορεί κάποτε να ήταν είδωλο ή μπορεί να είχε δώσει δείγματα μεγάλου ταλέντου. Αλλά όταν δεν κάνει την δουλειά του σωστά, τον τρώει ο πάγκος στη καλύτερη των περιπτώσεων.

  • Επίσης, αυτό συμβαίνει κι από την… ανάποδη. Ο παίκτης δηλαδή να ήταν κακός ή μέτριος αλλά να σημειώνει μεγάλα βήματα προόδου ή ακόμα προτιμότερο να αποδίδει καλύτερα από άλλους που παίζουν. Οπότε θα τον βάλεις να παίξει…

ΑΥΤΟΣ είναι ο ρόλος του προπονητή. Να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να προβαίνει τη σωστή χρονική στιγμή στις πλέον κατάλληλες επιλογές. Χωρίς κόμπλεξ, δίχως ενδοιασμούς και με κυρίαρχο κριτήριο την απόδοση.

  • Αυτά, για να αποφεύγονται γκρίνιες και αναφορές του…τύπου… “Μα, μας γράφατε καλά λόγια ή μας την εκθειάζατε ή μας την… θάβατε” και λοιπές γραφικότητες κακομαθημένων παιδιών.
  • Η στήλη απευθύνεται αποκλειστικά σε νοήμονες επενδυτές, με γερή γνώση του αντικειμένου. Οι υπόλοιποι, απλά να μην την διαβάζουν.

______________

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email
* ,