19 Ιανουαρίου 2022- Η προσωπική γωνιά του μ/μ με τους αναγνώστες του…

ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΠΑΛΙ έξω, αλλά γιατί σώνει ντε και καλά να πέσει και… μέσα; Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε και να κοιτάζουμε τα του οίκου μας.

 • Αυτές έχουν κάνει τρελές κούρσες, ενώ μιλάμε για τεράστιες αγορές ασύλληπτων μεγεθών.

Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την νοοτροπία, αλλά δεν θα κάτσω και να σκάσω. Αρκετά με την ηλιθιόυτητα, που είναι και… ανίκητη.

 • Κακό του κεφαλιού μας πάντως, αν δεν αλλάξουμε αυτή την (YΠO)ΔΟΥΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ… Χρειάζεται όμως ΗΓΕΣΙΑ με ΚΑΡΥΔΙΑ κι άντε τώρα να την βρεις…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ μάλιστα τώρα από τον νέο δ/ντα σύμβουλο να μας (δια)σώσει…

 • ΤΩΡΑ μάλιστα σωθήκαμε, τα πιάσαμε τα λεφτά μας… Οσο αξιόλογος και να είναι, όση όρεξη να έχει για δουλειά ο άνθρωπος, στο μαγαζί κάνουν και θα κάνουν κουμάντο τα ίδια μυαλά. Αυτά δηλαδή που το διέλυσαν όχι μόνον μιά ή δύο φορές.

ΘΑ ΗΤΑΝ πάντως αδικία να είχε φύγει ο Σωκράτης Λαζαρίδης και με το που να έφευγε, το Χ.Α να έγραφε νέα υψηλά 7ετίας. Ευτυχώς δεν του έτυχε τέτοια γκαντεμιά. Φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Εχει ρίξει ο άνθρωπος πολύ δουλειά, πάρα πολλή δουλειά και τι να λέμε τώρα. Απλά, από ένα σημείο και έπειτα έρχεται νομοτελειακά ο κορεσμός. Δεν είναι δα και λίγα είκοσι και πλέον χρόνια….

   ***** **** ***** 

ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΑΤΕ και ιδού…

 • ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΠΣΙΛ • ΓΡΑΦΗΜΑ ΦΒΜΕΖΖ

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 

Χ.A: Που υπερέχει το ΦΒΜΕΖΖ συγκριτικά με το ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ και τι να προσέξουν οι παίκτες (by ΟΑΚ)
  ***** **** ***** 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ελπίζω σε κάποια απόκριση, είτε κατ ιδίαν, είτε δημόσια.
Ευχαριστώ
———- Forwarded message ———
Από: Dim@@@@@is <@@@@@mail.com>
Date: Τρί 11 Ιαν 2022 στις 8:44 π.μ.
Subject: Σκέψεις περί Ιντραλοτ
To: <osfp045@gmail.com>
Καλησπέρα κ. Βασίλη.
 • Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία. Έχω κάνει μια άσκηση με βάση ό,τι πληροφορίες μπόρεσα να βρω και ό,τι μπόρεσα να συμπεράνω. Θα ήθελα την άποψή σας στο κατά πόσο έχουν βάση τα παρακάτω.
Περί ΙΝΛΟΤ φυσικά ο λόγος :
Βλέπουμε ότι από την ανταλλαγή του 34,27% του μετοχικού κεφαλαίου κεφαλαίου της Αμερικανικηής θυγατρικής έναντι 118,2εκ€, έγραψε κέρδη 43εκ€. Οπότε καταλαβαίνω ότι η αξία αυτού του ποσοστού στα βιβλία είναι 75,2εκ€. Που σημαίνει ότι ολόκληρη η αμερικανική θυγατρική είναι περασμένη με αξία 219εκ€.
 • Παίρνοντας τις πληροφορίες από το δικό σας site περί SPAC, και διαβάζοντας ότι σρο 1 δις δεν συζητάνε και θέλουν 1,5 δις€ και πάνω, υπολογίζω (με βάση το 1,5 δις€) ότι το ποσοστό που θα κατέχει η μητρική (αφαιρουμένου το 34,28%) θα αποτιμηθεί σε 986εκ€ έναντι 144εκ € που το έχει περασμένο στα βιβλία. Αυτό μας δίνει μια υπεραξία 842εκ €. Η υπεραξία αυτή θα γυρίσει τα αρνητικά ίδια κεφάλαια από -104εκ € σε θετικά κατά 738εκ €.
Με μια υπόθεση ότι θα ήταν λογικό να αποτιμηθεί η εταιρεία στα ίδια κεφάλαιά της, αυτό μας δίνει μια τιμή μετοχής περίπου 4,85€. Θα με ενδιέφερε η άποψή σας επάνω σε αυτό, κάποια επισήμανση αν κάνω κάποιο λάθος σε κάποιον υπολογισμό και φυσικά αν έχουν βάση όλες οι παραπάνω υποθέσεις (δικές μου και δικές σας).
Ευχαριστώ πολύ.
**
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ Δημήτρη, 

Τα νούμερα όπως τα γράφεις δεν απέχουν από την πραγματικότητα, ωστόσο αν και κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει ότι αν πετύχει το deal πάμε για αλλά νούμερα, θα πρέπει να δούμε ακριβώς πως θα υλοποιηθεί το deal.

 • ίδια η εισαγωγή της εταιρίας σημαίνει την εκχώρηση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές κλπ κλπ κλπ. Συνεπώς δεν χρειάζεται να βάλουμε τώρα τα νούμερα ακριβώς κάτω. Το θέμα είναι να πετύχει το deal. Τώρα, το αν πάει x10 ή x3 τι σημασία έχει;

Σε ευχαριστώ πάντως για την αναλυτική σου προσέγγιση που δεν απέχει από την πραγματικότητα.

                                       ***** ***** *****

Δεν μου έφταναν οι… γκρινιάρηδες των ΙΝΛΟΤ και ΦΡΙΓΟ (αν είναι ποτέ δυνατόν, όταν τις έχεις δώσει στον απόλυτο απόπατό τους), απέκτησα και κανά δυό τρείς με τον ΔΡΟΜΕΑ. Αλλη δουλειά δεν είχα βρε παιδιά…

 • ΤΑ παρακάτω ΜΗΝΥΜΑΤΑ είναι αφιερωμένα εξαιρετικά στον… παραπονιάρη του ΔΡΟΜΕΑ (τέρμα οι διάλογοι πάντως, δεν βγαίνει νόημα)…

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ:

 • Φίλε NΤG

Μεταξύ μας όταν γράφουμε για μια μετοχή ότι είναι φτηνή, ή ότι μαζεύεται ή ότι είναι αγοράσιμη στα επίπεδα αυτά, δεν σημαίνει ότι την επομένη θα τρέξει. Να στο πω με απλά Ελληνικά… Αν βρεις να πουλιέται ένα Submariner Rolex στα 1.200 Ευρώ και σου πει ο φίλος σου είναι τζάμπα αγόρασε το, δεν σημαίνει ότι θα μπορέσεις  να το πουλήσεις την επομένη στα 5.000 €. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φίλος σου προμοτάρισε ένα κακό ρολόι. Εσύ απλά είσαι “χαζός” να το καταλάβεις γιατί είχες μάθει να αγοράζεις φασόν με πενηντα-ευρα τα ρολόγια. Σας λέμε τι είναι φτηνό και τι βλέπουμε στο ταμπλό. Πέραν τούτου ουδέν…

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙΑΤΙΚΟ:

 • Καλέ μου άνθρωπε,

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Δουλειά δική μας εδώ στον μ/μ δεν είναι το τι γίνεται στο ταμπλό, δουλειά μας είναι να εστιάζουμε στα δεδομένα κάθε μετοχής σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές βάσει των αναλύσεων που κάνουμε. Αν τώρα μια μετοχή αποτιμάται σε εξευτελιστικές τιμές, χρέος μας είναι να την επισημάνουμε. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις, που θες να μας κάνεις και μάθημα;

 • Σχετικά μάλιστα με τον Δρομέα να σου θυμίσω (επειδή προφανώς έχεις επιλεκτική μνήμη) ότι στη μετοχή έχουμε αναφερθεί από τα 0,1300 ευρώ, ενώ έχει δει και τα 0,5800, κάτι που μάλλον σου έχει διαφύγει.
Επειδή όμως εμάς μας ενδιαφέρει η πολύπλευρη πληροφόρηση, σου προτείνουμε να ανοίξεις μια ιστοσελίδα, για να ανοίξεις τα μάτια των επενδυτών και να τους προσφέρεις τις πολύτιμες υπηρεσίες σου. Είμαστε δε βέβαιοι, ότι με τα μυαλά που κουβαλάς, θα διαπρέψεις στο χώρο! Κατά τα άλλα… καλή σου νύχτα και όνειρα γλυκά.

 ***** ***** *****

Βασίλης @@@@@@@@@@@@@yahoo.com>
Προς:ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ
Κυρ, 16 Ιαν στις 8:45 μ.μ.

Αγαπητέ Βασίλη 

Μόλις διάβασα την απάντησή σου και σ’ ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Σε άκουσα μια χαρά και στην ΠΕΡΦ (+64%) και στη ΒΥΤΕ (+54%) και στην ΠΛΑΘ (+45%) και στην ΛΥΚ (+48%) αλλά και στην ΙΝΤΚΑ (+36%) όπου ήμουν εγκλωβισμένος από το 2018.
Βέβαια πρέπει να ομολογήσω, εάν εφάρμοζα τις προτάσεις σου πιο νωρίς και σε πιο ευρεία κλίμακα, τα κέρδη θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια. Ούτως ή άλλως σου χρωστώ κέρασμα όποτε έρθεις στην Θεσσαλονίκη.
***
 • Φίλε συνονόματε, 

Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά δεν το βλέπω για πριν το… 2023..

                               *****  *****  *****

Κρατάτε επαφή με τον μ/μ – υπάρχει ολόκληρο team από φανατικούς λάτρεις του ελληνικού χρηματιστηρίου πολύ υψηλού επιπέδου, αρωγοί στην προσπάθεια βοήθειας που καταβάλει προς τους φίλους αναγνώστες ιδιώτες μικροεπενδυτές του Χ.Α.

Ο φίλος σας