19.8.2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα…

ΟΣΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΝΩΤΑ τους δεν έχουν και τίποτα να φοβηθούν. Και λογαριασμούς μόχλευσης δεν έχουν και δεν μπαινοβγαίνουν στα χαρτιά τους, ενώ φροντίζουν σταδιακά να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους, να μην είναι άπληστοι, να διατηρούν πάντα μία ρευστότητα. Και την οποία επαυξάνουν, όταν παίρνουν τα… σήματα.

  • Ο μ/μ για να γράφει καθημερινά εδώ και μέρες… Πάρτε κέρδη, τελεία και παύλα, δεν ήταν μάγος. Απλά, ήθελε να προστατεύσει τους αναγνώστες του… Γνωστό και ανθρώπινο άλλωστε το μότο… “Ας βγάλουν και οι επόμενοι”.

Ολα αυτά βέβαια αφορούν τους ενεργητικά κινούμενους στα τερματικά, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και δεν ισχύουν για τους μεσομακροπρόθεσμους που έχουν τοποθετηθεί ή τοποθετούνται στα γνωστά καλά έως εξαιρετικά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΟΑΚ: Επι του προκειμένου η βασική απάντηση στο ερωτημα είναι ΝΑΙ δεν φοβαμαστε τα υψηλα. Φοβαμαστε όμως τις εταιρίες που δεν ακολουθουν ή δεν δικαιολογουν τα υψηλα τους. Συνεπως πριν αγορασουμε στα υψηλα κοιτάμε αν αυτά ανταποκρινονται στην εταιρία ή κατακτηθηκαν από την ψυχολογία των αγοραστών.

  • Στην δευτερη περιπτωση όχι μονο δεν αγοραζουμε αλλα αγνοουμε και το χαρτι. Το επίπεδο από μονο του δεν λεει πολλα. Συνδυαζουμε τιμες, αποτελεσματα και Momentum. Όταν και εφοσον ταιριαξουν όλα δεν φοβομαστε υψηλα ή κορυφες. Γιατι να εισαστε σιγουροι ότι κάθε υψηλο θα φανταζει χαμηλα από το νέο υψηλο του.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (από την παραλία): Το συστημα για να τρεφεταΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΕΪΚΑ απαιτει τζιρους μεγαλους και αποτομες διακυμανσεις οταν λιμνάζει και δεν φερνει προμηθειες. Εχουν τα… ταπερακια και παιζουν τα παιδακια του Συστήματος, αδυνατιζουν και τα χαρτοφυλακια των κηφηνακίων τεμπελικων χαρτοφυλακίων για να μην σηκώσουν μαγκιες και γινουν ανεξελεγκτοι οι παικταραδες.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Δεν σημαίνει ότι επειδή άφησε η FED κάτι υπονοούμενα, θα πράξει το ίδιο και η Λαγκάρντ. Λίγη υπομονή και θα το δείτε…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Μόνον μία μετοχή κινείται ανοδικά και μάλιστα πειστικά. Αυτή της ΜΠΡΙΚ, η μοναδική του κλάδου της που διαπραγματεύεται με discount. Bέβαια, την εικόνα του καφενείου την διαμορφώνουν όλοι οι παράγοντες που κινούνται γύρω και μέσα σε αυτό. Δηλαδή εμείς.

ΧΘΕΣ(Ι): EMEIΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ούτε καν στο 40% ενός σακατεμένου ΑΕΠ!! Ασχετα από αυτό, οι ελληνάρες θα είναι οι πρώτοι που θα ακολουθήσουν τις ξένες όταν με το κακό αρχίσουν την κατάβαση τους. Και μάλιστα, όπως πάντα, θα τις υπερκεράσουν.

ΧΘΕΣ(ΙΙ)ΜΠΡΙΚ – απάντηση: Η φθηνότερη του κλάδου της και με μεγάλη διαφορά… Η μοναδική που διαπραγματεύεται με discount και μάλιστα όχι ευκαταφρόντητον, την στιγμή που όλες οι υπόλοιπες είναι με premium(!!). Για να τα πάρει κανείς όμως από τον Φέσσα, πρέπει να έχει τεράστια υπομονή. Κάτι ξέρουν άλλωστε οι μέτοχοι της ναυαρχίδας του ομίλου. Που τώρα πίνουν νερό στο όνομα του…

  • ΚΑΙ ΜΙΑΣ ο λόγος περί Φέσσα, πιστεύω να ενθυμείστε τι γράφαμε περί ΒΥΤΕ πριν ξεκινήσει τον καλπασμό της. Βρε παιδιά, το τι μου έγραφαν για το… παλιόχαρτο της που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τα… 0,8000 τι να σας μεταφέρω; Ανυπόμονοι, αν μη τι άλλο.

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ μας στο City (1): Η προηγούμενη διοίκηση της Ιντεαλ κουβέντιαζε με τον Βυζάντιο της BYTE για να γίνουν ένα. Ο Φεσσας έχει στο όνομα του το 4,9% της παλιάς Ιντεαλ, επίσης κι άλλο ποσοστό σε άλλο όνομα. Είναι στην επιτροπή του Virtus που πήρε την Ιντεαλ. Η Ιντεαλ συνεργάζεται πολύ με την QUEST στο cybersecurity. Αν οι νέοι της Ιντεαλ αγοράσουν την BYTE θα κάνουν έναν μεγάλο εισηγμένο όμιλο και μπορεί μετά να βάλουν μέσα και την UNISYSTEM της QUEST.

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ μας στο City (2): Για να τα βάλουμε τα πράγματα στη σειρά, στη θέση τους. Μόνο η Space κατεβαίνει στον διαγωνισμό με τις ταυτότητες, ως κοινοπραξία με τους Ισραηλινούς. Οχι όμως η ΒΥΤΕ ή η ΙΝΤΕΑΛ. Είναι ξεκάθαρο αυτό…

  • Εχουν κατέβει ως γνωστόν κι άλλες 2 κοινοπραξίες, της Veridos με τον ΟΤΕ και της Thales με την Quest. Aν έπαιρναν  τον διαγωνισμό οι Veridos+OTE θα έδιναν δουλειά στην ΒΥΤΕ, ένα κομματάκι δηλαδή. Αν επικρατούσαν οι Thales+Quest θα έκαναν το ίδιο με την ΙΝΤΕΑΛ.

Ενστάσεις στα τεχνικά τώρα δεν έκανε η Space, αλλά η Veridos+OTE και οι οποίες απερρίφθησαν από την επιτροπή. Συνεχίζουν και οι τρεις, αλλά η κοινοπραξία της Space έχει δώσει την πιο φτηνή προσφορά και ο διαγωνισμός κρίνεται πλέον στην τιμή. Κι αυτό δεν αλλάζει. Ο διαγωνισμός θα φτάσει το ένα δις, με αυτά που θα ζητήσουν μετά.

  • Και κάτι ακόμη: Οποιος και να πάρει την δουλειά, μπορεί μετά να δώσει κομμάτι και στους άλλους. Π.χ η κοινοπραξία Ισραηλινών με την Space να δώσει δουλειά στην QUEST ( συνεργάζονται ήδη σε διαγωνισμούς του δημοσίου) η ακόμα και στην Veridos. Αντίστοιχα και η Veridos λ.χ μπορεί να δώσει δουλειά στην Space η την Quest…

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Νέα υποχώρηση πραγματοποίησαν οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED.

  • Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, και πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει πιαστεί ο στόχος του πληθωρισμού και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας τους επόμενους μήνες θα κρίνουν εν πολλοίς την αλλαγή πλεύσης στη νομισματική πολιτική.

Πάραυτα, η καθυστέρηση της επαναφοράς της κανονικότητας στην οικονομία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα παραμένει το βασικό πτωτικό ρίσκο για τις αγορές στην παρούσα φάση. Στο επίκεντρο σήμερα τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.