22.7.2019 – Λεωφ. Αθηνών 110: ΙΝ και ΑΟΥΤ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και όχι μόνον:  Το να βγει (13) συνεχόμενες φορές το κόκκινο στην ρουλέτα δεν σημαίνει κάτι για την επόμενη κλήρωση. Αφού τα ενδεχόμενα είναι ανεξάρτητα και κάθε φορά τα νούμερα της τσόχας συμμετέχουν με την ίδια πιθανότητα στην επόμενη κλήρωση.

***Δεν συμβαίνει το ίδιο με το χρηματιστήριο. Οι συνεχόμενες ανοδικές ή πτωτικές συνεδριάσεις ενεργοποιούν αντανακλαστικά, αφού σε κάθε νέα συνεδρίαση ανόδου δημιουργείται υπεραξία στην πλειοψηφία των μετοχών που έχουν μια στοιχειώδη προσαρμογή (Beta) με την πορεία του Γενικού Δείκτη.

 • Άρα οι (13) συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας αφού σε κάθε «νέο πάνω» αυξάνονται οι δυνητικοί πωλητές. Αν το σερί των (13) συνεχόμενων είναι δύσκολο πόσο μάλλον το… 22! Αυτό είναι και το ρεκόρ συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων από το 1985 και μετά. Το 13/13 έχει εμφανιστεί άλλες (8) φορές ενώ το 22/22 είχε εμφανιστεί το καλοκαίρι του 1986 πιάνοντας στον ύπνο –ή μάλλον στις παραλίες- τους επενδυτές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ για ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Οι αγορές δεν κρίνονται από τι έγραψε ο κάθε δείκτης και η κάθε μετοχή την 1η ημέρα και την τελευταία ημέρα της εκάστοτε περιόδου. Αυτά είναι για τις… κυριούλες και τα… μικρά παιδάκια…

 • Και για τις μεγαλοδημοσιογραφάρες και μεγαλοαναλυτές- στατιστικολόγους που θέλουν να το παίξουν ειδήμονες, δήθεν, εντυπωσιάζοντας…
 • Και να τους εξηγήσουμε, τι θα καταλάβουν;
 • ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ αυτοί ζουν σε ένα δικό τους κόσμο… Και είναι και πανευτυχείς λόγω αγνοίας, αν μη τι άλλο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ – ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ)

CITI – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ – που προβλήθηκε ΤΟΤΕ κατά κόρον και πομπωδώς!!! ΜΑΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ… ΕΓΚΥΡΕΣ ΓΡΑΦΙΔΕΣ

Η αμερικανική τράπεζα υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2017 στο 0,1% από 0,5% προηγουμένως, ενώ δεν βλέπει την ελληνική οικονομία να «τρέχει» με ρυθμό άνω του 1,5% έως και το 2021!

 • Μάλιστα, οι εν λόγω προβλέψεις δεν αποκλείεται να υποστούν περαιτέρω υποβάθμιση εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας που συμφωνήθηκαν και των επιπτώσεων της διατήρησης των capital controls, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Citi σε έκθεσή της για το παγκόσμιο outlook.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παράλληλα, η Citi εκτιμά ότι η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου θα διαμορφωθεί στο 6,56% το 2017 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοδική τροχιά έως το 8,72% το 2021, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές και κατ’ επέκταση την απεμπλοκή από τα μνημόνια.

 • ΨΙΤΙ: Απλά, ανατρέξτε στο Google και δείτε με τα μάτια σας τις δεκάδες -προκλητικά- αποτυχημένες εκτιμήσεις της…
 • ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ κάτι μαλακίες ξανά και αμέσως ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ!!! Βρε πάτε καλά;

ΚΕΚΡΟΠΑΣ-απάντηση ( 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018): Η δίκη θα γίνει κανονικά… Η απόφαση θα αργήσει φυσικά, αλλά όλα τα λεφτά θα είναι η εισήγηση. Η πλευρά των μεγαλομετόχων (ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ) δηλώνει αισιόδοξη. Το έργο θα δώσει πνοή και ώθηση σε όλες τις… πάντες (πράσινο, real estate, κλπ) και όλοι θα βγουν οφελημένοι… Αρκεί να μην έχουμε ξανά εγκεφαλικές αρτηριοσκληρώσεις. Και τελικά δεν είχαμε.

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΤΟ GREEK FINANCE FORUM: «Καλύτερα από ότι περιμέναμε»

Θα κάνουμε ένα γενικό σχόλιο για το Χ.Α. και την πορεία του αυτές τις δύο μετεκλογικές εβδομάδες. Μπορεί κάποιοι να τα ακούνε αυτά κάπως περίεργα, αφού υπήρχε τεράστια αισιοδοξία για την άμεση συνέχιση της ανόδου στο Χ.Α. Το Χ.Α. λοιπόν σε γενικές γραμμές τα έχει πάει καλύτερα από ότι τουλάχιστον εμείς περιμέναμε. Και αυτό γιατί δεν αποκλείαμε ένα μεγαλύτερο pull – back από αυτό που έχει καταγραφεί.

 • Για την ακρίβεια δε θα αποκλείαμε το Χ.Α. να είχε χάσει ή τουλάχιστον να βρισκότανε στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδων, κλείνοντας την Παρασκευή περίπου 2,5% υψηλότερα από αυτές τις στηρίξεις, στις 867,81 μονάδες (-0,32%).
 • Και σε γενικές γραμμές τα έχει πάει σχετικά καλύτερα από ότι περιμέναμε, με την κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει σχετικά καλά.

Είναι πολύ νωρίς, ωστόσο η πρώτη εικόνα της κυβέρνησης δεν είναι κακή, δημιουργώντας μια συγκρατημένη αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες και μεγαλύτερη ανάπτυξη, με ότι αυτό σημαίνει για το «ελληνικό επιχειρείν» και το ελληνικό χρηματιστήριο. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και την σε γενικές γραμμές καλή εικόνα των διεθνών, με φόντο κυρίως τα νέα, διαδοχικά, ρεκόρ της Wall Street.

ΚΥΝΗΓΟΣ GFF – Τεχνικά οι στόχοι είναι ξεκάθαροι: Διαγραμματικά τώρα, το πρώτο στοίχημα του Χ.Α. είναι γνωστό. Και δεν είναι άλλο από την παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων. Μια απώλεια η οποία, χωρίς να είναι καταστροφή, θα οδηγήσει το Χ.Α. σε χαμηλότερα επίπεδα και πιθανόν στις επόμενες ισχυρές στηρίξεις. Στις 810 – 800 ή και 790 μονάδες, στα πλαίσια ενός νέου κύκλου πτώσης.

 • Τώρα από την άλλη πλευρά, αν και δεν πιστεύουμε πως αυτό θα συμβεί άμεσα (συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η αγορά θα παλινδρομήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στα τρέχοντα επίπεδα) ο στόχος είναι η μεγάλη διάσπαση των αντιστάσεων στις 890 – 900 μονάδες
 • Στις οποίες ακριβώς κορύφωσε το Χ.Α. την Παρασκευή 05/07, δηλαδή στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές (07/07/19).
 • Απλώς, θυμίζουμε πως διάσπαση των αντιστάσεων, όποτε και αν συμβεί θα βάλει την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, στέλνοντας την σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων.

MANOΣ XATZHΔAKHΣ: Γενικά είναι καλό να πηγαίνει κανείς σε συνελεύσεις.

Εκτός του ότι μπορεί να διαβάσει στοιχεία που συνήθως λείπουν από το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης που ακολουθεί την συνέλευση, μπορεί να δικτυωθεί πιο αποτελεσματικά με την επενδυτική κοινότητα και δη με ανθρώπους που έχουν κοινό συμφέρον την επιτυχή έκβαση της τοποθέτησης τους.

 • Αυτό που δεν φαίνεται σε μια ανακοίνωση στον τύπο αλλά φαίνεται αμέσως σε μια συνέλευση είναι το πλήθος και η σύσταση των επενδυτών που παρακολουθεί την συνέλευση, πόσο καλά προετοιμασμένη είναι η διοίκηση για τις ερωτήσεις που θα γίνουν, ποια θέματα κρύβονται πίσω από τον γενικό τίτλο «Άλλα θέματα και ανακοινώσεις».
 • Ένας καλός μπουφές πάντα διευκολύνει την διεξαγωγή της συζήτησης, όσο πιο γεμάτο είναι το τραπέζι με μεζέδες τόσο πιο γρήγορα και πιο ηχηρά οι μέτοχοι «εγκρίνουν» και απαλλάσσουν τις διοικήσεις από τις ευθύνες της προηγούμενης χρήσης.
 • Μια συνέλευση με διανομή μερίσματος έχει θετικότερη ατμόσφαιρα αν και πάντα οι μέτοχοι θα διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για το χαμηλό μέρισμα.

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Σε 10 συνεδριάσεις, η αγορά έχει 5 ανοδικές και 5 πτωτικές. Ο ΓΔ, καταγράφει απώλειες 3%. Ο τραπεζικός δείκτης μεγαλύτερες απώλειες 8%. Και τέλος ο FTSE 25 πτώση 4,6%.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% σε δύο φάσεις. Το Σεπτέμβριο θα μειωθεί ο φόρος στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και ο φόρος στα μερίσματα στο 5%. Κάθε εξαγγελία μείωσης της φορολογίας λογικό επόμενον είναι να καθιστά φθηνότερες τις ελληνικές εισηγμένες.

ΕΛ.ΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ: Τέλος εποχής από σήμερα για τη μετοχή της Άνεμος, στα πλαίσια της συγχώνευσης με τον Ελλάκτωρα. Κάθε μετοχή της Άνεμος ανταλλάσσεται με 1,27 νέες μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., ονομαστικής αξίας 1,03 Ευρώ η κάθε μία. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει την Πέμπτη 25/07/19.

Χ.Α- EΠANAΛΗΨΗ: Από μόνοι μας υποτιμούμε το Προιόν επιτρέποντας να κυκλοφορούν στην ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του εταιρείες είτε σκέτα ζόμπι, ούφο κ.ο.κ είτε μεγεθών συνοικιακών περιπτέρων. Βάλτε τις βρε παιδιά σε μία ξεχωριστή κατηγορία… Τι φοβάσθε, μη χάσετε τα δίδακτρα; Κακοφορμίζουν την ΙΔΙΑ την ΑΓΟΡΑ, την δηλητηριάζουν, δεν το καταλαβαίνετε;

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ για Φώτιση…

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ@2,3500: Αν και έβγαλε αρνητικά αποτελέσματα το story εδώ είναι άλλο. Τεχνικά, όσο κρατάει τα 2,3000€ θα πορευτεί πρός τα 3,0000€, όπου και θα αλλάξουν πολλά.

Print Friendly, PDF & Email