19.7.2021: Wall Street– Lightning eMotors, με την υπογραφή του… αμερικάνου

Lightning eMotors …. εδώ ….

Lightning eMotors Receives Order For 200 EVs From ABC Companies

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό ZEV … εδώ ….
Αριθμός μετοχών : 73,248 εκατομμύρια μετοχές

Αριθμός ενταλμάτων : 24.365.730
Κάθε ολόκληρο ένταλμα δίνει στο δικαίωμα στον κάτοχο να αγοράσει μία μετοχή στην τιμή των 11,50 δολαρίων ανά μετοχή.

Presentation Lightning eMotors … εδώ …

H Lightning eMotors εισήχθηκε στο NYSE μέσω του spac GIK.
Στις 6 Μαΐου 2021, η Εταιρεία ολοκλήρωσε τον Συνδυασμό Επιχειρήσεων με την Lightning Systems, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε Lightning eMotors, Inc.
Kάτοχοι 5.816.664 μετοχών της κοινής μετοχής του spac GIK άσκησαν το δικαίωμά τους και εξαργύρωσαν αυτές τις μετοχές με μετρητά στην τιμή των 10,1019 $ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συνδυασμού Επιχειρήσεων, οι κάτοχοι της Lightning Systems Capital Stock θα λάβουν, συνολικά, ένα επιπλέον bonus16.463.096 μετοχών σε τρεις ίσες δόσεις εάν, κατά τη διάρκεια της περιόδου από τη συγχώνευση έως και για 5 χρόνια, η μέση σταθμισμένη τιμή της κοινής μετοχής ισούται ή υπερβαίνει τα $12, $14 και $16 ανά μετοχή για είκοσι (20) οποιεσδήποτε εργάσιμες ημέρες εντός τριάντα (30) διαδοχικών ημερών διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και εδρεύει στο Loveland του Κολοράντο.


Η έδρα της Lightning eMotors, οι κατασκευαστικές εργασίες, η έρευνα και η ανάπτυξη βασίζονται στην πρώην πανεπιστημιούπολη Hewlett-Packard / Agilent, βόρεια του Ντένβερ στο νοτιοδυτικό Loveland του Κολοράντο.

H Lightning eMotors σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί ηλεκτρικά οχήματα. Προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα κατηγορίας 3 έως 7 μπαταριών και κυψελών καυσίμου. Τα οχήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν επιβατικά φορτηγά, ασθενοφόρα, λεωφορεία, φορτηγά παράδοσης τελευταίων μιλίων και μηχανοκίνητα λεωφορεία για δέματα και παράδοση, μικρομεταφορές, λειτουργίες στάθμευσης αεροδρομίου και τομείς ηλεκτρικών υπηρεσιών. Προσφέρει επίσης συστήματα φόρτισης και πλατφόρμα φόρτισης ως υπηρεσία.

Η Lightning eMotors έχει τη μεγαλύτερη εμπορική εγκατάσταση μηχανοκίνητων οχημάτων στόλου παραγωγής στις ΗΠΑ με ετήσια παραγωγική ικανότητα 1.000 οχημάτων σήμερα και θα επεκταθεί σε 3.000 το 2021 και πάνω από 20.000 έως το 2025.

Κατασκευή και παραγωγή.
Η έδρα της εταιρείας που βρίσκεται στο Loveland του Κολοράντο είναι 124.000 τετραγωνικών ποδιών. Σε αυτήν την εγκατάσταση σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, συναρμολογούνται και δοκιμάζονται τα ZEV, οι κινητήρες και οι λύσεις φόρτισης. Προς το παρόν λειτουργεί μια μεμονωμένη βάρδια εργασίας με ικανότητα παραγωγής και συναρμολόγησης 500 οχημάτων ZEV και / ή μονάδων κινητήρα ετησίως σε μια εγκατάσταση με χώρο παραγωγής περίπου 70.000 τετραγωνικά πόδια. Τον Νοέμβριο του 2020, η Lightning Systems δημιούργησε 20.000 τετραγωνικά πόδια στο τρέχον κτίριό και εκτέλεσε μίσθωση για επιπλέον 107.000 τετραγωνικά πόδια κατασκευαστικού χώρου στο διπλανό κτίριο. Η πανεπιστημιούπολη έχει συνολικά περίπου 1 εκατομμύριο τετραγωνικά πόδια. Με τον πρόσθετο χώρο που προστέθηκε φέτος, μαζί με πρόσθετη εργασία, αυτοματισμό και μεγαλύτερη παραγωγή παρτίδων, υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζονται και να συναρμολογούνται 3.000 οχήματα ZEV και / ή μονάδες κινητήρα ετησίως, με μία μόνο βάρδια εργασίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και αρχικά υπήρξε κατασκευαστής υβριδικών συστημάτων για επαγγελματικά οχήματα, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό ότι οι υβριδικές λύσεις δεν αντιμετώπιζαν επαρκώς το αυξανόμενο ζήτημα της αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης από στόλους επαγγελματικών οχημάτων. Είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές ρύπων και το 2017 ανακατευθύνεται αποκλειστικά στα ZEV, αξιοποιώντας σχεδόν 10 χρόνια απαράμιλλης γνώσης για την ανάπτυξη και πώληση υβριδικών εμπορικών οχημάτων για την επιτυχή προσαρμογή οχημάτων μηδενικών εκπομπών.
Οι πλατφόρμες Lightning eMotors έχουν πιστοποιηθεί πλήρως από το California Air Resource Board (« CARB »”).

Υπολογίζεται ότι το TAM στα οχήματα κατηγορίας 3 έως 7 ανέρχεται, παγκοσμίως, σε περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ το 2018. Η αγορά των ΗΠΑ είναι περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η παγκόσμια υπεράκτια αγορά είναι περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα μια συνολική απευθυνόμενη αγορά περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτιμάται ότι συνολικά 539.000 οχήματα πωλούνται ετησίως στις ΗΠΑ σε αυτές τις 5 κατηγορίες, με την κατηγορία 3 να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου, στα 301.000 οχήματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πωλούνται ετησίως επιπλέον 993.000 οχήματα σε αυτές τις κατηγορίες.

Οι εταιρείες EVs, συμπεριλαμβανομένων των Rivian, Lordstown, Tesla, Nikola, Hyliion, Arrival και Proterra, έχουν επικεντρωθεί σε κατηγορίες 1 και 2, ελαφρού φορτίου και βαρέων αυτοκινήτων κατηγορίας 8. Οι μεγάλοι ιστορικοί κατασκευαστές, όπως η Ford, η GM, η Mercedes, η Volvo και η Toyota εστιάζουν επίσης κυρίως σε ελαφριά και βαριά αυτοκίνητα, όπου οι όγκοι είναι πολύ υψηλότεροι από ότι στις κατηγορίες 3-7.

Προς το παρόν η εταιρεία έχει περιορισμένους ανταγωνιστές στον χώρο ηλεκτρικών επαγγελματικών φορτηγών και λεωφορείων μεσαίας χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των GreenPower Motor Company, XOS Trucks, Sea Electric, Workhorse και Motiv. Είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί στο εγγύς μέλλον, ιδίως καθώς ο τομέας των εμπορικών μεταφορών μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς λύσεις χαμηλών εκπομπών, μηδενικών εκπομπών ή ουδέτερων εκπομπών άνθρακα.

Αυτή τη χρονική στιγμή η Lightning eMotors είναι ο ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία EV 3ης κατηγορίας έως κλάσης 6, με 72 μονάδες που πωλήθηκαν το 2020, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 36% της συνολικής αγοράς το 2020. Τα Lightning Systems παρέδωσαν 41 οχήματα κατηγορίας 3 το 2020, που αποτελούσε περίπου 75% μερίδιο αγοράς μεταξύ των EV 3 κατηγορίας. Η διοίκηση αναφέρει ότι η Lightning Systems είναι η μόνη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει παραδώσει πλήρως λειτουργικές τάξεις 3 έως 7 EV σε τελικούς πελάτες που χρησιμοποιούνται σήμερα, με 97 συνολικές μονάδες που παραδόθηκαν το 2019 και το 2020 (εκτός από 12 μονάδες επίδειξης και δοκιμών οχημάτων).

Η Lightning eMotors συνεργάζεται επίσης με κατασκευαστές μπαταριών που της επιτρέπουν να διατηρεί την τελευταία τεχνολογία μπαταρίας στα οχήματά ΖEV κατά τη στιγμή της κατασκευής τους. Για το σκοπό αυτό, πρόσφατα συνάφθηκε ένα τριετές συμβόλαιο με τον κύριο προμηθευτή μπαταριών μας, την Romeo Power Technology, η οποία θα εξασφαλίσει το απόθεμα μπαταριών χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις στο κόστος.

 ZEV = BEV + FCEV

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εταιρεία έχει ήδη λάβει παραγγελίες αγοράς για να καλύψει πλήρως τα εκτιμώμενα έσοδα 2021 και πάνω από το 25% των εσόδων του 2022.

Η Lightning eMotors παρέδωσε συνολικά 72 οχήµατα το 2020 και δηµιούργησε έσοδα 9,1 εκατ. δολάρια.
Η διοίκηση της Lightning eMotors, πριν τη συγχώνευση προέβλεπε πως τα έσοδα του 2021 θα κινηθούν στα 63 εκατομμύρια δολάρια και στα 354 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Το 2024 αναμένεται οι πωλήσεις να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και το 2025 τα 2 δισεκατομμύρια.

Lightning eMotors Team Rings Opening Bell At NYSE - aftermarketNews

Στο Α τρίμηνο του 2021 η εταιρεία είχε έσοδα 4,6 εκατομμύρια δολάρια, που δημιουργήθηκαν από την πώληση 31 οχημάτων ….. ενώ η νεώτερη οδηγία της διοίκησης αναφέρει πως τα έσοδα για όλο το 2021 θα κινηθούν μεταξύ 50 με 60 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, το µικτό περιθώριο κέρδους ήταν αρνητικό στο -16%, πράγµα που σηµαίνει ότι η κερδοφορία θα είναι ένα τεράστιο ζήτηµα για το άµεσο µέλλον, όπως και σε πολλές άλλες εταιρείες υψηλής ανάπτυξης, ειδικά στον χώρο των ηλεκτρικών οχηµάτων. Τα µικτά περιθώρια αναµένεται να είναι αρνητικά για το υπόλοιπο του έτους, αν και θα βελτιώνονται καθώς θα προχωρά το έτος. Εάν το Lightning eMotors αποδείξει ότι βρίσκεται σε καλό δρόµο για να επιτύχει τις μελλοντικές πωλήσεις, που αναφέρει η διοίκηση, η μετοχή θα ανεβεί στα ύψη και θα ανταµείψει όσους αγοραστές τοποθετούνται σήµερα.

Είναι ενδιαφέρον, για µια τόσο µικρή εταιρεία, που η οµάδα διαχείρισης έχει θέσει έναν στόχο πωλήσεων 500 οχηµάτων το 2021. Εαν αυτός ο στόχος επιτευχθεί θα είναι ένας θετικός παράγοντας και η αγορά θα ανταμείψει τους προνοητικούς.

Η Lightning eMotors δεν αναµένει να δηµιουργήσει θετικό EBITDA έως το 2022 και αναµένει να έχει αρνητικές ταµειακές ροές έως το 2025.
Το ZEV προσφέρει µια ελκυστική ευκαιρία κερδοσκοπίας σε µια εξειδικευµένη αγορά ηλεκτρικών οχηµάτων. Η εταιρεία είναι ακόµα αρκετά µικρή και έχει τεράστιο δυναµικό ανάπτυξης ….. ωστόσο οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.