19/3- (1) To χρηματιστηριακό σημειωματάριο του Μικρομέτοχου

Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ σε “μία – δύο μέρες”, αφού κλείσουν οι πληγές της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι παίζεται ένα τέτοιο έργο.
 • Μεγάλη η ζημιά κι ακόμη χειρότερη αυτή που προκλήθηκε με την καθυστερημένη πληρέστερη (μόλις χθες) ανακοίνωση. Ηλίου φαεινότερον, ότι οι εκλεκτοί ήξεραν. Τώρα, αν υπάρχουν αρμόδιοι το ξέρετε το ανέκδοτο με τον… Τοτό.
ABAΞ: Αλλες ημέρες – πρόσφατες μάλιστα – θα είχαμε πλαφονάρισμα πρώτου βαθμού τουλάχιστον. Από την άλλη πλευρά κάποιοι αγόρασαν και αγοράζουν σε πολύ καλές τιμές.

ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ τους μικροεπενδυτές οι παιχταράδες φίλοι τους. Ποιός Λογισμός, ποια Βιοτέρ και ποια Εκτέρ τους λένε… Εμ, δεν έχουν όλοι λεφτά για πέταμα…

ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ όμως θα αγοράσουν ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κλπ κλπ – Δεν θα τα τζογάρουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε:  ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ LNG 13:34 

13:34  –  [ΕΛΙΝ]

Λίγοι θα το διάβασαν και ακόμη λιγότεροι θα του έδωσαν σημασία. Και αυτό είναι από τα μικρότερα που σχεδιάζει και θα εκτελέσει ο όμιλος ο οποίος έχει διεθνή παρουσία. Δεν είναι μόνον αντλίες και πρατήρια, όπως λένε οι… ειδήμονες.

CENER: Είναι ενωρίς για ρευστοποιήσεις…
ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ο DAX και εμείς ξανά τα μαύρα μας τα χάλια, γιατί ΧΑ χωρίς…”Τις να μην τις πω” δεν υπάρχει! ΑΗΤΤΗΤΗ η βλακεία. Και τα γράφουν και επαγγελματίες αυτά τα ανέκδοτα.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Για λόγους εντυπώσεων αναφέρουν κέρδη 32,9 εκατ. ευρώ, αλλά τα σωστά είναι 21,5 εκατ. ευρώ. Είναι να απορείς κανείς με αυτή την νοοτροπία τους (είναι πολλές οι περιπτώσεις) που στην τελική χαλάει και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν προς τα έξω. Και μόνον για προκατάληψη δεν μπορεί να… κατηγορηθεί ο μ/μ, που απλά κάνει την δουλειά του απέναντι στους αναγνώστες του…

DEALNews:


ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ: Για «τις παλιές αγάπες μην μιλάς»το γνωστό τραγούδι των Πυξ Λαξ, θα μπορούσε να έχει ως τίτλο η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίζοντας φυσικά στην τραπεζολατρία αρκετών επενδυτών οι οποίοι αφυπνίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, με τις τέσσερις συστημικές να αποτελούν το 17,33% σε στάθμιση στον γενικό δείκτη, τρέφοντας ελπίδες για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ξεχνώντας βέβαια την εμπειρία της τελευταίας και πλέον δεκαετίας.

 • Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, κι αυτό διότι όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς θα υπάρξει ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με τον μικροεπενδυτή να βγαίνει δύο φορές χαμένος, μία από το dilution που θα υποστεί ο ίδιος, και μία από το dilution που θα υποστεί το ΤΧΣ. (ΣΣ μμ: ΜΟΝΟΝ δις;;)

Τέλος, το Δ.Σ. της Πειραιώς θα προτείνει στην γενική συνέλευση να το εξουσιοδοτήσει για τη θέσπιση 5ετούς προγράμματος διάθεσης μετοχών, με τη μορφή χορήγησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) σε στελέχη της Διοίκησης και στο προσωπικό του ομίλου!!! 

 • Λες και χάθηκαν οι μετοχές άλλων εταιρειών που έδωσαν τους τελευταίους μήνες ουκ ολίγα κέρδη. (μόνον τους τελευταίους μήνες ή συνεχώς;)

ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης


ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ 

ΑΦΗΣΑΝ εντέχνως να διαρρεύσει το της ΑΜΚ στο 1,00 ευρώ και έκρυβαν μέχρι χθες τα περί 1/16,5 μτχ!!! Ηταν και στη μέση η πρόσφατη αύξηση της συμμετοχής του ΤΧΣ με 2 και πλέον δισ. ευρώ στο μτχ κεφάλαιο της, οπότε έλεγες δεν είναι δυνατόν να σκαρώνουν τέτοια κόλπα.

 • Και τώρα απλά φτάνει στο σημείο να διερωτάται κανείς, αν στο τέλος θα μείνουν τίποτα ψιλά στους ιδιώτες επενδυτές της! Θα μας πείτε από ένα σημείο και μετά πάει γυρεύοντας κανείς, όμως το χαρτί είχε γράψει και…  3,0000 ευρώ προ έτους αλλά και 5,0000 ευρώ προ τρισήμισι χρόνων, οπότε ο κάθε καλόπιστος διαβάζοντας και τα θετικά δημοσιεύματα περί κλπ κλπ κλπ πείστηκε ξανά να δοκιμάσει την τύχη του στο τζόγο.
Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι είχαν πεισθεί και διαχειριστές (Λονδίνο) που ρευστοποιούσαν ΔΕΗ και τοποθετούνταν στην ΠΕΙΡ. Και όπου φύγει φύγει τώρα… Πιο τυχεροί όσοι έφυγαν χθες υποψιασμένοι και πεπεισμένοι από σχετικό άρθρο του Χρ. Κίτσιου στο euro2day.gr. Να φανταστείτε, όταν ρώτησα τις πηγές μου (δεν έχω κονέ με τον κλάδο) μου απάντησαν κοφτά κοφτά… “Αστον αυτόν, δεν ξέρει τι γίνεται”!!!
ΠΑΝΤΩΣ με την τιμή στα 0,8000 με 0,8500 αλλά και τώρα στα 0,7500 μικρό το κακό για όσους τοποθετήθηκαν πριν μερικές ημέρες ή και εβδομάδες.
 • ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ να πάρει το ρίσκο και να παραμείνει είναι δική του υπόθεση+απόφαση.
 • EKTEΡ – απάντηση: Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, τώρα κοιτάμε το μέλλον και ότι συμφέρει  το χααρτοφυλάκιο του καθενός. H μετοχή της είναι πολύ ελκυστική, μα πολύ…
ΒΙΟΤΕΡ- απάντηση: Το πότε και που μπορεί να φτάσει έχει καταντήσει κουραστικό. Kοιτάμε αποτίμηση, αναλογιζόμεθα πόσα έργα είναι σε θέση να αναλάβει στη προσεχή τριετία (τουλάχιστον) που θα γίνει ο κατασκευαστικός χαμός, λαμβάνοντας υπόψη και το κατασκευαστικό παρελθόν μίας εκ των ιστορικότερων εταιρειών του κλάδου που επανέρχεται με αξιώσεις και είναι ανοικτή σε κάθε είδους συνεργασίες-συνέργειες και αναλογισθείτε… Με δάνεια πλέον σχεδόν στο ναδίρ… Δείτε τι οφείλουν οι άλλες και μην πέφτετε στο τρυπάκι εκείνων που έχασαν ένα ραλάκι 400%. Το πραγματικό δεν έχει έρθει, γιατί το ραλάκι μετράει με τιμή 0,0800 όταν η εταιρεία θεωρείτο κλινικά νεκρή.
 • ΒΙΟΤΕΡ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 6ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στις 30.6.2020- Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τον διακανονισμό των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους πιστωτές της, κατά τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονται σε αυτήν με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή, σε περίπτωση ευνοικής απόφασης, των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.
ΣΧΟΛΙ-άκι: Το 95% των ερωτώντων δείχνει πρωτοφανή σημάδια ανυπομονησίας και απληστίας. Παραπονούνται μάλιστα και για τις ΕΝΤΕΡ, ΠΕΡΦ, ΠΑΙΡ γιατί υποχωρούν!! Με +300% και βάλε η καθεμιά τους στο 12μηνο!!! Μνήσθητι μου Κύριε!
 • XAMOΣ ΣΤΑ DESKS των ΑΧΕ και ειδικά στα ΠΑΡΑΓΩΓΑ με την μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, που έρχεται να χαλάσει το κλίμα πάνω σε πολύ καθοριστική καμπή της Αγοράς.
Αλλά φταίνε οι επενδυτές και όχι η μετοχή. Μιλάμε, για τον ορισμό της Μαζόχας… Χάθηκαν οι μετοχές βρε άνθρωπε μου;
Και δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά τώρα προκειμένου να καλύψουν τα ανοίγματα – χασούρες υποχρεώνονται σε άκριτες ρευστοποιήσεις. Οπότε διπλό τα κακό.
15 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ΠΕΙΡ και χώρια στα ΠΑΡΑΓΩΓΑ. Καταλαβαίνετε…
Οπότε μη μας ρωτάτε το βράδυ, γιατί έπεσε η άλφα ή βήτα μτχ. Θα βρισκόντουσαν σε Χαρτοφυλάκια υπό ασφυξία…
ΘΕΛΕΤΕ να ασχοληθείτε με το σπορ; Αντε με ένα 10% το πολύ 15% επί του χαρτοφυλακίου σας. Και με σύνεση…
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με άρρωστους… Οχι μόνον 10% και 15% αλλά με μόχλευση 8 και 7 φορές τα κεφάλαια τους!!! Τραγική κατάσταση και το βράδυ θα μου κλαίγονται οι δικοί μου που θα έχασαν ξανά τα μαλλιοκέφαλα τους.
Ξέρετε, τι είναι μόχλευση; Ούτε να την μάθετε, όσοι δεν την ξέρετε. Ναι, υπάρχουν αρκετοί που η μοναδική ερώτηση τους θα αφορά τραπεζική μτχ ή τραπεζικες μετοχές και μόνον!!! Και δεν ακούν τίποτα, σου λένε το ξέρω αλλά θέλω τζόγο, θέλω δράση.
 • PERF – Απάντηση: Αυτοί δεν είναι marker makers της μετοχής αλλά market destroyers! Σε διατεταγμένη υπηρεσία διατελούντες. Την ανέλαβαν στα 9,50 ο ένας και στα 9,20 ο άλλος. Και να δούμε που θα την φτάσουν. Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα. Πάντα βέβαια σε συννενόηση με την εταιρεία. Λες και είμαστε χθεσινοί ή τρώμε χαζόχαρτο. ΚΑι πάλι χθες στο μείον!!!
 • ΤΩΡΑ για την μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μη μας ρωτάτε περί του πρακτέου…
Δύο στενοί φίλοι και συνεργάτες του μ/μ κατέθεσαν τις απόψεις τους, εκ διαμέτρου αντίθετες. Περί ΟΑΚ και.. Μυστήριου ο λόγος. Ο δεύτερος έχει εξαιρετική πρόσβαση στις πηγές των γεγονότων του παρασκηνίου. Ο άλλος χρησιμοποιεί την τετράγωνη λογική του. Και η λογική πάντα θριαμβεύει στο τέλος.
 • Προσωπικά, γνωρίζετε την… αδυναμία που τρέφουμε στις ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ που ξεπάτωσαν τα πάντα όλα. Με τον δείκτη τους από τις 1,650.000 μονάδες στις 550 τώρα και μην τα ξαναλέμε γιατί μας ανεβαίνει η πίεση.
Με κωδικούς εκατομμυρίων ευρώ να εξανεμίζονται και όχι μόνον μία και δύο φορές. Με τον ΓΔ του ΧΑ να βγάζει προς τα έξω και να συνεχίζει να βγάζει εικόνα ερειπίου εξ αιτίας τους και μόνον.

ΑΒΑΞ: Έργο οικιστικής ανάπτυξης στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης κοντά στο σταθμό του Μετρό, στην περιοχή του Ελληνικού ανέλαβε η Άβαξ, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής του ομίλου Χρήστος Ιωάννου σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Το έργο αφορά την κατασκευή διαμερισμάτων.

 • Ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου έργου, στο ίδιο forum ο διευθύνων σύμβουλος της Άβαξ δήλωσε πως ο όμιλος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα έργα ανάπτυξης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, είτε αυτά πρόκειται για υποδομές είτε για επιμέρους κτίρια κι άλλες κατασκευές.

«Εκτιμούμε πως θα αναλάβουμε ένα μεγάλο κομμάτι των έργων αυτών». Σημείωσε ακόμη ότι η Άβαξ συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία Macklowe Properties για τη διεκδίκηση του έργου κατασκευής του οικιστικού πύργου στο Ελληνικό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.