19/1/2022- Χ.Α: ΣΦΗΝΑΚΙΑ από τον ΟΑΚ-no.2 – Στο χωριό μου λέμε, ότι το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται!

  • Στο χωριό μου λέμε, ότι το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται

ΑΣΚΟ, όχι μόνο δεν μας εκθέτει, αλλα μόλις την αναλύσαμε έκανε και ένα πρωϊνό 6%. Θα μου πεις οκ το διαβάσανε 2-3 και αγόρασαν και την πέταξαν πάνω. Αμ δε…, 220.000 τεμάχια έχουν αλλάξει μέχρι τώρα και η τιμή στα 2,2800 ευρώ

  • Η χρηματιστηριακή κινηση (όχι η άνοδος, αλλά ο τρόπος ανόδου) προδιαθέτουν για πορεία προς τα 2.70. Για τα αποτελέσματα δεν αναφέρω καν, γιατι μαλλον θα εκπλήξουν θετικα. Το χαρτι φυσικά ήδη διαθέτει θεμελιώδη που ειλικρινά δεν αντιστοιχούν στην τιμή στο ταμπλό.

ΠΑΙΡ, στο χωριο μου λέμε ότι το χρήμα και ο Βήχας δεν κρυβονται. Πώς να εξηγησεις αλλιως ότι στο εννιάμηνο η εταιρία εγραψε 8% ανοδο πωλήσεων αλλα το EBITDA επεσε 30%; Πελατολόγιο της εταιρίας Unilever, Johnson & Johnson, Kraft, JetOil, Korres, Cyclon, Famar.

  • Δηλαδή εν μέσω πλήρους έλλειψης προϊόντων η ΠΑΙΡ πούλησε φτηνοτερα ή αλλιως δεν μετακυλισε το κόστος των προϊοντων της και της αυξησης του κοστους τους στους πελατες; Δεν νομίζω.

Αυτό που νομίζω ότι εγινε, είναι ότι στο Εννιάμηνο η εταιρία εξεπλάγη από την αυξηση κοστους των πρώτων υλών αλλα δεσμευμένη από συμβάσεις που συνήθως είναι εξάμηνες δεν μπόρεσε στο 2ο και 3ο τρίμηνο να μετακυλισει το κόστος. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πάντα.

  • Συνεπως, μην μας εκπλήξει μια πλήρης αναστροφή των αποτελεσμάτων στο έτος ή στο πρώτο τρίμηνο του 22. Το ταμπλό φωνάζει ηδη για 1.4…Αλλά βρε παιδιά, είναι αυτή κεφαλαιοποίηση στα… 5,5 εκατ. ευρώ; Τι την περνούν; Για κανένα κεντρικό περίπτερο;

ΒΙΟΤ, το ψάχνουμε και θα το βρούμε. Το ταμπλό φωνάζει για υψηλότερα και μαλλον ο λόγος υπάρχει…


ΦΒΜΕΖΖ, οκ ήδη ειμαστε ένα 10% πιο ψηλα. Μην το αναλυουμε κάθε μερα. Ουτως η αλλιως 10% δεν βγαινει ετσι. Θες μια τριετία ομολόγων π.χ της Premia για να φτάσεις τέτοιο νούμερο. Παρεμπιπτόντως, καλή τους επιτυχία στην έκδοση.

Φιλικα

ΟΑΚ


Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.