19/1/2022- Χ.Α: ΣΦΗΝΑΚΙΑ από τον ΟΑΚ- Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά hot(;) stories….

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά hot(;) stories….

 • Δεν προλάβαμε να γράψουμε για την ΜΟΤΟ και έκανε ένα 17% πάνω. Προφανώς όχι επειδή το γράψαμε αλλά επειδή εκτός από εμάς είδαν και άλλοι την αδικία. Πάντως βρε παιδιά ο.κ. Στο + 17% μέσα σε 5 μέρες παντελονιάζουμε και κάτι… 

ΑΣΚΟ, λέω να ξεκινήσω με ευκολακι σήμερα που δεν θα εκθέσει ποτέ. Η εταιρία με κεφαλαιοποίηση 28 εκατομμύρια και τώρα κρατηθείτε. ΔΑΝΕΙΑ ΜΗΔΕΝ, Διαθέσιμα 19,5 εκατομμύρια στο 9μηνο και μάλλον πάνω από 22 στο έτος.

 • Κέρδη μετά φόρων 2.6 εκατομμύρια ( P/Ενιαμήνου 11 και μάλλον ετήσιο κάτω από 9 ). Η φτηνότερη εταιρία του ΧΑΑ? Μάλλον… 

ΦΒΜΕΖΖ, την αναλύσαμε, είπαμε τα ρίσκα, μιλήσαμε για τις προσδοκίες. Τώρα βάση της αισθητής βελτίωσης του κλίματος δεν πρέπει επιτέλους να αποτιμήσουμε εκ νέου ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο κόκκινων δάνειων;

 • Νομίζω πως μια κίνηση προς τα 10 λεπτά θα διόρθωνε κάπως την εικόνα. Πάντως σήμερα με όλα κατακόκκινα ήταν από τις λίγες που είδαν πράσινη μέρα. 

ΙΝΛΟΤ, μαθαίνω ότι στον όμιλο μαζεύουν μίλια της Aegean μεταξύ USA και Ελλάδας. Ο κ. Αντιπρόεδρος θα μας δώσει καμία ενημέρωση πώς πάει το deal ? Μην μου πείτε ότι τζάμπα πήγε το διατλαντικό… 

ΕΛΧΑ όπως λέμε άντε γεια. Η εταιρία παράγει χαλκό και δαπανά πολύ μα πάρα πολύ ρεύμα. Ξεκίνησε το 2019 με την μονάδα παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο αλλά και αυτό και αν πήρε την ανιούσα. Μήπως η διοίκηση θα έπρεπε να μοιραστεί μερικά νούμερα μαζί μας; 

 • ΕΛΒΑΛ,Και εδώ το ίδιο ερώτημα. Η τεράστια άνοδος του κόστους ενέργειας, τι επίπτωση θα έχει;

ΣΙΔΜΑ, βλέπε πιο πάνω… 

 • ΕΠΣΙΛ, τι έκπληξη και αυτή. Πουλάγανε χωρίς αύριο και στο -11% ξαφνικά. Τι έγινε ρε παιδιά ? ΟΚΤΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ;;;  

ΟΠΑΠΜΟΗ, φέτος θα κληρώσουν και οι δύο μερισματάρες… 

 • ΜΥΤΙΛ, ανακοινώνει αποτελέσματα και αν δεν πέσω έξω θα είναι ΦΩΤΙΑStay long 

ΜΠΕΛΑ μέσα στον Φεβρουάριο έρχεται και η αποκοπή πάνω από 3% και θα δοθεί και συνέχεια. Ε δεν είναι λίγο για μια εταιρία σε αναπτυξιακή φάση να δίνει και τέτοιο μέρισμα. Μπορεί ο Βακάκης να κάνει ότι μπορεί για να δυσφημίσει την εταιρία του αλλά εγώ θα γράφω τα καλά της. 

 • ΔΕΗ, γράφουν γράφουν γράφουν αλλά αυτή ακόμα στην τιμή της αύξησης. Ρε παιδιά χάθηκε όλο το 21 που δεν έτρεξε, αν χαθεί και το 22 πάει το hot story… Λέτε να έχω δίκιο; Ελπίζω όχι, μιας και μια αρνητική ΔΕΗ θα χαλάσει όλο το κλίμα πάλι. 

Μητσοτακης, Κομματικοποιημένος δεν είμαι, αλλά βρε παιδιά ρεκόρ επταετίας στο ΧΑΑ δεν το πέτυχε ο Μπαρουφάκης. Ο Μητσοτάκης το πέτυχε και καιρός είναι να το αναγνωρίσουμε.

 • Όπως αναγνωρίσαμε στο παρελθόν ότι ο Μπαρουφάκης μας χάρισε τα ψώνια του αιώνα στο χρηματιστήριο. Όχι Black Friday ηταν αυτό αλλά Βλακ Monday. 

Τσίπρας, και μιας και πιάσαμε τους πολιτικούς μας θα παραδεχτώ ότι το παιδί παλεύει να ωριμάσει το κόμμα του. Ας μην ξεχνάμε με τι ξεκίνησε και που βρίσκετε τώρα.  Μόνο την Κωνσταντοπούλου που κατάφερε να διώξει χωρίς να φάει ξύλο ο ίδιος μάλιστα φτάνει.

 • Να προτείνω την τελευταία για το επόμενο Survival; ή Έστω για την φάρμα; Όχι τίποτα άλλο αλλά έγινε η TV πολύ βαρετή ρε παιδιά. Όλο δυσάρεστα μας δείχνετε. Χάθηκε η Αίγλη του 2015 που δεν χόρταινες να βλέπεις TV και κάθε μέρα ήταν μια νέα περιπέτεια.  

ΒΙΟΤ, αρκετά με τα αστεία. Στην ΒΙΟΤ κάτι γίνεται… Θα το ανακαλύψω και θα επανέλθω. 

Φιλικά

ΟΑΚ


Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.