Επιλογές και επισημάνσεις για Παίκτες και Traders του ελληνικού χρηματιστηρίου (07/12)

_________

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται:

  • για την  ΑΛΦΑ @1,5500 euros και 0% στα 1,5000 ευρώ,
  • για την Εθνική @0,25400 euros και -1,55% στα 0,2580 – 0,2500 και 0,2330 ευρώ,
  • για την Eurobank @0,6900 euros και +3,3% στα 0,6400 – 0,6300 ευρώ και
  • για την Πειραιώς @2,4100 euros και -1,23% στα 2,4000 και 2,3000 ευρώ.

Piraeus Bank: Που στοχεύει τώρα και πάντα βραχυπρόθεσμα η μετοχή

!ΔΕΗ (-5,41%) και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας @1,7500: Συμπλήρωσε καρέ πτωτικών συνεδριάσεων χάνοντας και την σημαντική στήριξη στα 1,8000 – 1,7800 ευρώ και με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στα 1,6000 ευρώ.

!MYTIΛHNAIOΣ@8,7000 euros και -0,57%: Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον τίτλο, με την επόμενη σημαντική στήριξη να βρίσκεται στα 8,65 ευρώ.

!ΑΔΜΗΕ@1,7100 ευρώ: Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και (-3,93% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας. Η μετοχή “αποχαιρέτησε” την σημαντική στήριξη στα 1,7500 ευρώ και δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία την αμέσως επόμενη, απόλυτα θεωρητική, στα 1,5500 – 1,5000 ευρώ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (@euro2day.gr):

ΒΙΟΧΑΛΚΟ@2,8700: Έξι πτωτικές και μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες οκτώ, δεν είναι και η καλύτερη επίδοση για την Viohalco (-2,38%). Αν χαθεί η στήριξη στα 2,80 ευρώ, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 2,62 ευρώ.

ΤΙΤΚ@19,9000: Έξι πτωτικές και μία ανοδική, στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις για τον Τιτάνα(-1%), Αυξημένης σημασίας η στήριξη στα 19,50 ευρώ, καθώς καθοδική διαφυγή θα οδηγήσει προς την επόμενη στήριξη των 18,80 ευρώ.

  • Συνεχίζει να επιδεινώνεται η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α., προς μεγάλη τέρψη όσων διατηρούν “απαισιόδοξες” θέσεις.

ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ@727,53: Για τον ΓΔ, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 737 μονάδων, ενώ το “daily stop” στο “short” εντοπίζεται στις 759 μονάδες. Οι επόμενες στηρίξεις στις 728 – 723 και 715 μονάδες.

[email protected],11: Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,35%) και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, τo 1917 γίνεται κοντινή αντίσταση και χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι το 1950.

  • Επόμενη στήριξη στις 1878 – 1876 μονάδες.
  • Το “stop” στο “intraday long” παραμένει στις 1895 μονάδες.
  • Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η απώλεια της σημαντικής στήριξης στις 1904 μονάδες, δίνει “καύσιμα” για κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/

!MYTIΛ@8,7000 euros και -0,57%: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Σε διαφαινόμενο σχηματισμό rising wedge Α1-Α2 κινείται η μετοχή, η οποία κατά την χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε ακριβώς πάνω στην στήριξη Ε στα 8,75€.

Τα δυο συνεχόμενα black marubozu κεριά, προδιαθέτουν για bearish δυνατή κίνηση. Ως εκ τούτου εάν η μετοχή δεν αντιδράσει ΑΜΕΣΑ από την Ε, η καθοδική κίνηση θα συνεχιστεί με σημαντικό σημείο την κάτω γραμμή Α2 του σχηματισμού δίπλα στην οποία “τρέχει” παράλληλα και ο εκμο 100 ημ στα 8,58 ευρώ.

Σημαντική διαγραμματική εξέλιξη θα αποτελέσει η καθοδική διάσπαση του wedge, με επόμενους στόχους την L1= 8,40 ευρώ,  και το επίπεδο πέριξ της Ρ (8,10-8,15 €). Τα 8,40 € ταυτίζονται και με τον στόχο της ενεργοποίησης του σχηματισμού αντιστροφής, που έγινε με την καθοδική διάσπαση των 8,87 ευρώ.

Αντίθετα για να αποφευχθεί το καθοδικό σενάριο, εκτός από την άμεση αντίδραση από το χτεσινό κλείσιμο, απαιτείται και η υπέρβαση των 8,87-8,93 € αλλά και ( κυρίως) η διάσπαση της περιοριστικής G προκειμένου η μετοχή να κινηθεί προς τα προηγούμενα τοπικά υψηλά και… ακόμα υψηλότερα.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/

[email protected],0700 euros και -2,73% : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Η μετοχή βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο που οριοθετεί η γραμμή Ζ  στα 1,12 € που η σημασία της αποδίδεται στο γράφημά μας με κόκκινα παραλληλόγραμμα.

Η  αρχή έγινε με την -ταυτόχρονη- ανοδική διάσπαση και του εκμο 50 ημ και της πράσινης κατερχόμενης για να σχηματιστεί μια βάση πάνω από την προηγούμενη περιξ της Α1, δίνοντας έτσι πολλές πιθανότητες στην συνέχεια της κίνησης.

Στην περίπτωση αυτή, ο όγκος συναλλαγών θα αυξηθεί με στόχο την Α στα 1,20 ευρώ, επίσης ιδιαιτέρως σημαντική, αφου η ενδεχόμενη υπέρβαση της οποίας θα δώσει κατ αρχήν τα τοπικά υψηλά της L ( 1,31€)  και με αυξημένες πιθανότητες καινούργια τοπικά υψηλά.

Εναλλακτικό σενάριο θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός σχηματισμού κούπας με χερούλι, που προϋποθέτει την υποχώρηση από την L και την δημιουργία ενός χερουλιού.

Αντιθέτως  αδυναμία υπέρβασης της Ζ θα επαναφέρει τον τίτλο εντός του οριζόντιου καναλιού  ΖS με πιθανή στήριξη και την Α1 στα 1,02 €.

Δείκτης Καναλιού Αξίας (CCI-Commodity Channel Index)
Γενικά

Ο δείκτης Καναλιού Αξίας υπολογίζεται ως εξής: Πρώτα υπολογίζεται η διαφορά ανάμεσα στη μέση τιμή της μετοχής και τη μέση τιμή των μέσων όρων στη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου αναφοράς. Αυτή η διαφορά συγκρίνεται κατόπιν με τη μέση διαφορά για την ίδια χρονική περίοδο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται μετά με μια σταθερά, για να τροποποιηθεί ο δείκτης έτσι ώστε να ταλαντεύεται σ’ ένα νορμάλ διάστημα μεταξύ του -100 και του +100.Ερμηνεία
Ο δεικτης Καναλιού Αξίας πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε εμπορεύματα, αλλά μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια.Υπάρχουν δύο μέθοδοι ερμηνείας του δείκτη:α) Επισήμανση αποκλίσεων
Μια δημοφιλής μέθοδος ανάλυσης του δείκτη είναι η αναζήτηση αποκλίσεων κατά τις οποίες η μετοχή ανεβαίνει (κατεβαίνει), συνεχώς ενώ ο δείκτης Καναλιού Αξίας δεν ξεπερνάει προηγούμενα ανώτερα (κατώτερα) επίπεδα του. Αυτή η απόκλιση συνοδεύεται, συνήθως, από διόρθωση (αντιστροφή) της τιμής της μετοχής.β) Σαν δείκτης υπερ-αγορασμένης/υπερ-πουλημένης μετοχής
Ο δείκτης Καναλιού Αξίας συνήθως ταλαντεύεται ανάμεσα στο -100 και το +100. Αν υπερβεί το +100, αυτό λαμβάνεται ως σημάδι υπερ-αγορασμένης μετοχής με μεγάλη πιθανότητα επικείμενης καθοδικής πορείας. Αν ο δείκτης πέσει κάτω από -100 η μετοχή είναι υπερ-πουλημένη με μεγάλη πιθανότητα επικείμενης ανοδικής πορείας.

Στο παραπάνω γράφημα βλέπουμε τρεις περιπτώσεις απόκλισης της τιμής της μετοχής με τον δείκτη CCI. Στο διάστημα ΑΒ η μετοχή ανεβαίνει, όμως ο δείκτης πέφτει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο διάστημα ΔΕ. Στο διάστημα ΓΔ τώρα η μετοχή πέφτει, αλλά ο δείκτης ανεβαίνει. Τα σημεία Β,Γ και Ε είναι σημεία αντιστροφής.

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

* ,