18 με 21 Ιουνίου 2021 – Χ.Α: Σφηνάκια για το 4ήμερο

Σφηνάκια για το 4ήμερο

1.       Κορόϊδευαν στα διάφορα μπλογκ, όσους εκτιμούσαν ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν και νέα ΑΜΚ. Η πλάκα είναι ότι αισθάνονται και δικαιωμένοι. Κατάλαβαν άραγε, ότι από τις 4 τράπεζες οι 3 έκαναν ΑΜΚ τελικά και ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο;   

2.       Για τον ΟΠΑΠ η περσινή συμφωνία περί του φόρου που έχει προκαταβληθεί από το 2010 δεν έχει περάσει ακόμα στον κόσμο.  Μόλις το καταλάβουν, θα… καταλάβουν τότε και τα μερίσματα που θα μοιράσει η εταιρία στα επόμενα 10 χρόνια.

3.       Εκείνη η ΑΡΑΙΓ με την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου τώρα τι κάνει; Φωνάζαμε μην χαθεί η χρονιά του 2020 λόγο covid, τελικά έχει κανείς αμφιβολία ότι θα χαθεί και η φετινή τουριστική περίοδος;  Οι αεροπορικές παιδιά παράγουν χρήμα όταν τα αεροπλάνα είναι γεμάτα.

  • Όταν μιλάμε για τουρισμό 50% (προσωπικά δεν βλέπω ούτε 35%), τότε δεν έχουμε μισά κέρδη. Απλά δεν έχουμε κέρδη. Έτσι για να τα λέμε απλά και κατανοητά. Την Aegean την αγαπάμε και θα επιβιώσει, αλλά οι μέτοχοι θα κάνουν χρονιά υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί το στραπάτσο.

4.       Ανακάλυψαν ξαφνικά όλοι την ΜΟΗ και τα ΕΛΠΕ, τουλάχιστον στα διάφορα μπλογκ. Οκ. Όταν φωνάζαμε ότι το πετρέλαιο έσπασε τα 50-60 δολάρια και τα διυλιστήρια αργά η γρήγορα θα επανέλθουν μιας και αυξάνει η ανάγκη διύλισης, ασχολιόντουσταν με τα αν και εφόσον της αύξησης της Πειραιώς. +50% η ΜΟΗ έκτοτε.

5.       Για τα διάφορα μικρά χαρτιά που δίνουν εδώ μέσα στον Μικρομέτοχο τι να σχολιάσει κανείς.  Όλα στο πολύ σύν και σχεδόν θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί ασχολιόμαστε με τα μεγαθήρια. Τουλάχιστον εκ του αποτελέσματος, καμία σχέση.

6.       Υπάρχουν τουλάχιστον 3 χαρτιά με έντονα σημάδια υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Αλλιώς πως να εξηγήσεις την πρεμούρα κάθε μέρα να πετάνε 5-50 τεμάχια στο – μην τυχόν και ανέβουν. Δηλαδή τόσο ανάγκη έχουν τα 30 ευρώ πινακίδιο ? Αν είναι παιδιά στείλτε μου ένα εμαιλ να σας τα στείλω.   Μάλλον την άνοδο την κρατάνε για το μέλλον. Σύντομα με οικονομικά στοιχεία και στα 3 γιατί η αλήθεια πρέπει να λάμπει.

7.       Η συμπεριφορά του ΤΖΙΡΙΑΚΙΑΝ φοβερή. Όχι μόνο έκανε την αύξηση με πραγματικά δικαιώματα δίνοντας σε κάθε παλαιό μέτοχο την ευκαιρία και να μπει αλλά και να πουλήσει το δικαίωμα του αν δεν έχει χρήματα να μπει, αλλά κρατάει και ένα επίπεδο στην μετοχή. Έτσι για να βλέπουν οι κατά πολλοί μεγαλύτερες εταιρίες πως κάνει κανείς αξιοπρεπή αύξηση.

8.       Και κλείνοντας για τώρα, από Αμερική ακούγονται διάφορα αλλά στην Ελλάδα δεν φτάνει τίποτα. Στο ταμπλό όμως έχει αρχίσει μεθυστικά να τραγουδάει. Μήπως έχουμε νέα;