19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 – Κέκροπας: Έχουν τσακωθεί με την αλήθεια!!!

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ κατά καιρούς για την καταταλαιπωρημένη αυτή εταιρεία η οποία είχε την δυστυχία να εμπλακεί στα γρανάζια της “κρατικής μαφίας” και η οποία της στερεί την ιδιοκτησία της με διάφορα νομικίστικα τερτίπια και τεχνάσματα, εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια!!


ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ιδού ένα σχόλιο ιδιώτη το οποίο γράφτηκε πριν περίπου μία 3ετία και το οποίο κατά την ταπεινή άποψη μας αποδίδει 100% την πραγματικότητα… ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ

*”Δεν είναι δυνατόν να ξεπουλιέται ολόκληρη η περιουσία του Ελληνικού κράτους, (άπειρα τα παραδείγματα) έναντι πινακίου φακής στον κάθε λογής ξένο επιχειρηματία και εδώ επί μισό σχεδόν αιώνα να βολοδέρνει αυτή η εκκρεμότητα για τα Λατομεία του Ψυχικού.

  • Είναι άδικο, όταν οι ίδιες οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι «υπόδουλες» και ξεπουλούν τα πάντα όπως ξαναείπα, να δημιουργούν προσχώματα σε επιχειρηματίες όπως ο Περιστέρης που εν μέσω κρίσης – όπως ξεκάθαρα φαίνεται –  επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα με αμείωτους ρυθμούς, φέρνοντας στο πλάι του παγκόσμιους κολοσσούς.

Ναι βρε αθεόφοβοι και νάνοι πολιτικά κυβερνώντες, άλλα ήθελα να γράψω ας είμαι όμως όσο μπορώ κόσμιος… Σημερινοί – χθεσινοί και αυριανοί,  στήνεστε στα τέσσερα στους ξένους επιχειρηματίες και συμφέροντα και ταλαιπωρείτε τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Δείτε βρε πρόστυχοι, εταιρείες όπως ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και πολλές άλλες πως αναπτύσσονται προσέχοντας και τους εργαζομένους τους και στηρίξτε τους επιτέλους.”….


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι καθολου ετσι τα πραγματα – οι μαφιόζοι του κρατους τα εχουν κλεψει από την εταιρεία και προσπαθουν να κρατησουν τα κλοπιμαία με καθε τροπο αλλα δεν θα τους βγει… Tυπικη ειναι πλεον η διαδικασία. η αναιρεση που εκανε το δημοσιο ήταν τύποις και μονον. Για να ξερετε, ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ ήταν στο Παλαιο Ψυχικο από τότε που η περιοχή ήταν βοσκοτοπια. Αυτός χαραξε μάλιστα στη ρυμοτομία κλπ κλπ… Και ήρθαν οι άγριοι να του πάρουν την περιουσία του.
ΣΩΣΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΜΗ**: ΕΚΑΝΕ ΑΜΚ (3ν/1 π στα 0,3700 ευρώ ανά μτχ)… Δηλ. στα τωρινά 2 ευρώ πρέπει να προσθέτει κανείς και 3χ1,6300 = 4,8900 και η τιμή του ουσιαστικά για τους πιστούς** μετόχους του διαβάζεται στον αριθμό…  6,8900 ευρώ.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΦΟ: Είναι από τα παράδοξα που συμβαίνουν συχνά με το ελληνικό δημόσιο… Είναι γνωστό ότι η εταιρεία Κέκροψ διαθέτει οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 282 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Όπως επίσης ότι τα περισσότερα από αυτά αμφισβητούνται και διεκδικούνται από το ελληνικό δημόσιο.
….
Και όμως η εταιρία καλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πληρώσει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2012 και 2013, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (συν τις προσαυξήσεις) για εκτάσεις που διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο. Άρα ουσιαστικά το κράτος δέχεται ότι οι εν λόγω εκτάσεις ανήκουν στον Κέκροπα για αυτό και επιβάλλεται ο φόρος…
  • Ή απλά μπροστά στον στόχο να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους, η νομιμότητα  ή μη… απλά παραμερίζεται!
Για την Κέκροψ πάντως εδώ και χρόνια τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της ακίνητης αυτής περιουσίας και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξή της, τον έχει η δικαιοσύνη. Μάλιστα η εισηγμένη διαθέτει τα τελευταία χρόνια ένα πολύ καλά οργανωμένο νομικό τμήμα, το οποίο υπερτερεί και από το τμήμα ανάπτυξης έργων. (ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΤΑ)

Οι δικαστικές διαμάχες του Κέκροπα είτε με το ελληνικό δημόσιο είτε με τον δήμο Ψυχικού είναι πολύχρονες, μπλεγμένες στις αναιρέσεις, τις εφέσεις και τις αιτήσεις αναστολής.
(Ι) ΣΣ μ/μ: Πίσω από την “κρατική μαφία” στέκονταν και στέκονται πανίσχυρα τζάκια τα οποία επ’ουδενί θα ήθελαν να έχαναν την ησυχία τους. Έλα όμως που τα τελευταία χρόνια είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν το δίδυμο Κόκκαλη-Περιστέρη; ‘Ελα όμως που ένας αδέκαστος δικαστής δεν θα μπορούσε να τους έδινε στη τελική δίκαιο; Από που να το βρουν άλλωστε;
(ΙΙ) ΣΣ μ/μ: Αν κανείς θέλει να κάνει λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια με την μετοχή και να έχει δίκαιο, τότε θα έπρεπε να αναφερθεί στο όργιο υποτιμητικής κερδοσκοπίας που έφερε την τιμή της από τα υψηλά των 3,8000 – 3,9000 στα χαμηλά των 1,5000 ευρώ και όχι για την τελευταία κίνηση που την έφερε στα επίπεδα πέριξ των 2,0000 ευρώ.
  • KAI TEΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΘΑ…
Μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση από το ελληνικό κράτος για τη στέγαση των προσφύγων του 1922, το τμήμα που απέμεινε από την έκταση που είχε παραχωρηθεί στην «Κέκροψ» οριζόταν από την Κηφισίας, τη σιδηροδρομική γραμμή της Καποδιστρίου, το Αδριάνειο και την κορυφογραμμή των Τουρκοβουνίων.

Και δεν φαίνεται να έχουν πολύ άδικο: η «Κέκροψ», που κάποτε ήλεγχε, πολεοδόμησε και πούλησε περισσότερα από 2.000 στρέμματα, έχει πλέον λιγότερα από 500 και από αυτά τα περισσότερα είτε σε επιδικία με το Δημόσιο, είτε και υπό απαλλοτρίωση, είτε μη αξιοποιήσιμα.

  • Εκτός από το λατομείο, και άλλες δύο βραχώδεις αρυμοτόμητες εκτάσεις (εκτός πράσινης γραμμής) 31 και 18 στρεμμάτων αντιστοίχως, έχει επίσης άλλα δυο οικόπεδα 5,8 και 7 στρεμμάτων στις οδούς Περσέως και Νεφέλης, τα οποία επίσης είναι σε επιδικία με το ελληνικό Δημόσιο αλλά και υπό απαλλοτρίωση, η οποία πάντως βρίσκεται σε διαδικασία αντιστροφής, αφού δεν πληρώθηκε ποτέ από το Δημόσιο.
  • Υπό το ίδιο καθεστώς βρίσκεται, σύμφωνα με όσα αναγράφει η «Κέκροψ» στην εταιρική της σελίδα στο Διαδίκτυο, και το ιστορικό κτίριο των γραφείων της σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων στην οδό Δάφνης, όπως και άλλα τέσσερα οικόπεδα από 1 έως 2 στρέμματα στο Παλαιό Ψυχικό.

Το βασιλικό διάταγμα του 1908 και η δημιουργία του Ψυχικού από την «Κέκροψ»

Η «Κέκροψ» δραστηριοποιείται στον χώρο των ακινήτων από την ίδρυσή της, το 1923. Σήμερα, βασικοί μέτοχοι είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (37,222%), Ιντρακόμ Συμμετοχών (34,315%) και Alpha Bank Α.Ε. (6,688%), ενώ το υπόλοιπο 21% βρίσκεται στα χέρια μικρομετόχων. Η κεφαλαιοποίησή της κινείται μόλις στα επίπεδα των 40 εκατ. Ο κύκλος εργασιών της είναι πρακτικά μηδενικός και το καθαρό αποτέλεσμα ζημιογόνο και επιβιώνει μέσω αυξήσεων κεφαλαίου με την προσδοκία της εκμετάλλευσης των εναπομεινάντων ακινήτων της.

  • Το Ψυχικό ήταν από τις πρώτες περιοχές που κατοικήθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα. Χτίστηκε πίσω από τα Τουρκοβούνια σε μια περιοχή που ήταν χώρος άσκησης των αξιωματικών του ιππικού.

Η Ιστορία θέλει το 1908 με Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α΄ 16/25-01-1908) να εγκρίνεται το πρώτο διάγραμμα ρυμοτομίας του Ψυχικού από τον Γεώργιο Α΄. Λίγο μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ιδιοκτήτης ενός από τα μεγάλα κτήματα της περιοχής είχε γίνει ο Γεώργιος Ανδρέου Ησαΐας, επιχειρηματίας και υπουργός Συγκοινωνίας, που πιστώνεται την ιδέα της δημιουργίας του προαστίου. Μαζί με τον τότε γενικό γραμματέα της Τράπεζας Αθηνών Γ. Οικονομίδη κατάφεραν να αγοράσουν και το συνορεύον Κτήμα Νικήτα.

  • Κάπως έτσι αποκτήθηκε η ακίνητη περιουσία της «Κέκροψ», από τις εισφορές των ιδρυτών της, δηλαδή του Γεωργίου Ησαΐα και της «Αθηναϊκή Εταιρία προς ενίσχυση του Εμπορίου και της Βιομηχανίας».  Ο Ησαΐας μεταβίβασε στην «Κέκροψ» το δυτικομεσημβρινό τμήμα του όλου γηπέδου, εκτάσεως χιλίων στρεμμάτων, συνορευόμενο ανατολικά με την Εθνική Οδό Αθηνών Κηφισίας (όπως λεγόταν τότε η Κηφισίας) και δυτικά με τις κορυφές των Τουρκοβουνίων.

Η «Αθηναϊκή Εταιρία προς ενίσχυση του Εμπορίου και της Βιομηχανίας» μεταβίβασε στην «Κέκροψ» το εφαπτόμενο στο κτήμα Ησαΐα βορειοανατολικό τμήμα του όλου γηπέδου, εκτάσεως τριών χιλιάδων στρεμμάτων, «συνορευόμενο γύρωθεν με την Οδό Κηφισίας και παλαιό δρόμο Αμαρουσίου, Καλογρέζα, και Ομορφη Εκκλησιά».

  • Μετά την ίδρυσή της το 1923 η «Κέκροψ» κατάρτισε και εφάρμοσε ένα από τα πρώτα πολεοδομικά σχέδια της Ελλάδας, το οποίο περιελάμβανε τη χάραξη, διάνοιξη και κατασκευή δρόμων, τη μελέτη και κατασκευή έργων υποδομής, τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής και πρασίνου, τη δημιουργία κοινωφελών χώρων, την κατασκευή κοινωφελών έργων και οικοδομημάτων σε δικά της ακίνητα, και την οριοθέτηση οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη. Βάσει του οικοδομικού κανονισμού, ανοίχθηκαν δρόμοι πλάτους 15-20 μέτρων που κατέληγαν σε κυκλικές πλατείες, ένα σχέδιο που προσομοιάζει σε αντίστοιχα αγγλικής κηπούπολης.

Μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, την περίοδο 1924-1926, τμημάτων της έκτασης αυτής για τη στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922, τα οποία κάλυπταν όλη την έκταση που βρισκόταν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ν. Ιωνίας, το τμήμα που απέμεινε περιοριζόταν από το Κολέγιο που είχε κτιστεί το 1925, την Κηφισίας, τη σιδηροδρομική γραμμή της οδού Καποδιστρίου, το Αδριάνειο, την κορυφογραμμή των Τουρκοβουνίων και είχε εμβαδόν περίπου 2.000 στρεμμάτων.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ, για να τα διαβάσουν οι άσχετοι του διαδικτύου οι οποίοι νομίζουν ότι κάτω από ένα nickname μπορούν να γράφουν όποια μαλακία τους κατεβαίνει στο κεφάλι. Για γέλια είναι οι άνθρωποι, αλλά που να καταλάβουν τα χάλια τους…