18.8.2022- Χ.Α+MARKETS (190): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα @15:35

 • Μην ξεχνάμε ότι όσο ρηχή είναι η Αγορά μας στην πτώση, άλλο τόσο είναι και στην άνοδο, από την στιγμή που θα πάρει τάση.
 • Μπροστά μας έχουμε πολλά δημόσια έργα, καθώς και μεγάλα πακέτα με επιδοτήσεις σε πολλούς κλάδους, που σίγουρα μπορούν να τονώσουν ακόμα περισσότερο ΑΕΠ και αποτελέσματα.
 • Tα εξάμηνα θα επαναφέρουν στην επενδυτική προσοχή μετοχές εταιρειών που θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω την Αγορά.
 • Οι Αγορές πολλές φορές ανεβαίνουν υπό τον φόβο του… τρόμου!
 • Είναι δεδομένο ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο κάποια στιγμή πρέπει να μας δείξει και την επιθετική του εικόνα, μιας και όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Οικονομία δεν έχει να φοβηθεί, στον ίδιο βαθμό με τις άλλες Οικονομίες.

****

HSBC- ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ:  Οι αναλυτές της χαρακτηρίζουν ισχυρά τα αποτελέσματα τους και αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη και τις τιμές στόχους για τις μετοχές τους. Οι συστάσεις τους που προτείνουν είναι ΑΓΟΡΑ με αυξημένους στόχους τιμής.

 • Για την Alpha Bank η τιμή στόχος ανεβαίνει στα 1,45 ευρώ από 1,25 ευρώ πριν. Για την Eurobank στα 1,65 ευρώ από 1,45 ευρώ πριν, για την Εθνική Τράπεζα στα 4,55 ευρώ από 4,15 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή στόχος αυξάνεται σημαντικά στα 2,70 ευρώ από 1,95 ευρώ!

****

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ: Καλησπέρα φίλοι-αναγνώστες του ΜΜ,

 • Όπως γνωρίζετε, ο Τραπεζικός Δείκτης έχει “τρέξει” αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μετοχές που αποτελούν τον εν λόγω δείκτη είναι ίσως οι πιο συζητημένες στο ΧΑ, ακόμη και σήμερα, λόγω του “πλούσιου” παρελθόντος τους, της κεφαλαιοποίησής τους ως ποσοστό του ΧΑ και του γεγονότος ότι έχουν τεράστια σημασία για την Εθνική Οικονομία.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ το ανανεωμένο διάγραμμα του Τραπεζικού, με τις ακόλουθες παρατηρήσεις:
1) Η καθοδική γραμμή τάσης που συνδέει τα σημαντικότερα υψηλά του έτους διέρχεται από τις 600 μονάδες.
2) Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται το 50% της εν εξελίξει κίνησης από τα χαμηλά προς τα υψηλά του έτους.
3) Βρισκόμαστε πάνω στην αντίσταση που δημιουργεί ο διακοσάρης κινητός μέσος όρος ημερήσιων κλεισιμάτων.
Με δεδομένα τα παραπάνω, να έχετε γενικώς το νου σας γιατί και τα “μπάνια του λαού” κάποια στιγμή θα ολοκληρωθούν.
Με εκτίμηση και αποποίηση,
Πέτρος Στεριώτης

ΚΡΙ ΚΡΙ: Η εταιρεία διαπραγματεύεται σήμερα ex FY:21 μικτό μέρισμα €0,2/μετοχή (καθαρά €0,19/μετοχή).

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Από σήμερα και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, οι μετοχές διαπραγματεύονται στο ΧΑ στην τελική ονομαστική αξία των €0,31 ανά μετοχή και εξαιρουμένου του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου € 0,07 ανά μετοχή -με καταβολή μετρητών- στους μετόχους της εταιρείας.


Σε μηνιαία βάση, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μείωση πληθωρισμού στην ΕΕ κατά -1,6% Ακολουθούν Λουξεμβούργο με -1,3% και Ιταλία με -1,1% Μόνο 6 στις 27 Χώρες είχαν αρνητικό πληθωρισμό σε μηνιαία βάση Σε μηνιαία βάση μ/ο ΕΕ 0,2% Ευρωζώνη 0,1.Mε λίγα λόγια … Το Ισραήλ είχε τεράστιο πρόβλημα με το νερό. Η κατάσταση είχε γίνει τραγική. Την λύση όμως την βρήκε… Αφαλάτωση το όνομα της.

Νερό από τα φράγματα ή από αφαλάτωση - ΠΑΤΡΙΣ

 • Και τώρα κάνει… εξαγωγές νερού στις γειτονικές χώρες.

Το Ισραήλ αντιμετώπιζε επί χρόνια προβλήματα με την έλλειψη νερού, κατάφερε όμως να τα λύσει με μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της αφαλάτωσης. Εχει πέντε μεγάλα εργοστάσια τα οποία παρέχουν το 80% του νερού που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά στη χώρα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ κι άλλα δύο τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την αποκατάσταση των επιπέδων στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. Η Θάλασσα της Γαλιλαίας –που παρά το ιστορικό της όνομα είναι μια λίμνη – βρίσκεται 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τη Μεσόγειο. Η έκτασή της είναι 160 τ.χλμ, αρκετά μεγαλύτερη από κάθε φυσική ή τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα.

Είναι ο μεγαλύτερος φυσικός ταμιευτήρας γλυκού νερού στο Ισραήλ που προσέφερε γύρω στα 400 εκατ. κυβικά μέτρα τον χρόνο. Ωστόσο η ξηρασία των τελευταίων ετών είχε περιορίσει σημαντικά την άντληση νερού σε μόλις 30-40 εκατ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

 • Το πρόβλημα με το ΝΕΡΟ ολοένα και θα αυξάνεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το ΝΕΡΟ.

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ…

ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ και για το παρόν, αλλά κυρίως για το… μέλλον!

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,6300 και κ/φση… 9,8 εκατ. ευρώ(!!)
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 0,609 0,651 4,08
30 ημερών 0,550 0,651 12,52
3 μηνών 0,487 0,658 -0,31
6 μηνών 0,487 0,740 -3,33

***

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ @euro2day.gr:

 • Χρονιά ανάπτυξης η φετινή για τη Unibios – 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
 • https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2141975/hronia-anaptyxhs-h-fetinh-gia-thn-unibios.html

***

capital.gr – Απόστολος Μάνθος: Η UNIBIOS Συμμετοχών (ΒΙΟΣΚ) έχει στο χαρτοφυλάκιό της μια εταιρεία η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε  ένα πραγματικό επιχειρηματικό διαμάντι, τη Watera International. Μιλάμε για μια κορυφαία διεθνή εταιρεία επεξεργασίας ύδατος σε… θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, επεξεργασία μετάλλων, παραγωγή τσιμέντου, γαλακτοβιομηχανίες, κονσερβοποιίες, δημοτικά δίκτυα, χημικές βιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες,  νοσοκομεία (αιμοκάθαρση) και ξενοδοχεία,  όπου αναμένεται στα επόμενα χρόνια μέσω των θυγατρικών της, που έχει σε διάφορες χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης να παίξει σημαντικό ρόλο στους τομείς της Πράσινης Οικονομίας και του περιβάλλοντος.

 • Σε αυτό ειδικότερα το κομμάτι φαίνεται ότι έρχεται  ένας επενδυτικός πακτωλός, καθώς η ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας νερού, όπου σχεδόν 1 στους 7 κατοίκους του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό έχει προκαλέσει άμεση  ευαισθητοποίηση  ισχυρών οικονομικά κρατών και  παγκόσμιων οργανισμών με αποτέλεσμα τη δημιουργία γιγάντιων πακέτων περιβαλλοντικών έργων. Το ύψος των επενδύσεων αυτών για την επόμενη πενταετία θα πλησιάσει τα 180 δισ. δολάρια με τα 75 δισ. δολάρια να πέφτουν σύμφωνα με έρευνες της ΠΑ.Κ.Ο.Ε (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) και άλλων φορέων σε μονάδες αφαλάτωσης και φιλτραρίσµατος του νερού.

Επίσης σημαντικά αυξημένη θα είναι και η κατανάλωσή του, ξεπερνώντας μέχρι το 2025 το 60% στις αναπτυσσόμενες χώρες και το 22% στις αναπτυγμένες χώρες. Καταλαβαίνετε λοιπόν το μέγεθος της τεράστιας πίτας που θα κατευθυνθεί τα επόμενα χρόνια στον τομέα που εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται η θυγατρική της Unibios, Watera International και πόσο εύκολα μπορεί να γιγαντωθεί η εν λόγω καταξιωμένη διεθνώς εταιρεία μιας που έχει κερδίσει σε διάφορες χώρες πολυάριθμα βραβεία  για την καινοτομία και την εξαιρετική ενεργειακή απόδοση των μονάδων επεξεργασίας νερού που κατασκευάζει.


ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΙΛΟΤΕΡΕΣ επισημάνσεις του μ/μ από τότε που είχε 0,2000 και 0,3000 ευρώ. Μετά πραγματοποίησε ΑΜΚ 3,75 εκατ. ευρώ (4 νέες για κάθε μία παλαιά στα 0,30 ευρώ)


ΟΤ.gr

Unibios: Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου

Unibios: Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου

Πρόταση για μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με σκοπό την διανομή στους μετόχους, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  στα θέματα της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Unibios που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Unibios: Στόχος οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης με σύμμαχο την καθαρή ενέργεια


****

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Ιδιαίτερα ανθεκτικός εμφανίστηκε χθες ο ΓΔΧΑ αμυνόμενος στις διεθνείς πιέσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ. Από τα πρακτικά της FED δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικά διαφορετικό πέραν από την ανάδειξη του ρίσκου ύφεσης στις ΗΠΑ, αλλά και την πιθανότητα χρονικής επιμήκυνσης του πληθωρισμού, συνδυασμός που θα δυσκολέψει την διαχείριση από την κεντρική τράπεζα.

 • Στο εσωτερικό, θετική διάθεση καταγράφουμε από τα αντανακλαστικά του ΧΑ, ωστόσο εκτιμούμε ότι είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μία αυτόνομη σημαντική ανοδική κίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, υπό συνεχή αξιολόγηση βρίσκονται τα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία. Μεταξύ των σημαντικότερων σήμερα περιλαμβάνεται η τελική μέτρηση πληθωρισμού Ιουλίου της Ευρωζώνης και τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ.


ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ – απάντηση: Πρέπει πρωτίστως να κοιτάμε την εκάστοτε κ/φση της κάθε εισηγμένης. Στα 7 εκατ. η δική του και γεννάται το εύγλωττο ερώτημα… Τι είναι πιο εύκολο; Να φτάσει ο ΤΖΚΑ τα 14 εκατ. (όπου θα έχει ιστορικό πολλαπλασιαστή 5) και στο +50% ή ο ΟΠΑΠ τα 28 ευρώ, ο ΟΤΕ τα 34 ευρώ κλπ κλπ;

 • Με βάση αυτή την λογική απευθυνόμαστε στους μικροεπενδυτές φίλους αναγνώστες μας. Και όχι μόνον, στην προκειμένη περίπτωση. Στη τρέχουσα κ/φση της TZKA το αρνητικό σενάριο έχει σχεδόν προεξοφληθεί… Στο θετικό όμως μπορεί να φτάσει σχεδόν σε διπλάσια κ/φση. Οι τιμές των μετοχών δεν πηγαίνουν μόνον πάνω, έχουν και τα κάτω τους. Το ζητούμενο είναι να αγοράζεις στα κάτω τους και να πουλάς στα πάνω τους…ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

ImageΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.