18.6.2021- Χ.Α: Μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)- no.2

ΓIA MIKΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ

 • TOP PICKS 2021

ΤΗΝ ΘΕΣΗ των 2 top picks του 2021 REDS* (@1,2000) και IDEAL* (@2,2000) καταλαμβάνουν τώρα οι μετοχές των PERFORMANCE (@10,0000) και CENTRIC (@0,3000)

 • ΕΔΩ* να υπενθυμίσουμε, ότι ήμασταν μαζί τους από τα 0,3000 και 0,9000 ευρώ αντίστοιχα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ πλέον από τις αποδόσεις του +75% και +50% (και το ΙΝΤΕΚ έδινε μέχρι και +75% πριν λίγες εβδομάδες) αντίστοιχα πριν κλείσει το 6μηνο, αλλά θέλουμε να… μεγενθύνουμε τις αποδόσεις (ει δυνατόν φυσικά) μέσω των ΠΕΡΦ και ΣΕΝΤΡ που εκτιμούμε ότι είναι αρκετά υποτιμημένες.

 • Δεν αποκλείεται προσεχώς τις θέσεις των 2 νέων να καταλάβουν 2 άλλες μετοχές, εφ όσον συντρέξουν οι κατάλληλες προυποθέσεις που να συνηγορούν στην αλλαγή τους ή έστω της μίας εξ αυτών.

REDS: Να σημειώσουμε, ότι πλέον διαπραγματεύεται με σημαντικό premium έναντι της ΝAV συγκεκριμένα στα 2,1000 ευρώ έναντι των 1,6000 της NAV.

IDEAL: Μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το νέον τοπίον, δεν προβλέπουμε να κινηθεί η μτχ σε ποσοστό που να την καθιστά διατηρήσιμη ως top pick…

PERFORMANCE: Είμαστε μαζί της από τα 2,2000 – 2,4000 ευρώ, αλλά τώρα τα μεγέθη της είναι εντελώς διαφορετικά και η μτχ της κυριολεκτικά τζάμπα συγκριτικά με τις άλλες δυο (ΕΝΤΕΡ + ΕΠΣΙΛ). Απλά, ανήκει στην εναλλακτική και σε στάδιο προθέρμανσης για την μεταφορά της στην ΚΥΡΙΑ.

CENTRIC: ΕΧΕΙ ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ πλήρως και μπορεί άνετα να μας δώσει μία απόδοση τέτοια που θα ενισχύσει την απόδοση του TOP PICK χαρτοφυλακίου των μικρομεσαίων, τους οποίους και (υπο)στηρίζουμε εδώ και μία ολόκληρη 7ετία.ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ – τεύχος 229 – Ιούνιος 2021

Το τεύχος Ιουνίου (Νο 229) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, έχει ως κύριο θέμα, μία εξειδικευμένη, πλην όμως απλή και εύκολα κατανοητή μελέτη, σύγκρισης των τιμών των μετοχών, σε τέσσερα συγκεκριμένα “ακραία” χρονικά σημεία των ετών 1973, 1984, 1999 και 2016.

 • Με τη σύγκριση αυτή, η μελέτη θέλει να αποδείξει ότι, κατά τη διάρκεια των πολυετών “κύκλων” της χρηματιστηριακής αγοράς, οι διακυμάνσεις των τιμών είναι εξαιρετικά μεγάλες και ότι, η έγκαιρη τοποθέτηση σε μετοχές, στις αρχικές φάσεις ενός “κύκλου”, μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά μεγάλα κέρδη.

Σήμερα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί στις σελίδες του περιοδικού, διανύουμε την πρώτη ανοδική φάση της νέας μακροχρόνιας ιστορικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε το 2016. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές -και χρήσιμες- μελέτες που δημοσίευσε το περιοδικό κατά την τελευταία τριετία.

 • Παράλληλα, στο τεύχος γίνεται μεγάλη κάλυψη της ειδησεογραφίας που προέκυψε από τις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα και τις ενημερωτικές συναντήσεις των διοικήσεων των εισηγμένων εταιριών με τους αναλυτές.

Επίσης, εξετάζουμε τις λογιστικές καταστάσεις του α’ τριμήνου των εισηγμένων και ενημερώνουμε τις προβλέψεις μας για τα αποτελέσματα του 2021.

 • Και όπως πάντα, υπάρχει πλήθος ειδήσεων για την αγορά, την οικονομία και τις διεθνείς εξελίξεις, πλήρεις αναλύσεις για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, πολλά πρωτότυπα χρηματιστηριακά στατιστικά, οι κινήσεις των τεχνικών δεικτών και η πορεία του “εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου” το οποίο βασίζεται στη θεωρία του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών”.

Με βάση την αποτίμηση της 16/6/2021, η απόδοση του “εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου” κατά το διάστημα της λειτουργίας του (από 26/2/2019) φτάνει στο +71,49%, έναντι απόδοσης του Γενικού Δείκτη +32,74% (δείτε εδώ).

 • Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους: https://www.eurocapital.gr/permalink/124997.html

Για να διαβάσετε το τεύχος σε μορφή flipbook, δείτε εδώ:
https://www.eurocapital.gr/permalink/124999.html

 • Οι συνδρομητές, μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα και σε μορφή ιστοσελίδων από το site μας www.eurocapital.gr.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Γιάννης Σιάτρας • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.