(18/10)- Πέτρος Στεριώτης: Tι δείχνει η τεχνική προσέγγιση των μετοχών Eurobank & Coca Cola HBC

  • ΕΥΡΩΒ
Σε υψηλό 20 μηνών η μετοχή της ΕΥΡΩΒ που εμφανίζει τον πολλά υποσχόμενο bullish σχηματισμό του ανοδικού τριγώνου ως μέχρι τώρα κατάληξη του ράλι που ξεκίνησε πριν ένα έτος.
  • Το εύρος του σχηματισμού καθώς και το υψηλό 2 ετών δίνουν ως τιμή-στόχο το στρογγυλό 1 Ευρώ.
Σημασία για τους αγοραστές έχει να παραμείνει η μετοχή τουλάχιστον πάνω από την ανοδική γραμμή τάσης του τριγώνου, η οποία μπαίνοντας στη νέα εβδομάδα βρίσκεται στα 0,80 και θα ανεβαίνει καθημερινά.


  • ΕΕΕ
Αγοραστικό σήμα έδωσε στους πιο επιθετικούς η μετοχή της ΕΕΕ καθώς διέτρησε την τριπλή αντίσταση του 29,50 εντός της τελευταίας εβδομάδας. Προσοχή όμως καθώς δεν υπήρξε η επιθυμητή από τους αγοραστές ανοδική συνέχεια στο εβδομαδιαίο κλείσιμο.
  • Στο ψυχολογικό όριο των 30 ευρώ βγήκαν γρήγορες -όχι μη αναμενόμενες- εντολές κλεισίματος. Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που το 29,50 χαθεί εκ νέου.

Του Πέτρου Στεριώτη

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.