(17&18/5) Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…

Eπειδή ο κορωνοϊός ταρακούνησε συθέμελα την παγκόσμια οικονομία, με τη βοήθεια της Societe Generale (βλέπε πίνακας1 παρακάτω) ανατρέξαμε στην πορεία του S&P τα τελευταία 150 χρόνια, από το 1870 μέχρι το 2020.

Το μεγάλο μυστικό είναι ότι η μέση πτώση στα 150 χρόνια του S&P, όταν είναι σε bear market η αγορά, είναι στο -32%. Το χαμηλό του Μαρτίου που έκανε ο S&P, λίγο κάτω από τις 2200 μονάδες, είναι μια πτώση της τάξης του 33%.


Οπότε, εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…


Ενώ όλοι ξέρουμε ότι το 2020 θα είναι καταστροφικό από πλευράς αποτελεσμάτων και μείωσης του ΑΕΠ, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο S&P πρέπει να κάνει καινούργιο χαμηλό. Με βάση την 150ετή ιστορία του S&P έκανε την μέση πτώση που έπρεπε να κάνει. Παρόλο που όλοι λένε ότι θα κάνει καινούργιο χαμηλό, εσείς φίλοι μικρομέτοχοι να έχετε αυτό το στατιστικό κατά νου.


Τώρα, σύμφωνα με την Goldman Sachs στο PRIME book (βλέπε κείμενο παρακάτω), οι short παίκτες στον S&P είναι 7 φορές περισσότεροι από τους long.

  • Η Goldman προειδοποιεί ότι μπορεί να γίνει short squeeze….


Τέλος, σας αποκαλύπτουμε κατ’ αποκλειστικότητα το report της Morgan Stanley που βγήκε στις 13 Μαΐου για τον Ελληνικό MSCI (βλέπε πίνακας2 παρακάτω).

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, ο ΤΙΤΑΝΑΣ θα έχει εκροές της τάξης των 44 εκ δολαρίων, η EUROBANK θα έχει εκροές 78 εκ δολαρίων, η ΑΛΦΑ θα έχει εκροές 75 εκ δολαρίων, η ΕΘΝΙΚΗ θα έχει εκροές 56 εκ δολαρίων και η ΕΚΠΛΗΞΗ είναι η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που θα έχει ΕΙΣΡΟΕΣ 4 εκ δολαρίων.

  • Εμείς φίλοι μικρομέτοχοι πιστεύουμε ότι και οι 3 τραπεζικές μετοχές αλλά και ο ΤΙΤΑΝΑΣ θα δώσουν εξαιρετική ευκαιρία εισόδου στο call auction της 29ης Μαΐου που θα γίνουν οι εκροές.

Να μας θυμηθείτε, γιατί μετά από λίγα χρόνια oi 3 τράπεζες θα ξαναμπούν στον δείκτη MSCI και εκεί θα είναι εξαιρετική ευκαιρία να τις πουλήσετε.


 ΠΙΝΑΚΑΣ 1


 ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Aπό τον Ειδικό Συνεργάτη του μ/μ


Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.