@16:15- 17/3- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…(2)

ΠΗΡΕ και κόκκινο χρώμα άραγε η πακετάρα; Λέτε;  Φανταστείτε να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι στο… μικρουλάκι, τι έχει να γίνει.
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΟΛΑ… ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ… ΛΙΜΑΝΙΣΙΑ… 
Απ.ΜΑΝΘΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεν βάστηξε και πολύ η επιστροφή της μετοχής του ομίλου κάτω από τα 13 ευρώ, καθώς μετά από 12 μέρες ξαναπέρασε τα διαγραμματικά σύνορα έχοντας όμως πραγματοποιήσει  στο μεσοδιάστημα όγκο συναλλαγών άνω των 2,5 εκατ. τεμαχίων. Χαρακτηριστική της δυναμικότητας που διαθέτει η μετοχή είναι η άρνησή της στην εν εξελίξει κίνηση να ακουμπήσει τον ανοδικό στροφέα “Q” που κατευθύνει τη μετοχή από το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν και λάμβανε τιμές πέριξ των 5 ευρώ.
 • Η δε γωνία της υπάρχουσας ανοδικής κλίσης όσο προχωράει η κίνηση προς τα άνω  όλο και μεγαλώνει δίνοντας έτσι τη διαγραμματική ένδειξη μιας επερχόμενης έντονης ανοδικής καταστρατήγησης της περιοχής αντίστασης των 13,50 ευρώ, βάζοντας έτσι ως επόμενο στόχο το κοντινό σαθρό σημείο των 14 ευρώ και το ισχυρό των 15 ευρώ.
Ο όμιλος πάντως έχει αρχίσει να δηλώνει όλο και πιο βροντερό παρόν στην ανάπτυξη του κατασκευαστικού βραχίονα με πιο ενδεικτική τη συμμετοχή του μέσω της κοινοπραξίας VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναίος  στις δεσμευτικές προσφορές για το διαγωνισμό παραχώρησης του νέου έργου της Εγνατίας Οδού, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ.
****
ΑΤΖΕΝΤΑ: Την Τετάρτη η Epsilon Net αναμένεται να δημοσιεύσει την ετήσια οικονομική έκθεση για το 2020. Την ίδια ημέρα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τους δείκτες κύκλου εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών για το δ’ τρίμηνο 2020 καθώς και την έρευνα εργατικού δυναμικού (ανεργία) για το Δεκέμβριο του 2020.
 • Την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τις κενές θέσεις εργασίας αλλά και τον δείκτη μισθολογικού κόστους για το δ’ τρίμηνο του 2020. Την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία για τον Ιανουάριο του 2021 καθώς και την εξέλιξη του κύκλου εργασιών επιχειρήσεων παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης για τον ίδιο μήνα.
Η τρέχουσα Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα πριν από την εφαρμογή των αλλαγών που προέκυψαν από την αναθεώρηση των δεικτών FTSE Russell. Υπενθυμίζεται ότι οι ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναβαθμίστηκαν από τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Επίσης η Autohellas διαγράφεται από τους δείκτες καθώς δεν τηρεί το κριτήριο της κεφαλαιοποίησης.
 • Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα λήγουν και οι σειρές των παραγώγων για το Μάρτιο τόσο σε δείκτες όσο και στα παράγωγα επί μετοχών. Τέλος, αργά το βράδυ, ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναμένεται να ανακοινώσει την προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ελλάδος. Κατά την τελευταία αναθεώρηση στις 23 Οκτωβρίου του 2020 ο οίκος είχε βαθμολογήσει την Ελλάδα με BB (low).
****
BETA AΧΕΠΕΥ – ΣΑΡΑΝΤΗΣ
 • Ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας για τη Σαράντης μέσα στην πανδημία

Με ρεκόρ όλων των εποχών σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας έκλεισε το 2020 για την Σαράντης. Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 50, 05 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,2% σε σχέση με το 2019 ενώ το λειτουργικό περιθώριο έκλεισε σε υψηλό 12 ετών καθώς διευρύνθηκε στο 12,7% έναντι 11,85% πέρυσι. Κύριος αρωγός της διεύρυνσης του λειτουργικού περιθωρίου διαφαίνεται να αποτέλεσε η συρρίκνωση των λειτουργικών εξόδων και κυρίως των εξόδων διαφήμισης και marketing στο α’ εξάμηνο αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Αναλυτικότερα, δεδομένα θα έχουμε μετά τις 8 Απριλίου (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.) καθώς θα δημοσιευτούν οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις.

 • πινΣε ό,τι αφορά το δ’ τρίμηνο το λειτουργικό περιθώριο συρρικνώθηκε στο 12,95% έναντι 16,14% το δ’ τρίμηνο του 2019, ήτοι συρρίκνωση κατά 319 μονάδες βάσης καθώς φαίνεται να ενισχύθηκαν τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα των περασμένων τριμήνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις στο εξωτερικό ενισχύθηκαν κατά 7,5% ενώ στην Ελλάδα περιορίστηκαν κατά 4,5% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Η εταιρεία Σαράντης αποτέλεσε μία από τις λίγες εταιρείες όπου ωφελήθηκαν από την κρίση της πανδημίας καθώς το κύριο κανάλι πωλήσεων, τα Supermarkets και δευτερευόντως τα φαρμακεία, αποτέλεσαν τη βάση των πωλήσεων ολόκληρη τη χρονιά.

 • Εκτιμάται ότι η περυσινή χρονιά ωφέλησε τον Όμιλο Σαράντη καθώς πολλοί καταναλωτές οδηγήθηκαν στην κατανάλωση προϊόντων του Ομίλου καθώς S/M και φαρμακεία για μεγάλο μέρος της χρονιάς αποτελούσαν το μοναδικό μέρος όπου μπορούσε κάποιος να καταναλώσει, διευρύνοντας έτσι την πελατειακή του βάση.

Τέλος, το P/E του Ομίλου διαμορφώνεται στις 15,3 φορές τα κέρδη του 2021 ενώ ο δείκτης EV/EBITDA προσεγγίζει τις 9,7 φορές τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA).

πιν

****
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 
ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – σχετικός με την ψυχαγωγία υπό την στενή αλλά και την ευρεία έννοια της – εξετάζει… λογική εισηγμένη με εξειδίκευση στα λογισμικά των καζίνο και που κουμπώνει σε τιμή ευκαιρίας στα σχέδια που έχει για τον συγκεκριμένο κλάδο.
Στο ταμπλό βγαίνουν δεκάδες χιλ. τμχ σήμερα αλλά τα απορροφούν εύκολα – σε άλλες καταστάσεις θα ήθελες μήνες να τα ξεφορτώσεις και στο 50% της τωρινής τιμής…
Τα πάντα ρει στις Αγορές…
Oλα αυτά, πάντα με την σχετική επιφύλαξη. Τυχόν αγορές για 2-3 χιλ. τμχ κάπου εδώ γύρω.
Η ΠΗΓΗ, μας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υποψήφια να μην το γνωρίζει ακόμη…
– ΛΙΓΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΛΙΓΑ ΧΑΝΕΙ 
 • και η άλλη πλευρά του δίσκου
– ΛΙΓΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙ
ΕΝ ΤΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ
….
______________________________________________________________________


*******

17/3-Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…(1)

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ξανανθίσει η αγορά με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, είμαστε πρόθυμοι να χαρίσουμε όχι ένα αλλά… τρία πρωταθλήματα στους κατακαημένους!
 • ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ όπως και με την ΔΕΗ: Δεν παίζονται οι άνθρωποι…
*Σου λένε (στις μεταξύ τους συζητήσεις)…
 • Αν επέμβουμε και στηρίξουμε το Χ.Α φάτσα κάρτα, ποιος τον ακούει τον άλλο (βάλτε όποια λέξη θέλετε).
 • Ρίχνουμε λοιπόν όλα τα πυρομαχικά στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ που άλλωστε τους χρωστάμε ουκ ολίγα από τα τόσα που τους έχουμε φορτώσει και παίρνουν φωτιά οι Κεχαριτωμένες…
 • Την υπόλοιπη δουλειά την αναλαμβάνει η Αγορά, χωρίς κανείς να μπορεί να μας πει κουβέντα.
** Βλέπετε στην φάρα των πολιτικών, είναι απαγορευμένη κάθε ανοδική υπερ-κίνηση στο Χ.Α γιατί έχει πολιτικό κόστος (!!) από τους…πιγκουίνους τους. ΤΡΑΓΙΚΟ το ΚΟΜΠΛΕΞ, αλλά τώρα είμαστε στο 2021 και όχι στο 1999.ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!

****

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan and ΕΤΕ +5,08% να τρέξουν την έκδοση 30ετούς ομολόγου έδωσε ο ΟΔΔΗΧ. Ο τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιανουάριο του 2052. Οπως σημειώνεται πάντα σε ανάλογες ανακοινώσεις, η έκδοση θα γίνει λίαν προσεχώς, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών μπορεί να ανοίξει ακόμα και αύριο.

***

ΠΕΙΡΑΙΩΣ – στις 8 Μαρτίου- Από τον… Μυστήριο! Πλέον τα δυνατά χέρια φαίνεται ότι αγοράζουν η αγορά δεν καταλαβαίνει τίποτα σε αυτά τα επίπεδα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε νέα υψηλά με οδηγό τις τράπεζες οι οποίες πλέον δίνουν τον τόνο στην αγορά.

 • Ερωτηματικό αποτελεί ακόμα για την Πειραιώς σε ποια τιμή θα γίνει η αύξηση με ολα τα βλέμματα να είναι στραμμένα εκεί.
 • Πάντως, η στήλη πληροφορείται ότι η αύξηση αυτή επειδή έχει επενδυτικό χαρακτήρα και όχι αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση θα είναι σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά που περιμένουν όλοι.
 • Υπομονή μία εβδομάδα περίπου και μετά την Καθαρά Δευτέρα ο γρίφος θα λυθεί.
** Η ΜΕΓΑΛΗ πλάκα τώρα είναι ότι όλοι θα γράφουν… ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ – Με τόσα σενάρια κάπου θα είχαν ρίξει κάτι στο άσχετο. 
** Οταν τότε που όλοι τους, την είχαν καταδικάσει σε αργό θάνατο
** Βέβαια εσχάτως την γύρισαν την κασέτα βάζοντας μέσα κι αυτά που έγραφε ο… Μυστήριος
** Αν ήξεραν βέβαια ποιος είναι ο… Μυστήριος, ίσως να είχαν γλυτώσει τους αναγνώστες τους, όσους τέλος πάντων επηρεάζουν…
 

ΚΤΗΛΑ: Ο κ. Γεράσιμος Λαζαριδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σύμφωνα με την από 15.03.2021 γνωστοποίησή του προς την Εταιρεία προέβη την 15/03/2021 σε αγορά 88.286 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 6,5000 ευρώ η μετοχή τους θα διαπραγματεύεται με P/e 10*
*Απαραίτητη διευκρίνηση: Με βάση τα κέρδη τους για το 9μηνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΓΙΑ ΝΑ τελειώνει αυτό το καλαμπούρι με την ΦΡΙΓΟ και την πιθανή… πτώχευση της.

 • Ο όμιλος της COCA COLA HBC είναι απόλυτα εξαρτώμενος από την FRIGOGLASS και όχι η Frigoglass από την Coca Cola HBC.
 • Χωρίς FRIGO “πάπαλα” που λέει ο λόγος η CCH… Δεν μπορεί να διατηρήσει τα νυν χρηματοοικονομικά δεδομένα, θα ανέβει πολύ το κόστος για να βρει άλλη… διέξοδο, θα μειωθούν τα κέρδη σημαντικά. Μεγάλη θα ήταν η ζημιά της, πολύ μεγάλη.
 • Δεν θα την χάσει επομένως την ΦΡΙΓΟ το ταμπλό. Αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προχωρήσει σε μεγάλη ΑΜΚ… Οχι πάντως για την ώρα.
 • ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ
 • ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΫ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ, και όχι μόνον, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ… ΠΕΘΑΝΟΥΝ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.