17/2- Ποιό Χ.Α βρε απαράδεκτοι; Το Χ.Α του Συστήματος ή το Χ.Α ομίλων και εταιρειών πραγματικά Διαμαντιών;

  • ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΙΚΤΕΣ – ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΟΥΣ 
ΠΟΙΕΣ 800 μονάδες και πράσσειν άλογα****; Ποιες 800 μονάδες και τρίχες μπλε!!
  • Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ βρίσκεται στις 4000 μονάδες plus!
ΚΙ ΑΝ βοηθούσαν οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΟΗ και ΕΛΠΕ θα βρισκόταν στις 4500 μονάδες τουλάχιστον.
  • ΠΡΟΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ:
ΞΕΚΟΛHΣΤΕ από τις “Αναθεματισμένες” ή έστω περιορίστε ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ σας πάθος που δεν οδηγεί πουθενά.
Η πτώση του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ από τις 1.650.000 στις 450 μονάδες(!!!) σας εξαφάνισε τα χαρτοφυλάκια σας, κατέστρεψε περιουσίες, αφάνισε δισ. ευρώ κεφαλαίων που αποτελούσαν το οξυγόνο της αγοράς μας.
Αλλά δεν αλλάζουν τροπάριο όσοι εξυπηρετούν το Σύστημα. Και σας ζαλίζουν με δοξασίες του τύπου: “ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ δεν ανεβαίνει το Χ.Α!!!!”
  • Ποιό Χ.Α βρε απαράδεκτοι;
  • Το Χ.Α του Συστήματος ή το Χ.Α Ομίλων και Εταιρειών πραγματικά Διαμαντιών;

****Πράσσειν άλογα
Όταν κάποιος σε μία συζήτηση μας λέει πράγματα με τα οποία διαφωνούμε ή μας ακούγονται παράλογα, συνηθίζουμε να λέμε: “Μα τί είναι αυτά που μου λες; Αυτά είναι αηδίες και πράσσειν άλογα!”.

  • Το “πράσσειν άλογα” λοιπόν, δεν είνα πράσινα άλογα όπως πιστεύει πολύς κόσμος, όπως τα μικρά μου πόνυ, αλλά αρχαία ελληνική έκφραση.

Προέρχεται εκ του ενεργητικού απαρέμφατου του ρήματος “πράττω” ή/και “πράσσω” (τα δύο τ, αντικαθίστανται στα αρχαία και από δύο σ), που είναι το “πράττειν” ή/και “πράσσειν” και του “άλογο” που είναι ουσιαστικά το ουσιαστικό “λόγος”=λογική (σε μία από τις έννοιες του) με το α στερητικό μπροστά. Α-λογο=παράλογο =>Πράσσειν άλογα, το να κάνει κανείς παράλογα πράγματα.