17.2.2021- Χ.Α: Για ποιές μετοχές λοιπόν, κάνει νιάου νιάου το ταμπλό του;

Δυο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street καλούν για μια νέα περίοδο οικονομικής ανάπτυξης όσο αναφορά το πετρέλαιο, με τις JPMorgan Chase και Goldman Sachs να προβλέπουν πως οι τιμές θα εκτοξευτούν μετά το πέρας της πανδημίας.
  • Η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη αναφέρει πως οι παγκόσμιες τιμές του ακατέργαστου πετρελαίου θα πλησιάσουν τα 100$  ανά βαρέλι, μια ένδειξη που έχουμε να τη δούμε από το 2004.
  • Η αναμενόμενη εκτόξευση βασίζεται στην πρόγνωση ότι το οικονομικό κίνητρο θα ωθήσει την κατανάλωση με το που θα υπάρξει μια έλλειψη σε επενδύσεις στις νέες παραγωγές.
  • Μια τέτοια αποσύνδεση μεταξύ της προσφοράς και ζήτησης που θα οδηγήσει σε μια επικείμενη εκτόξευση στις τιμές, είναι οι βασικές προυποθέσεις ενός λεγόμενου υπερκύκλου.

Για ποιές λοιπόν κάνει νιάου νιάου το ταμπλό του;

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Τον τίτλο τους (παρ)ακολουθούν αναλυτές (10) ΟΙΚΩΝ, με την μέση τιμή στόχου τα 7,5800 ευρώ. ) Ο όμιλος υποφέρει στο management που δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης του (όπου λαλούν πάνω από 2 κόκκορες, αργεί να ξημερώσει).

  • Τα μεγέθη του δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα κυρίως λόγω του covid19, αλλά άνετα μπορεί να βγάλει μία αντίδραση της τάξης του 20%. Που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.Ο Όμιλος ΕΛΠΕ διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων άνω του 1,3 GW (Φωτοβολταϊκά, Αιολικά, Βιομάζα), το οποίο βρίσκεται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Image result for ΕΛΠΕ

Βέβαια, αυτή την περίοδο και η κουτσή Μαρία ασχολείται για τον εύκολο πλουτισμό της με τα κρυφονομίσματα (κυκλοφορούν ήδη 4600 από δαύτα) και τις φούσκες της WAll στη νηοστή, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί καθότι δεν μας αφορά. Μαγκιά τους και χαρά τους, μακάρι όλοι να κερδίζουν.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, ότι οι φίλα προσκείμενοι προς την μετοχή τους δεν περίμεναν να φτάσει στα 5,4000 ευρώ η τιμή τους για να τοποθετηθούν. Το έχουν ήδη πράξει από τα 4,2000 – 4,4000 ευρώ.

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Την μετοχή της (παρ)ακολουθούν αναλυτές (13) ΟΙΚΩΝ, με μέση τιμή στόχου τα 18,9000 ευρώ. ) Ο όμιλος διαθέτει δοκιμασμένο και διορατικό management που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να προβλέψει την έκταση του τότε επερχόμενου απρόβλεπτο υ κινδύνου προ 12μήνου.

  • ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ στις 16 top επενδυτικές επιλογές της JP Morgan η μετοχή της.
  • Οι συνθήκες πλέον στο κλάδο της άλλαξαν προς το καλύτερο και η αγορά αισθάνεται αρκετά πιο άνετα στο να ασχοληθεί μαζί της. Τα τρέχοντα επίπεδα προσφέρονται σχεδόν και για διπλασιασμό της τιμής της. Βέβαια, αυτή την περίοδο οι ενασχολούμενοι μαζί της μεσοπρόθεσμα αποβλέπουν προς το 15άρι, αλλά μακροπρόθεσμα μία τιμή λίγο πάνω από τα 20,00 ευρώ είναι πολύ πιθανόν να γραφτεί στο ταμπλό.

Τα μεγέθη του δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα κυρίως λόγω του covid19, αλλά άνετα μπορεί να βγάλει μία αντίδραση της τάξης του 20%. Που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.