16 Απρ: Aπό και για τον κόσμο του X.A (1)+ τώρα το (2)

!ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: Γράφει κάτι πολύ καλό ο μ/μ για μία μετοχή και οι κινούντες τα νήματα της, αμέσως ανεβάζουν εμπορευσιμότητα και τιμές (κυρίως όταν πρόκειται περί μικρής ή μικρομεσαίας). Το έχετε παρατηρήσει άλλωστε να συμβαίνει αρκετές φορές. Το ξαναγράφουμε για πολλοστή φορά …ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΤΕ το χαρτί που δείχνει τέτοια συμπεριφορά. Απλά, αν συμφωνείτε με την μετοχή, την βάζετε στα υπόψη και τοποθετείστε σιγά σιγά και με το μαλακό… Και πάντα, σε πτωτικά γυρίσματά του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας κάνει την χάριν…

ΑΓΟΡΕΣ – ΣΧΟΛΙΟ – ΑΠΟΨΗ: Ως αποτελεσματική αγορά εννοούμε την αγορά εκείνη που οι τιμές των αξιογράφων που διαπραγματεύονται σε αυτήν αντιδρούν με ακρίβεια και ταχύτητα με την εμφάνιση κάποιας νέας πληροφορίας, με αποτέλεσμα να ενσωματώνουν πλήρως όλη την γνωστή πληροφόρηση οι τρέχουσες τιμές.

Η θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς η οποία έχει χρησιμοποιηθεί εκτενέστατα στον κλάδο της οικονομίας ορίζεται ως μία αγορά κεφαλαίου στην οποία οι τιμές των χρεογράφων προσαρμόζονται ταχύτατα, άμεσα και πλήρως σε κάθε νέα πληροφορία που εισάγεται στο επενδυτικό περιβάλλον με αποτέλεσμα ανά πάσα χρονική στιγμή οι μετοχές να αντικατοπτρίζουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν ή που πιθανόν θα δημοσιευτούν μελλοντικά στις αγορές.

Εν ολίγοις σε μια αποτελεσματική αγορά, η πραγματική τιμή ενός χρεογράφου θα αποτελεί ανά πάσα στιγμή μια ορθή αξιολόγηση της εσωτερικής του αξίας. Η αποτελεσματικότητα των αγορών περιγράφει την αντίδραση των αγορών σε σχέση με την πληροφόρηση.

Η θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς πρεσβεύει ότι οι χρηματαγορές είναι διαρκώς πλήρως ενημερωμένες ή αλλιώς ότι οι παρούσες τιμές των χρεογράφων αντικατοπτρίζουν πλήρως κάθε σχετική και διαθέσιμη πληροφορία κατά τρόπο αποτελεσματικό και αλλάζουν συνεχώς προκειμένου να ενσωματώσουν οποιαδήποτε νέα πληροφορία προκύψει.

Γι’ αυτό το λόγο είναι αδύνατο να νικήσει κάποιος την αγορά χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε πληροφορία αφού αυτή, σύμφωνα με τη θεωρία, έχει ήδη προεξοφληθεί και ενσωματωθεί στην τιμή του χρεογράφου.

Αυτό είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλου αριθμού ορθολογικών επενδυτών οι οποίοι αναλύουν και αξιολογούν διαρκώς τα χρεόγραφα που διαπραγματεύονται στην αγορά. Εάν η αγορά μιας μετοχής είναι αποτελεσματική σε σχέση με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κανένας επενδυτής δεν μπορεί να επιτύχει υπερβολικές αποδόσεις.

ΑΥΤΑ, φυσικά περί πραγματικών αγορών και όχι σαν την δική μας με την οποία ελάχιστοι πραγματικοί επενδυτές – κυρίως ονειροπόλοι και φιλοπάτριδες – ασχολούνται. Ατυχώς. Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία…

******

(2)

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@9,7000 ευρώ: Επιλογή διαρκείας από την στήλη με την τιμή της μετοχής στα 3,50 και 4,00 ευρώ αλλά και από άλλα μετερίζια από τα 2,0000 ευρώ. Και θα παραμείνουμε μαζί της, γιατί τα χαρτοφυλάκια πρέπει πάνω απόλα να στηρίζονται σε πολύ γερά θεμέλια. Αστρονομικές και οι αποδόσεις που χαρίζει σε όσους από τους φανατικούς πιστούς επενδυτές τον κλείδωσαν στο σεντούκι τους από την εισαγωγή του…

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ(1): Συμπλήρωσε (5) σερί θετικά πρόσημα και 6 στα 7. Με αποτέλεσμα από τα χαμηλά των 8,5000 να ενισχύεται τώρα 14%… Μία εξαιρετική ενδιάμεση απόδοση για όσους γνωρίζουν να εκμεταλλεύονται και τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ της μετοχής.

  • ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να γίνει μέχρι και στόχος ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ!!
  • Θα τα δούμε κι αυτά στο ελληνικό χρηματιστήριο μόλις σοβαρευτούν οι παράγοντες του.

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ(2): Ο όμιλος εξελίσσεται σε παγκόσμιο παίκτη στους πολυσχιδείς κλάδους δραστηριότητας του κάτω από ένα άψογο, αποτελεσματικό management. Τα νούμερα που θα γράψει προσεχώς με σταθερά και μεθοδικά βήματα στο ταμπλό (συνοδευόμενα από ανάλογες επιχειρηματικές κινήσεις και αποτελέσματα) δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής.

  • Όσοι παραμείνουν πιστοί στη μετοχή θα μακαρίζουν την τύχη τους.
  • Όπως ήδη το πράττουν άλλωστε, όσοι είναι μαζί του (φυσικά, όχι πολλοί όπως θα έπρεπε) από της εισαγωγής του στο Χ.Α.
  • Εξυπακούεται, όχι στα ίδια ποσοστά αποδόσεων αλλά και πάλι μόνον παραπονεμένοι δεν θα αισθάνονται.
  • Τι να μας πουν τώρα οι εκθέσεις… Πιο πολύ ζημιά κάνουν, παρά ωφελούν…

!ΟΠΑΠ – μετοχή φαινόμενο παρά την πρόσφατη υστέρηση: Απλά, να αναφέρουμε ή μάλλον να υπενθυμίσουμε ότι από της εισαγωγής του και για τις χρήσεις 2003 με 2016 έχει διανείμει συνολικά στους επενδυτές μετόχους του το ποσό των 17,0000 ευρώ(!!!!)

!ΚΟΥΙΖ: Μετοχή που ναι μεν έχει αντιδράσει, αλλά διόρθωσε κατά τι ενώ φαίνεται να έχει περάσει στο περιθώριο. Θα ασχοληθούμε μαζί της όταν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της για το 2017, που θα είναι και τα τελευταία αρνητικά της. Βοήθεια: Γράφει μεγάλες υπεραξίες από την συμμετοχή της σε ΑΜΚ και όχι μόνον άλλης εισηγμένης εταιρείας. (Ευκολάκι…)

!ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ@0,8340 με χαμηλά – υψηλά 2018 στα 0,7020 και 0,8400 ευρώ: ‘Εκτο στη σειρά πρόσημο χωρίς ΠΛΗΝ (5-1-0) και ποιός μπορεί να έχει παράπονο, ενώ περιμένει κι άλλα προσεχώς…

******

Ηλ.Ζαχαράκης: Οι πολεμικές ιαχές φαίνεται να μην τις επηρεάζουν

******

Γιατί η παραγωγή αιολικής ενέργειας θα γίνει η 2η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

******

!ALPHA [email protected],8340 ευρώ: Την εποφθαλμιούν και της επιτίθενται με κάθε τρόπο. Ο επιμένων νικά.

  • Ακόμη και αν αφαιρεθεί τόσον η αρνητική επίδραση του 1,1 δισ. από το IFRs 9 όσον και μέρος του ETC ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 12,5%.
  • Τα συνολικά κεφάλαια με όρους tangible equity ανέρχονται σε 9,2 δισ. και το core tier 1 στο 18,3%.
  • Με όρους IFRs 9 τα κεφάλαια από 9,2 δισεκ. υποχωρούν σε παρούσες αξίες στα 8,1 δισ αε 5,2500 ευρώ.. Αποτιμάται σε 2,83 δισ. ευρώ.

!ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που λέγαμε δεν μπορεί ο όμιλος αυτός να αποτιμάται σε… 140 και 150 εκατ. ευρώ. Και άλλοι που ούτε καν συγκρίνονται μαζί του να εμφανίζουν κ/φσεις διπλάσεις κια τριπλάσιες!! Η αγορά μπορεί να αργεί, αλλά στο τέλος πάντα βάζει τα πράγματα στη σωστή θέση τους.

!ΕΧΑΕ: Με τέσσερις θετικές στις τελευταίες πέντε και επαναφορά στα 4,9000 ευρώ στην κ/φση των… 297 εκατ. ευρώ. Το ταμείο το έχουν”ξεπατώσει”, αλλά υπάρχει στη μέση το Brand Name και οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς που χαρίζουν to premium και το οποίο φυσικά και μπορεί να αυξηθεί.

******

 

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (15 Απρ.)

******

X.A- (14 και 15 Απρ.): Σχόλια, παρατηρήσεις και παρασκήνιο

******

ΙΝ και OUT από τον χώρο του Χ.Α (15-16 Απριλίου)

******

Συναγερμός στο στρατόπεδο των Bulls με την κατάκτηση των 840 μονάδων στον ΔΤΡ

******

Eπισημάνσεις και χαρακιές για τους traders του XA (13/04)

******

Apostolos Manthos- ENA EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ- PIVOT POINTS DAILY– 13/04//2018

******

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email