(16.9.2021)- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό– «Πάρτι, πάρτι στις 7 του Μάρτη»

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό

ΕΛΧΑ: «Πάρτι, πάρτι στις 7 του Μάρτη» είχαν σαν σύνθημα κάποιοι στις εκλογές του 2004, «πάρτι στην ΕΛΧΑ, έστω στα ρηχά» τραγουδούσαν κάποιοι άλλοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, αφού η μετοχή έστω και με καθυστέρηση 2,5 μηνών κατάφερε να ξεπεράσει την τιμή του placement και να κλείσει στα 2,055€.

  • Μετά μάλιστα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βάζει  πλώρη για σαφώς υψηλότερα επίπεδα (ενδοσυνεδριακά έχει δει και τα 2,67€ τη χρονιά που διανύουμε)

ΕΛΒΕ: Στα όρια των 7€ με ελάχιστο όγκο βρισκόταν το τελευταίο δίμηνο, μέχρι που χθες μας αιφνιδίασε (αν και τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις υπήρχε ασυνήθιστα μεγάλη ζήτηση στην περιοχή των 7€)…

  • Eκτοξεύθηκε στα 7,70€ με άνοδο 8,45% και όγκο 6940!!! τεμαχίων, και έραψε κουστουμάκι στους μονίμως διαμαρτυρόμενους(;). Αναμένουμε και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,30€

ΦΒ/ΚΑΙΡΟΜΕΖ: ΦάΒα για μεζεδάκι είτε στον Πειραιά είτε στο Κάιρο έχετε δοκιμάσει; Ελληνικό προϊόν, γευστικότατo και μεγάλης διατροφικής αξίας, πιστέψτε με. Έχει τεράστια ζήτηση και η τιμή του έχει σημειώσει αξιόλογη άνοδο:

  • 19,37% στο λιμάνι και 10% στην Αίγυπτο (είναι και τα τσιμπημένα μεταφορικά, βλέπετε) Λέτε κάποια ημέρα να δει και το κυρίως πιάτο τέτοια ποσοστά ανόδου; Λέμε, τώρα…

ΒΙΟΤΕΡ: Στα 50 της (0,50€) θεώρησε ότι δεν ήταν αρκετά ελκυστική και αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Το λίφτινγκ έμοιαζε η ιδανική λύση. Και το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία.

  • Από τις 3/6/2021 ακολούθησε αυστηρή θεραπεία και σταδιακά μετά από τρεις μήνες φαίνεται σήμερα  αρκετά νεότερη, γύρω στα 40 την κάνεις (Ο,41€), και με άλλον αέρα πλέον αισιοδοξεί ότι θα αποτελέσει το μήλον της έριδος ακόμα και για εκείνους που επιδεικτικά την αγνοούσαν.

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Και σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

*****


ΥΓ μ/μ: Ο φίλος μας ο… Παρατηρητικός είναι διδάκτωρ γερμανικού πανεπιστημίου και διδάσκει σε Πανεπιστήμιο. Ομιλεί άπταιστα γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά. Του αρέσει το ελληνικό χρηματιστήριο και να αρθρογραφεί, χωρίς να αναζητά την δημοσιότητα. Είναι προσωπικός φίλος του μ/μ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε αρκετά άρθρα μάλιστα του μ/μ, αρέσκεται στο να βάζει τις πινελιές του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.