16/8- Ντροπή πια… Γερμανία και Σία ξεπλένουν τα βρώμικα της Τουρκίας

Γερμανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, έχουν μπλοκάρει κάθε έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ενθαρρύνοντας την τουρκική επιθετικότητα.

  • Η στάση τους, καθώς και μιας άλλη ομάδας εταίρων μας, ξεπλύνουν την επεκτατική πολιτική της κατοχικής Τουρκίας και αφήνουν τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν να εφαρμόζει βαθμηδόν τη στρατηγική ελέγχου της ανατολικής Μεσογείου.
  • Δίπλα στους Γερμανούς, σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου νομικού, Musa Cömert, οι χώρες που έθεσαν βέτο στη δήλωση ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα( πηγή sigmalive).

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Παρά το γεγονός ότι στην έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., την περασμένη Παρασκευή, δεν αναμένονταν αποφάσεις, ωστόσο, υπήρχε μια ελπίδα πως η Ένωση θα έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. Ούτε μήνυμα δεν επέτρεψε να σταλεί, το γερμανικό μπλοκ.

  • Το προσχέδιο δήλωσης, που προετοίμασε και παρουσίασε η Αθήνα απορρίφθηκε από τους Γερμανούς και τους συνοδοιπόρους τους
  • Πέραν από την γερμανική Προεδρία της Ένωσης, τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι ΗΠΑ, εξ όσων έγινε γνωστό δεν ευνοούν την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αναπτύσσουν ένα αφήγημα πως οι κυρώσεις δεν βοηθούν και ότι προέχει η έναρξη διαλόγου. Διάλογο προκρίνουν τόσο η Αθήνα όσο και Λευκωσία. Και σαφώς αυτή είναι η επιδίωξη.

  • Ωστόσο, με τη στάση των τρίτων και τις εμμονές της Τουρκίας, ο όποιος διάλογος θα ξεκινήσει στη βάση των νέων τετελεσμένων που θα επιβάλλει η κατοχική δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο.
  • Κι αυτό γιατί αφήνεται η Άγκυρα να συνεχίζει τις παράνομες έρευνες ενώ το επικίνδυνο είναι πως χαρακτηρίζουν ως «αμφισβητούμενες». Αυτό είναι που επιδιώκει η κατοχική Τουρκία, στα πλαίσια της προώθησης της επεκτατικής της πολιτική. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή