(16 Αυγούστου 2021) Χ.Α:- Μεσαία Κεφαλαιοποίηση – Σχόλια, εκτιμήσεις και επισημάνσεις

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ –  ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

 • ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 150 εκατ. έως 500 εκατ.ευρώ)

 • 19 τον αριθμόν

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους, τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΦΟΥΡΛΗΣ: Είναι τέτοια η υστέρηση μεταξύ αποτίμησης και πραγματικής εν δυνάμει αξίας, που η διατήρηση ή η είσοδος του σε κάθε χαρτοφυλάκιο είναι εκ των ουκ άνευ.


!ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Οσοι επέλεξαν (και καλά έκαναν) να κατοχυρώσουν πολύ υψηλά κέρδη και μάλιστα σε διάστημα 2μήνου-άντε 3μηνου, περιμένουν τώρα εναγωνιωδώς να την δουν να διορθώνει όσο το δυνατόν χαμηλότερα για ευνοήτους λόγους.

 • Μακροπρόθεσμα πάντως, μόνον έκπληξη δεν θα αποτελέσει η είσοδος της στον FTSE25 όπου δικαιωματικά την περιμένει μελλοντικά μία θέση. Καθοριστική η τρέχουσα χρήση όπου η διοίκηση πρέπει να παραδώσει τα πρώτα δείγματα κερδοφόρας γραφής.

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΕΛΛΑΔΟΣ + ΟΛΠ + ΕΥΑΠΣ: Δεν χρειάζονται (επ)εξηγήσεις

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!AEGEAN AIRLINES: Στο σκοτάδι τα χρηματοοικονομικά ρτης, εν αναμονή του 6μηνου όπου ίσως βγάλουμε μία άκρη… Ηταν η μεγάλη άτυχη πάντως της Πανδημίας, πάνω που μετατρέποταν σε πραγματική δύναμη διεθνούς εμβέλειας!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

 • CENER: Οταν ο μ/μ επιμένει επιμόνως σε κάτι, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί. Έτσι και στην περίπτωση CENER με την ΕΛΧΑ, όπου φάνηκε ξεκάθαρα στο ταμπλό η υπεροχή της πρώτης.
 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Είναι πλέον προκλητικό το φαινόμενον της εμπορευσιμότητας της μετοχής. Η διοίκηση του ομίλου, άψογη σε όλα κατά τα άλλα, πρέπει να φροντίσει και να εξαλείψει αυτό το προκλητικά νοσηρό φαινόμενο. (Οσα τεμάχια άλλαξαν χέρια σε διάστημα μηνός (18,5 χιλ.τμχ) θα έπρεπε να άλλαζαν σε καθημερινή βάση)


 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Θα παιχτεί και ο τελευταίος γύρος λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της για το 6μηνο, αλλά και μετά. Δεν θα μας εκπλήξει το 10άρι εντός του Σεπτεμβρίου.
 • ΕΧΑΕ: Πληρώνουν δικά τους σφάλματα… Και μάλιστα σωρείαν σφαλμάτων.
 • ΕΠΣΙΛ: Με την αποτίμηση των 152,7 εκατ. ευρώ να την κολακεύει…

 • ΟΙ 19 ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΤΛΟΙ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.