16-17 Ιανουαρίου 2022- Η προσωπική γωνιά του μ/μ με τους αναγνώστες του…

Να τους μιλάς, να τους εξηγείς και να μην θέλουν να καταλάβουν γρι! Και δεν αναφέρομαι σε ημιμαθείς ή και άσχετους. Αλλά σε χρηματιστές, δημοσιογράφους, αναλυτές τεχνικούς και μη, στενούς φίλους κλπ…

ΥΓ1: Και είναι τόσο πολλοί γ@μώ την απελπισία μου… Το παρήγορον είναι, ότι τώρα τελευταία αυξάνεται ο αριθμός των συνοδοιπόρων. Κάτι είναι κι αυτό.

ΥΓ2: Εμείς, εξυπακούεται , συνεχίζουμε κανονικά την ενασχόληση μας. Αυτήν που ο κόσμος να χαλάσει, μας οδηγεί πάντα στο ταμείο.

ΥΓ3: Και είκοσι φορές στις εκατό να πέσουμε έξω (που δεν…) πάλι καρακερδισμένοι θα είμαστε. Γιατί το Χ.Α για τους συνειδητοποιημένους επενδυτές του, είναι ΟΑΣΗ παραγωγής προσοδοφόρων κινήσεων που βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους.

ΥΓ4: Απαραίτητη προυπόθεση φυσικά, το να τηρεί κανείς ευλαβικά τους απλούς κανόνες του, που μάλιστα είναι απόλυτα κατανοητοί στους έχοντας δύο δράμια μυαλό.

ΥΓ5: Οι τζογαδόροι μοχλευτές, στο τέλος πάντα θα τα χάνουν όλα…

ΥΓ6: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον στους πιστούς φίλους αναγνώστες του μ/μ…

                       *****  *****  *****

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

SPACE: Μια χαρά, επιβεβαιώνει και το 10άρι που σας είχαμε υποσχεθεί. Εχει κι άλλα φυσικά να δώσει.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Εχει τεράστιες προοπτικές λόγω της δυναμικής που αναπτύσσει…

ΠΕΡΦ: Μην τρελένεσθε, φτάσαμε αισίως στα… 17,6000 από τα 2,2000- 2,4000 ευρώ. Τα δρομολόγια εκτελέστηκαν με μαθηματική ακρίβεια. Τώρα, κοιτάζει το…21 που όταν το γράφαμε πετούσαν αετό…

ΙΑΤΡΙΚΟ: Δύναμη πυρός το Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη, η κλινική καρδιά των Βαλκανίων και όχι μόνον. Το δε ιατρικό προσωπικό του, απλά δεν υπάρχει.

ΛΑΜΔΑ: Η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει με τίποτα… Οσοι ασχολήθηκαν μαζί της εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, δεν είδαν χαρά στα…χαρτοφυλάκια τους.

ΕΛΠΕ: Στο -20% στη διετία 2020/2022, το ίδιο και οι ΜΟΗ, ΤΙΤC, JUMBO. Αλλά τα μικρά και τα μικρομεσαία τους φταίνε, γιατί τους χαλάνε την πιάτσα. Από την πολλή απογοήτευση έχει ρετάρει ο εγκέφαλος όσων προσπαθούν να σας πείσουν ότι ο Ηλιος ανατέλλει από την Δύση.

                                              *****  *****  *****

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 

Δ@@@@@@Β22 <εεεεε@gmail.com>
Προς:V Pap
….

ΕΛΙΝΟΙΛ(1): Στις ελληνικές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών  πάνω από 100 εκατομυρια ευρώ πρώτη είναι μοτορ Όιλ με 6 δις 120 εκατ. Νούμερο 15 είναι ο ΟΠΑΠ με τζίρο 1 δις 129 εκατομυρια . Νούμερο 12 είναι η Ελινοιλ με τζίρο 1 δις 459 εκατομυρια. Ουσιαστικά είναι νούμερο 10 εισηγμένη γιατί μπροστά απι αυτή μη εισηγμένες είναι νούμερο 4 ο Σκλαβενίτης και νούμερο 8 η Α-Β βασιλοπούλας.

 • Από τις 15 πρώτες σε τζίρο , 12 είναι εισηγμένες και 3 όχι οι Σκλαβενίτης , η Α-Β βασιλοπουλος και η Μέτρο. Στις εισηγμένες είναι με σειρά Μοτορ Όιλ, ελπε, Δεη, ΟΤΕ, Αλφα τράπεζα, Ελβάλχαλκορ, Ευρομπανκ, Μυτιλ, Πειραιώς, Ελινοιλ, Εθνική τράπεζα, ΟΠΑΠ. Τώρα από κεφαλαιοποίηση η Ελινοιλ είναι με τιμές σημερινές 43 εκατομυρια ευρώ!!

Δεύτερη είναι η Ελβάλχαλκορ με 730 εκατομυρια ευρώ . Για τις άλλες δεν μιλάμε είναι όλες πάνω από 1 δις.  Η Ελινοιλ είναι παλαβά φθηνή.  Η πηγή είναι για το έτος 2020 από το περιοδικο forbes τεύχος Δεκεμβρίου 2021 που το είχε μέσα η εφημερίδα κεφάλαιο.

ΕΛΙΝΟΙΛ(2): Δάσκαλε δε γίνεται μια εταιρεία με τζίρο 1 δις 600 εκατομυρια με ελάχιστα δάνεια με κέρδη έστω και μέτρια να έχει κεφαλαιοποίηση 43 εκατομυρια.Τουλάχιστον 100 έπρεπε να είχε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γι αυτό θα την εξαγοράσει κάποιο μεγάλο όνομα… Η μόνη απορία που έχω είναι έναντι ποίου τιμήματος… Τίποτα άλλο…

                                           *****  *****  *****
—– Προωθημένο μήνυμα —–
Από: Vasilis #########<@@@@@@@@yahoo.com>
Προς: ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ <osfp044@yahoo.com>
Στάλθηκε: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022, 12:35:38 μ.μ. EET
Θέμα: Συνοδηγός ο Μικρομέτοχος
Καλημέρα κ. Παπαθεοδώρου
Πρώτη φορά σας στέλνω mail, αν και πιστός αναγνώστης σας. Παρακολουθώ και διαβάζω ανελλιπώς τον Μικρομέτοχο. Κρίμα που δεν ήξερα την ηλεκτρονική εφημερίδα σας από τον Ιούνιο του 2012 που άρχισα να ασχολούμαι με το χρηματιστήριο. Δεν ξέρω εάν υπήρχε τότε, όμως σας ανακάλυψα πριν τέσσερα τουλάχιστον χρόνια.
 • Σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη και αφάνταστα χρήσιμη ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση θα πρόσθετα, που μας προσφέρετε σχετικά με το Χ.Α. Ευτυχώς έπεσα στην ανοδική περίοδο του 2012-2014, όπου αν και πρωτάρης και άσχετος, ήμουν από την αρχή στους κερδισμένους. Αν τότε σας διάβαζα και είχα τις βασικές γνώσεις τεχνικής ανάλυσης που έχω σήμερα, τα κέρδη θα ήταν πολύ περισσότερα. Έστω να ήξερα για το stop loss, αν και τώρα ακόμη δεν το τηρώ απαρέγκλιτα και εγκλωβίζομαι, έστω και σε ποιοτικές μετοχές.
Τελειώνοντας, θα ήθελα την συμβουλή σας. Είμαι εγκλωβισμένος σε μερικές, καλές θα έλεγα, μετοχές: ΜΟΗ (στα 20,4 €), ΕΛΧΑ (στα 2,6 €), ΕΚΤΕΡ (στα 1,84 €) & ΕΧΑΕ (στα 5,74 €). Το ερώτημα είναι: της κρατάω μέχρι να επανακάμψουν, αποκομίζοντας και τα μερίδια που δίνουν ή τις πουλάω με ζημία, με σκοπό να επενδύσω σε μετοχές που φαίνεται να έχουν καλύτερες προοπτικές και πιο γρήγορα, όπως η ΠΕΡΦ ας πούμε.
Με εκτίμηση και ευχαριστίες
Βασίλης @@@@@@@@
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ συνονόματε,
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τις μετοχές που μου αναφέρεις:
 • ΜΟΗ: Βρέθηκε σε άσχημη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Οι συνθήκες τώρα βελτιώνονται, τα περιθώρια διύλισης αυξάνονται και η τελευταία δουλειά με τη ΔΕΗ υπόσχεται πολλά
 • ΕΛΧΑ: Όταν είδες το placement στα 2 ευρώ, έπρεπε να το ψιλιαστείς. Δεν είναι και η πλέον … επιθετική μετοχή
 • ΕΚΤΕΡ: Άσπονδες …φιλίες την κρατάνε προς το παρόν σε αυτά τα επίπεδα. Δίκαιη τιμή της πάνω από τα 2 ευρώ…
 • ΕΧΑΕ: Μακροπρόθεσμα με την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα και την αύξηση των συναλλαγών θα δει σαφώς υψηλότερα νούμερα.
Πιστεύω να έγινα αντιληπτός.
ΥΓ. Βρε άνθρωπέ μου, την ΠΕΡΦ την έβλεπες στα τάρταρα που έγραφα και ξαναέγραφα και την αγνόησες; Έχει βέβαια ακόμα δρόμο μπροστά της, σε αναμονή μάλιστα και της εισόδου στην κύρια αγορά.
ΥΓ1: Προσωπικά και τις 4 θα τις είχα… στείλει με συνοπτικές διαδικασίες. Και θα είχα μετατρέψει τις ζημίες τους σε μεγάλα κέρδη. Δεκάδες οι τότε προσφερόμενες ευκαιρίες. Αφού μας διαβάζεις, δεν χρειάζεται να στις γράψουμε, είναι και τόσο πολλές οι άτιμες.

                                               *****  *****  *****

———- Forwarded message ———
From: antonios ####<ΘΘΘΘΘΘ@gmail.com>
Date: Fri, Jan 14, 2022 at 10:07 PM
Subject: ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ
To: <gna@mikrometoxos.gr>

   Βασίλη χαιρετώ και εύχομαι υγεία και δύναμη πρώτα και κύρια…….και γερό συκώτι (υπάρχει και το ”πόπολο” και οι ”μακάκες”), γιατί η προσφορά σου (μου επιτρέπεις τον ενικό, σε θεωρώ δικό μου άτομο) είναι μεγάλη.

    Το χαρτοφυλάκιό μου απαρτίζεται από: ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΣΥΜΒ, ΙΝΤΚΑ ΚΑΙ ΕΤΕ(Την κεχαριτωμένη τελευταία την πήρα, και μετά την ΄προτροπή του μ/μ, γιατί είμαι από παλιά πολύ καμμένος) ισόποσα, περίπου 30.000, με το 1/3 του χαρτοφυλακίου να είναι κέρδη. Κι αυτό, χωρίς καμιά υπερβολή, χάρη σε σένα.
     Το ερώτημα είναι: Είναι κάποια από τις παραπάνω 4 (η κεχαριτωμένη δεν μπορεί να είναι) ώστε να μην χρειαστεί……να πάρω υπογλώσσιο; (Αφού δεν λες ποιά είναι ούτε σε φίλο) Από καρδιάς χίλια ευχαριστώ.
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνη καλησπέρα και… προκαταβολικά Χρόνια Πολλά!
Από επιτήρηση πάμε καλά, βλέπω, χαχα!!
 • ΙΝΛΟΤ: Τις προοπτικές της Αμερικής τις γνωρίζεις
 • ΦΡΙΓΟ: Αν δεν είχε προηγηθεί η ζημιά στη Ρουμανία, θα μιλάγαμε διαφορετικά σήμερα. Με την κόκα κόλα από κοντά πάντα
 • ΕΣΥΜΒ: Προοπτικές υπάρχουν και καλές μάλιστα. Τα μπρος πίσω της διοίκησης μόνο προβληματίζουν, αλλά μη φοβάσαι. Μην ασχοληθείς μαζί της για τα επόμενα 2 χρόνια. Κλείδωσε τα χαρτιά της…
 • ΙΝΤΚΑ: Ο πρόεδρος έχει δραστηριοποιηθεί πάλι, είναι αντιληπτό πλέον. Πωλήθηκε η Intrasoft, επίκειται αύξηση στην ΙΝΚΑΤ, άρα επωφελείται η μαμά
 • ΕΤΕ: Με την προοπτική αναβάθμισης της οικονομίας μας θα τρέξουν κι αυτές. Όχι τρελλίτσες όμως από τώρα…

                             *****  *****  *****

Andreas @@@@@@ <######a@yahoo.gr>
Προς:V. Pap
Σάβ, 15 Ιαν στις 1:01 μ.μ.
Καλημέρα σας Κύριε Παπαθεοδώρου,
         έχω θέση στα ΠΛΑΘ με μέση τιμή κτήσης 5,40 ευρώ και παρά τα εξωγήινα αποτελέσματα της βρίσκεται καθηλωμένη κάτω από τα 7 ευρώ. Τι πιστεύεται για το μέλλον της?  Αξίζει η διακράτηση? Τα κέρδη της αφού τελειώσει η πανδημία(λόγω μασκών) θα μειωθούν τόσο όσο να μην δικαιολογούν άνοδο? Δεν γίνονται κινήσεις ώστε τα σημερινά κέρδη να μην μειωθούν απο διοίκηση?
Με εκτίμηση,
Ανδρέας
 •  ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ Αντρέα, 

Τα ΠΛΑΘ έβγαλαν κέρδη ρεκόρ και προφανώς σε σχέση με τα προ Πανδημίας επίπεδα θα εξακολουθούν να βγάζουν αυξημένα κέρδη, αλλά το μέλλον της εταιρίας εξαρτάται από το πόσο θα μπορέσει η διοίκηση της να ασχοληθεί με την ανάπτυξη και αξιοποίηση αυτών των εξτρά κερδών.

 • Όπως πολύ σοφά γράφτηκε, κάποια πράγματα θα χαθούν μετά την πανδημία, κάποια άλλα ωστόσο θα μείνουν και είναι σίγουρο ότι η εταιρία θα μεγαλώσει από την κατάσταση αυτή. Θα έλεγα να αναμένατε τα αποτελέσματα του 2021 και ίσως και το πρώτο τρίμηνο του 2022 για να έχετε και εσείς και εμείς μια πιο σαφή εικόνα.

ΥΓ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα την είχα… φύγει μόλις θα βεβαιωνόμουν οτι δεν είχε καμία διάθεση για υψηλότερα… Σιγά, μην δεν βρίσκαμε (και τότε) άλλες μετοχές. Το μοναστήρι να είναι καλά…

                                *****  *****  *****

—– Προωθημένο μήνυμα —–
Από: Ar@@@@@@@@ <info@%%%%.com>
Προς: ‘V Pap’ <osfp044@yahoo.com>
Στάλθηκε: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, 07:09:57 μ.μ. EET
Θέμα: RE: ερωτηση

Καλησπερα κυριε Βασιλη, χρονια πολλα για το ονομα σας και καλη χρονια!

Ειδα (στην επικοινωνια) οτι εχετε και γνωστους στο Ρεθυμνο. Η προταση μου ισχυει για οποτε κατεβειτε με το καλο. Να σας ζαλισω λιγο παλι μιας και εμεις ειμαστε offseasonτωρα. Αποφασισα να μαζευτω λιγο και θελω την βοηθεια σας.

Εχω εδω και 1 χρονο που ασχολουμαι με ΚΕΚΡ, ΦΡΚΛ κ ΙΝΤΚΑ.

Προσφατα πηρα και ΕΛΙΝ, ΠΕΤΡΟ, ΦΙΕΡ, ΙΚΤΙΝΟ Κ ΒΟΣΥΣ και σκεφτομαι τις επομενες μερες να παρω ΕΥΑΘ και ΕΧΑΕ. Μπορειτε να μου διαλεξετε 4 απο ολες αυτες για να κρατησω για το 2022 ? Οποιαδηποτε μετοχη (εκτος απο αυτες) που την βλεπετε εσεις, ειναι καλοδεχουμενη. Να στε καλα και καλη συνεχεια στο απαιτητικο εργο σας.

Φιλικα

Αντωνης

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα Αντώνη και Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου μεθαύριο!
Σχετικά με τις μετοχές που κατέχεις:
 • ΚΕΚΡ: Περιμένεις τόσο καιρό, η οριστική απόφαση δεν αργεί πλέον. Αν είναι ευνοϊκή για την εταιρεία, θα μιλάμε για άλλα νούμερα, όπως καταλαβαίνεις
 • ΦΡΛΚ: Δείχνει να είναι η χρονιά του. Ξεκίνησε πολύ δυναμικά, ενώ ανοίγεται και σε άλλες δραστηριότητες
 • ΙΝΤΚΑ: Μπήκε χρήμα στο ταμείο, έχουμε και την αύξηση της κατασκευαστικής μπροστά μας, σν να γελάει ο πρόεδρος μου φαίνεται χοχοχο
 • ΕΛΙΝ: Αδικείται στην τιμή που διαπραγματεύεται. Καλώς την αγόρασες
 • ΠΕΤΡΟ: Ήρθε το δημοσίευμα από την Ολλανδία για την BYD, οπότε δέχθηκε πιέσεις η μετοχή. Το μέλλον πάντως προδιαγράφεται θετικότατο. Θέλει όμως υπομονή
 • ΦΙΕΡ: Υποτιμημένη. Ταλαιπωρήθηκε βέβαια και ο κλάδος της τα μέγιστα
 • ΙΚΤΙΝΟΣ: Ανοίγουν οι δουλειές, αν ακολουθήσει τα χνάρια της ΜΕΡΚΟ, έστω σε μικρότερο ποσοστό, δεν έχει φόβο
 • ΒΟΣΥΣ: Τίμια εταιρεία – στις TOP του Χ.Α διαχρονικά και ας μην της δίνουν την παραμικρά σημασία οι… παντογνώστες των ΜΠΛΕ ΤΣΙΠΣ. Οι πιστοί επενδυτές της έχουν προ πολλού αρνητικό κόστος κτήσης!! Ψιλά γράμματα αυτά…
 • ΕΥΑΠΣ: Το νερό έχει διαχρονική αξία. Μην περιμένεις βέβαια άλματα, λόγω έλλειψης διάθεσης από τους μεγαλομετόχους.
 • ΕΧΑΕ: Προσφέρεται λόγω αναβάθμισης σε επενδυτική βαθμίδα τέλη΄22, αρχές του΄23

                                *****  *****  *****

Κρατάτε επαφή με τον μ/μ – υπάρχει ολόκληρο team από φανατικούς λάτρεις του ελληνικού χρηματιστηρίου πολύ υψηλού επιπέδου, αρωγοί στην προσπάθεια βοήθειας που καταβάλει προς τους φίλους αναγνώστες ιδιώτες μικροεπενδυτές του Χ.Α.

Ο φίλος σας