16.01.2021- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου από και για τον κόσμο του Χ.Α

Traders monitor data during the official opening of the stock trading floor at the headquarters of PJSC Sberbank in Moscow, Russia, on Tuesday, Jan. 30, 2018, Photographer: Andrey Rudakov/Bloomber

 • ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ, μεταξύ πολλών άλλων

Πιέζεται η αγορά, αναμενόμενο. Ψυχολογία, timing, διαίσθηση είναι το παν… Δεν αλλάζει πάντως η τάση της, αν και οι εξελίξεις με την πανδημία κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι. Ολα σχεδόν τα πλάνα μετατίθενται γι’ αργότερα. Στοχευμένες κινήσεις, κυρίως σε μετοχές που γνωρίζουμε το ποιόν τους, την εν δυνάμει δυναμική τους και ει δυνατόν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τους. Υπάρχει κινητικότητα.

 • ΔΕΗ@7,0300 ευρώ: Η διάσπαση των 7,1600 ευρώ μπορεί να την οδηγήσει μάξιμουμ μέχρι τα 6,8200 ευρώ. Ουσιαστικά, όσο πάνω από εκεί δεν προβληματίζεται σε ημερήσιο. Τα 7,1600 ευρώ είναι κοντινή αντίσταση στην παρούσα.

ΙΝΛΟΤ: Ημέρα ρευστοποιήσεων η σημερινή – τέτοιες αποδόσεις πρέπει να κατοχυρώνονται στις μέρες μας. Να δούμε τώρα, που θα αναζητήσει την νέα βάση ισορροπίας της.

 • ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ – ΙΝΛΟΤ: Ποιοί ξεφορτώνουν σήμερα; Και ποιοί φορτώνουν;; Oι χάρακες δείχνουν διόρθωση εν όψει, αλλά υπάρχουν και πολλοί που τους αγνοούν – Ισως κάτι ξέρουν ή το διαισθάνονται.
ΙΝΛΟΤ – απάντηση: Αν νομίζουν τώρα, ότι όλη η δουλειά έγινε για να ξεφορτώσουν στα τωρινά επίπεδα μετοχές αξίας μισού ή ενός ή και δύο εκατ. ευρώ, δικαίωμα τους.
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Θα γράψει και το “2”. Μην μας ρωτάτε όμως πότε… Δεν είμαστε μάγοι, απλά νούμερα μεταφράζουμε ενώ στις αγορές πάντα θα υπάρχει και το απρόοπτο – απρόβλεπτο.
ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Αύριο αναφορά από τον ΟΑΚ…

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝTAI στην Wall Street ξεπερνούν και την πλέον αρρωστημένη χρηματιστηριακή φαντασία. Μπροστά της, το δικό μας 1999 είναι σαν να συγκρίνεις την μύγα με τον ελέφαντα, χωρίς ίχνος υπερβολής.


ΜΗΝΥΜΑ – Ναυπάκτου: Το προηγουμενο ψηλο είναι 0,8200 ευρώ, αλλα βοηθαει η τιμη του μπαμπακιου μιας και οι Πολυχρονεμενοι εχουν αποθηκευσει σε χαμηλες τιμες κι αν περασει τα ψηλα 5ετιας $93 το μπαμπακι, τότε θα γινει παρτυ

 • ΦΙΕΡΑ: Παρακολουθείτε τις κινήσεις – αποτιμήσεις στις άλλες δύο (ΝΑΥΠ και ΕΠΙΛΚ)… Οι εξελίξεις τις ευνοούν.
MEBAKO – απάντηση: Εταιρεία με σχεδόν ανύπαρκτο δανεισμό (δείκτης δανειακής μόχλευσης 0,11), με λογιστική αξία 2,1500 και με την αντίστοιχη πραγματική αρκετά υψηλότερα, τι να την φοβηθεί κανείς;  Στα χαρτοφυλάκια των συντηρητικών μικροεπενδυτών έχει αναμφίβολα μία θέση.
ΜΙΓ: Η χαρά των traders και από το -5% επανήλθε σε θετικό πρόσημο έως και +2%…
ΠΕΡΦ: Σαν πολύ δεν κράτησε το καλαμπουράκι;


ΠΡΟΪΟΝ CAIRO – ΟΑΚ

Το προϊόν ΚΑΙΡΟΜΕΖ είναι ένα σύνθετο επενδυτικό προϊόν εισηγμένο στο ΧΑΑ. Να τα ξαναθυμηθούμε…

 • Η EUROB πήρε 7.5 ΔΙΣ Κόκκινα δάνεια και τα τιτλοποίησε. Εξέδωσε λοιπόν 3 ΟΜΟΛΟΓΑ.

Α. Το πρώτο Ομόλογο ( SENIOR ) ύψους 2.5 ΔΙΣ
Β.Το δεύτερο ομόλογο ( Mezzanie ) ύψους 1.4 ΔΙΣ
Γ. Και το Τρίτο Ομόλογο ( Junior ) ύψους 3.6 ΔΙΣ.

Το Α. Το πήρε η ΕΥΡΩΒ κατά 100%,
Το Β. Το μοιράστηκε 5% η EUROB, 20%, η Do value και 75% η ΚΑΙΡΟΜΕΖ
Το Γ. Το μοιράστηκε 50.1% η ΚΑΙΡΟΜΕΖ και 44.9% η Dovalue.

 • Η εταιρία λοιπόν που είναι εισηγμένη έχει ως μοναδικό σκοπό και περιουσιακό στοιχείο το 75% του Ομολόγου Β ύψους 1.4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ και το 50.1% του Ομολόγου Γ. Η θεωρητική αξία των ομολόγων αυτών είναι συνεπώς 2,85 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Τα ομόλογα αυτά όμως έχουν τον εξής τρόπο εξόφλησης. Τα πρώτα 2.5 ΔΙΣ εισπράξεων των κόκκινων δάνειων αποπληρώνουν κατά προτεραιότητα το Ομόλογο Α. Από εκεί και πάνω θα αρχίσει να αποπληρώνεται το ομόλογο Β και στην συνέχεια θα αποπληρωθεί το Ομόλογο Γ.

 • ΑΡA τι αξία έχει η μετοχή της ΚΑΙΡΟΜΕΖ;

Εξαρτάται από τι ποσά θα εισπραχθούν από τα κόκκινα δάνεια. Θεωρητικά η ΚΑΙΡΟΜΕΖ αξίζει από ΜΗΔΕΝ έως και 2.85 ΔΙΣ αν υποθέταμε ότι το 100% των δανείων εισπραχθούν. Επειδή κανείς δεν ξέρει ακριβώς, πάμε με εκτιμήσεις, εκτιμήσεις δυστυχώς που δεν μπορούμε να κάνουμε επειδή δεν έχουμε στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια. Έχει ωστόσο η διαχειρίστρια εταιρία που τα αγόρασε και είναι η ιταλική Do value που ειδικεύεται στον χώρο.

 • Η Do value λοιπόν πλήρωσε για το 20% των τίτλων ενδιάμεσης εξασφάλισης ( Β ) και το 45% των τίτλων χαμηλής εξασφάλισης ( Γ ) το ποσό των 15 εκ ευρω. Ας ξεχάσουμε λίγο την αξία των χαμηλής εξασφάλισης ομολόγων που θα πληρωθούν ούτως η αλλιώς μόνο μετά των ενδιάμεσων.
 • Αν η dovalue έδωσε 15 εκ ευρώ για το 20%, το 75% που έχει η ΜΕΖ τι αξίζει; λογικά 56 εκ ευρώ. Προφανώς η Dovalue έχει και κάποια κέρδη από την διαδικασία κλπ αλλά εταιρίες σαν την Dovalue έχουν μοναδικό σκοπό την είσπραξη κερδών από τα κόκκινα δάνεια.

Σήμερα η ΚΑΙΡΟΜΕΖ κοστολογείται στα 36 εκ ευρω και λογικά αν θέλαμε να φτάσουμε στην τιμή αγοράς των Ιταλών θα έπρεπε η μετοχή να ανατιμηθεί στα 19 λεπτά που ήταν και η τιμή εισαγωγής της.

 • Προφανώς πρόκειται για ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου και τρελής μόχλευσης. Να τονίσω μόνο αν συμβεί το παραμικρό (πχ η άπλετη ρευστότητα βοηθήσει στο να εισπραχθούν περισσότερα κόκκινα δάνεια) και τελικά εισπραχθούν πχ 2.9 ΔΙΣ δανείων, η ΚΑΙΡΟΜΕΖ μόνο από την συμμετοχή της θα λάβει 300 εκατομμύρια ευρώ ή αλλιώς το δεκαπλάσιο της σημερινής τιμής της. Προφανώς το εκκρεμές αυτό έχει και την άλλη πλευρά του μηδενισμού.

Κλείνοντας, να θυμίσω ότι κατά καιρούς ακούω παράπονα για την πώληση των κόκκινων δανείων σε εξευτελιστικές τιμές, και απόψεις του στυλ, αν μου τα πούλαγαν σε τέτοιες τιμές τα έπαιρνα και εγώ.  Στην προκειμένη περίπτωση με 35 εκ ευρώ ή αλλιώς 12 λεπτά ανά μετοχή μπορεί ο καθένας σας να αγοράσει έμμεσα κόκκινα δάνεια σε τιμές εκπτώσεων. Συνεπώς ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

ΟΑΚ


ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ (από τον Μάνο Χατζηδάκη):

Διστακτική να συνεχίσει το ράλι των δύο προηγούμενων μηνών φαίνεται η Ελληνική Αγορά, ακολουθώντας μια επιφυλακτική πορεία στο ξεκίνημα του 2021. Η εσωτερική ειδησεογραφία δεν προσφέρει, ακόμα, εναύσματα ζωηρότερων διακυμάνσεων, ενώ και στο εξωτερικό καταγράφεται μια κόπωση, μετά την καταγραφή των πρόσφατων ιστορικών υψηλών.

 • Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Χώρας κινούνται καλύτερα από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, το κλείσιμο πολλών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας επιτείνει την ανησυχία, για τις μακροοικονομικές επιπτώσεις της ύφεσης σε ανεργία και αύξηση των επισφαλειών. Την ίδια στιγμή η αναθεώρηση του ρυθμού των εμβολιασμών περιόρισε κάπως την αισιοδοξία και έκανε πιο επιλεκτική την παρουσία των αγοραστών στην Εγχώρια Αγορά.

Κάπως έτσι περιγράφεται το πρώτο χρηματιστηριακό δεκαπενθήμερο της νέας χρονιάς, το οποίο χαρακτηρίστηκε από εσωστρέφεια. Η έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, ενδεχομένως να δώσει περισσότερες αφορμές και στο εσωτερικό, αφού έστω και παθητικά το Χ.Α. θα ακολουθήσει την τάση που θα διαμορφωθεί.

 • Γεγονός είναι πάντως ότι η Ελληνική Αγορά έφθασε ως εδώ με Εγχώριες Δυνάμεις. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Χ.Α. η περυσινή χρονιά βρήκε τους Ξένους Επενδυτές πωλητές κατά 625 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα παρατηρήθηκε αισθητή αύξηση της συμμετοχής της Λιανικής Επενδυτικής, η οποία τον Δεκέμβριο ήταν κυρίαρχη στις συναλλαγές, αντιπροσωπεύοντας το 28% του συνόλου. Η τάση αυτή δεν ξεκίνησε στο τέλος του 2020, ενδυναμώθηκε ωστόσο αισθητά στους δύο τελευταίους μήνες της χρονιάς, όπου το Χρηματιστήριο έδωσε πολύ αξιόλογες αποδόσεις.

 • Μάλιστα, μεγάλο μέρος των εισροών που παρατηρήθηκαν από τους Ιδιώτες Επενδυτές, κατευθύνθηκε προς τα Μετοχικά Αμοιβαία εσωτερικού, τα οποία κατέγραψαν το Δεκέμβριο εισροές 22 εκατ. ευρώ, μια επίδοση που δεν έχει καταγραφεί ποτέ στον τελευταίο μήνα του έτους.

Η εξέλιξη αυτή έχει δύο αναγνώσεις: α) Το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει δυνητικά σημαντικό περιθώριο από το εξωτερικό και β) οι Ξένοι παραμένουν ακόμα απόλυτα επιφυλακτικοί και επιλεκτικοί απέναντι στην Ελληνική Αγορά, αναμένοντας περισσότερες κινήσεις που θα ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη τους στο Χ.Α.

 • Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης φλέρταρε την Παρασκευή με την στήριξη του ΚΜΟ των 30 ημερών, μετά από δύο μήνες καθαρής ανόδου. Τα συναλλακτικά δεδομένα έχουν υποχωρήσει, υποδηλώνοντας την επιφυλακτικότητα των αγοραστών στα τρέχοντα επίπεδα, ωστόσο, επί του παρόντος, η κίνηση του Γενικού Δείκτη βρίσκεται εντός των φυσιολογικών επιπέδων διόρθωσης, από τα υψηλά των 827 μονάδων.

Οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερες ζώνες, ενώ στα ωριαία διαγράμματα έχουν υποχωρήσει σε βραχυπρόθεσμα υποτιμημένα επίπεδα.

 • Με την υποχώρηση της Παρασκευής στις 784 μονάδες, έκλεισε και η διαγραμματική “εκκρεμότητα” του ανοδικού “χάσματος” της 23ης Δεκεμβρίου (789 – 793). Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο Γενικός Δείκτης “χρωστάει” μια κίνηση προς τις 800 μονάδες, όπου εκεί θα εξεταστούν οι συναλλακτικές προϋποθέσεις παραμονής, ή υποχώρησης προς νεότερα χαμηλά.

Προς το παρόν οι 785 μονάδες συνιστούν μια πρώτη στήριξη, ωστόσο η μεγάλη εικόνα δείχνει ως πιο συμπαγές το πεδίο των 750 μονάδων.


 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 15/1 – Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώσηΙΛΥΔΑ – Και τι δεν έγραφαν για τα… αθώα θύματα του μ/μ…

 • Την απάντηση τους την έδωσε για πολλοστή φορά το ταμπλό… ΟΠΩΣ και σε δεκάδες άλλες.

 • ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Για τον Γενικό Δείκτη, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 789 και 775 μονάδες. Η διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 749 μονάδων (ημερήσιο “stop long”, ενώ συγκλίνουν και οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και σε ακρότητα χαμηλότερα των 733 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών). Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών, οι πρώτες αντιστάσεις στις 824 – 836 και 846 μονάδες.

 • Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, όσο αυτός δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 1909 (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και πολύ περισσότερο χαμηλότερα των 1893 μονάδων, δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τις 1870, 1850 και 1784 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Οι πλησιέστερες αντιστάσεις στις 1959 – 1967 και 1997 μονάδες.

ΔΤΡ -15/1: Βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 466,93 (-1,93%), για να ακολουθήσει αντίδραση μέχρι τις 480,17 μονάδες (+0,85%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 477,66 (+0,33%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 477,46 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,29%. Να σημειωθεί ότι η αντίδραση στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, μπορεί να απέτρεψε τα χειρότερα για τον ΔΤΡ, αλλά δεν άλλαξε τα επιφυλακτικά, τεχνικά, δεδομένα.

 • Έτσι, αν μετά την απώλεια της ζώνης στήριξης στις 494 – 489 μονάδες, χαθεί και η αμέσως επόμενη στήριξη στις 471 μονάδες, οι αμέσως επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 461 – 456 και 448 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 εβδομάδων). Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση, αλλά με σαφώς “χαλασμένη” εικόνα, μέχρι τις 418 (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών) και 404 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Ο εν λόγω δείκτης για να διεκδικήσει κάτι σημαντικά καλύτερο, θα ήθελε εντυπωσιακό “come back” με κλεισίματα υψηλότερα των 532 (ημερήσιο “stop short”) και 557 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων). Το συγκρατημένα αισιόδοξο σενάριο, εδώ και πολλές συνεδριάσεις φαίνεται να το απενεργοποιεί η Αγορά.


ΔΕΗ: Πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την μετοχή της (-1,10%), που  κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Χάθηκε η πρώτη στήριξη στα 7,30 ευρώ και αν παραβιαστεί και η αμέσως επόμενη στα 6,97 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 6,92 και 6,82 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Παραμένει πρώτο ζητούμενο, η επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 7,30 ευρώ.

 • Δίπλωσε τις πτωτικές συνεδριάσεις η Μυτιληναίος (-1,77%), ενώ η μετοχή κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο, αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τα πρόσφατα υψηλά 13 ετών. Όλα δείχνουν ότι, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, πολύ δύσκολα θα πετύχει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 12,88 ευρώ. Σε περίπτωση θετικής έκπληξης, επόμενος στόχος τα 14,20 ευρώ. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 12,00 ευρώ, αφήνει περιθώρια υποχώρησης προς τα 11,43, 11,18 και 10,85 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Κρατάει τα υψηλά 11 μηνών, η TITC (-0,13%). Όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 14,02 ευρώ, οι αγοραστές μπορούν να ελπίζουν σε κίνηση προς τα 15,30 ευρώ. Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση, στα 13,64 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

 • ΛΑΜΔΑ (+0,7%): Αν και αντέδρασε από το χαμηλό ημέρας των 6,73 ευρώ (-1,75%) και μάλιστα γύρισε και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και με θετικό πρόσημο, η μετοχή της , συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται όσοι Αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί είδηση για να κινηθεί επιθετικά ψηλότερα της ζώνης 7,20 – 7,45. Να σημειωθεί ότι ο τίτλος κινείται πλαγιοκαθοδικά από τα 7,34 ευρώ (κλείσιμο 4/1). Αν χαθούν οι πρώτες στηρίξεις στα 6,87 και 6,78 ευρώ (παραβιάστηκαν ενδοσυνεδριακά), δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 6,58 (ημερήσιο “stop long”).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

(ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ)

 • Σε αύξηση της τιμής – στόχου για την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 14,50 ευρώ ανά μετοχή, από 11,60 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Sec., διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Νέα, υψηλότερη τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 4,60 ευρώ από 3,75 ευρώ, δίνει η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση ΑΓΟΡΑ. Προβλέπει ότι το 2020 η Εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη 4,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 25% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, κάνει λόγο για καλύτερες προοπτικές στο Χ.Α. το 2021, εκτιμώντας ότι ο μέσος ημερήσιος τζίρος θα κυμανθεί στα 85 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 72% στα 8 εκατ. ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 

ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ… Γράφει στον ΕΚΗΒΟΛΟ μέλος της παρέας: “ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ (για να το ξεκαθαρισουμε ετσι;) το θεμα εχει παρατραβηξει σε σημείο που να θεωρείς φυσιολογικο η δημοσιογραφια να ειναι δελτια τυπου και non paper. Υπάρχει πάντα ο φοβος των συνεπειών, πρέπει να μην εκτραπείς απο την γραμμή και χαλάσει το αλεύρι.

 • ΣΣ: Και τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν, ατυχώς. Ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Δύσκολοι οι καιροί
 • ΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΖΑΝ σε συνδρομητικά τα πράγματα θα ήταν πολύ, μα πολύ διαφορετικά. Αλλά οι έλληνες έχουν συνηθίσει στο τζάμπα.
 • ΕΠΟΜΕΝΩΣ θα χάνονταν το 90% των θέσεων εργασίας.

***

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΟΥΙΖ – ΚΑΠΟΙΟΙ κάνουν άσχημα παιχνιδάκια στο ταμπλό και την πληρώνει η μετοχή (καρατζάμπα, με μία λέξη)… Θα πέσουν όμως λίαν προσεχώς οι μάσκες που φοράνε. Οι άλλες πάντως θα εξακολουθήσουν να είναι υπεραπαραίτητες για πολύ πολύ καιρό ακόμη Και να ήταν μόνη αυτή η αιτία, θα μπορούσες να. πεις … δεν θέλουν ρίσκα τα άτομα. Εδώ όμως;;…

 • ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ευκολάκι είναι το άτιμο…

***

ΜΕΛΟΣ FORUM στο Capital: Τις προαλλες ειχε κανει το μαυρο κουτι του líberal.gr  μιια αναφορα για μια στοιχηματικη εταιρεια που δεχθηκε προταση  εξαγορας

“Η προσφορά των 11 δισ. δολαρίων της MGM για την απόκτηση της Landbrokes απορρίφθηκε ωστόσο είναι ενδεικτική στο που έχουν πάει οι αποτιμήσεις στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Η προσφορά έγινε σε όρους που αποτιμούσαν την εταιρεία 18 φορές την επιχειρηματική αξία των λειτουργικών κερδών και σχεδόν 3 φορές την καθαρή θέση της.”

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ αποτιμουσε 18 φορες τα κερδη εβιτδα – μονο απ την αμερικη η ινλοτ προσδοκα 50 εκτμ εβιτδα – Αρα η ινλοτ αμερικα με βαση αυτη την προσφορα δυνητικα θα μπορουσε να αποτιμηθει στα 900 εκτμ.    (φτηνα την συμφωνησαν με τους ομολογιουχους), άρα πολυ πιο πανω απ τα υφισταμενα 700 εκατ. των 2 ομολογων – Στο χαα  αποτιμαται σημερα 30 εκατ. Γι αυτο μιλαμε για πολυ μεγαλα γλεντια αν μπει στην  ΦΟΥΣΚΑ…!

***

ΣΧΟΛΙΟ στο ανωτέρω από άλλο μέλος: Μεγάλες κουβεντες λετε παιδιά και υπαρχουν και αγαθοι, λιγο προσοχή.

***

ΜΗΝΥΜΑ φίλου αναγνώστη:

ΚΑΙΡΟΜΕΖ– Κάθε μέρα 30 με 45 λεπτά πρίν τη λήξη της συνεδρίασης εξαφανίζονται οι αγοραστές. Απο τη μία τα intraday απο την άλλη η μη ύπαρξη δημοπρασίας, δωράκι στούς αγοραστές.

 • ΒΙΟΤ – Διαβάζουμε για 23 ακίνητα αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί ποιά και ποιάς εμπορικής αξίας είναι. Επίσης, υπάρχουν και άλλα ακίνητα και ποίας εμπορικής αξίας; Υπάρχουν και 30 εκατ. ευρώ απαιτήσεων από το Δημόσιο, εδώ τι γίνεται;
ΙΝΛΟΤ – Μέτοχοι και ομολογιούχοι ας ανοίξουν ένα λογαριασμό στο ΝASDAQ…….
****

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΛΑΒΙΦΑΡΜ: Στο παρασκήνιο ακούγεται ότι ο μεγαλομέτοχος θέλει να την αποσύρει από το Χ,Α γι αυτό κι αυτή η αδυναμία υπέρβασης των 0,5000 ευρώ. Συνήθως – δηλαδή τι συνήθως… – είναι όλοι τους μονοφαγάδες. Αυτή και μόνον η πρόθεση (αν αληθεύει) δείχνει τι δυναμική κρύβει μέσα της η συγκεκριμένη εταιρεία.

 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το έχουμε ακούσει και εμείς, μακάρι να επαληθευτεί.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Το ποσό που αναφέρετε και για το οποίο είστε κατηγορηματικός, είναι απλά.. too good to be true… Μακάρι να πέσετε μέσα, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουν αποδεκτό οι εν δυνάμει βρετανοί αγοραστές στους οποίους είχαμε αναφερθεί πριν λίγους μήνες.

 • ΦΙΕΡΑ: Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα…

ΕΛΒΕ: Η αγορά την ανεβάζει, ο μεγαλομέτοχος άν το ήθελε την πήγαινε μία βόλτα μέχρι το 10άρικο, για πλάκα…


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.