15 Ιουνίου 2022- Χ.Α: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά”

Χ.Α: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά”

@11:15

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Νέα σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε στις διεθνείς αγορές κατά την διάρκεια της ελληνικής αργίας, ενώ συνεχίζουν ανοδικά και οι κρατικές ομολογιακές αποδόσεις με την ελληνική 10ετία να προσεγγίζει το 4,5%. 
 
Στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη οι αγορές δεν αποκλείουν μια αύξηση ακόμη και 75μβ με τις εκτιμήσεις  πλέον να μιλούν για 200μβ αύξηση στο βασικό επιτόκιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η εβδομάδα ξεκινά με τους πωλητές να διατηρούν το πάνω χέρι. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΓΔΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος με τις πιθανότητες υποχώρησης προς την περιοχή των 830-820 μονάδων, σε πρώτη φάση, να αυξάνονται σημαντικά. Ακόμη και μεσοπρόθεσμα, η ορατότητα παραμένει χαμηλή. 
 
Σήμερα δημοσιεύονται οι τιμές παραγωγού Μαΐου στις ΗΠΑ, ενώ σημειώνουμε ότι πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Μαΐου στη Γερμανία. 
 
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι εκπνέουν τα τριμηνιαία παράγωγα συμβόλαια την Παρασκευή και η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. 

@11:15

ΔΕΙΚΤΕΣ@11:15

@11:35

ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ (1)
Η αποτίμηση της ΤΙΤΑΝ στα 900 εκατ. ευρώ, στη τιμή των 11,5000 που απέχει τουλάχιστον 5 ολόκληρα ευρώ από την book value.
H αντίστοιχη της ΔΕΗ στα… 2 δισ. ευρώ που απέχει 100% από την Book value.

@12:30

H έκταση της πτώσης και η αδυναμία αναχαίτισης της οφείλεται κυρίως στους Ανοικτούς Λογαριασμούς (μόχλευσης), στις Αγορές Παραγώγων και στις τεράστιες απώλειες των παικτών που είδαν το φως το αληθινόν στα Κρυπτονομίσματα.
  • Οι του Συστήματος έχουν αποφασίσει να τους λιώσουν. Δεν θέλουν ανάμεσα τους, τους… παρείσακτους, αυτούς δηλ. που σήκωσαν ανάστημα. Δικαιολογίες του στυλ ότι ο πληθωρισμός αντί 8,4% βγήκε 8,6% ή θα αυξηθούν τα επιτόκια ή ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι για αφελείς.
Απλά, κοιμίζουν και επιχειρούν να δικαιολογήσουν την τεράστια ανικανότητα τους που μας έφερε σε αυτό το σημείο. Δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να παραδεχτούν πόσον εγκληματικά κινήθηκαν.

@14:30

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (έως και -6%)

@14:35

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΑΙ… ΠΩΣ

@14:45

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ @14:40

@15:15

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για την Ελλάδα. Δεν περιμένουμε άνοδο βέβαια -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- αλλά εκτιμούμε ότι ο “πάτος” είναι αρκετά κοντά. Βέβαια, τώρα, θα πρέπει να παρακολουθούμε στενότερα, τόσο τα διάφορα μακροοικονομικά στατιστικά, όσο και τις εξελίξεις στις εισηγμένες εταιρίες.  

@15:25

ABAΞ: Οσο να είναι, θα μετρήσει κι αυτό… 

  • Από τη πώληση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra, ο Όμιλος θα έχει κέρδη περίπου 40 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

  • ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 2022: 0,7050 – 1,1000 ευρώ και μέσος όρος 0,9000 ευρώ με συναλλαγές 12,8 εκατ. τμχ

  • ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 12Μ: 0,7050 – 1,3000 ευρώ (2.9.2021)

  • ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΓΟΡΑΣ: 155.000 τμχ 

  • ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ: 57.000 τμχ 

 

@15:45

ΧΘΕΣ ο DAX – μιας και αρέσει στους παικταράδες μας να κάνουν συγκρίσεις του ΧΑ μαζί του – υποχώρησε κατά 2,43% και σήμερα υποχωρεί κατά 0,17%. Ο δικός μας υποχωρεί όμως κατά…4,30%.. Επανήλθαμε στα καθιερωμένα δηλαδή..

@16:15

Σχεδόν στα ίσα του ο DAX, στο -4,56% ο δικός μας… Απώλειες 6,5% για τον τραπεζικό κλάδο, την αιτία όλων των κακών και της αρρωστημένης νοοτροπίας του 90% των ενεργά ενασχολούμενων με το Ελληνικό χρηματιστήριο.

  • Χάνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους σε κάθε γύρισμα της αγοράς τζογάροντας στις 4 λατρεμένες τους και προσπαθούν να καλύπτουν τις εκάστοτε χασούρες τους ρευστοποιώντας αναγκαστικά άλλες θέσεις τους. Και το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιούν ενδοσυνεδριακά και αλόγιστη μόχλευση(!!), αν είναι ποτέ δυνατόν… Κι όμως…

@16:55

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Στον πανικό είναι δεδομένο ότι δεν πιάνουμε το μαχαίρι που πέφτει μέχρι η αγορά να μας δείξει κάποιον σχηματισμό. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια δεδομένα που μπορούμε να τα λάβουμε υπόψιν. Στην περίπτωση του Εntersoft τα  funds αγόρασαν τους σημαντικούς όγκους σε 2 επίπεδα. Στα 3,50-3,80 και στα 5,20-5,30.

H εταιρία συνεχίζει και αναπτύσσεται με τους ίδιους ρυθμούς, με τελευταία κίνηση την εξαγορά στην Ρουμανία. Είναι αδάνειστη με ταμείο και πλέον περιμένει να ανοίξουν τα έργα. Σήμερα έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα σημαντικά ΕΣΠΑ μετά από πολύ καιρό.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.