15 Φεβρουαρίου 2021 – In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

Stock market charts are seen during the opening bell at the New York Stock Exchange (NYSE) on February 28, 2020 at Wall Street in New York City. - Losses on Wall Street deepened following a bruising open, as global markets were poised to conclude their worst week since 2008 with another rout. (Photo by Johannes EISELE / AFP) (Photo by JOHANNES EISELE/AFP via Getty Images)

15 Φεβρουαρίου 2021 – In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

Aρρωστημένη η αντίληψη ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να δει άσπρες μέρες αν δεν ανέβουν οι τράπεζες. Δηλ. 4 μετοχές να κάνουν κουμάντο στις υπόλοιπες 150(!)… Σε ποιόν τα πουλάνε αυτά; Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν, αφού έχουν ποτίσει και εθίσει τους εξαρτημένους πλέον υποτακτικούς τους.
  • Kαι δυστυχώς δεν υπάρχουν κλινικές αποτοξίνωσης, μη τυχόν και σωζόντουσαν μερικοί από αυτούς. Σήμερα ως γνωστόν, οι Αμερικανικές Αγορές θα είναι κλειστές. Την Παρασκευή, λήγουν οι σειρές Παραγώγων για τον μήνα Φεβρουάριο.

126% ο μέσος όρος της συνολικής αξίας των Αγορών απέναντι στο GDP – η δική μας στο 26% και φεύγουν οι… παιχταράδες από το Χ.Α για τις ξένες αγορές. Τους φταίει βλέπετε το Χ.Α και όχι το ξερό τους το κεφάλι. Που το χτυπούσαν καθημερινά μονότονα, με μανία επί σειρά ετών και με ένα στόχο… Να πιάσουν την καλή με τις Πριμαντόνες του(ς)!!!

  • Την ίδια στιγμή πολλές δεκάδες υγιέστατων, δυναμικών και ποιοτικών εταιρειών& ομίλων προσέφεραν απίστευτες έως αστρονομικές αποδόσεις. Αλλά δεν μπορούσαν οι κύριοι να μπαινοβγαίνουν για να ικανοποιούν το αρρωστημένο πάθος τους.

Τα πάθη όμως πληρώνονται στο τέλος, πόσο μάλλον όταν είναι επαναλαμβανόμενα. Ποτέ δεν κατάλαβαν αυτοί οι άνθρωποι ότι ένα χρηματιστήριο προσφέρεται βασικά για να εκμεταλλεύεται κανείς μέρος των κεφαλαίων του αποβλέποντας σε μία καλύτερη απόδοση παίρνοντας κάποια ρίσκη και όχι για καζινιακά παίγνια.


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Προς:
Βασιλης Παπαθεοδωρου – Μικρομετοχος
Κυρ, 14 Φεβ στις 5:11 μ.μ.
Εικόνα αεροδρομειου Ελευθέριος Βενιζέλος πριν λίγο.
Και μερικοί περιμένουν την Aegean στα 7-8€…
Στάλθηκε από το iPhone μου

 


ΣΧΟΛΙΟ (Απ.Μάνθος): Ρίγη προκάλεσε στην οικονομική κοινότητα η ανακοίνωση της συρρίκνωσης της Βρετανικής οικονομίας για το 2020 κατά 9,9%, καταγράφοντας έτσι τη μεγαλύτερη ύφεση που έχει σημειωθεί από τη χρονιά του «Μέγα Χειμών» το 1709. Μιλάμε για τη καταραμένη εκείνη χρονιά όπου σχεδόν το 75% της Ευρώπης είχε καλυφθεί με πάγο με αποτέλεσμα  λίμνες, ποτάμια, θάλασσες, ακόμα και το χώμα να είναι παγωμένο σε βάθος άνω του ενός μέτρου.

  • Για τους ιστορικούς «τύπους» εικάζεται πως οι η κύρια αιτία αυτού του πρωτοφανούς ψυχρού κύματος εντοπίζεται στην αποβολή τόνων ηφαιστειακής σκόνης στην ατμόσφαιρα από τις  ταυτόχρονες  ηφαιστειακές εκρήξεις του Βεζούβιου στην Ιταλία, της Σαντορίνης στην Ελλάδα, του Φουτζιγιάμα στην Ιαπωνία και του Πιτόν ντε λα Φουρνέιζ στο νησί  Ρεϋνιόν  του Ινδικού Ωκεανού.

Και μετά εμείς «γκρινιάζουμε» για τη τύχη μας και το 2020. Παρά όμως την απίστευτη για τα βρετανικά δεδομένα ύφεση, τον υψηλότερο κρατικό δανεισμό εν καιρώ ειρήνης και την εκτόξευση του δημόσιου χρέους η ισοτιμία της βρετανικής λίρας σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο (GBPUSD) έχει διασπάσει ανοδικά την ισχυρή μακροπρόθεσμη γραμμή αντίστασης “Q” σκαρφαλώνοντας στο υψηλό 1000+ συνεδριάσεων στα 1,3866 μια ανάσα δηλαδή από την ατίθαση περιοχή των 1,3900.

Εδώ μια πιθανή εμφανή αποτύπωση έντονης αδυναμίας ανοδικής αντιπαράθεσης με το επίπεδο των 1,39 θα επιφέρει γρήγορο καθοδικό pullback προς τα 1,3560 με 1,3500 δολ.ΑΜERICAN AIRLINES – απάντηση: Έχει ήδη διπλασιάσει την τιμή της από τα χαμηλά της. Αυτή την περίοδο κάτι πάει να αλλάξει προς το θετικότερον για τις εταιρείες που σχετίζονται (και) με τον Τουρισμό.

ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ της καλύπτουν αναλυτές από (18) ΟΙΚΟΥΣ με τον μέσο όρο των τιμών στόχου στα 11,9400 ευρώ.

ΚΑΘΑΡΑ προσωπική απόφαση η ενασχόληση μαζί της.Αν επιλέγαμε μία του κλάδου, αυτή θα ήταν η…


****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

  • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.