15/6- Χ.Α- από τον… Παρατηρητικό: Με άλλα λόγια: Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε – έξι

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό

ΓΕΚΕ: Το Δώρο πλέον σε κοινή  …Θέα. Δεν μας έφτανε το βάθος (sorry, το ύψος) της ΔΠ στα 5,75, θέλουμε να μαζέψουμε κι απ΄ το ταμπλό σε χαμηλότερα επίπεδα στα 5,60 (Πού να περιμένει  ο άλλος κάνα δίμηνο τώρα…) Με άλλα λόγια: Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε – έξι 

  • ΛΑΝΑ…come to the uncle (σε άπταιστα αγγλικά): Θυμίζει έντονα το Σπύρο στους Απαράδεκτους: «Τι έγινε ρε παιδιά;» Στο limit up από νωρίς στο 1,61 με 12.000 αγοραστές στο κλείσιμο. Κι όχι τίποτε άλλο, είχε φαγωθεί το αφεντικό να την αγκαλιάσουμε από πολύ χαμηλά, αλλά ποιος τον άκουγε!  (Άσε που τα άκουγε κι από πάνω). Το όνομα του… θείου μένει να μάθουμε.

ΒΙΟΤ:… Kι αυτά τα τείχη, πόσο να αντέξουν στην πολιορκία; Στα 50 λεπτά γκρεμίστηκαν. Σε παράφραση του χθεσινού θέματος στην έκθεση στις πανελλαδικές: Τα 0,50 δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο! Συναλλαγές  τεμαχίων: 64.000 και κλείσιμο στα 0,52.

  • ΤΖΚΑΔ: Μέχρι εδώ ήταν. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε με εκπτωτικό κουπόνι αξίας  30 λεπτών ανά μετοχή. Εξαργύρωση μετά την είσοδο των νέων.
ΠΕΡΦ:… Kι εκεί που είχε πάρει το προσωπείο της ωραίας κοιμωμένης και μας παραμύθιαζε, Παρασκευή και Δευτέρα όχι μόνο ξύπνησε, αφηνίασε αφήνοντας πίσω της τα 9άρια , ενώ πολιορκεί τα 11άρια, σε πρώτη βέβαια φάση (+4,98% στα 10,55)
  • ΕΠΣΙΛ: Ανάλογες ζωγραφιές κι εδώ, που σε λιγότερο από μια εβδομάδα από τα 6 αναρριχήθηκε λίγο πάνω από τα 7,5€
ΙΚΤΙΝ: Μια που πιάσαμε τα μεταφυσικά, το θρύλο του  μαρμαρωμένου βασιλιά τον έχετε ακούσει;  Ναι, αυτόν που αρχίζει να ανασηκώνεται. Ε, κι εδώ ξεκινάει η ανάβαση, σκαλοπάτι –  σκαλοπάτι  (από μάρμαρο εννοείται) με πρώτο πλατύσκαλο το ένα ευρώ. Στα 0,9280 σήμερα
  • ΕΛΧΑ:  Προθερμαίνεται  ενόψει της εισόδου στον 25άρη την Παρασκευή. Αναμένοντας το τελικό σπριντ (+ 3,53% στα 2,20 με σούπερ όγκο ενός εκατομμυρίου τεμαχίων)

ΠΕΤΡΟ: Κι αν η ΕΛΧΑ σπριντάρει, αυτός μαρσάρει. Μεγαλύτερη αυτονομία στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ε, να μην φορτίσει κι αυτός; …και  …τέρμα τα γκάζια! (+3,19% στα 7,12)

  • Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

Σ.Σ μ/μ: ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΕ με δαύτον που έμπλεξα, σκέτος σατανάς ο βάζελος πειραιώτης!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.