15.6.2021- Χ.Α + Markets: Μικρά+μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Χ.Α: Διαβάζουμε… Οι νέοι συντελεστές στάθμισης μετοχών- Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Ιουνίου 2021.

 • Πως φαίνονται βρε παιδιά οι νοικοκυραίοι και η υπευθυνότητα τους απέναντι στους επενδυτές. Αλλο ένα σαφές δείγμα γραφής από τους αρμοδίους που κάθε λίγο και λιγάκι επιμελούνται (και) τα των δεικτών. Τρέχα γύρευε φυσικά για το πως τους διαμορφώνουν και με βασικότερο κριτήριο το τι φράγκα θα φέρουν στην γκανιότα!

Τώρα, το γιατί επιτρέπουν να αλλάζει η τιμή της μετοχής στο ταμπλό με 5 και 10 ευρώ από -10% μέχρι -30% και δεν τροποποιούν την σχετική διάταξη (παρότι τους το ζητούν επί έτη πάρα πολλά) μην τα θέλετε όλα δικά σας…

 • Οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι στο πως κάθε νέα απόφαση για την απόσυρση εταιρειών από το Χ.Α θα είναι συμφερότερη για τους κκ εισηγμένους τους και δυσμενέστερη για αυτούς που υποτίθεται ότι προστατεύουν…

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ότι η Αγορά ταλαιπωρείται λόγω των Ομολογιακών εκδόσεων και των ΑΜΚ που πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιθούν και επειδή την ίδια άποψη εξέφραζαν πρόσφατα για τους ίδιους λόγους, να τους το ξαναγράψουμε λοιπόν για να μην ανησυχούν τζάμπα τους αναγνώστες τους, ότι υπάρχει ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ, που λένε στο δικό μου χωριό τουλάχιστον.

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δεν υπάρχουν που προβληματίζουν τα ΣΟΒΑΡΑ επενδυτικά Κεφάλαια που το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν φέρουν τα λεφτά τους για να τα τοποθετήσουν σε μία χώρα που τίποτα ουσιαστικά δεν κινείται.

 • Αφού μόνον παχειά λόγια ακούν και διαβάζουν, αλλά από πράξεις τίποτα. Ολο και μπαίνουν πχ οι μπουλντόζες στο Ελληνικό και κοντεύει ολόκληρη διετία από την τελευταία εξαγγελία, αλλά όπως τα βλέπουν ουδέτεροι έγκυροι παράγοντες θα φύγει το 2021 και δεν πρόκειται να…

Γ.Κ- Β.Ν:

ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές κινήσεις ξεχώρισαν και σήμερα. Οριακή η άνοδος για το γενικό δείκτη και ήπιες διακυμάνσεις στα βαριά χαρτιά. Καλή η εικόνα της ΕΤΕ και πλησιάζει τα φετινά υψηλά της και προβληματισμός από την άλλη στην ΑΛΦΑ. Διατήρησε την καλή της εικόνα η ΛΑΜΔΑ και πέρασε πάνω από τα 10 ευρώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Στα μικρά υπήρχε και πάλι αρκετό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν η Τζιακιάν, η Ιντραλότ, η Λανακάμ, η Βιοτέρ, η Epsilonet και αρκετές ακόμα. Όσα δεν έκαναν σε δύο χρόνια τα μικρά τα έχουν κάνει σε λίγες εβδομάδες. Πάντα το κάνουν και σε αυτή την άνοδο φυσικά δε γινόταν να μην το κάνουν. Πολλά ακούγονται στα μικρά αλλά η στήλη κρατάει μικρό καλάθι και μένει στα θεμελιώδη.

ALPHA BANK: Όταν βλέπεις τη μετοχή ξαφνικά στο -6%, σου δημιουργείται ένας προβληματισμός. Και προφανώς σκέφτεσαι την αύξηση κεφαλαίου. Ελπίζουμε να μην έχουμε παρατράγουδα και να πάνε όλα όπως τα έχει προεξοφλήσει η αγορά. Μαζεύτηκε στο τέλος η μετοχή και έκλεισε στα 1,18 ευρώ κα με απώλειες 1,54%. Χαμηλό στα 1,1270 ευρώ και υψηλό στα 1,2050 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική πλέον πιάνει τα υψηλά της. Απέχει ελάχιστα. Στα 2,74 ευρώ στο κλείσιμο και με μέτριες συναλλαγές. Καλή εικόνα και από τις άλλες δύο συστημικές, οι οποίες έκλεισαν με οριακή άνοδο. Μόνο η ΑΛΦΑ είχε απώλειες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξανά πάνω από τα 10 ευρώ. Γίνονται προσπάθειες να ανέβει η μετοχή και φαίνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα μπορέσει να πιάσει την τιμή του placement.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δυνατή κίνηση από το ξεκίνημα της συνεδρίασης αλλά και μεγάλος όγκος. Στον FTSE 25 από το κλείσιμο της ερχόμενης Παρασκευής αλλά και στον Eurostoxx των αναδυόμενων αγορών. Στα 2,20 ευρώ με άνοδο 3,53% και όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια. Στα 2,2450 ευρώ το υψηλό ημέρας.

INTRALOT: Δυνατή κίνηση και σήμερα από τη μετοχή και λογικά η συμφωνία με τους πιστωτές μάλλον είναι πολύ κοντά στο να ανακοινωθεί. Στα 0,2060 ευρώ και στο +8,42%.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Από τα τέλη Μαΐου η μετοχή έχει άνοδο 60%. Εδώ μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάποια είδηση, γιατί από μεγέθη δε θα λέγαμε πως πλέον είναι φθηνή. Με όγκο 15 χιλ. τεμάχια πήγε στο +9,52%, εκεί είναι το limit up, και έμειναν ανεκτέλεστα στους αγοραστές άλλα 15 χιλ. τεμάχια.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Με χαμηλό όγκο στο +13%. Υπάρχουν προσδοκίες και εδώ και περιμένουμε το ύψος του κουρέματος.

PERFORMANCE: Αφού τήρησε τα… τεχνικά προσχήματα έδωσε σε 2 συνεδριάσεις 1,3 ευρώ άνοδο. Στα 10,55 ευρώ και με όγκο 6 χιλ. τεμάχια.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και από το δικαίωμα, αλλά το discount αντί να μειωθεί μεγάλωσε. Λογικό, λόγω της τιμής. Το δικαίωμα έκανε σήμερα όγκο που αντιστοιχεί κάπου στο 10% του συνόλου. Είχε βέβαια και trading. Από την άλλη και στις προηγούμενες μέρες είχε μεγάλο όγκο, άρα θα πρέπει να δούμε ποιοι μπήκαν στην ΑΜΚ και ποιοι όχι όταν θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Γιατί υπήρχαν και κάτι εξώδικα, που δείχνουν ότι υπάρχουν διαφωνίες, μεταξύ μεγαλομετόχων και μικρότερων. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Στα 2,50 ευρώ η μετοχή αν και έγραψε υψηλό στα 2,69 ευρώ.

ATTICA GROUP: Εκεί που πουλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ομόλογα στις 94 μονάδες βάσης, τώρα τα αγοράζουν από τα 99,50 ευρώ. Βέβαια, τώρα κατάλαβαν μάλλον κάποιοι ότι έχουν μπει καράβια για εγγύηση, ενώ άλλοι έβγαλαν ομόλογο χωρίς εγγύηση με χαμηλότερο επιτόκιο και πήγε πάνω από τις 100 μονάδες βάσης άμεσα!! Καλή και η εικόνα της μετοχής σήμερα με κλείσιμο στα 1,08 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Ξεκίνησε δυνατά σήμερα, αλλά μετά έριξε ρυθμούς…

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έχει δώσει καλή απόδοση από την αρχή του έτους και από τη μέρα που τη βάλαμε στις επιλογές μας. Για εμάς από τις μικρές του κλάδου είναι η καλύτερη με βάση τον ισολογισμό συνολικά. Επομένως, δεν αλλάζουμε τη θέση μας. Είναι σε τεχνικά «δύσκολο» σημείο, αλλά άμα το σπάσει, ανοίγει για σημαντικά υψηλότερα. Στα 1,90 ευρώ και στο +6,74%.

ΣΙΔΜΑ: Με μικρούς όγκους συνεχίζει ανοδικά.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: By the book… Στα 7,12 ευρώ και στο +3,19%. Αποτίμηση 50 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έλεος… Δίνουν και κάτω από τα 0,49 ευρώ.

MΠΗΤΡΟΣ – ΘΑ ΒΓΕΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ;
 • So what? Δείτε απλά τον ισολογισμό χρήσης 2020 και θαυμάστε μεγέθη!

Θα μας πείτε, τι να δουν αφού το 95% των ελλήνων επενδυτών ντεν καταλαμπαίνει γρι!

 • Βρίσκω πάντως λίγο υπερβολικό τον φίλο αναγνώστη που σχολίασε επ’αυτού ενωρίτερα… “Καλά, τι τους γράφεις; Να δουν ισολογισμό; Το 99,99% είναι σαν να κοιτάνε πίνακα του Picasso και να προσπαθούν να βγάλουν άκρη. Τα νούμερα νομίζεις, ότι ξέρει κανείς τι λένε; 

 • ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 61,6 εκατ. ευρώ! Kαι ΔΑΝΕΙΣΜΟ άνω των 115 εκατ. ευρώ!

Οσα και να του κόψουν οι τράπεζες, ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να μας πουν είναι ποτέ δυνατόν κάποιος εχέφρων να βάλει κεφάλαια ΕΔΩ; Χάθηκαν οι εταιρείες;
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ Ο ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ και ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ο ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ
ΕΝ ΤΩ μεταξύ, αυτό που κανείς δεν αναφέρει είναι το πως να αισθάνονται όλοι οι συνεπείς καλοπληρωτές των τραπεζών όταν βλέπουν τέτοια μεταχείριση σε αυτούς που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στη διάβα τους.
 • Που ρήμαξαν τα πάντα όλα και έφεραν σε αυτή την τραγικοθλιβερή κατάσταση τις εταιρείες τους. Ολοι είχαν την Πανδημία, όλοι είχαν την προηγηθείσα κρίση..
 • Τι να πουν δηλ. οι ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ κλπ; Που αντί να επιβραβευτούν, …τιμωρούνται κι από πάνω!!
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΔΜΑ και όχι τον leader του κλάδου και υγιέστατο όμιλο της ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕ;
 • ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ;
 • ΧΑΟΤΙΚΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΗ

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αποτιμάται σε 35 εκατ. ευρώ, με την καθαρή θέση του ομίλου στα 65,9 εκατ. ευρώ (3,5800 ευρώ η book value και απόσταση σχεδόν 100%), τον καθαρό δανεισμό της σε 32 εκατ. ευρώ (Δείκτης Δαν.Μόχλευσης κάτω του 0,5) με κέρδη 1,75 εκατ. (έναντι ζημιών 2 εκατ. το 2019), ebitda 6 εκατ. ευρώ, ev/ebitda 11 (ιστορικό, αλλά εφέτος θα κατέβει πολύ), πολλαπλασιαστή κερδών 20 (ιστορικό, αλλά εφέτος θα κατέβει πολύ), μαζί της από τα 0,8000-0,8500 προ 7μηνου, αλλά και εδώ που είναι… τζάμπα είναι – Θα διανείμει και μέρισμα 0,0270 ευρώ ύστερα από αμνημόνευτα χρόνια. Στα 110 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις 2020.

ΣΙΔΜΑ: Αποτιμάται σε 15,6 εκατ. ευρώ, με την καθαρή θέση του ομίλου αρνητική κατά 13,2 εκατ. ευρώ, τον καθαρό δανεισμό της σε 103 εκατ. ευρώ (Εξωγήινος ο Δείκτης Δαν.Μόχλευσης της) με ζημίες 0,7 εκατ., ebitda 6,4 εκατ. ευρώ, ev/ebitda 18,7 (ιστορικό, αλλά εφέτος θα κατέβει πολύ), πολλαπλασιαστής κερδών αρνητικός (ιστορικός, αλλά εφέτος θα βγει θετικός)…Στα 133 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις 2020.

 • Θα κλείσει το πρώτο φετινό εξάμηνο με θετικά ίδια κεφάλαια, λόγω λογιστικής απομείωσης του υπολοίπου των δανείων της 12,5 εκατ.), αλλά και εξ’ αιτίας του σημαντικού κερδοφόρου αποτελέσματος που θα εμφανίσει στις λογιστικές της καταστάσεις.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ σε forum στο Capital.gr χωρίς ονοματεπώνυμο φυσικά. Αν έχει ανδρισμό και αξιοπρέπεια να μας το πει ο ΚΥΡΙΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ λοιπόν ο ταδόπουλος “Και ασε τον μικρομέτοχο να κοπανιέται. Ασχετος με τις επιχειρηματικές εξελίξεις στην εταιρία και προκατελλειμένος. Λογικά δεν πρόλαβε να αγοράσει κομμάτια και να τα πομπάρει μετά για να βγάλει εξοδάκια και διακοπούλες και έχει σκυλιάσει. Δεν πειράζει μικρομετοχε μου, σπρώχνε κόσμο στην ναυπάκτου και αμα δουν ποτέ μέρισμα οι τέτοιες αποδόσεις όπως εδώ γράψε μας…

 • Το “εγκριτο” λοιπον μικρομετοχος που νοιαζεται μονο για το κερδος των αναγνωστων του, προτρεπει σημερα καπου μεσα στο κεντρικο του αρθρο να μην αγορασει κανεις μπητρο και δειχνει τον ισολογισμο του. Κανει βεβαια πως δεν ξερει πως τα στοιχεια που βαζει ανοικουν στο παρελθον και πως πλεον η πλειοψηφια των υποχρεωσεων του πηγε στη σιδμα. Τι να κανουμε ρε λεβεντες, οταν ειχε αξια οση οσο το ενα της σπιτι στη μυκονο ουτε αναφορα δεν κανετε. Ξυδακι τωρα και στρεψτε τον κοσμο να αγοραζει οτιδηποτε στην ελλαδα που ειναι τοπαρισμενο και απο σεπτεμβρη θα κλαιει παλι ο κοσμος τα λεφτα του”. Καλά τώρα, μιλάμε για… Και βάλτε όποιες λέξεις θέλετε…

ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ το χειρότερο ούτε να διαβάζει ξέρει ο κ.Ταδόπουλος. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ

ΚΑΛΑ, για να μπορεί να διαβάσει ισολογισμό… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 • Αν περίμενε ο μ/μ να πάει διακοπές αγοράζοντας ΜΠΗΤΡΟ ζήτω και σώθηκε…

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ…

 • Με… ψέμματα προσπαθούν να τον ανεβάσουν στο ταμπλό, με κάτι ψίχουλα… Με τζίρο 80 χιλ. ευρώ από την αρχή του 2021 συνολικά

ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ με αυτόν τον κύριο και δεν πρόκειται του λοιπού… ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΠΗΤΡΟΣ του στα 100 ευρώ. Θα χαρώ πιο πολύ και από τον ίδιο…

 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Με συστάσεις “αγορά” για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα και “ουδέτερη” σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς επανήλθαν οι καλοί αναλυτές της Eurobank Equities. Η τιμή – στόχος τους για την Alpha Bank (χωρίς να έχουν σταθμίσει την Α.Μ.Κ. των 800 εκατ. ευρώ) είναι τα 1,5800 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα τα 3,2300 ευρώ. Για την Πειραιώς, η τιμή – στόχος είναι στα 1,9100 ευρώ ανά μετοχή.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ορισμένοι έγραψαν ότι ο μ/μ έδωσε τις προαναφερθείσες τιμές στόχου (ψάχνουν την παραμικρή αφορμή για να μου τα…χώσουν, ενώ ό,τι γράφεται στο site είναι του μ/μ και ας διευκρινίζω ότι οι απόψεις συνεργατών μου δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και δικές μου) ας κάνουν τον κόπο να διαβάζουν προσεκτικότερα.
 • ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ βλέπετε, για την ανταπόκριση που τυγχάνουν εκ μέρους των επενδυτών οι εκτιμήσεις και επισημάνσεις του μ/μ (να ήταν η ζήλεια ψώρα) που αγνοούν παντελώς τις αστρονομικές αποδόσεις του 80% των μετοχών που αναφέρεται και απλά προσπαθούν να βγάλουν το κόμπλεξ τους στη παραμικρή ευκαιρία.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παριστάνουν τους ειδήμονες και προβάλλονται ως ότι ανακάλυψαν ζωή στον Αρη, για εταιρείες και μετοχές τις οποίες ο μ/μ είχε εμφανίσει και επισημάνει όταν δεν τις γνώριζε η ίδια η μητέρα τους. Μιλάμε για ζήλεια και παράκρουση, αλλά τι να κάνουμε αφού έτσι είναι φτιαγμένο το 95% των ελλήνων.

 • ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ο μ/μ καθιερώθηκε ως το υπ.αρ1 site στον χρηματιστηριακό χώρο. Ας είναι καλά ο Θανάσης ο Μαυρίδης που μου έλεγε συνεχώς… Φτιάξε βρε Βασίλη ένα δικό σου site κλπ κλπ…

Τελικά, εκείνο που με έσπρωξε στην δημιουργία του ήταν, αν και το ξέρετε πλέον πολύ καλά εσείς οι πιστοί αναγνώστες μου, η σωστή ενημέρωση, χωρίς να διεκδικούμε το Αλάθητο. Χαρακτηριστικό και το καθημερινά επαναλαμβανόμενο σλόγκαν μας στο τέλος της καθημερινής βασικής επικοινωνίας μας.

Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας S&P 500 και Nasdaq, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με μικρές απώλειες αν και όχι μακριά από το ιστορικό του υψηλό, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, παρά το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.