16/4-(1): Χ.Α: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Οσοι αναγνώστες μας το ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ, μπόρεσαν να ρευστοποιήσουν μέχρι και τα 2,7000 ευρώ. Λίγο μετά, οι εντολές έπεφταν σαν χιονοστιβάδα, για να κλειδώσει πολύ γρήγορα στο -30% και με ανεκτέλεστο 150 χιλ.τμχ(!). Ο πληροφοριοδότης μας (PPF) ήταν κατηγορηματικός. Μάλιστα, μας έδωσε μέχρι και τον αριθμό της απόφασης (502/2021) που επιβεβαιώθηκε ώρες αργότερα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Ούτε φήμες, ούτε παρασκηνιακοί κύκλοι κλπ! Απόλυτος ο PPF και δεν σήκωνε κουβέντα.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ η χθεσινή, το Χ.Α δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα στην ψυχολογία του μετά απ’αυτό της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Αναλογικά και συγκριτικά, ήταν της ίδιας ισχύος. Στην μετοχή της ΚΕΚΡ έχουν τοποθετηθεί πολλές εκατοντάδες ιδιώτες επενδυτές και δικαιολογημένα, μετά την εξέλιξη της υπόθεσης και την προηγηθείσα απόφαση την οποία το Δημόσιο προσέβαλε στη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

  • Και όμως ήρθαν όλα ανάποδα.
  • Κανονικά, η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης θα έπρεπε να μας είχε βάλει σε υποψίες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
  • Αλλά δεν ήταν εύκολο αυτή η υποψία στο να σε πείσει ότι θα είχαμε τέτοιο πατατράκ στην διαδικασία απονομής δικαιοσύνης σε μία υπόθεση που κρατεί 30 ολόκληρα χρόνια.

ΤΕΤΟΙΟ ΧΟΥΝΕΡΙ δεν το περίμεναν οι 2 μεγαλομέτοχοι με τίποτα, ούτε ακόμη και ουδέτεροι παρατηρητές, πόσον μάλλον όσοι ακολουθούν σαν μέτοχοι- επενδυτές.

ΤΡΙΤΩΣΕ λοιπόν το κακό. Μετά τους κορμεράνους του Βοτανικού, τα αρχαία του Ελληνικού, ήρθαν και τα σκουπίδια των Τουρκοβουνίων για να (αν)δείξουν το προσωπείο του ελληνικού παρακράτους που διοικεί την Χώρα μας εδώ και πολλές, πολλές δεκαετίες.

ΣΚΛΗΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης ολόκληρης, όταν τέτοιες επενδύσεις ρίχνονται στο πυρ το εξώτερον.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην την αναπέμψει για νέα κρίση στο Τριμελές Εφετείο αλλά να κρατήσει την υπόθεση και να την κρίνει το ίδιο επί της ουσίας στο επόμενο διάστημα.

***

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ & ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – από τον προσωπικό μου φίλο – τον Θανάση Σταυρόπουλο

Επιμένει πλαγιοανοδικά, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση σε υψηλά 79 μηνών, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (+4,82%), με τους περισσότερους Αναλυτές να εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα ο τίτλος θα μπορέσει να υπερκεράσει, με την πρώτη, την ισχυρή αντίσταση στα 9,00 ευρώ. Σε περίπτωση ελεγχόμενης διόρθωσης, κοντινότερη στήριξη στα 7,90 ευρώ και αμέσως επόμενη στα 7,64 ευρώ (ημερήσιο “stop long”, το οποίο αναμένεται να ανέβει αισθητά, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις).

Δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις ο ΟΠΑΠ (+3,31%), ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές σε υψηλά 80 μηνών. Αν ο τίτλος ξεπεράσει την ζώνη αντίστασης στα 12,32 – 12,60 ευρώ, μέσα στην οποία τερμάτισε σήμερα τις συναλλαγές, θεωρείται βέβαιο ότι θα σπεύσει να αναμετρηθεί με το επόμενο ψυχολογικό και τεχνικό όριο στα 13,00 ευρώ. Οι πρώτες στηρίξεις στα 11,84, 11,58 και 11,09 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Επιστροφή αγοραστών για την μετοχή της TITC (+1,49%), που κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο και έκλεισε σε υψηλά 14 μηνών. Θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 17,18 ευρώ, για να κινηθεί προς τα 18,00 – 18,30 ευρώ. Σε περίπτωση διόρθωσης, οι στηρίξεις στα 16,00 – 15,90, 15,30, 14,60 και 14,28 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Επιμένει πλαγιοανοδικά ο τίτλος της ΤΕΝΕΡΓ (+3,67%) παίρνοντας ώθηση και από τις συνεχιζόμενες προσυμφωνημένες συναλλαγές (δύο “πακέτα” 800.000 και 1.500.000 μετοχών, ή σωρευτικά του 2% της Εισηγμένης πέρασαν μέσω του Χ.Α., στα 13 ευρώ ανά μετοχή. Η συνολική αξία της συναλλαγής στα 29,9 εκατ. ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό κλείσιμο υψηλότερα των 12,80 ευρώ, δίνει ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στη ζώνη 13,25 – 13,45 ευρώ. Η όποια διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 12,02 και 11,80 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε ο τίτλος του Κέκροπα (-29,97%), καθώς επιθετικές πωλήσεις, με συνεχόμενα Α.Μ.Ε.Μ. ενεργοποιήθηκαν από φήμες για αναίρεση της προηγούμενης δικαστικής απόφασης και νέα εκδίκαση της υπόθεσης, με την Εισηγμένη να δηλώνει ότι “δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση”. Οι φήμες τράβηξαν χαμηλότερα και τις Ιντρακόμ (-6,47%) και Ιντρακάτ (-8,05%).

Αντίδραση αγνώστου διαρκείας και έντασης, φαίνεται να ξεκίνησε στην Frigoglass (+17,57%) , αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν να τελείωσε ο μεγάλος πωλητής.

Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Optronics (+9,01%), Moda Bagno (+6,44%), Mevaco (+3,75%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Ευρ. Πίστη (+1,92%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές για τον Παϊρη (-1,64%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Έλαστρον (+1,92%), δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις η Intralot (+0,58%), αύξησαν συναλλαγές Ιντερτέκ (+8,65%) και Λύκος (+2,11%), ενώ η Ιντεάλ (-0,88%) θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 2,45 ευρώ για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο.

Τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 31/3 για την ΑΛΜΥ +7,64% (+7,64%), προσπάθεια αντίδρασης μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Τζιρακιάν (+2,82%) κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε MIG (-12,65%), AS Company (-0,84%), Πλαίσιο (-1,81%) και Τρ. Αττικής (-3,25%), πωλήσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2020 στην Mermeren (-12,40%), ενώ η Lavipharm (+5,45%) θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 0,61 ευρώ για να επανασυγκεντρώσει τους “θαυμαστές” της.

Παρουσία πωλητή σε Λανακάμ (-9,15%), Σπύρου (-7,50%), Μαθιό (-5%), ΕΣΥΜΒ (-2,44%) και Cairo Mezz (-2,21%), σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν Entersoft (+1,39%) και Quest (+0,70%), ενώ δεν αναμένεται κάτι, χρηματιστηριακά, καλύτερο για τα Πλ. Θράκης (+0,97%) αν δεν ολοκληρώσει τις πωλήσεις του Θεσμικό χαρτοφυλάκιο.

 

ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ (Π.Κ) λάβαμε το εξής:-

  • Καλησπέρα σας

Για να κατανοήσουμε επιτέλους σε τι κράτος ζούμε ή Κράτος- επενδύσεις 1-0 

  • Στο πρόσφατο βιβλίο τους, με τίτλο «Γιατί τα Κράτη Αποτυγχάνουν», ο καθηγητής οικονομικών του MIT Νταρόν Ατζέμογλου και ο πολιτικός επιστήμονας του Harvard Τζέιμς Ρόμπινσον, αναδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θεσμοί για την ευημερία ενός κράτους.
Σε αντίθεση με τις προϋπάρχουσες προσεγγίσεις, που προβάλλουν τη γεωγραφική θέση, το απόθεμα κεφαλαίου και το σύστημα αξιών, ως τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και ευημερία ενός κράτους, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα αίτια της επιτυχίας ή αποτυχίας ενός κράτους εντοπίζονται στη φύση και την ποιότητα των θεσμών.
  • Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ισχυρίζονται ότι οι θεσμοί δεν συνιστούν περιορισμούς αλλά εργαλεία διαμόρφωσης ενός πλέγματος κίνητρων που διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλουν στην μεγιστοποίηση της κοινωνικής ευημερίας.

Ο όρος «θεσμοί», με την ευρεία έννοια, περιλαμβάνει το σύνολο των κανόνων, των διαδικασιών συμμόρφωσης και των ηθικών προτύπων που σκοπό έχουν να ρυθμίσουν τη συμπεριφορά των ατόμων σε μια κοινωνία. Οι θεσμοί μπορεί να αφορούν τους κανόνες που διέπουν τη διακυβέρνηση ενός κράτους, τη δικαιοσύνη, τoβαθμό λογοδοσίας των πολιτικών στους πολίτες, την λειτουργία της αγοράς, την ασφάλεια, και την εκπαίδευση.

  • Οι θεσμοί μπορεί να διακριθούν σε δύο κατηγορίες, τους περιεκτικούς και τους απομυζητικούς.

Ως περιεκτικοί θεσμοί ορίζονται εκείνοι που ανοίγουν το παιχνίδι σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας και εξασφαλίζουν ένα ισότιμο πεδίο ανταγωνισμού. Από την άλλη, οι απομυζητικοί θεσμοί ορίζονται ως οι θεσμοί που διέπονται από τη λογική της απαλλοτρίωσης εισοδήματος ή πλούτου από ένα τμήμα της κοινωνίας σε όφελος κάποιου άλλου.

  • Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι συγγραφείς είναι ότι τα κράτη διαπρέπουν όταν αναπτύσσουν περιεκτικούς θεσμούς, ενώ αποτυγχάνουν όταν οι θεσμοί γίνονται ελιτίστικοι, συγκεντρώνοντας τη δύναμη και τις ευκαιρίες στα χέρια μιας μικρής ομάδας πολιτών.

Το κεντρικό επιχείρημα τους είναι ότι για να υπάρξουν επενδύσεις και καινοτομίες, βασικά συστατικά στοιχεία για την μεγέθυνση μίας οικονομίας, θα πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

  • Σε ένα κράτος με περιεκτικούς θεσμούς, όπου περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία διακυβέρνησης, συνεπώς η δυνατότητα εκμετάλλευσης από τους λίγους είναι εξασθενισμένη, και υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο λήψης αποφάσεων, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων και εκμετάλλευση των ευκαιριών για επενδύσεις και καινοτομίες.

Στον αντίποδα, σε ένα κράτος με απομυζητικούς θεσμούς, όπου επικρατεί η ανομία και η αταξία, τα κίνητρα για επενδύσεις θα είναι περιορισμένα επειδή οι καρποί των επενδύσεων πιθανό να «λεηλατηθούν» από αυτούς που διαθέτουν πολιτική και οικονομική δύναμη.

  • Στο κρίσιμο ερώτημα αναφορικά με το πώς διαμορφώνονται οι θεσμοί σε ένα κράτος, οι συγγραφείς αναφέρουν ότι οι θεσμοί είναι η συνισταμένη της κατανομής πολιτικής και οικονομικής δύναμης μίας κοινωνίας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Διατηρούνται όσο ο συσχετισμός των δυνάμεων στο κοινωνικό παίγνιο είναι ευνοϊκός και μεταβάλλονται όταν ο τελευταίος αλλάζει.

Αναφέρουν επίσης ότι σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση της εξελικτικής πορείας των θεσμών διαδραματίζουν διάφορα απρόοπτα ή απρόβλεπτα ιστορικά γεγονότα. Μία οικονομική κρίση, για παράδειγμα, είναι δυνατόν να διαταράξει το ισοζύγιο των δυνάμεων που εμπλέκονται στη δημιουργία, τη διατήρηση και τον μετασχηματισμό των θεσμών, και συνακόλουθα να επιτρέψει σε ένα κράτος να ξεφύγει από τον φαύλο ή ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – το εβδομαδιαίο σχόλιο του:

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ V ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

Η τεχνική υπέρβαση των 900 μονάδων του Γενικού Δείκτη, αν διατηρηθεί στο κλείσιμο της εβδομάδας, φέρνει εγγύτερα τον επόμενο μεγάλο στόχο – αντίσταση των 950 μονάδων, με ενδιάμεσο σταθμό της 920 μονάδες. Οι 900 και 895 μονάδες αποτελούν τις πρώτες στηρίξεις που θα πρέπει να διακρατηθούν για να ελπίζουμε σε μια γρήγορη συνέχεια.

  • Αντίστοιχα στο Δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης η ανοδική διάσπαση των 2170 μονάδων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση της ζώνης 2250-2280 μον. Οι 2180 και 2164 μονάδες είναι οι κοντινές στηρίξεις του FTSE25.

Η διατήρηση του θετικού momentum των ξένων αγορών, αλλά και τα προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών εταιριών με μεγάλη συμμετοχή σε κλάδους που θα έχουν σημαντικό μερίδιο του πακέτου ανασυγκρότησης, υποβοηθούν  την αισιοδοξία που είναι διάχυτη στην Ελληνική αγορά.

  • Σηματωρός για την συνεχεία θα αποδειχθεί η αύξηση κεφαλαίου της ΠΕΙΡ, που παρά την μέχρι τώρα αρνητική εικόνα, τόσο επί της διαδικασίας όσο και της εξαΰλωσης για πολλοστή φορά της κεφαλαιοποίησης της, λόγω της χαμηλής τιμής ΑΜΚ που διαρρέεται, εκτιμούμε ότι θα προσελκύσει κεφάλαια, με το μεγάλο ερώτημα να είναι τι θα απομείνει για τους μικροεπενδυτές…

Επιπλέον τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά αν λάβει κανείς υπόψη του τις συνθήκες που επικρατούν ακόμα και σήμερα, ενώ αρκετές από αυτές δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για το 2ο εξάμηνο του 2021 & το 2022, σε ένα εξομαλυμένο οικονομικό περιβάλλον.

  • Μακροσκοπικά το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς, κυρίως του Τουριστικού κλάδου, αλλά και η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, παρά προβλήματα που εμφανίζονται ως αναφορά την επικινδυνότητα των εμβολίων, είναι μονόδρομος και μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει στην πληγείσα ελληνική οικονομία.

Όμως  αν και η αισιοδοξία περισσεύει, πρέπει να έχουμε αυξημένα αντανακλαστικά, γιατί οι προϋπάρχουσες ανοικτές πληγές μπορούν ξαφνικά να αυξήσουν την μεταβλητότητα των τιμών, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

  • Τα γεωπολιτικά προβλήματα παραμένουν οξυμένα και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την συνέχεια, αλλά και τις επιπτώσεις από κυρώσεις ή εμπορικές διενέξεις που φαντάζουν αρκετά πιθανές ( Ουκρανία-Ρωσία, ΗΠΑ-Κίνα, Ισραήλ-ΙΡΑΝ, Τουρκία) .

Το πρόβλημα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αλλά και η παραμονή των Αμερικανικών yield’s σε κρίσιμα επίπεδα (1,60-1,75% η 10ετία), θα μπορούσαν να αυξήσουν την ανησυχία & την αστάθεια.

  • Όμως τα αναγγελλόμενα πακέτα τρισεκατομμυρίων ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, αλλά και τα συνεχιζόμενα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ( σήμερα λιανικές πωλήσεις), λειτουργούν προς το παρόν καταπραϋντικά, παρά το γεγονός ότι οι πλειονότητα των αποτιμήσεων των αμερικανικών μετοχών βρίσκονται στο άνω εύρος της διακύμανσης αρκετών ετών, με πρωτοστάτες τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας & τις τράπεζες.

Σε αντίθεση οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζονται φθηνότερες, αλλά & τεχνικά υπόσχονται καλύτερη συνέχεια αν δεν παρουσιαστούν ξαφνικά «Ρωσικοί Μαύροι κύκνοι»..

Αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής για την συνέχεια της πορείας των αγορών:

  • το φλερτάρισμα της Κινέζικής αγοράς με καθοδική διάσπαση μακροχρόνιου σχηματισμού (China-50 16.650μον), που οφείλεται κυρίως στην κρατική προσπάθεια ελέγχου & αποφόρτισης των αποτιμήσεων του ασιατικού γίγαντα, που μπορεί όμως να αποτελέσει ένα απρόσμενο λόγο ανησυχίας για τις αγορές.
  • Τη σημαντική άνοδο βασικών πρώτων υλών, αγροτικών προϊόντων αλλά και των ναύλων μεταφοράς, που αν δεν αποκλιμακωθεί σύντομα θα να μεταφερθεί στην κατανάλωση.

Συμπερασματικά  « όταν θέλουν οι αγορές» τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει, μέχρι να αλλάξουν γνώμη και προς το παρόν συνεχίζουν να βλέπουν νέα υψηλά..

  • Συνεπώς βάσει των τεχνικών εργαλείων μας ακολουθούμε την τάση, έστω και αν ήδη εμφανίζονται αρνητικές αποκλίσεις. Παραμένουμε σε αυξημένη επαγρύπνηση και επικεντρωνόμαστε σε μετοχές με καλά θεμελιώδη στοιχεία, που θα έχουν μεγάλη συμμετοχή στο αναμενόμενο πακέτο επανεκκίνησης της Ε.Ε..

Τυχόν τεχνική διόρθωση, θα πρέπει να λαμβάνεται ως ευκαιρία τοποθετήσεων, για μετοχές με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα. Έχοντας πάντα σαφή επενδυτική στρατηγική &  χρονικό ορίζοντα, πρέπει οι επενδυτές να ισορροπήσουν μεταξύ «Αισιοδοξίας» & «Μαύρων Κύκνων»..

Λουκάς Παπαιωάννου – Economist / Corporate Advisor

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ (wellcome back)- (πιστοποιημένος Χρηματοοικονομικός Αναλυτής):

  • Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι ο Γενικός Δείκτης θυμίζει πύραυλο, όταν οι 9 από τις τελευταίες 10 εβδομάδες είναι ανοδικές; Προφανής διαγραμματικός στόχος των αγοραστών το προ-κορωνοϊού 6ετες υψηλό των 950 μονάδων.

Το εύρος τιμών μεταξύ 420 και 950 μονάδων, στο οποίο κλείδωσε ο Γενικός Δείκτης, μετά τα αλήστου μνήμης ‘capital controls’, σε περίπτωση που διασπαστεί ανοδικά, θα μπορούσε να δώσει τιμές – στόχους αρκετές εκατοντάδες μονάδες πάνω από το ‘χιλιάρικο’.

  • Σε αντίθετη περίπτωση τα, με βάση τους ταλαντωτές, βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένα επίπεδα τιμών, θα δώσουν σε κάποιους αφορμή για κατοχύρωση κερδών και σε άλλους, πιθανόν, μια νέα ευκαιρία για άνοιγμα νέων θέσεων, αγοραστικών για αυτούς που θα ενστερνιστούν το δόγμα “buy the dip”.

*****

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.