15/2/2021- Η αγορά πλέον είναι αντιμέτωπη με το make or break επίπεδο του 781

Business woman deal Investment stock market discussing graph stock market trading Stock traders concept.

Δεύτερη συναπτή εβδομάδα με κέρδη για την αγορά που πλέον είναι αντιμέτωπη με το make or break επίπεδο του 781. Μία κατοχύρωση μπορεί να επιταχύνει την κίνηση και να αυξήσει τον τζίρο στην αγορά. Στην διάρκεια της εβδομάδας είχαμε νέα αγοραστικά σήματα σε αρκετούς τίτλους με τον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών να κλέβουν την παράσταση.

  • Ο τραπεζικός κάνει αντίστοιχα προσπάθεια να περάσει το αντίστοιχο mob επίπεδο του 470 μιας και θα μπορέσει να κερδίσει πίσω το χαμένο έδαφος από αρχές έτους. Η σκιά της ΑΜΚ της Πειραιώς έχει πιέσει τον τίτλο, με την αγορά να περιμένει εναγωνίως την λύση για τον κλάδο.

Πλέον έχουμε πολύ κοντινές αντιστάσεις και αγοραστικά σήματα όπως για παράδειγμα σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Η ΔΕΗ έχει ήδη ξεχωρίσει με τις προσδοκίες να μεγαλώνουν ενώ φαίνεται ότι σύντομα θα δούμε αν μη τι άλλο νέα έκδοση ομολόγου που θα βοηθήσει και στην χρηματοδότηση των νέων της σχεδίων.

  • Μπορεί η πανδημία να είναι σκιά στην οικονομία με το μεγάλο άγχος να είναι αν προλάβουμε στο σύνολο της την καλοκαιρινή σεζόν παρόλα αυτά από την άλλη η αγορά συντηρείται από τις Ευρωπαικές επιδοτήσεις.

Υπάρχουν σίγουρα κλάδοι που έχουν προβληματιστεί περισσότερο, παρόλα αυτά οι επιστρεπτέες βοήθησαν σημαντικά κάποιους να υλοποιήσουν σχέδια που ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα καταφέρουν ούτε με δανεισμό.

  • Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι στο στόχαστρο των ξένων κεφαλαίων στην πραγματική
    οικονομία και αυτό θα φανεί σίγουρα σε μεγαλύτερο βαθμό μετά το τέλος την πανδημίας.

Οι επιλογές μας για το 2021 έχουν απώλειες της τάξεως του 2,74% υπέραποδίδοντας του ΓΔ 1,33% τον ίδιο να χάνει το 4,07% της αξίας του.Ο τραπεζικός με απώλειες της τάξεως του 12,52% με τον ftse25 στο 4,47%.

  • Το ΚΡΙ ΚΡΙ πρωταθλητής με 9% κέρδη με την ΔΕΗ κατά πόδας στο +7%. ΕΛΒΑ, ΓΕΚ, ΜΥΤΙΛ και ENTERSOFT ακολουθούν με 4-5%. Η ΑΛΦΑ έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις επιλογές μας με -17%.

Η αγορά πλέον είναι αντιμέτωπη με τα επίπεδα εκείνα που κατοχύρωση μπορεί να προσδώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αύξηση τζίρου που τόσο λείπει από την αγορά. Τα νέα στην παρούσα κατάσταση βγαίνουν με το σταγονόμετρο με την κατάσταση να έχει κουράσει αρκετά την κοινωνία.

  • Πλέον όλος ο κόσμος περιμένει να δει το πως και πότε ο εμβολιασμός θα καταφέρει να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ