ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ και ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
- Αντιδρούν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία όσοι θέλουν την ανομία στα Πανεπιστήμια.
- Οσοι θέλουν τις σχολές κομματικά τσιφλίκια και τους καθηγητές και φοιτητές τρομαγμένους και σε ομηρεία.
- Επιτέλους, η νομιμότητα πρέπει να εφαρμοστεί.
***
- Καμία σημασία δεν έχει, αν οι δυο αλήτες που έδειραν άγρια τον σταθμάρχη στο μετρό στην Ομόνοια, είναι Αλγερινοί ή Έλληνες. Η αλητεία είναι αλητεία. Και πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ακριβώς της αξίζει. «Τυφλά» και δίκαια.
Δημοσιεύστε τις μάπες των αλητών που λύντσαραν τον σταθμάρχη του Μετρό.Να δουν οι πολίτες τις μούρες τους, να αναγνωριστούν κα;ι συλληφθούν.Πρέπει να αλλάξουν πολλά, θεσμικά και πρακτικά.Πήξανε στα δικαιώματα και στην επιείκεια οι κακοποιοί και υποφέρουν οι έντιμοι πολίτες
- ΒΟΥΛΑ
Δηλαδή θέλετε ο δηλωμένος αριθμός των φοιτητών κάθε τμήματος να αντιστοιχεί στον αριθμό των φοιτητών που όντως σπουδάζουν; Δεν σας νοιάζει που ο αριθμός αυτός επηρεάζει προσλήψεις και χρηματοδότηση; Τόσο φασίστες είστε;
- Φοιτητής ετών 45…ρε τι ζούμε στο μπανανισταν...μπορει και να έχει δωμάτιο σε φοιτητική εστία και να δικαιούται δωρεάν σίτιση και πάσο…. Το χειροτερο; ΔΕΝ διαγράφεται με την “μεταρρύθμιση” της #Κεραμεως …
Το σύνολο του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, από το Ελσίνκι και μετά, πιστεύει ότι πρέπει να έχουμε μια Τουρκία πιο κοντά στην Ευρώπη και όχι μια Τουρκία εκτός ελέγχου. Δεν ζητούμε την τιμωρία της Τουρκίας αλλά την αλλαγή της πολιτικής της.
Μάθαμε αν κάποιος από τους υπουργούς που δέχτηκαν τα δώρα της #folli_follie κατά το διάστημα που η εταιρεία ελεγχόταν για χρηματιστηριακές άπατες, ένιωσε θιγμένος και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για «συκοφαντίες»; Γιατί δεν ακούστηκε κιχ.
- Πάντως, μην ανησυχείτε. Τα παιδιά του Αλέξη, πηγαίνουν σε κολέγιο που φυλάσσεται από ιδιωτική αστυνομία.
- Ελπίζω κύριoι δικαστές oι Αλγερινοί μπαχαλάκηδες που σακάτεψαν στο ξύλο τον σταθμάρχη να μην δουν το φως της ελευθερίας μέχρι την ημέρα της διοικητικής απέλασής τους,το ιστορικό κέντρο έχει τεράστιο προβλημα με πολλούς νεαρούς, παράνομους αλλοδαπούς άνδρες , ας μπει φρένο λοιπόν!
Από τότε το είχε αυτό το γκροτέσκ, θεατράλε στυλ: υπογράφω με το αίμα μου! Στέγνωσε μάλλον η Mont Blanc, αυτή με το πλατινένιο σφυροδρέπανο. Καρακιτσαριό, λούμπεν βαρυγδουπιά, ό,τι κάνει και τώρα. Με μία διαφορά: το "Μπράβο Ρούλα" ήταν απείρως σοβαρότερο από τη σημερινή Βουλή. pic.twitter.com/r2jExYny5p
— Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) January 14, 2021
-
Η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα και η ποικιλία του φαγητού στην Ελλάδα είναι εξαιρετική ,& κάποια στιγμή πρέπει να ξεκολλήσουμε και επικοινωνιακά από το σουβλάκι, τον γύρο, το τζατζίκι και τον μουσακά. Η γαστρονομία στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα από αυτό το παρωχημένο μοντέλο
Όλοι οι καθηγητές που αντιδρούν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία πρέπει να απολυθούν κλωτσηδόν.
58 χρονών Ολυμπιονίκης, χωρίς κανένα απολύτως υποκείμενο νόσημα Μέχρι πριν 5 μήνες έπαιρνε μέρος σε αγώνες κάνοντας πρωταθλητισμό Έδωσε 2 μήνες μάχη στο Νοσοκομείο με τον Κορωνοϊό, και τελικά δυστυχώς την έχασε Πείτε μας τώρα πόσο πολύ σας λείπει η βόλτα και η καφετέρια
- Βγήκαν οι ‘’φοιτητες’’ να διαδηλώσουν για τις αλλαγές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ! Αρκετά κρατήσατε τα πανεπιστήμια σε αυτο το χαλι , οι αλλαγές θα γίνουν που να χτυπιέστε
- Παπαναστάσης: To ΚΚΕ με θέση ευθύνης καταψηφίζει την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale Μιλάμε για τρομερή ευθύνη! Χειρότερη κι απ το “θα το ρισκάρουμε” Και φαντάσου! Ηταν αξιωματικός του ΕΣ αυτός…
ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ
Η επέλαση του χιονιά, δηλαδή χιόνισε στη Φλώρινα Ιανουάριο μήνα, ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ;
-
VIDEOΚΟΙΝΩΝΙΑΟ «Λέανδρος» βάζει τη χώρα στην κατάψυξηΚρύο, χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας φέρνει η επέλαση του «Λέανδρου»
- Οι καταλήψεις δεν σταματούν με νόμους που τις απαγορεύουν
- Κάποιοι πιστεύουν ότι στα πανεπιστήμια δεν θα γίνονται καταλήψεις επειδή δεν θα επιτρέπονται και θα υπάρχει αστυνομία. Όμως, καταλήψεις δεν θα γίνονται, όταν οι νέοι δε θα έχουν λόγο να διαμαρτυρηθούν
- Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης
- Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί η κοινωνία γενικά και η κοινωνική διαμαρτυρία ειδικά. Αναφέρομαι στο πώς αντιμετωπίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Και πιο συγκεκριμένα στην αντίληψη που λέει ότι τέτοια φαινόμενα συνεχίζονται, επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν όσο αποφασιστικά χρειάζονται.
Δηλαδή να κατασταλούν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι, όμως, τόσο απλά τα πράγματα;Δηλαδή, όλες τις φορές που για παράδειγμα τα περισσότερα σχολεία της χώρας βρέθηκαν κατειλημμένα, από το 1990-1991 έως και σχετικά πρόσφατα η αιτία ήταν ότι απέναντί τους δεν υπήρξε «πυγμή»;
- Ή μήπως η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις μεγάλα κινήματα διαμαρτυρίας, η αντιμετώπιση μόνο πολιτική μπορεί να είναι. Το ίδιο ισχύει και για τα πανεπιστήμια. Η ιστορία δείχνει ότι όταν γίνονται καταλήψεις, σε πολλές σχολές ταυτόχρονα, που συνδυάζονται με μεγάλες διαδηλώσεις, αυτό που συμβαίνει είναι ένα κίνημα. Είναι το αντίστοιχο με μια μεγάλη απεργία σε κάποιο κλάδο.
Και πάλι μόνο πολιτικά μπορείς να το αντιμετωπίσεις.
Υπάρχουν προβλήματα συχνά με συμπεριφορές που παρουσιάζονται ως «κινηματικές», ενώ στην πραγματικότητα είναι τραμπούκικες και προβοκατόρικες; Σίγουρα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί ότι μέσα στα πανεπιστήμια θα μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά τους και ότι θα υπάρχει ένα κλίμα συζήτησης; Δεν υπάρχει αμφιβολία.
- Υπάρχει ανάγκη αυτό που συνήθως αποκαλούμε πανεπιστημιακή κοινότητα να συνεννοηθεί μεταξύ της ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μπορεί να υπερασπίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο; Ναι και επείγει. Όμως, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν θα υπάρχουν κινήματα στα πανεπιστήμια. Ότι δεν θα γίνονται συνελεύσεις των φοιτητών.
Ότι κάποιες φορές θα γίνονται και καταλήψεις όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα ή έντονη η αντίδραση σε κάποια μέτρα. Ιδίως σε μια εποχή που οι νέοι αγωνιούν για ένα μέλλον επισφάλειας. Θα υπάρχουν και άλλες μορφές διαμαρτυρίας προς τις πανεπιστημιακές αρχές.
- Και σε όλα αυτά η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αστυνομία, η απαγόρευση, οι ποινές. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορούμε να πούμε ότι «δεν χρειάζονται πια απεργίες», παρότι οι απεργίες δημιουργούν προβλήματα. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις, παρότι έτσι δεν θα έκλειναν ποτέ οι δρόμοι.
Η αντίληψη ότι αυτό που λείπει είναι η «τάξη» δεν είναι ο καλύτερος οδηγός για την αντιμετώπιση χώρων όπως η παιδεία. Διάλογος χρειάζεται και προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα.