14.9.2020 – Πιο κοντά από ποτέ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Τον αέρα μιας νέας εποχής μεταφορών φέρνει το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της SkyDrive, το οποίο σε πρόσφατη επίδειξή του πραγματοποίησε πτήση τεσσάρων λεπτών.

Το όχημα SD-03 τροφοδοτείται από οκτώ ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες και η κατασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014. Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις πτητικές του δυνατότητες, απορία φαίνεται να γεννά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη SkyDrive, πρόκειται στην ουσία για αυτοκίνητο, αν και το όχημα δεν διαθέτει ρόδες. Το γεγονός αυτό καθιστά το εν λόγω όχημα λιγότερο ευκίνητο στο έδαφος, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, όταν αυτά βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος.

Ως εκ τούτου, το SD-03 φαίνεται να είναι περισσότερο ένα drone που μπορεί να μεταφέρει έναν άνθρωπο τη φορά παρά ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία, η οποία χρηματοδοτείται από την Toyota, επιμένει πως όντως πρόκειται για αυτοκίνητο. Περισσότερη έκπληξη από τον χαρακτηρισμό του εν λόγω οχήματος, ωστόσο, προκαλεί η είδηση ότι η SkyDrive σκοπεύει να λανσάρει το όχημα στην αγορά περί το 2023.

Φωτό: skydrive2020.com