14.4.2022– Χ.Α + Μarkets (70): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)….

ΤΑΜΠΛΟ: Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Epsilon Net, τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Ιντρακάτ (+1,69%). Επιλεκτικές τοποθετήσεις στα ΠΛΑΘ  (+5,55%), από όσους ποντάρουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα σήμερα το πρωί και με κριτήριο – όπως πάντα σε κάθε περίπτωση – την εκάστοτε αποτίμηση στο ταμπλό.

 • Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της για το 2021 η ΠΕΡΦ που τα περιμένουμε εντός των προσεχών ημερών και τα αναμένουμε όπως κάθε φορά να ικανοποιούν – αν μη τι άλλο – τους λιγοστούς αλλά φανατικούς φίλους της. Που τους έφτιαξε για τα καλά…

ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην μτχ της ΙΝΚΑΤ, με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ να υστερεί προκλητικά και την ΙΝΤΡΑΛΟΤ στο περιθώριο. Αν ήθελαν πάντως να κάνουν ξεφόρτωμα στην τελευταία, τότε στην παρουσίαση της Δευτέρας προς τους αναλυτές θα έλεγαν πολύ πιο ενδιαφέροντα από την απόλυτη σιγή που επέλεξαν.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ – απάντηση: Στηρίζουμε όλες τις εταιρείες όταν έχουν καλά και ποιοτικά νούμερα αλλά και η μετοχική ιδέα είναι στο αίμα μας. Εδώ είναι περίπτωση στρέβλωσης της αξίας της μετοχής και εδώ δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι μέτοχοι αλλά η διοίκηση.

 • Ακόμα και αν δεν τους ενδιαφέρει, πρέπει να φροντίζουν να μην υπάρχει υποτιμητική κερδοσκοπία. Γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα με τον ατελείωτο πωλητή είναι ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν σοβαρά investor relations departments και η δουλειά τους είναι αυτή. Ας δουν πως δουλεύει ο Μυτιληναίος, η Τέρνα, η Μοτορ Οιλ κ.λπ αν θέλουν να λέγονται σοβαροί!

ΒΙΟΧΑΛΚΟ(ΙΙ): Επιτρέπεται ένας τέτοιος όμιλος να μην γνωρίζει ότι υπάρχει ένας μεγάλος πωλητής στην μετοχή, ενώ το free float είναι τόσο μικρό; Επιτρέπεται να μην προστατεύουν την αξία και την αποτίμηση της εταιρείας ενώ έχει βγάλει τόσο καλά αποτελέσματα.

 • Επιτρέπεται να ανακοινώνει μέρισμα στις 17 Μαρτίου με ημερομηνία αποκοπής μέσα στην σειρά Ιουνίου και να έχουν χάσει όλοι 2,5% στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης; Ακόμα και αν είναι ανώνυμες οι μετοχές έπρεπε κάποιοι να γνωρίζουν και να προστατεύουν όχι μόνο την μετοχή του ομίλου αλλά και τους μικρομετόχους και κατόχους συμβολαίων stock futures. Υπήρχε περίπτωση να έχει συμβεί αυτό στον Μυτιληναίο ή στην Τενεργ ή στην ΜΟΗ?

ΒΙΟΧΑΛΚΟ(ΙΙΙ): Το χαρτί είναι αφημένο στην τύχη του, είναι ντροπή με τέτοια νούμερα να έχει τέτοια αποτίμηση! Προφανώς κανείς δεν ασχολείται ή κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του. Η εταιρεία πρέπει να προστατέψει την φήμη της και την πραγματική της αξία ή έστω τους μικρομετόχους.


Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ: Ο ΟΛΠ να αποτιμάται σε 445 εκατ. και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 2022 – ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: Πρώτη η ΥΑΛΚΟ (+176%), ακολουθούμενη από ΕΥΠΙΚ (+50,2%), ΕΠΣΙΛ (+41,31%), ΤΡΑΣΤΟΡ (+35,2%), ΚΕΚΡ (+34,05%), ΚΟΡΔΕ (+33,76%), ΜΑΘΙΟ (+33,06%) και ΑΑΑΠ (+32,26%).


 • ΤΟ CLUB του 1 BLN PLUS του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

 • Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Το ότι μια κερδοσκοπική εταιρία όπως η vodafone δεν επιτρέπει σε μία άλλη να παρέχει φθηνότερες υπηρεσίες, επειδή της χαλάει την πιάτσα είναι τραγικό από μόνο του και αντιβαίνει σε κάθε έννοια ανταγωνισμού και προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή, σε μία χώρα με τις ακριβότερες υπηρεσίες τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

 • Το πιο τραγικό είναι, ότι ο κρατικός ρυθμιστικός φορέας, αντί να διαολοστείλει την vodafone, κάθεται και παίζει το παιχνίδι της καθυστερώντας φθηνότερες υπηρεσίες από τους καταναλωτές! Αν αυτό δεν είναι δείγμα αποτυχίας του ρυθμιστικού φορέα για να μην πούμε τίποτα πιο χοντρό….. τότε τί είναι;
 • Logokritos

Νίκος Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ): Παρά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, οι συνομιλίες φαίνεται πως συνεχίζονται, με τις Αγορές να δείχνουν πως έχουν αποτιμήσει την κατάσταση, εμφανίζοντας ανθεκτικότερη στάση στις όποιες αρνητικές ειδήσεις. Στο επίκεντρο της επικαιρότητας πλέον έχει επιστρέψει ο πληθωρισμός και οι αποδόσεις των ομολόγων, καταλαμβάνοντας την θέση του οδηγού στην διαμόρφωση των διεθνών χρηματιστηριακών τάσεων.

 • Διαγραμματικά, ο Γενικός Δείκτης διατηρεί την ανοδική του τάση, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Αγορές. Η παραμονή άνω των 900 μονάδων διατηρεί το αγοραστικό σήμα ανέπαφο, στοχεύοντας τις 930 μονάδες (78,6% retracement) και τις 943 μονάδες (falling gap). Μετά την τασική στήριξη των 900 μονάδων, οι 880 μονάδες διαμορφώνουν το επόμενο σημαντικό σημείο στήριξης της Αγοράς.

Σταθερά εντός της συσσώρευσης 660 – 630 μονάδων παραμένει ο δείκτης Τραπεζών, υποαποδίδοντας του ΓΔ το τελευταίο διάστημα. Η συσσώρευση 12 συνεδριάσεων συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κλαδικό δείκτη, με το ζητούμενο να παραμένει η διάσπαση των 660 μονάδων με στόχο τις 700 μονάδες. Απώλεια των 630 μονάδων θα επαναφέρει το σήμα πώλησης, με τις 600 μονάδες να διαμορφώνουν την επόμενη στήριξη του εν λόγω δείκτη.

 • Οι Χρηματιστηριακές Αγορές της Ευρώπης, θα παραμείνουν κλειστές από Παρασκευή έως και Δευτέρα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Λόγω αυτής της εξέλιξης, η λήξη των Παραγώγων θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου. Οι Αμερικανικές Αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών.

F.T – Όταν ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο αναγγέλλει το τέλος της παγκοσμιοποίησης, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο Λάρι Φινκ λοιπόν, ο ιδρυτής της BlackRock, έγραψε πρόσφατα σε επιστολή του προς τους μετόχους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος ξέσπασε εν μέσω των διαταραχών που προκάλεσε η πανδημία στις εφοδιαστικές αλυσίδες, έβαλε τέλος στις τρεις τελευταίες δεκαετίες παγκοσμιοποίησης.

 • Ο ίδιος αναμένει ότι περισσότερες εταιρείες και κυβερνήσεις θα αρχίσουν να μετατοπίζουν την παραγωγή και τις προμήθειες στην εγχώρια αντί της παγκόσμιας αγοράς. Ο πόλεμος, γράφει, σηματοδοτεί «ένα σημείο καμπής στην παγκόσμια γεωπολιτική τάξη, τις μακροοικονομικές τάσεις και τις αγορές κεφαλαίου».

 • ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ@euro2day.gr

ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ του μ/μ

S@@@@@@@@@D <@@@@@@@@@@gmail.com>
Πέμ 14 Απρ στις 12:53 π.
Προς:V Pap

Μαθιός…..Ισως , ένα απο τα πιο δυνατά , turnaround stories–στο χρηματιστήριο–για το 2022 – Επισήμανση λόγω νεότερων εξελίξεων

Η αυξημένη παραγωγή λιγνίτη και η παράταση του κύκλου ζωής των μονάδων στη Δυτ. Μακεδονία……ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥς…..Πάγιος συντηρητής των μονάδων – κλιβάνων η εταιρεία ΜΑΘΙΟΣ

Η Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε. είναι ο κύριος μέτοχος Ομίλου Εταιρειών που ειδικεύονται στα πυρίμαχα υλικά και τα δομικά προϊόντα. Ιδρύθηκε το 1890 και έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

2000- Η ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΕ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

2007- Ο εκσυγχρονισμός της IDEAL REFRACTORIES S.A. με νέους κλιβάνους και εγκαταστάσεις παραγωγής αυξάνει την ικανότητα και την απόδοση.

2013- Η Mathios Refractories S.A. αναλαμβάνει πλήρως το διεθνές της προφίλ με εξαγωγές που ξεπερνούν το 50% του τζίρου της

 • Σημαντικά έργα 2008 – 2010

Μηχανική – Προμήθεια πυρίμαχων υλικών – Εγκατάσταση Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού MARITZA (2×360 MW) Βουλγαρίας. Συνεργασία με την ALSTOM

 • 2010 – 2011 – Μηχανική – Προμήθεια πυρίμαχων υλικών – Εγκατάσταση (έργο EPI – Turnkey) του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού DATTELN (Γερμανία) σε συνεργασία με την HITACHI S.A. (1×1100 MW)

2010 – 2012 Εκσυγχρονισμός του Διυλιστηρίου της ΕΛ.ΠΕ. Στην Ελλάδα

2016 Επένδυση νέου Στατικού Κλίβανου Πύρωση Αλουμίνας στο Αλουμίνιο Ελλάδος

2016 – 2017  Μηχανική – Προμήθεια πυρίμαχων υλικών – Εγκατάσταση Ασβεστοκάμνου SYN 120 Shaft 600TpD στην Αλγερία. Συνεργασία με την QUALICAL

 • Η εταιρεία απο το 2019 και μετά έχει αναλάβει σημαντικά έργα στο Κατάρ , στα Η.Α.Ε  και στη ευρύτερη περιοχή…Τα οποία έργα ..μετά την κάμψη λόγω πανδημίας…επανακάμπτουν δυναμικά…Γεγονός το οποίο και θα αποτυπωθεί …στις λογιστικές καταστάσεις του 2ου εξαμήνου του 2022.
 • Τεχνική οικολογική πέτρα και πυρότουβλα …αποτελούν τα δυναμικά δομικά προιόντα της εταιρείας. Τεχνική πέτρα, με σημαντικότατη ζήτηση ..τόσο σε οικίες όσο και σε εμπορικούς χώρους. Η εταιρεία επαναλανσάρει το προιόν στην αγορά των ΗΠΑ…όπου οι προοπτικές είναι παραπάνω…απο άριστες, ειδικά μετά την ψήφιση του πακέτου…για την “ανανέωση” των υποδομών.
 • Το εργοστάσιο πυρότουβλων IDEAL είναι απο τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη…..Υπάρχει μόνο ένα ακόμη στην Τσεχία. Ταυτόχρονα διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να συμμετέχει με αξιώσεις στο πρόγραμμα των 2,5 δις για να μην υπολογίσουμε και τα αντίστοιχα ευρωπαικά προγράμματα.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία είναι εξαιρετικά τοποθετημένη στην αγορά της Γερμανίας. Επίσης μετά την επανεργοποίηση της εγκατάστασης φωτοβολταικών σε στέγες…η εταιρεία βρίσκεται σε συζήτηση με μεγάλο όμιλο στις ΗΠΑ για αντιπροσώπευση.

Ενδεικτικό του πολύ καλού management είναι το γεγονός πως η εταιρεία μίσθωσε δικό της  πλοίο για να αποφύγει την καθυστέρηση στην παράδοση των προιόντων της. Ως εταιρεία δομικών υλικών…θα επωφεληθεί τα μάλα απο το αναπτυξιακό πακέτο…το οποίο αναπτύσεται στη χώρα απο εφέτος εως και το 2026. Ας δούμε το πρώτο εξάμηνο ’21,το οποίο είναι ενδεικτικό .για την επαναφορά της εταιρείας σε θετικό πρόσημο.

 • Κύκλος εργασιών……  6.429.000
 • Ζημιές ……448.000    απο  1.115.000
 • Τραπεζικές υποχρ.         …..11.000.000
 • Ταμειακά   διαθέσιμα…….2.432.000
 • Καθαρό χρέος………8.589.000
 • Ενεργητικό…….24.277.000
 • Ιδια…….7.439.000

Τεχνικά μιλώντας….για τη μετοχή—έχει διασπάσει ο ΚΜΟ 20άρης, ανοδικά, τον ΚΜΟ 50άρη και τον ΚΜΟ 100άρη….Καθώς και αυτό είναι το σημαντικότερο, ο ΚΜΟ 50άρης έχει διαπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ 100άρη. Ολα αυτά με πολύ σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών.


υ@@@@@@@@@@ος <@@@@@gmail.com>

Προς:osfp044@yahoo.com

ΔΡΟΜΕΑΣ: Καλησπέρα…τετοια ξ@@@@μετοχη δεν υπαρχει αλλη στο χαα….Και στις 490 μοναδες γενικου δεικτη επι πανδημιας την ιδια τιμη με τωρα εχει…Αν ξεκινησει αλλο δρομολογιο, ζημια θα κανετε σε πολλους που σας ακολουθουν αν την εκθειάζεται…Εργαλειο ειναι εγκλωβισμου μετοχων και αποκομιδης εξτρα κερδων απο τους ιδιους….Τις προαλλες που γραψατε σταματησαν για λιγο την εσκεμενη πιεση, αλλα γενικα ειναι ανεξέλεγκτοι, κτημα τους η μετοχη, οτι θελουν κανουν..ευχαριστω

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Γνώστες του παρασκηνίου θεωρούν σχεδόν βέβαιη την προσάρτηση του Ο.Λ.Θ στο άρμα του ομίλου…

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Το πρόβλημα των δανείων και των υποχρεώσεων τους γενικότερα έχει κάνει πολλούς τραπεζίτες να έχουν χάσει τον ύπνο τους λόγω της νέας καθυστέρησης (απρόσμενης φυσικά, αλλά αυτό δεν μετριάζει τον… πόνο τους), του μεγάλου κόστους των υλικών κλπ κλπ…

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Διάχυτη είναι η παρασκηνιακή εκτίμηση, ότι όσο καθυστερεί η απόφαση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ευνοϊκής έκβασης της άνευ προηγουμένου εκκρεμούς υπόθεσης της εταιρείας με τον νταβατζιλίδικο τομέα του δημοσίιου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου. Οσοι έχουν παραμείνει πάντως πιστοί στη μτχ, θα το δουν μέχρι τέλους το έργο. Ευχή μας, να κάνουν ένα πολύ καλό καλοκαίρι.


… AΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – 18 NOEMBRIOY 2021

Όταν η Κεφαλαιαγορά κινείται στο γκρίζο

SHARES TO WATCH – 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΔ@923

 1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – τιμή 15,2600 ευρώ
 2. ΓΕΚΤΕΡΝΑ – τιμή 10,3000
 3. ΦΒΜΕΖΖ – τιμή 0,0572
 4. ΕΧΑΕ – τιμή 3,8650
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – τιμή 6,2600 ευρώ
 6. ALPHA BANK – τιμή 1,1340
 7. BIOXAΛΚO – τιμή 4,6800
 8. EΛXA – τιμή 1,9800
 9. ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ – τιμή 14,3000


CRYPTOS


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.