14.12.2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…

ΑΝ ΕΡΘΕΙ η πτώση στα ξένα χρηματιστήρια και μάλιστα σε έντονους ρυθμούς, τότε υπάρχει πιθανότητα ορισμένα μικρής εμβέλειας Funds να στραφούν προς το ελληνικό χρηματιστήριο και να το ζωντανέψουν. Γιατί μπορεί με τα ξένα στάνταρντ να είναι μικρής εμβέλειας, αλλά προκειμένου περί Χ.Α είναι σε θέση να το… καταπιούν ολόκληρο αποκομίζοντας μυθικά, και σε τέτοιες εποχές μάλιστα, κέρδη. Να το δούμε κι αυτό και τι στο κόσμο…


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το καθημερινό μαρτύριο στην αγορούλα μας, αλλά ήδη έχουν εμφανιστεί αρνητικές υπερβολές σε ορισμένες πολύ καλές, ποιοτικές και δυναμικές εταιρείες.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ είναι η οργή για την κυβερνητική εξοργιστική αδιαφορία απέναντι στο θεσμό του Χρηματιστηρίου. Και μιλάμε για επιφανή στελέχη και παράγοντες της κυβερνώσας παράταξης. Ποιός να το περίμενε, ένας άνθρωπος της Αγοράς να μην δίνει δεκάρα τσακιστή για το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ στο οποίο έπιασε την πρώτη δουλειά του. Κυριολεκτικά απίστευτο!


  • ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – Βρε παιδιά, μην τρώγεσθε (ανα)μεταξύ σας…

Δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι με όλους και σε όλα. Γιατί απλά είναι αδύνατον. Αν γινόταν, δεν θα διαπραγματευόντουσαν μετοχές στο ΧΑΑ. Όλοι πωλητές ή αγοραστές θα ήσαν. Και όπως λέει πολύ σωστά ο Κώστας Χατζής:

  •  Αν δεν υπήρχαμε εμείς, πως θα υπήρχανε οι άλλοι;
  • Αν δεν υπήρχαν οι μικροί, πως θα υπήρχαν οι μεγάλοι;

Όλοι χρήσιμοι είμαστε, όλοι ένα κομμάτι στην μηχανή του Χρηματιστηρίου. Άλλος πουλάει, άλλος αγοράζει, άλλος γράφει, άλλος αναλύει, άλλος κερδίζει, άλλος χάνει την ίδια ώρα. Με τους ρόλους της ενασχόλησης να αλλάζουν φυσικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια ζωή την έχουμε, ας την απολαύσουμε τουλάχιστον εκεί που μπορούμε.


ΟΜΟΛΟΓΑ: Βρήκαν την πατέντα οι εισηγμένοι, οι θεσμικοί είναι πάντα πρόθυμοι για να υπερκαλύψουν την πάσα έκδοση και να δούμε που θα τους βγάλει στο τέλος η όλη κίνηση. Αλλά θα μας πείτε, δικά τους λεφτά βάζουν; Οι προμήθειες να πέφτουν.

  • Δισεκατομμύρια πέφτουν στις ομολογιακές εκδόσεις και… απλά φυστίκια (ούτε καν Αιγίνης) στο Χ.Α. Κι ας διαπραγματεύονται σε αυτό εταιρείες-διαμάντια που και μερίσματα ανώτερα των ομολογιακών εκδόσεων προσφέρουν και απίστευτες υπεραξίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • ΠΡΕΜΙΑ: Ετσι είναι… Την τράβηξαν μέχρι τα 1,9000 ευρώ, έκαναν την ΑΜΚ (2η φορά, αν δεν απατώμεθα) και μετά η τιμή ούτε καν που μπορεί να ξεφύγει της τιμής της ΑΜΚ (1,4400 ευρώ)… Τώρα ετοιμάζονται για ομολογιακό, αργότερα θα κάνουν κι άλλη ΑΜΚ και σιγά μην ενδιαφερθούν για την πορεία της μετοχής τους. Ενώ δεν μπορούν να έχουν παράπονα από την αγορά, με σημαντικό premium διαπραγματεύεται στο ταμπλό.
  • ΑΓΟΡΑ: Δεν πρέπει να σας παίρνει από κάτω… Οι Αγορές είναι Μαραθώνιος δρόμος, στον οποίο οι κατοστάρηδες αργά ή γρήγορα κλατάρουν.
  • ΕΛΠΕ: Πολύ καλή επενδυτική επιλογή στα παρόντα επίπεδα τιμών. Ερχεται και υψηλό μέρισμα.
  • ΙΝΚΑΤ: Μία “μικρή” ΤΕΝΕΡΓ εν δημιουργία…