14.01.2021- Το πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου

Εικόνα

 • TOTALLY CRAZY! Anyone who thinks #Tesla is a bubble should look at Plug Power’s chart. Shares of fuel cell comp have risen by >1600% within one year while Tesla has “only” gained 680%.
Εικόνα
 • Η εθνοφρουρά έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Καπιτώλιο και μάλιστα το βράδυ κοιμούνται εκεί στο πάτωμα…Τρομερή φωτό J. Scott Applewhite/AP
Εικόνα
 • ΝΗΜΑ: Το μπόλιασμα της Μ. Βρετανίας (1/25) Αυτή ήταν η Charlene Downes. Δολοφονήθηκε το 2013. Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους σφαγείς και βιαστές της, το πτώμα της «πήγε στα κεμπάμπ» του ταχυφαγείου που διατηρούσαν, για αυτό δεν βρέθηκε ποτέ. Φυσικά, δεν μάθατε ποτέ το όνομά της.
Εικόνα
 • Στο Μέτσοβο το έστρωσε Φωτό πριν 2 λεπτά
Εικόνα
 • Σταθερά double score σε ακόμα μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε μόλις. Δυστυχώς όμως ούτε αυτή η έρευνα πρόλαβε να αποτυπώσει την άποψη του εκλογικού κοινού για τη δήλωση Πολάκη.
Εικόνα
 • Inside the Capitol this morning where Speaker Pelosi usually walks to her office.
Εικόνα
 • Στο Μέτσοβο το έστρωσε Φωτό πριν 2 λεπτά

Εικόνα


 • O Σκανδαλιδης είναι πολιτικό στέλεχος μιας άλλης εποχής, όπως μάλλον & το 80% της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ & αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της προέδρου

Εικόνα

·
Σας λέω μόνο ότι δημοσκόπηση για λογαριασμό μεγαλης πρεσβείας είναι εντελώς διαφορετική!Με αυτές της δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται γελάνε!Δεν θα πω τα ποσοστά του #ΣΥΡΙΖΑ … Θα σας μονο ότι η #ΝΔ κατάφερε με αυτα που κάνει να παίρνει 9%ο #ΒΕΛΟΠΟΛΟΣ Να τον χαίρεστε καλοφάγωτος

Εικόνα

Εικόνα


 • Η πανούκλα, είπε “ΟΧΙ” στην επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στα 12 μίλια στο Ιόνιο… Υπηρετεί, λέει, σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών ενώσεων και …ψήφισε “ΠΑΡΩΝ” !!
Εικόνα
Παράθεση Tweet
Γιατί αυτό που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια twitter.com/libre_gr/statu…

4/1/2021 -κάνουν λοκντάουν, καταστρέφουν τους επιχειρηματίες, ζημιές, προβλήματα, θα πετάξουν τα προιόντα τους

13/1/2021 –θα ανοίξουν το λιανεμπόριο πάλι, μα δεν ακούνε τους λοιμωξιολόγους; έρχεται τρίτο κύμα του ιού
Εικόνα

Θυμάστε όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση το 2019 που ο Δένδιας ήταν αντιδημοφιλής; Πλέον σχεδόν όλοι τον αναγνωρίζουν ως έναν από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι ικανοί πολιτικοί αλλάζουν την γνώμη των πολιτών με δουλειά.


 • Daniella Diaz@DaniellaMicaela  I spotted the National Guard sleeping in the hallways of the Capitol as I walked in this morning.
Εικόνα

Ανατροπές ανακοίνωσαν Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης – Παρουσίαση του νομοσχεδίου – Οι 3 αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – 1.000 αστυνομικοί στα πανεπιστήμια
 • Τρεις βασικές αλλαγές επιφέρει το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά στην εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρώτη, η καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα, όχι με απόλυτο αριθμό (πχ. 10), αλλά ορισμένη από το κάθε τμήμα. Συγκεκριμένα, η βάση εισαγωγής για κάθε τμήμα θα προκύπτει, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, από ένα ποσοστό (80%-120%) του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν. Τα παραπάνω θα ισχύσουν από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, του 2021.. Από του χρόνου (Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022), το υπουργείο προγραμματίζει, επιπλέον, να δώσει στα τμήματα την δυνατότητα να επιλέγουν συντελεστές βαρύτητας για τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Δείτε ΕΔΩ τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στον περιορισμό του αριθμού των επιλογών του μηχανογραφικού και συμπλήρωσή του σε δύο φάσεις. Η αλλαγή αυτή, που επίσης προγραμματίζεται -εν τέλει- για τις επόμενες Πανελλαδικές (2022) εισάγει 2 φάσεις συμπλήρωσης μηχανογραφικού. Στην Α φάση, οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν συγκεκριμένο αριθμό τμημάτων στο μηχανογραφικό. Ο αριθμός θα προκύπτει από το 10% του συνόλου των τμημάτων για τα ΓΕΛ και το 20% για τα ΕΠΑΛ. Στη Β φάση, θα συμμετέχουν όσοι δεν έχουν εισαχθεί στην πρώτη φάση, χωρίς περιορισμό επιλογών και για τις θέσεις των ΑΕΙ που θα έχουν απομείνει.

Παράλληλα, θα υπάρξει μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ, με βάση το απολυτήριο, κάτι που θα ισχύσει από φέτος.

Τρίτον, εισάγεται χρονικό όριο φοίτησης. Για τα 4ετή προγράμματα σπουδών, το όριο θα είναι ν+2. Για τα προγράμματα σπουδών διάρκειας μεγαλύτερης των 4 ετών, θα είναι ν+3. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για εξαιρέσεις (λόγοι εργασίας, σοβαρών θεμάτων υγείας, κτλ).

Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον

Τρεις αλλαγές επιφέρει το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων. Αυτές αφορούν στην ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και σύσταση δομών ασφαλείας, στη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) και στην ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

 • Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο στον χώρο των ΑΕΙ. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, σε πανεπιστήμια που π.χ. συνορεύουν με πάρκα, η ελεγχόμενη είσοδος θα γίνεται στους εσωτερικούς χώρους.

Για την ΟΠΠΙ, προβλέπονται 1.000 οργανικές θέσεις, που θα κατανέμονται και θα ανακατανέμονται στα ΑΕΙ ανάλογα τις ανάγκες τους. Πρόκειται για μία ομάδα με ειδική εκπαίδευση από την ΕΛΑΣ, που θα φέρει ειδική στολή, θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ και θα συνεργάζεται με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του εκάστοτε ΑΕΙ. Η ομάδα θα έχει πλήρη αστυνομικά καθήκοντα, αλλά δεν θα φέρει πυροβόλα όπλα.

Ως προς το πειθαρχικό δίκαιο, το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει διατάξεις για πειθαρχικά παραπτώματα και πειθαρχικές ποινές, ενώ προβλέπεται και η σύσταση Πειθαρχικού Συμβουλίου Φοιτητών. Τα παραπτώματα θα αφορούν από το αδιάβλητο των εξετάσεων, μέχρι και αξιόποινες πράξεις και προβλέπεται ένα πλαίσιο αντίστοιχων ποινών.

«Το νομοσχέδιο εισάγει αλλαγές που στοχεύουν στο να αντιμετωπίσουν χρόνιες παθογένειες του συστήματος και βρίσκονται στον πυρήνα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε κάθε ένα πανεπιστήμιο θα διορίζεται ένας τεχνικός ασφάλειας, θα υπάρξει συντήρηση και αναβάθμιση φωτισμού, ορισμός συγκεκριμένων προσώπων σε άμεση καθημερινή επαφή με διοίκηση ΑΕΙ.

 • Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας στα ΑΕΙ, λέγοντας ότι υπήρξαν 20 σοβαρές επιθέσεις από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Νοέμβριο του 2020 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από «θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα».

Οι υπουργοί Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζουν αυτή την ώρα το σχέδιο νόμου των δύο υπουργείων, με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση άμεσα. Η υπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει ενημέρωση και για το άνοιγμα των σχολείων.


Ξεκίνησε να μπιπ κεφάλαιο, τραπεζίτες, διαπλεκόμενους, παλιό πολιτικό σύστημα και τελικά κατέληξε να μπιπ την μεσαία τάξη. Είναι ένα συμπέρασμα και αυτό…


Δεν θα περνάς με εξευτελιστικούς βαθμούς, δεν θα «σπουδάζεις» για μια ζωή καταλαμβάνοντας θέση που δικαιούνται άλλοι και πλέον η ΕΛΑΣ θα φρουρεί τα ΑΕΙ. Επανάσταση!


 • Japanese stocks are on fire! The #Nikkei Index is up a massive 72% since the low in March.
Εικόνα
 • Υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία τάχθηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον επίσημα για υποκίνηση στάσης, μία εβδομάδα μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Ο κ. Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές.

Συνολικά 232 βουλευτές (222 Δημοκρατικοί και 10 Ρεπουμπλικάνοι) ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του κ. Τραμπ, ενώ 197 καταψήφισαν.


Κόκκινες γραμμές και δίκαιες λύσεις
Αλέξης Παπαχελάς

Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. Δεν νομίζω ότι θα αφήσει πολλά περιθώρια «δημιουργικής ασάφειας», όπως ενδεχομένως θα ήθελαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες οι οποίοι ασχολούνται με τον σχετικό φάκελο χωρίς να τον καταλαβαίνουν σε βάθος.

Το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης θέτει η Τουρκία συνεχώς από το 1975 και η Ελλάδα απορρίπτει τον ισχυρισμό επικαλούμενη το επιχείρημα του δικαιώματος στην άμυνα. Το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών», όμως, δεν μπήκε ποτέ στις διερευνητικές στο παρελθόν. Αυτά τα δύο θέματα αποτελούν, πάντως, τις εθνικές κόκκινες γραμμές. Αν η Τουρκία επιμείνει από την πρώτη στιγμή να παραβιασθούν, οι διερευνητικές δεν θα πάνε πολύ μακριά.

Και τότε; Τότε θα αρχίσει κατ’ αρχήν η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στην Ελλάδα· αυτό που οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν blame game. Οποιος τρίτος δεν γνωρίζει την ιστορία και την πολυπλοκότητα των θεμάτων θα πει «ας τα βρουν στη μέση, να τελειώνουμε». Δεν πάει έτσι όμως, ούτε μπορεί. Στην Ευρώπη του 2021, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας ευρωπαϊκού κράτους. Αν γίνει δεκτό, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Η Ελλάδα γι’ αυτό οφείλει να αναλάβει μια τεχνοκρατική, πειστική καμπάνια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η Τουρκία το κάνει συστηματικά και παντού, σε ιδρύματα μελετών (think tanks) και άλλα fora. Εχουμε μείνει πίσω.

Πέραν του blame game, υπάρχει ωστόσο και το power game… Το «Ορούτς Ρέις» δεν βρίσκεται στο καρνάγιο για επισκευή. Πλέει κοντά στο Καστελλόριζο και, όπως συχνά υπογραμμίζει η Αγκυρα, είναι έτοιμο να κάνει και άλλες έρευνες. Το ίδιο και τα σκάφη που θα «τρυπήσουν», αν χρειασθεί, στις περιοχές που διεκδικεί η Τουρκία.

Αν οι κόκκινες γραμμές γίνουν σεβαστές, μπορεί να υπάρξουν δίκαιες και λογικές λύσεις στη βασική μας διαφορά. Και αυτό θα ήταν πολύ καλό για όλους. Αν όχι, θα μπούμε σε μια περίοδο παρατεταμένης αστάθειας και επικινδυνότητας.


skitso-toy-andrea-petroylaki-13-01-210


Χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα ακόμα και στην Αθήνα το θερμόμετρο μετά τα μεσάνυχτα μπορεί να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

 • Η πολύ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε την Τετάρτη από τη βόρεια χώρα ενώ από την Πέμπτη, θα υπάρξουν στα βόρεια τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αυτά, από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

 • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή, και ενώ το δριμύ ψύχος θα έχει καλύψει τη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα κινηθούν νοτιότερα την Παρασκευή και χιόνια θα πέσουν όχι μόνο στο βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής. Το κύμα της κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και το Σάββατο καθώς οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν τα κεντρικά και νότια διαμερίσματα της χώρας (από τη Θεσσαλία και νοτιότερα) ενώ είναι πολύ πιθανό να χιονίσει στην Αττική το Σάββατο βράδυ

Τρόμος στον Εβρο από την κακοκαιρία

Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα με την περιοχή του Έβρου χθες να δέχεται τόνους νερού. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι έγιναν λίμνες και οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα δίχως ρεύμα.

Η πυροσβεστική όλο το βράδυ βρισκόταν επί πoδός και έκανε απαντλήσεις υδάτων από κατοικίες ενώ απεγκλώβισε και ανθρώπους από περιοχές που είχαν πλημμυρίσει.

Στο μικρό Δέρειο 22 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους. Ο δήμος και το κράτος έχει υποσχεθεί να τους βοηθήσει.

Πλημμυρισμένα 65.000 στρέμματα

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο τον Έβρο και τη Ροδόπη έχουν ως αποτέλεσμα συνολικά 110.000 στρέμματα να έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Έχουμε γύρω στα 65.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στον Έβρο και γύρω στα 45.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στη Ροδόπη», δήλωσε στο AΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λυκουρέντζος.

Ωστόσο οι εκτάσεις που έχουν πάθει ζημιές φέρονται να είναι αρκετά μικρότερες, καθώς, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζονται σε 23.000 στρέμματα (που θα χρειαστεί να αποζημιωθούν).

«Στην περιοχή του Έβρου έχουν πληγεί γύρω στα 15.000 στρέμματα καλλιέργειας σιτηρών, μηδικής καλλιέργειας και κηπευτικών, ενώ δεν αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο του νομού που προφανώς θα υπάρχουν βέβαια αλλά θα είναι περιορισμένες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως από τα 45.000 στρέμματα που έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή «οι ζημιές στη χειμερινή καλλιέργεια σιτηρών είναι 8.000 στρέμματα και ανάλογα ακολουθούν η μηδική καλλιέργεια και κάποια λίγα κηπευτικά ενώ έχουμε και γύρω στις 1.500 απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο».

Στις περιοχές βρίσκονται από χθες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, τα οποία σε συνεργασία με αυτά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να γίνει οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών, με τον κ. Λυκουρέντζο να σημειώνει πως «αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μια συνολική εικόνα από τις καταστροφές».

Ξύπνησαν μνήμες του 2014 στον Έβρο

Εκτός  από τους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας σοβαρά προβλήματα από την μεγάλη ποσότητα νερού αντιμετώπισαν και οι οικισμοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιτέα, Τριφύλλι, Πόρος, Αγνάντια, ‘Ανθεια, Λουτρά, Απαλός και Νέα Χιλή.

Όπως όλα δείχνουν όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει καθώς στη χθεσινή Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας τις επόμενες ώρες αναμένεται αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Άρδα Έβρου και Ερυθροπόταμου κατόπιν και της σταδιακής και ελεγχόμενης αποδέσμευσης υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ.

Παράλληλα η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου ενημερώνει τους κατοίκους του Ασπρονερίου, των Γιατράδων, των Βρυσικών, της Σαύρας, της Πολιάς, του Αλεποχωρίου και του Παλιουρίου ότι λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή των γεωτρήσεων και πιθανής εισροής φερτών υλών σε αυτές, θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για ανθρώπνη κατανάλωση.

Επίσης ενημερώνει τους κατοίκους των Μεταξάδων, της Αβδέλλας ότι η διακοπή υδροδότησης των οικισμών τους οφείλεται πιθανώς σε βλάβη στη γεώτρηση στην περιοχή του Αλεποχωρίου· δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ να προσεγγίσουν στο σημείο ώστε να διαγνωστεί και να επισκευαστεί η βλάβη.

Η κατάσταση στον δήμο Σουφλίου

«Μας περιμένει μια δύσκολη μέρα διότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες, η επιτροπή από μηχανικούς κι ειδικούς έχουν μεταβεί στα σημεία όπου έχουν «πνιγεί» σπίτια και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί αλλού. Επίσης, είχαμε και  στο χωριό Κορφή αλλά και στην Κορνοφωλιά μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία» ανέφερε στο e-evros ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.

Ο ίδιος τόνισε πως «έχουμε κάνει ήδη έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει με στρώματα αλλά και κρεβατια. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο Δέρειο. Πλημμύρισαν εργοστάσια και έχουν σπάσει οι αγωγοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υδροδοτηση σε καποιες περιοχές».

Ξεκαθάρισε ο κ. Δαρούσης πως η κατάσταση πλέον ευτυχώς είναι ελεγχόμενη με τα φράγματα στην Βουλγαρία. Επειδή υπήρξε απότομη αύξηση της στάθμης των νερών οι υπηρεσίες πυροσβεστικής αλλά και η αστυνομία βοήθησαν να απεγκλωβιστούν άνθρωποι, αλλιώς σήμερα θα μετρούσαμε θύματα. Οι ποσότητες των νερών παρέσυραν οδοστρώματα, γέφυρες και πολλές περιουσίες ανθρώπων».Μία έκπληξη περίμενε τη Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την επίσκεψή της σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στη Νέα Ιωνία. Η υφυπουργός Εργασίας βρέθηκε εκεί για να δει από κοντά πώς προχωράει ο εμβολιασμός στα γηροκομεία και συνάντησε μια συμπαθέστατη γιαγιά: Την κυρία Ελευθερία, ετών 117, γεννημένη το 1903, την ίδια χρονιά δηλαδή με την κάτοχο του ρεκόρ Γκίνες για τη μακροζωία από την Ιαπωνία. Όπως ενημερώθηκε η υφυπουργός, η 117χρονη κυρία Ελευθερία ήθελε πολύ να κάνει το εμβόλιο και ο γιατρός της μονάδας έκρινε πως μπορούσε. ΒΗΜΑτοδότης

 • Εμβολιασμένη πια η κυρία Ελευθερία, κέρδισε τη μάχη και τον κορωνοϊό και ας ελπίσουμε η εκστρατεία εμβολιασμού να συνεχίσει στον δρόμο των ρεκόρ. Εδώ που τα λέμε η κυρία Ελευθερία επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους, από βαλκανικούς πολέμους, από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, από τον Μακεδονικό Αγώνα, από τον εμφύλιο πόλεμο, επέζησε πραξικοπημάτων, στάσεων, δημοψηφισμάτων, μνημονίων, οικονομικών κρίσεων και δικτατοριών και θα άφηνε τον κορωνοϊό να της πάρει τον αέρα; Αφήστε που η κυρία Ελευθερία είναι συνώνυμη με το πρόγραμμα εμβολιασμού «Κωδικός Ελευθερία».