(13/9/2020): Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) Part 1

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους πιστούς φίλους αναγνώστες του

 • OYTE μία λέξη χθες για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Καλά, πόσον αδαής μπορεί να είναι κανείς, όταν αγνοεί τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στην ανάταση της οικονομίας της χώρας; Φανταστείτε, να είχαμε και την απαίτηση να την επαναφέρει στα σωστά λειτουργικά της(sic) πλαίσια. Όσον εύκολο κι αν είναι ένα τέτοιο εγχείρημα. Η Αγορά είχε και έχει την απαίτηση από τον φιλελεύθερο και ιδιαίτερα συμπαθή πρωθυπουργό μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πάνω από όλα αυτών που διδάχτηκε. Αυτό της αρκεί και της περισσεύει.

MONOI TOYΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ: Και τώρα είναι πλέον αργά γιατί με την ατέρμονη εμμονή τους, ρήμαξαν τα χαρτοφυλάκια τους. Φυσικά, υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί, αλλά όταν την πατάς μία φορά, την ξαναπατάς, και την ξαναπαθαίνεις τότε τα λόγια δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν το μέγεθος της εγκεφαλικής ανεπάρκειας τους.

 • ΚΑΙ ΤΟ αποτέλεσμα; Αυτό που βλέπουμε καθημερινά στο ταμπλό.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Η ελληνική αγορά δεν παίζεται με τα… μοιρογνωμόνια. Είναι πολύ ρηχή, κόκκος την άμμο. Ασχετα τώρα, που οι χάρακες πάντα δικαιώνονται αφού τα είχαν πει. Και πως άλλωστε να πέσουν έξω, όταν μια μετοχή θα πάει εκεί αν διασπάσει αυτό,ενώ αν δεν το διασπάσει θα πάει παραπέρα. Για να μην δουλευόμαστε και αναμεταξύ μας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, απλά και μεστά, κατανοητά: Τεχνικά δεν έχουν αλλάξει και πολλά, αφού το σύρσιμο επί τρεις μήνες του Γενικού Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης, έχει οδηγήσει σε μια ατασική Αγορά. Το φαινόμενο της μεσοπρόθεσμης πλάγιας κίνησης δεν είναι νέο, αντίστοιχο μοτίβο είχε παρατηρηθεί από το Φθινόπωρο του 2016, έως τον Απρίλιο του 2017 και η εκτόνωσή του είχε βγάλει μια ισχυρή ανοδική κίνηση για το Γενικό Δείκτη.

 • Προς το παρόν “οι μηχανές” φαίνεται να παραμένουν σβηστές, καθώς δεν υπάρχει το “καύσιμο” από τις συναλλαγές, που θα μπορούσε να οδηγήσει προς μία ανοδική, ή καθοδική διαφυγή, ενώ η σύγκλιση των μεσοπρόθεσμων κινητών μέσων, εφάπτεται πλέον πάνω στις ημερήσιες κινήσεις του Γενικού Δείκτη, αναιρώντας συνεχώς τα προηγούμενα σήματα κατεύθυνσης της τάσης, με τους ταλαντωτές να βρίσκονται στην απόλυτη ουδετερότητα.

Το πιο ενδιαφέρον τεχνικό στοιχείο ίσως είναι καθοδική πορεία του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται στις 691 μονάδες, 7% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα και δεν αποκλείεται η πάροδος του χρόνου να φέρει τον κινητό μέσο στις παρυφές του εύρους διαπραγμάτευσης, που είναι οι 680 μονάδες, αυξάνοντας έτσι το βαθμό σημαντικότητας ενός πιθανού ανοδικού ξεσπάσματος.

 • Κατά τα λοιπά, όσο το εύρος κίνησης (610 – 660) διατηρείται, δεν αναμένεται δράση προς την μία ή την άλλη πλευρά, αναθεωρώντας κάποια δυνητικά επίπεδα άμεσης προσέγγισης (Από τον Μάνο Χατζηδάκη).

(11/9/2020): Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) Part 1

****

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ… To α’ εξάμηνο 2020, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε Ευρώ 6,2 εκατ. από Ευρώ 6,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019, κυρίως ως
αποτέλεσμα της επίπτωσης της πανδημίας. Tα καθαρά κέρδη μετά από φόρους τo α’ εξάμηνο 2020 διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 0,9 εκατ., έναντι Ευρώ 0,6 εκατ, κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τα οποία είχαν επηρεαστεί αρνητικά από την παρουσία εκτάκτου εξόδου ύψους Ευρώ 0,7 εκατ.

 • Η διοίκηση έχει ξεχάσει τι θα πει μέρισμα στους μετόχους της, δεν έκανε ούτε κάνει κάτι για να βελτιώσει την ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα της και δεν φρόντισε εδώ και έτη πολλά να την αξιοποιήσει.

ΒΟΟΚ VALUE: 9.6500 ευρώ και στο ταμπλό… 6,0000 ευρώ


REDS – ΚΑΜΠ – 6μηνο

ΒΟΟΚ VALUE: 1,6300 ευρώ και στο ταμπλό… 0,8960 ευρώ


Μεγαλομέτοχοι να σου πετύχουν, ένα κομμάτι οι συναλλαγές!! Και δεν ντρέπονται
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ@euro2day.gr

ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ άσχημη κίνηση…

Μικρές εταιρειούλες που ανήκουν σε ίδιους ή σε παρεμφερείς κλάδους και είναι υγιείς χρηματοοικονομικά, με προοπτικές ανάπτυξης να ενώνονταν*** μεταξύ τους (είτε δυαδικά, είτε τριαδικά) για να τους έπαιρνε πολύ πιο στα σοβαρά η αγορά, τόσον η επιχειρηματική όσον και η χρηματιστηριακή.

ΣΣ: Ηδη δύο εισηγμένες άρχισαν να το σκέπτονται. Δεν έχουν δανεισμό (ανεπαίσθητος, σχεδόν μηδενικός) και αμέσως αποκτούν διαφορετική οντότητα. Για λόγους δεοντολογίας και δέσμευσης δεν μπορούμε να σας τις αναφέρουμε, ούτε καν να τις “ζωγραφίσουμε”. Είναι πάντως γνωστές σας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ: ΙΝΤΕΑΛ, ΟΠΤΡΟΝ, CPI, NAYΠ, ΦΙΕΡ, ΙΝΤΕΤ, ΙΛΥΔΑ, ΜΑΘΙΟΣ, ΛΑΝΑΚ, ΚΟΥΑΛ, ΜΕΝΤΙ, ΝΑΚΑΣ, ΜΟΝΤΑ, ΧΑΙΔΕ, ΜΟΥΖΚ, UNIBIOS και αρκετές ακόμη.

 • ΛΟΓΙΚΑ – απολύτως – θα μας πείτε… “Σιγά μην κάνουν κάτι τέτοιο, αφού τις έχουν για να τις εκμεταλλεύονται και να τις απομυζούν οι μεγαλομέτοχοι τους”.
 • ΣΩΣΤΑ – απολύτως – θα σας πούμε. Απλά, τους ξεγυμνώνουμε για πολλοστή φορά. Μαγαζάκια θέλουν οι άνθρωποι… Για να μην δίνουν δεκάρα στους επενδυτές μετόχους τους. Αν υπάρχουν εξαιρέσεις (ελάχιστες άλλωστε), απλά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Επομένη αναφορά: “Ζημιογόνες εσαεί, αλλά με κάτι αμοιβάρες να, με το συμπάθειο”.

***

Συγχώνευση (Merger)

Συγχώνευση είναι η ένωση δύο ή περισσότερων εταιριών επί ίσοις όροις, με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας τους.

 • Οι δύο εταιρίες μέσω μιας αμοιβαίας συμφωνίας μετατρέπονται ουσιαστικά σε μία ενιαία νομική οντότητα που συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία, τις διαδικασίες και τους πόρους των δύο εταιρειών.

Αυτή η διαδικασία γίνεται με τους μετόχους να παραχωρούν τις μετοχές των εταιριών προ της συγχώνευσης, σε αντάλλαγμα μετοχών της νεοϊδρυθείσας εταιρίας.

 • Σκοπός της συγχώνευσης μπορεί να είναι επίσης η εισαγωγή σε μια νέα αγορά, η προσέγγιση νέων πελατών, η εξαφάνιση ενός ανταγωνιστή, η απόσπαση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, η απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ανθρώπινου κεφαλαίου, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τεχνογνωσίας κτλ.

Επίσης μέσω της συγχώνευσης μια εταιρία μπορεί να αυξήσει το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων της στους καταναλωτές, να δημιουργήσει μεγαλύτερες υποδομές και να αποκτήσει περισσότερα κανάλια διανομής.

 • Είδη Συγχωνεύσεων

 • Chief Investment Strategist, Charles Schwab & Co.
Liz Ann Sonders@LizAnnSonders: Week ends on strong cyclical note with Materials & Industrials outperforming; strength in Financials as well, while Tech & Consumer Discretionary took back seat … Materials catching up on YTD basis, but recent selloff hasn’t hit “haves” hard enough to shift leadership

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.