13.8.2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα… (μέρος 1)

ΑΓΟΡΑ: Ο Γερμανός σε νέα ιστορικά υψηλά, ο Αμερικάνος επίσης και εμείς «κουτουλήσαμε» στις 900 μονάδες και γυρίσαμε χαμηλότερα. Μην τα ξαναγράφουμε πάλι για τον τζίρο, δε χρειάζεται. Έχει μεταβλητότητα η αγορά, οι τράπεζες δεν βοηθούν και υπάρχουν και κέρδη σε άλλα βαριά που κατοχυρώνονται.

Μας άρεσε η κίνηση της Τιτάν, τη θεωρούμε και κάπως υποτιμημένη τη μετοχή, περιμέναμε μία καλύτερη κίνηση από τη Jumbo μετά την παραμονή της στον MSCI Greece Stantard, ενώ πλην των συστημικών, πιέστηκαν Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά και Coca Cola παρά το ανοδικό άνοιγμα λόγω αποτελεσμάτων.

Ο Γενικός Δείκτης έγραψε στο άνοιγμα υψηλό ημέρας στις 902,79 μονάδες και χαμηλό λίγο πριν το κλείσιμο στις 893,26 μονάδες. Τελικά έκλεισε στις 893,98 μονάδες και στο -0,68% με 26,8 εκατ. ευρώ τζίρο. Αύριο έχουμε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και θα είναι Παρασκευή και 13 για τους προληπτικούς.

COCA COLA: Καλά και ανώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα αλλά αποτυπώθηκαν στο ταμπλό μόνο σε ένα μέρος της συνεδρίασης. Το μεγαλύτερο βέβαια αλλά το κλείσιμο μετράει. Ανακοίνωσε και εξαγορά στην Αίγυπτο με κάπως απαιτητικούς δείκτες, αλλά είναι Coca Cola και αυτή και με καλές προοπτικές σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στα 31,42 ευρώ και στο -1,04%.

ΤΙΤΑΝ: Προσπάθεια να απομακρυνθεί από τα 16 ευρώ που την έχουν ταλαιπωρήσει. Στα 16,42 ευρώ και στο +1,86%. Η αποτίμηση στα 1,28 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -2,93% η Εθνική, στο -1,46% η Πειραιώς, στο -0,57% η Eurobank και στο -0,35% η Alpha Bank. Σημειώνουμε πως η ΦΒΜΕΖΖ που μπήκε σήμερα στα 0,05 ευρώ έκλεισε στα 0,0412 ευρώ και με όγκο 19,5 εκατ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει αυξήσει μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα. Υποχώρηση κατά 4,22% με όγκο 304 χιλ. τεμάχια και τιμή 1,3620 ευρώ. Διαγραμματικά δεν έχει αλλάξει κάτι, η συσσώρευση συνεχίζεται.

ΑΒΑΞ: Οι εγχώριοι θεσμικοί αγόρασαν εκατομμύρια μετοχές στο δεύτερο τρίμηνο. Περί τα 2,5 εκατ. τεμάχια η καθαρή διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Θυμίζουμε πως κάπου στις αρχές Ιουνίου έκανε μεγάλο όγκο και είχε και πτώση λόγω των πληροφοριών για ΑΜΚ, η οποία διαψεύστηκε, αλλά μετά κυκλοφόρησε πως κάποιος που είχε μεγάλη θέση τα πούλησε market. Αν μπήκαν τότε έχουν κάποια υπεραξία. Στα 1,1360 ευρώ και στο +4,22% με 212 χιλ. τεμάχια.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά και κάνει και μεγάλους όγκους γιατί υπάρχουν και πολλοί εγκλωβισμένοι. Έχει το ενεργειακό στόρι αλλά έχει και μεγάλα δάνεια. Θα πρέπει κάπως να δημιουργήσει ταμειακές ροές και να βελτιώσει τη σημερινή υψηλή μόχλευση.

ΚΕΚΡΟΨ: Η συσσώρευση πάει για ανοδική εκτόνωση. Πήγε να σπάσει τον εκθετικό των 200 ημερών αλλά δεν τα κατάφερε. Φάνηκε όμως η διάθεση. Στα 2,1850 ευρώ και στο +9,25% με 115 χιλ. τεμάχια.

YALCO: Ελπίζουμε αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση να έχουν καταλάβει, γιατί εμείς δεν καταλάβαμε τι θέλει να πει ο ποιητής. Προφανώς έχει να κάνει με τα δάνεια και μάλλον θα πάει για κάποια ρύθμιση. Αλλά τί, πώς, πότε δεν έχουμε ιδέα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Λίγη προσοχή στο τι αγοράζετε. Από τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω κάποιες δεν το δικαιολογούν, αλλά κάποιες το δικαιολογούν και με το παραπάνω. Βλέπουμε κάποιες προσπάθειες να τρέξουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Βλέπουμε και κάτι «μαστιγώματα» σε μετοχές με αρνητικά ίδια κεφάλαια, με υψηλό δανεισμό κ.α. Δεν έχουν όλες στόρι. Το γρήγορο κέρδος καμιά φορά δημιουργεί εγκλωβισμούς και αξιόλογες ζημιές. Η στήλη έχει πρώτο μέλημα την προστασία του χαρτοφυλακίου.

Σήμερα είδαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μεγάλος όγκος και πτώση στη Sato, Με όγκο η πτώση και σε Ευρωσυμβούλους, πτώση σε Υάλκο, Ιντραλότ, ΜΙΓ κ.α.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέα προσπάθεια διάσπασης αντίστασης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να το κάνει, γιατί έχει κουράσει. Φανταστείτε να μην είχε επενδύσει σε καράβια που το φορτίο έχει πάει στο Θεό και να μην είχε και ρευστό. Αλλά τι λέμε, άμα χρώσταγε και έβγαζε ζημιές μπορεί να είχε τραβήξει αγοραστές. Εδώ παίζει και ο κάθε πικραμένος.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αξιόλογη κίνηση και έχει μείνει πίσω, την ώρα που είναι σε ένα hot κλάδο.

ΑΣΤΑΚ: Στα 10,50 ευρώ και στο +5,53%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Κανονικά με 109 χιλ. τεμάχια θα έπρεπε να είχε κλειδώσει, αλλά εδώ έχουμε πωλητή μήνες τώρα. Πάλι καλά που πήγε στα 0,7280 ευρώ. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάει εκεί που αξίζει, αλλά έχει κουράσει.

ΣΣ μ/μ: Κάθε λίγο και λιγάκι κοβόταν το ίντερνετ, και για να επανέλθει ήθελε κανένα μισάωρο… Και ξανά μανά τα ίδια. Οπότε σήμερα ξεκινάω με έτοιμο φαγητό, μαγειρεμένο από το παιδί μου τον Γιώργο Κατικά. Ξέρει πάντα τι γράφει και πως να τα αιτιολογεί ώστε και ένας νέος επενδυτής να μην ταλαιπωρείται.


ΝΑ θυμηθούμε τώρα και τι ρεπορτάζ μού έστειλε ένα άλλο μου παιδί από το City…

ΦΟΥΡΛΗΣ:Μόνο πατατιά δεν έγινε δάσκαλε, ήσουν ο μόνος που το έγραψε και έδωσες την ευκαιρία στους μικρομετόχους να αγοράσουν μετοχές από αυτές που προοριζόντουσαν για τους « … γνώστες».
Δηλαδή, το φαντ πουλάει τώρα Φουρλή που έμαθε ότι η ΑΕΑΠ θα ξεκίνησει με 173 εκατομυρια με κφπ ο Φουρλής στα 215, που σημαίνει ότι όλος ο άλλος φρλκ κάνει 45 εκατομυρια !!! Και που θα βγάλει φέτος ρεκόρ στα κέρδη, ενώ έχει πιάσει ήδη τον τζίρο του 2019.
Τώρα που φτιάχνει και τα μικρά ΙΚΕΑ μέσα στις πόλεις και έκανε συμφωνία με την ΛΑΜΔΑ και πήρε μόνοn αυτός χώρο για BIG BOXES .
Στοιχηματίζω ότι κατέβασε το ποσοστό του κάτω από το 5% το φαντ για να φοβίσουν όλους αυτούς που πήρανε και θα έπαιρναν κι άλλα. Γιατί θα τους χαλάγανε τη δουλειά μέσα στον Αύγουστο!!!!
———
Και μιας η κουβέντα περί φαντς, μάθετε ότι κάποια μικρής εμβέλειας από πλευράς δυναμικότητας αλλά που μπορούν να βάλουν μπουρλότο στο Χ.Α λόγω της δικής του ιδιαίτερα χαμηλής, ψάχνονται για εξαγορά πακέτων σε μικρές των κλάδων των κατασκευών, της ενέργειας, των logistics και της πληροφορικής.
 • Εχουν ήδη κάνει κρούσεις αλλά παίρνουν την απάντηση… “Πάρτε τα από το ταμπλό”. Το έργο που πρόκειται να παιχτεί προβλέπεται ροκ, μπορεί να αργήσει η ολοκλήρωση του, αλλά θα προβληθεί προσεχώς στις οθόνες σας… Κάποια στιγμή, θα το σηκώσουν ολόκληρο το μαγαζί…
———

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Insiders λένε ότι θα πάει 1 ευρώ η μετοχή ο επίλεκτος . Θα φέρει από την Κύπρο στην ένα την ενεργειακή με αποτίμηση 50 εκατομυρια γιατί έχει ήδη 10 μεγαβάτ με παλιά ακριβή τιμη φωτοβολταϊκό, βιοαεριο 5.5 το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και κάνει 2.5 βιομάζα και αλλά 30 μεγαβάτ φωτοβολταϊκό.  Επίσης θα κάνει αλλά 20 μεγαβάτ βιοαεριο του ενός μεγαβάτ μαζί με 20 επανδυτες που έχουν ήδη παραγωγικές μονάδες και χρειάζονται βιοαεριο για να μην πληρώνουν ρύπους.

 • Ο Eπίλεκτος θα μπαίνει σαν επενδυτής δίνοντας τεχνογνωσία. Το βιοαεριο είναι δύσκολο. Για να έχεις αποδόσεις, πρέπει να φτιάχνεις σωστό μίγμα . Σε όλα παίζει μπάλα το επενδυτικό γραφείο του Σκορδά του πρώην υπουργού που είναι μέλος στο ΔΣ και επίσης και στην ΓEK. Προσωπικά δεν τους πιστεύω, απλά στα μεταφέρω.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – Απ.Μάνθος: Την ίδια ώρα που και το ΙΑΣΩ ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα εξόδου του Χρηματιστηρίου Αθηνών με μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 183 εκατ. ευρώ, ο όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΑΤΡ), ο μόνος εναπομείναν εκπρόσωπος του κλάδου νοσηλευτικών μονάδων, κέντρων θεραπείας και αποκατάστασης, διαπραγματεύεται με μια κεφαλαιοποίηση μόλις και μετά βίας στα 160 εκατ. ευρώ

 • Και ας είναι σχεδόν διπλάσιος σε μέγεθος, με περιουσιακά στοιχεία κοντά στα 258 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020 στα 49 εκατ. ευρώ. Αφήστε που έχει στρατηγικά παραρτήματα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία και κάνει συνεχώς προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους κορονοϊού όπου, όπως και ο ίδιος έχω διαπιστώσει, έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα σκέτο “χρυσωρυχείο”.
****
ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Αυτή η συσσώρευση μάλλον πάει για ανοδική διάσπαση και κίνηση πρός το 1 ευρώ. Γι αρχή. Σα να μπαίνουν στο μενού οι κατασκευαστικούλες…

Εικόνα

****
Βρεεεεεεεε… Κάποιος να πιάσει τη Γερμανίδα (DAX 30). Πάει να πηδήξει το φράκτη των 16000 μονάδων !
.

Εικόνα

Apostolos Manthos @ManthosChartist
ΑΕΡΟΠΟΡΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Τα στοιχεία που εμφανίζονται για το τουρισμό και την πληρότητα των πτήσεων είναι υψηλότερα του αναμενομένου. Η μετοχή δικαιολογεί άνετα ένα +0,50 με 0,60 ευρώ πάνω στη τρέχουσα τιμή των 5,20 ευρώ.
*

Εικόνα

***
HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΚΛΜ: Κλείσιμο πάνω από το 07180 δίνει ημερήσιο αγοραστικό με το 077-79 κύρια αντίσταση και κοντινό στόχο αλλά και επίπεδο make or break για να ανοίξει ανοδικό δρόμο στο 090. Το 069 κύρια στήριξη στην παρούσα

Κυκλοφόρησε το τεύχος Αυγούστου 2021 (Νο 231) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Το τεύχος του Αυγούστου 2021 (Νο 231) έχει ως κύριο θέμα την πορεία των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καθ’ όλη τη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών.

 • Εξετάζει τα μεγέθη τους, τις αποδόσεις του και παρουσιάζει, αναλυτικά, τα μετοχικά χαρτοφυλάκια των 60 Αμοιβαίων Κεφαλαίων, όλων των τύπων, που κατέχουν ελληνικές μετοχές και συγκρίνει τις μετοχικές θέσεις τους κατά το β’ εξάμηνο του έτους, με τις θέσεις τους στα προηγούμενα χρόνια.

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εταιριών που έχουν δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για το α’ εξάμηνο 2021. Αναλύονται τα βασικά μεγέθη των αποτελεσμάτων και διατυπώνονται προβλέψεις για το σύνολο του έτους 2021.

 • Αναλύεται η έννοια της “μέσης ετήσιας απόδοσης” ενός χαρτοφυλακίου. Εξηγείται ο τρόπος υπολογισμού της και δίδεται έμφαση στη σημασία της και τους λόγους που, η σχέση αυτή, μπορεί να βοηθήσει έναν επενδυτή να θέσει μακροχρόνιους στόχους στις αποδόσεις του.

Παρουσιάζεται η μέση ετήσια απόδοση του Χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών”, που φτάνει στο 24,78%, εξηγείται η σημασία της και η δυναμική που μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον.

 • Εξηγείται γιατί το “όριο” των 900 μονάδων, είναι τόσο κρίσιμο για το Γενικό Δείκτη και τί θα μπορούσε να συμβεί εφ’ όσον αυτό ξεπεραστεί. Παρατίθενται διάφορα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του Χρηματιστηρίου, αναλύονται τα στατιστικά των μηνιαίων συναλλαγών και της ανοδικότητας και πτωτικότητας κάθε μήνα, για την περίοδο 1955 – 2021.

Παράλληλα, όπως σε κάθε τεύχος, παρουσιάζεται και αναλύεται η επικαιρότητα, τα νέα της χρηματιστηριακής αγοράς, της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι εξελίξεις και οι προβλέψεις κερδών για τις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές του εξωτερικού.

Το τεύχος κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου 2021.

Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενά του και να το διαβάσετε σε μορφή ιστοσελίδων, εδώ (για συνδρομητές).

Μπορείτε να το διαβάσετε σε μορφή flipbook, εδώ. Για να ανοίξετε το τεύχος, σε μορφή flipbook, ως κωδικό χρησιμοποιήστε το email σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.


MHNYMA: Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την καταστροφή του ορεινών όγκων από τις κακές ανεμογεννήτριες. Στην δεύτερη απολαμβάνετε την ομορφιά του λιγνιτωρυχείου. Σμίγει τέλεια η μοναδική αφαιρετικότητα της σεληνιακής ομορφιάς συνδυαστικά με τις καμινάδες του εργοστασίου. Πόση ομορφιά πια!

 • ΕικόναΕικόναTO AΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – από ποιόν άλλο;

Οι αλήθειες του STERBER, του milkman και του Kolmogorov

 • Του Γιώργου Κράλογλου

Εργολάβοι Αλβανοί, στα χέρια Βούλγαροι. Ξεχάσαμε τη γη για μια θέση στο δημόσιο. Στην Ευρώπη, εθνική πολιτική σε παραγωγές. Πότε έρχεται το ξέσπασμα;

Το ερώτημα για το ξέσπασμα (αντικείμενο του σημειώματος) θα απαντηθεί από την στήλη. Τις επισημάνσεις της εισαγωγής τις πήραμε από τα γραπτά των σχολιαστών του τίτλου, που μας έδωσαν ερέθισμα για το σημερινό σημείωμα.

Ο STERBER, πάντα κομψά καυστικός, με 2-3 λέξεις στο σχόλιό του για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους Αθήνας και Θεσσαλονίκης…, που περιμένουμε να είναι σε λίστες επιδοτήσεων και για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές γράφει σχετικά: “στη Χαλκιδική, στο μάζεμα της ελιάς οι εργολάβοι είναι Αλβανοί και τα χέρια Βούλγαροι…”.

 • Ο Kolmogorov που ποτέ δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω παρατηρεί: “ξεχάσαμε τη γη μας, για μια θέση στο δημόσιο. Τώρα με το εύκολο κέρδος, το ρουσφέτι και τη λαμογιά είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στη χειρωνακτική εργασία. Ο χαρτογιακάς και το ψευτομανατζεριλίκι με τις πλάτες των γνωστών, προσφέρει γκλάμορ. Οι Αλβανοί σε λίγες δεκαετίες θα κατέχουν σημαντικό κομμάτι της πίτας της εγχώριας πραγματικής οικονομίας, που είναι ο πρωτογενής τομέας. Και όχι σαν εργάτες γης….”.

Ο milkman (πάντα διαβασμένος σε ό,τι λέει) απλώνει το θέμα και στην Ευρώπη και το “ακτινογραφεί” με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: “…ποιος Έλληνας θα γίνει ψαράς ή κτηνοτρόφος; Ελάχιστοι. Στην γεωργία δεν θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, διότι ως χώρα παράγουμε αρκετά προϊόντα λόγω κλίματος που δεν παράγει η υπόλοιπη Ευρώπη.

 • Εκεί που θα υπάρξει Βατερλό είναι η κτηνοτροφία. Αγελάδες και μοσχαρίσιο κρέας θα αφανιστούν πρώτα. Χοιρινό λίγο αργότερα. Πρόβατα και τα κατσίκια, όσο έχουμε ΠΟΠ προϊόντα, θα καθυστερήσουν. Οι γαλοπούλες τέλειωσαν ουσιαστικά. Τα κοτόπουλα είναι βιομηχανικό προϊόν. Στην Ευρώπη όμως (καταλήγει) υπάρχουν εθνικές πολιτικές για αυτές τις παραγωγές. Εδώ τίποτα…”.

Εδώ τίποτε λοιπόν. Και από εδώ ξεκινάει το ερέθισμα στην στήλη για την απάντηση στο ερώτημα πότε έρχεται το ξέσπασμα.

 • Ερώτημα καθόλου τυχαίο. Και δεν θα το κάναμε, αν δεν γνωρίζαμε ότι απασχολεί έντονα και τον κυβερνητικό χώρο μιας και έχει να αντιπαραταχτεί (σύντομα) με όσα έρχονται, ακόμη και αν βάλει το νερό στο αυλάκι και με τις καταστροφές των ημερών και με την οικονομία που παρέλαβε από την χρεοκοπία, με την προσθήκη του φορτίου της πανδημίας.

Το δημοσιονομικό της χώρας είναι απλά στον πάγο λόγω της πανδημίας. Η “καρμανιόλα” της σκληρής εποπτείας και των υποχρεωτικών πλεονασμάτων είναι στημένη. Απλά οι δανειστές, οι Γερμανοί και το Eurogroup έχουν αποσύρει τον “εκτελεστή” μέχρι να αποφασίσουν πώς θα γίνονται οι “εκτελέσεις”.

 • Η εποπτεία των δανειστών σκληρή ή όχι θα πάει για 40-45 χρόνια από σήμερα, πράγμα που σημαίνει πως με αυτό το δυσθεώρητο και αδηφάγο κράτος δεν μπορούμε να πορευθούμε. Η λύση δεν είναι στο παρατράβηγμα της ανοχής των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της παρέας τους…

Η λύση είναι στην κάλυψη του μεγάλου επενδυτικού κενού των 150 δισ. ευρώ με στόχους επιτεύξιμους, και στην ανεργία. Και αυτό σημαίνει σχέδιο που θα αναγεννήσει. Δεν σημαίνει ιδέες του πίνακα…, για να δίνουμε εύκολη τροφή στην ντουντούκα.

 • Μη ψαχνόμαστε αλλού (συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού). Ο τουρισμός στην κατάντια που βρίσκεται η, ακόμη, κρατικοποιημένη οικονομία μας, σε ποσοστό άνω του 60%, εξυπηρετεί μόνο την συντήρησή της.

Αυτό γινόταν και πολύ παλαιά, στα κοντινά μας πρώην Ανατολικά κράτη της Ευρώπης.

Και το ξέσπασμα (ως απάντηση) θα έλθει από την παραγωγή, δυστυχώς με ακόμη μεγαλύτερη εγκατάλειψη δυνάμεων και δυνατοτήτων.

 • Αυτό πιστεύουμε εμείς. Και γι’ αυτό συλλέξαμε “εικόνες” και από σχόλια αντικειμενικών σχολιαστών του forum. Για να συμπληρώσουν τις ίδιες, δικές μας, “εικόνες” από τις αντιδράσεις της αγοράς. Και από τις ανησυχίες στον κυβερνητικό χώρο.

Το επενδυτικό κενό των 150 δισ. ευρώ δεν θα καλυφθεί. Ας το ομολογήσουμε. Δεν βοηθάει να μιλάμε για μάγους και νεράιδες. Ας δούμε τι και πώς θα βοηθήσουμε αποτελεσματικά ό,τι μένει από την εθνική παραγωγή.

 • Να ξεκινήσουμε βεβαίως από την αγροτική και την κτηνοτροφική. Αλλά να μη την αφήσουμε μόνο στις πολιτικές προσφορές. Να την δέσουμε με επενδύσεις και στην άλλη παραγωγή. Την μεταποιητική. Άλλη λύση δεν έχουμε. Βοηθήματα και δανεικά μάθαμε πολύ καλά που μας οδηγούν.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.