13.8.2021 – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (Ι)

ΑΠΟ μία συνεδρίαση σαν και την σημερινή, όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Αντε με το καλό να γυρίσουν όλοι από τις διακοπές τους, με φρέσκα, ξεκούραστα μυαλά.

  • Βέβαια, αν γυρίσουν με αυτά που έφυγαν θα βλέπουμε μία από τα ίδια. Πότε θα σπάσει δηλαδή τις 900 μονάδες ο παρανοϊκός, πότε θα γίνουν οι τραπεζικές αξίες επενδύσιμες, προσέξτε τα μικρομεσαία γιατί εγκλωβίζουν (βλέπετε, είναι καλύτερα να τους ξεπαστρεύουν τα χαρτοφυλάκια τα μεγάλα θωρηκτά, οι στυλοβάτες του Χ.Α κλπ ανέκδοτα).

Να δούμε πότε θα καταλάβουν ότι υπάρχουν εξαιρετικές, πολύ καλές, καλές, μέτριες, γκρίζες, θολές και κακές μετοχές σε όλες τις κατηγορίες και σε όλους τους κλάδους του ελληνικού χρηματιστηρίου.

  • Πότε θα αντιληφτούν επιτέλους, ότι όποια περίοδο και αν επιλέξεις στο ΤΟΠ50 με τις μεγαλύτερες αποδόσεις οι 45 μετοχές θα είναι από την κατηγορία των Μικρομεσαίων και μικρών εταιρειών;

ΑΛΛΑ λόγω όγκου συναλλαγών, δυνατότητας gambling 24 και 48 ωρών, υψηλών προμηθειών με κατάλληλο πλασσάρισμα (μέσω εκθέσεων, τιμών στόχου, οδηγιών κλπ κλπ) όλη η προσοχή του Συστήματος στρέφεται εκεί που πέφτει πάντα το μεγάλο μαχαίρι στο τέλος.

  • ΝΑ ΜΗΝ ξεχνάμε, ότι οι αποτιμήσεις όλων των μικρομεσαίων και μικρών εταιρειών συνολικά, υστερούν σημαντικά της αποτίμησης μίας ΠΕΙΡΑΙΩΣ(!!)…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπήκαν οι νέες μετοχές και αντί να πιεστεί η τιμή της μετοχής, αυτή τραβάει την ανηφόρα. Με άνοδο 6% με τζίρο 2,5 εκατ. ευρώ και με την κ/φση στα 500 και πλέον εκατ. ευρώ. Για γέλια και για κλάμματα δηλαδή, αρκεί να ρίξει κανείς μία φευγαλέα ματιά στα χρηματοοικονομικά της…

  • Αλλά όταν υπάρχει συναγωνισμός αντικρουόμενων συμφερόντων τότε δεν μπορεί κανείς να κάνει εκτιμήσεις. Απλά, περιμένει το αποτέλεσμα, ποιος θα είναι ο νικητής έστω από περιέργεια. Την προηγούμενη φορά κάποιοι έπαιξαν τα ρέστα τους και τώρα είναι και στην απέξω και τραβάνε τα μαλλιά τους.