(13/5) Η ITF σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή βιομηχανία συμφώνησαν στην εφαρμογή πρωτοκόλλου

  • Με μήνυμα του ο πρόεδρος του Seafarers’ Section της ITF, David Heindel, ευχαριστεί όλους τους ναυτικούς-μέλη της ITF για το έργο που επιτελούν εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, ο κ. Heindel αναγνώρισε την προθυμία και το θάρρος των ναυτικών να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, παρά το ρίσκο έκθεσης στον ιό.

  • Σε ό,τι αφορά το θέμα των ναυτικών που δεν δύνανται να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ότι η επέκταση των συμβολαίων των ναυτικών στις 17 Μαρτίου κατά έναν μήνα (μέχρι και τις 6 Απριλίου) είχε μοναδικό σκοπό την προστασία των ίδιων των ναυτικών.

Κανείς όμως δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την έκταση που θα λάμβανε η πανδημία, με αποτέλεσμα πολλοί ναυτικοί πλέον να μην μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Μετά την εκ νέου ανανέωση των συμβολαίων των ναυτικών στα τέλη Απριλίου και ύστερα από πολλή προσπάθεια, η ITF κατάφερε να δημιουργήσει μαζί με εφοπλιστικές ενώσεις και τον ΙΜΟ ένα πλάνο 12 βημάτων για την αποβίβαση των ναυτικών και τη δυνατότητα αντικατάστασής τους από άλλα μέλη πληρώματος.

  • Η ITF σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή βιομηχανία συμφώνησαν στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ITF αναμένει ότι οι κυβερνήσεις θα λάβουν δραστικά μέτρα για την πραγματοποίηση αλλαγών πληρωμάτων.

Κλείνοντας ο κ. Heindel σημείωσε ότι στόχος της ITF είναι ο ασφαλής επαναπατρισμός κάθε ναυτικού, καθώς και η επιβίβαση εκείνων των ναυτικών που περίμεναν υπομονετικά να βελτιωθεί η κατάσταση αναφορικά με τον κορονοϊό και συμπλήρωσε ότι μόνο με τις αλλαγές πληρωμάτων θα μπορέσει η ροή του εμπορίου να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ