13.5.2022- Μάθε παιδί μου γράμματα… ( από τον μεθοδικό Σερίφη)

6 χρόνια στο δημοτικό και 6 χρόνια στο Γυμνάσιο= 12
6 χρόνια στο Πολυτεχνείο … 18
6 χρόνια στο εξωτερικό … 24
και 6 χρόνια μέχρι που να πάω στο σχολείο= 30 μέχρι τα 36 που είμαι ακόμα άλλα 6 χρόνια!
  • Που πήγανε ; Τι γίνανε 6 χρόνια ;

Ο Κώστας Τσάκωνας ξεστομίζει στο έργο τον πιο επίκαιρο μονόλογο που έχει ίσως πει ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Μονόλογος ουσιαστικός και αληθινός ζωντανός  στη καθημερινότητα να μη μπαίνουμε σε σκέψεις , μας έκανε να χαμογελάμε αυθόρμητα και ανέμελα απολαμβάνοντας την ταινία !

  • Η Ελλάδα του τότε με την Ελλάδα του σήμερα δεν έχει αλλάξει ! Έχει πολλές ομοιότητες και η σημερινή τραγωδία που ζούμε θα μπορούσα να πω ότι πηγάζει από το έργο. Τόσα χρόνια πέρασαν και είναι άξιον απορίας από τότε αυτό που ζούμε σήμερα σε χειρότερη μορφή !

12 χρόνια χρηματιστηριακή κρίση
12 χρόνια οικονομική κ πολιτική κρίση = 24
3 χρόνια πανδημία….27 και 1+ πόλεμος , πληθωρισμός  και ενεργειακή κρίση = 28 + με την ευχή να τελειώσει γρήγορα !Που πήγαν όλα αυτά τα χρόνια ;

  • Παρόλα αυτά η ανθρωπότητα έδειξε ανθεκτικότητα σε ότι κακό συνάντησε στο δρόμο της και η κατάληξη ήταν θετική ! Αν δεν είμαστε υγιείς και αισιόδοξοι δεν μπορούμε να βγουμε νικητές !

Στα δικά μας, το χρηματιστήριο προσπαθεί να βρει πατήματα γύρω στις 850 μονάδες ενώ δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πει κάτι ευχάριστο κάτι αισιόδοξο. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό, όταν το σύνολο βλέπει μόνο μαύρο εμείς να πάρουμε τη πάσα για το λευκό !

  • Στην ενεργειακή κρίση που ταλαιπωρείται όλος ο κόσμος έχουν μεγάλες ευθύνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν στο μυαλό μου την κρίση με την εξοικείωση του ευρώ.

Θέλαμε ευρώ χωρίς να ξέρουμε την ουσία του νομίσματος και πως σκεπτόμενοι να χρησιμοποιηθεί, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το πλαφόν ως προσωρινό μέτρο θα ήταν ανασταλτικό στη κερδοσκοπία και σημαντικά αποτελεσματικό.

  • Κόψανε λιγνιτικές μονάδες πριν ωριμάσουν, κατασκευαστικά άλλες μορφές ενέργειας όπως ΑΠΕ και ΥΔΡΟΓΟΝΟ και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν !

Ως συνήθως τα διάφορα κυβερνητικά ατοπήματα καταλήγουν στο λαό !
Ο Δρακουμέλ λάμπει διά τις απουσίας του, ενώ άστραψε και βρόντηξε στην παραλαβή – παράδοση. Αυτό ήταν κύριοι, πάει και τελείωσε δε θα τον ξαναδείτε!

  • Το Ελληνικό χρηματιστήριο για κάποιους θα ήταν σωστό να αλλάξει ονομασία σε ΕΔΧΑΕ, Ελληνικό Δημόσιο Χρηματιστήριο.

Οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο αντέδρασαν από την υπερβολή, φτάνει να δούμε αν οι πωλητές τελείωσαν.

  • Τα νέα που έρχονται δεν αφήνουν αδιάφορους κάποιους ισχυρούς αγοραστές που όπως είδαμε έχουν δείξει ενδιαφέρον τις τελευταίες δύο μέρες ενώ πέρασε στα χαμηλά αυτό με τα πλωτά με τη Cenergy.

Αγορές ιδίων συνεχίζουν να δίνουν σοβαρές εισηγμένες ενάντια στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν (Premia ΑΕΕΑΠ, Γεκ Τερνα , Lamda, Μυτιλ, ΟΤΕ, Quest).

  • Ο MSCI θα κάνει τη διαφορά της επιβεβαίωσης, ενώ η αναβάθμιση θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται ο Τραπεζικός κλάδος .

Γάλλοι επιχειρηματίες φέρνουν αρκετά ευρώ στην Ελλάδα ώστε να τοποθετηθούν σε διάφορους τομείς με επίκεντρο ενέργεια και ακίνητα !

  • Τέλος απορία έχω στο κομμάτι των επενδυτών που πετάνε από τα παράθυρα αξιόλογες μετοχές πληρωμένες ! Ξέρουν τι κάνουν η πουλάνε έτσι από συνήθεια ;

Τι γνωρίζουν περισσότερο από έναν άλλο επενδυτή και έχουν αυτή την συμπεριφορά ;  Εύχομαι να μην είναι αυτοί που θα τρέχουν από πίσω να αγοράζουν ψηλότερα από εκεί που πούλησαν !

  • Εις το επανιδείν
Ο Μεθοδικός Σερίφης
⭐️