13.4.2022– Χ.Α + Μarkets (69): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)….

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ (+4,04% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), που ξεπέρασε και τα 2 δισ. σε αποτίμηση(!), στα 2,09 για την ακρίβεια. Φοβερή υστέρηση για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, συνέχισε τα ιστορικά υψηλά της η μετοχή της Epsilon Net που κανονικά το τικέτο της στο καντράν έπρεπε να έγραφε ΥΨΗΛΟΝΕΤ.

ΣΤΟ +0,42% ο γενικός δείκτης χωρίς βοήθεια από ΟΤΕ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ(!!!). Ιδέτε και τον σχετικό πίνακα του Club 1 BLN

ΕΚΘΕΣΗ – Morgan Stanley:  Προχώρησε σε αναπροσαρμογή τιμές – στόχους και συστάσεις για τις Ελληνικές Τράπεζες: Eurobank σύσταση “overweight”, με αμετάβλητη τιμή – στόχο τα 1,2 ευρώ ανά μετοχή, Alpha Bank “equalweight” με τιμή – στόχο τα 1,4 ευρώ, από 1,6 ευρώ προγενέστερα και Πειραιώς υποβάθμιση σε “underweight”, από “equalweight” με τιμή – στόχο τα 1,6 ευρώ, από 1,7 ευρώ πριν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 2022 – ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: Πρώτη η ΥΑΛΚΟ (+140%), ακολουθούν  ΕΥΠΙΚ (+50,6%), ΕΠΣΙΛ (+40,54%), ΤΡΑΣΤΟΡ (+35,2%), ΚΟΡΔΕ (+35,04%), ΑΑΑΠ (+32,26%) και ΚΕΚΡ (+30,81%).

ΑΥΡΙΟ το πρωί θα λυθούν όλες οι απορίες(;) για τα Πλαστικά Θράκης. Μεγάλη η αδημονία, με το χαρτί να διαθέτει φανατικούς φίλους, αλλά και “εχθρούς”(!).

ΕΚΤΕΡ – απάντηση: Θα το ετοιμάσουμε σήμερα, δεν το ξεχάσαμε αλλά προηγήθηκαν άλλα πολύ πιο επίκαιρα.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ για το ταμπλό η άνοδος της μετοχής της ΛΑΜΔΑ για λόγους που δεν χρειάζονται επεξηγήσεις.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ΚΕΚΡΟΠΑ θα στείλει μηνύματα ότι επιτέλους κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση στο “σάπιο” παρασκήνιο.

ΚΟΥΙΖ: Υπάρχει ένα πραγματικό BLUE CHIP διεθνούς εμβέλειας που υστερεί σημαντικά στο ταμπλό. Οι αναφορές στο πρόσωπο του πολλαπλές. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η υστέρηση του συγκριτικά. ΕΥΚΟΛΑΚΙ, πολύ μάλιστα…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – απάντηση: Δεν τα ταϊζει τα παιδιά και πολύ καλά κάνει.

ΣΙΔΜΑ – απάντηση: Πρέπει να ρευστοποιεί κάποιος (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια) είτε αναγκαστικά είτε για προσωπική χρήση. Δεν εξηγείται αλλιώς η αδυναμία της μετοχής βάσει των όσων απίστευτων έχει επιτύχει το management του ομίλου. Αυτό πρέπει να βολεύει τους εν δυνάμει αγοραστές….

ΣΙΔΜΑ – Κωμικοτραγικά τα φαινόμενα που παρατηρούνται καθημερινά στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου, με χαρακτηριστικό και το δικό της. Αν χρωστούσε θα την είχαν στο ΣΥΝ… Αυτά που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πετύχει στο τελευταίο διάστημα, απλά δεν γίνονται.
  • Κι όμως έγιναν. Εκτακτα – ξε-έκτακτα τα νούμερα έγραψαν. Μας λένε τώρα ότι στο δ’ 3μηνο δεν είχε κέρδη και δεν περνάει από το μυαλό τους ότι μία συνετή διοίκηση κρατάει πάντα έφεδρα πυρομαχικά.
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
ΔιάστημαΕλάχιστη τιμήΜέγιστη τιμήΜεταβολή %
7 ημερών2,4602,670-4,18
30 ημερών2,3402,6802,44
3 μηνών2,2203,140-8,03
6 μηνών2,2203,260-8,03
ΣΙΔΜΑ(Ι): Με ev/ebitda στο 4(!), με p/e 1,3 και 2,6!! (χωρίς τα έκτακτα) και με τα δάνεια από τα 110 εκατ. προ τριετίας μειωμένα στα 70 εκατ. (στα… 160 τα αντίστοιχα της ΑΛΜΥ), με αρνητικά κεφάλαια 25 εκατ. ευρώ προ 3ετίας που τα γύρισε θετικά, με πωλήσεις 274 εκατ. ευρώ και υπό τον έλεγχο ενός ομίλου που της διασφαλίζει ένα σίγουρο μέλλον τώρα που άφησε πίσω της τα τεράστια προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος. Αποτιμάται στα 34,2 εκατ. στη τιμή των 2,5200 ευρώ,. με το υψηλό της στα 3,4200 ευρώ που καταγράφηκε στις 7.10.2021.

12+13.4.2022- Χ.Α: Εξαιρετική η εικόνα της αγοράς κόντρα στο διεθνές κλίμα

ME MHNYMA ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Χ.Α: Και ύστερα περιμένουμε σωτηρία….

13.4.2022- Χ.Α: Συνειρμοί τότε και τώρα… (από τον Παρατηρητικό)

JUMBO – Αποτελέσματα 2021: EV/EBITDA: 5,05- P/E: 9,65 και P/BV: 1,57

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ – Αποτελέσματα 2021: NETDEBT/EBITDA: 2,93- EV/EBITDA: 6,4- P/E: 8,4 και P/BV: 1,45

ΑLUMIL – Αποτελέσματα 2021: NETDEBT/EBITDA: 3,84- EV/EBITDA: 5- P/E: 4,55 και P/BV: 1,73

13 Απριλίου 2022 – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…


12 IOYΛIOY 2021

ΜΙΚΡΟΥΛΑ Κ/ΦΣΗ (μέχρι 15 εκατ. ευρώ): Κακόμαθαν μερικοί που ήθελαν και θέλουν τα μικρά χαρτιά να χαρίζουν σε χρόνο dt σημαντικά έως απίστευτα κέρδη. Καλόν ήταν να προσγειωθούν. Η αγορά δεν χαρίζει χρήματα, ούτε είναι δυνατόν κάποιος να κάθεται στην… καφετέρια και να περιμένει να του βάζουν και τα λεφτά στη τσέπη. Και αν ενίοτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι θα διαρκεί στον αιώνα τον άπαντα.

!ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.

  • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες.

Ουμπέρτο Έκο: «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε καφενεία»


VIX IGNORE IT


********


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.