13.3.2021- Θοδωρής Σεμερτζίδης: Σε ισχύ το ανοδικό σενάριο στο Χ.Α

  • ΠΑΝΤΑ πιστός στην καθημερινή ενημέρωση των επενδυτών – επί παντός επιστητού των Αγορών – ο φίλος Θοδωρής στη δική του γωνιά στο http://new-economy.gr/ 

Τέλος δόθηκε χθες στο σερί των έξι ανοδικών συνεδριάσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 849,81 μονάδες με οριακές απώλειες 0,03%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία κέρδη 3%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 152,2 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 86,38 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 46 έκλεισαν ανοδικά, 64 πτωτικά, και 62 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης σχεδόν ο γενικός δείκτης διαπραγματεύθηκε σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 843,43 μονάδες, με τις πιέσεις να μην λαμβάνουν διαστάσεις αθρόων ρευστοποιήσεων, καταφέρνοντας λίγο πριν το κλείσιμο να διαγράψει τις απώλειες του και να βρεθεί σε θετικό έδαφος, στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 850,98 μονάδων, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,4.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Στο 96% διαμορφώθηκε το ποσοστό των μετοχών του FTSE25 που έκλεισαν με σήμα αγοράς αυτή την εβδομάδα, έναντι 88% την προηγούμενη εβδομάδα, με τις μετοχές των συστημικών πλην της Τράπεζας Πειραιώς να κλείνουν με σήμα αγοράς. Οι μετοχές των ΕΤΕ, ΓεκΤέρναΕΥΡΩΒ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, και ΟΛΠ έκλεισαν πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης.

Υψηλό 52 εβδομάδων

Αποδόσεις μετοχών FTSE25

Αποδόσεις μετοχών FTSEM

Αποδόσεις μετοχών Small Cap

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρέμειναν με σήμα strong buyκαι ο δείκτης Nasdaq με σήμα neutral. Στην Ευρώπη οι δείκτες DAX 30, FTSE 100, και CAC 40 διατήρησαν το σήμα τους σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Έκτη εβδομάδα κερδών για τον γενικό δείκτη, με το σήμα αγοράς να παραμένειΗ αντίσταση βρίσκεται στις 851 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 747 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται (156,2 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (161,6 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 3,09%, ολοκληρώνοντας για δεύτερη εβδομάδα πάνω από τον ΚΜΟ200 ημερών (1.956 μονάδες), με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε στα 82,51 εκατ. τεμάχια έναντι 128,7 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.105 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.779 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για τον δείκτη FTSEM, ο οποίος σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 1,88%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τον ΚΜΟ200 ημερών (1.045 μονάδες), δημιουργώντας νέες προσδοκίες για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση στις 1.193 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.060 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τρίτη εβδομάδα ανόδου για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 3,25%, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και ολοκληρώνοντας για ακόμη μία εβδομάδα πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (448 μονάδες). Η αντίσταση βρίσκεται στις 555 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 371 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται στα 104,5 εκατ. τεμάχια έναντι 115,6 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem